Вадене на мъдрец...

• 1 145 529
  • 4 238
  •   3
Отговори
# 4 095
Така.. 3 седмици след ваденето на горен десен мъдрец - дупката е на път да се затвори, и най-хубавото е, че един проблем, който имах в носоглътката и ходих на 3 -4 уши нос гърло лекари, който се чудеха какво ми е и накрая решиха, че е алергия, защото нямаха друго обяснение - изчезна след като мъдреца го няма  Joy Praynig Hug изпитвам все още ужас от предстоящите 3 мъдреца за вадене, но определено имам полза и дупката се затваря ... макар отправените лоши пожелания от страна на един ужасен спамър, чиито постове на никой не са полезни нито интересни

Какъв проблем имаше с носоглътката?

# 4 096
Здравейте, преди 1 година драматично ми извадиха долен мъдрец с операция и без да ме хване упойката. Сега мястото видимо е зарастнало, но като ям сладко, топло и студено започва да ме боли силно на мястото на извадения мъдрец.
Някой от вас имал ли е подобен проблем?

# 4 097
  • София
Ако е било по-травматично ваденето, е нормално да има неприятни усещания при ядене или пиене на топли/студени неща. При моето вадене на горния десен мъдрец се наложи рязане на кост и хирургът ме предупреди, че ще имам неприятни усещания при допир с горещо/студено около половин година след ваденето. Просто самата кост се възстановява по-бавно.
Ще се възползвам от отговора, за да попитам нещо. Дано се справя с прикачването на снимки. Трябва да вадя долен десен мъдрец. Бях на консултация при Полихронов, нищо не каза за мъдреца, но каза, че има киста. Самият преглед не мина много добре и не мисля да го вадя при него. Отидох и при моя зъболекар, който е орален хирург, но е младичък. Каза, че минава кост между корените на зъба и ще трябва да го вади на части. Не каза нищо за киста. И аз съвсем се обърках. Зъбът е изцяло поникнал.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 22:32 от heartseasee

# 4 098
https://
Моята беше 400лв, но мъдрецът беше ретинитал. Пих антибиотик и нестероидни противовъзпалителни, бях много наплашена, но всичко мина леко , СЛАВА БОГУ! След десет дни махнахме конците. Раната заздравя бързо. Само не бива да се настройвате за лошо.

# 4 099
Хораа, помагайте. Аз вече пуснах тема по този въпрос, но искам да питам и тук. Накратко: долен ляв мъдрец, торбичка с гной до него. Извадиха ми го днес сутринта. Доста тежка операция, рязане на венеца, дърпане 45 минути, понеже беше с крив корен и опираше някъде. Накрая ми сложиха три шева. Изписаха ми антибиотик, Нурофен експрес и вода за уста. Минава ми като пия нурофен, но след 2 часа, старата песен на нов глас, а не мога да пия постоянно. Пие се през 4-6 часа. Та, по-големия ми проблем е гърлото. Възпали се и друг път ми се е случвало, когато са ми вадели мъдреци, но сега е нетърпимо. Не мога да преглътна слюнката си, ходя до банята, за да я плюя. Постоянно ми се събира слюнка, понеже имам кръв от раната в устата и няма как да я преглътна. Ще откача. Моля за съвети

# 4 100
пробвайте със солен разтвор да се жабурите - една чашка вода вътре разтворена една чаена лъжичка сол.. по-бързо ще зарастне и ще почувствате облекчение поне при мен помогна и аз бях с шевове..

# 4 101
За гърлото има различни спрейове, които да облекчат възпалението. Щом подейства антибиотика, ще се почувствате по- добре. Все пак е съвсем днес изваден мъдреца.
Задължително антибиотика с пробиотик.

# 4 102
  • София, България
А да вземете нещо за пръскане? Макар че личния ми опит с болки в гърлото е, че нищо не помага. Би трябвало антибиотика да почне да действа. Много ли кръв имате от раната?
Не е препоръчително да жабурите първите 24 до 48 часа след ваденето на мъдреца, за да не отмиете съсирека на раната.

# 4 103
Не мога да преглътна слюнката си, ходя до банята, за да я плюя. Постоянно ми се събира слюнка, понеже имам кръв от раната в устата и няма как да я преглътна. Ще откача. Моля за съвети

Не ви ли казаха, че първият ден не се плюе слюнката, тъй като няма да се формира добър съсирек? Опитайте се да пиете вода на малки глътки.

# 4 104
Не се плюе първия ден да се образува  съсирек, правилно.
Гърлото бали от самото вадене. На мен ми помагаше аулина. Нурофен ми идват слаби.
Тегаво е. Аз след 3 седмици още усещам, че не е спаднало всичко около извадения зъб.

# 4 105
Не мога да преглътна слюнката си, ходя до банята, за да я плюя. Постоянно ми се събира слюнка, понеже имам кръв от раната в устата и няма как да я преглътна. Ще откача. Моля за съвети

Не ви ли казаха, че първият ден не се плюе слюнката, тъй като няма да се формира добър съсирек? Опитайте се да пиете вода на малки глътки.

Не са ми казвали, но раната е с шевове. Пак ли може да се спука съсирека?

Дано антибиотика помогне, че не знам..

# 4 106

Не са ми казвали, но раната е с шевове. Пак ли може да се спука съсирека?

Дано антибиотика помогне, че не знам..
За, аз също бях с шевове, но ме предупредиха да не плюя или да изсмуква слюнката. Каза леко преглъщаш. Даже с водата за уста трябва да се внимава.

# 4 107
Никакво плюене! Аз започнах "жабурене" като отпивах и си накланях главата за да може просто да се облее и накисне раната. После лека полека започнах да жабуря, но не агресивно. Толкова ме беше страх мен да не ми падне съсирека, че 4-5 дни просто си отварях леко устата над мивката за да не плюя. Може да звучи смешно, но се бях наплашила тук от истории за паднали съсиреци. Относно обезболяващото, може би по-силничко ще ти трябва. На мен ми изписаха едно, на което не му помня името за съжаление. Бяха ми казали ако ме боли много да го пия през 5-6 часа, но аз пак от страх, си го пих 3-4 дена през 12 часа. Но не съм имала големи болки. Имах ретиниран почти изцяло долен ляв и 4 шева.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 21:39 от АфРоДиЗиаЧкА

# 4 108
И аз много внимавах и не жабурех първите 3-4 дни. И двама пъти ми изписах антибиотик + Аулин. За гърлото на мен ми помага глътка вода за уста елудрил или глътка вода със сода.

# 4 109
Оклис форте си вземете след вадене на зъб. Силно е и противовъзпалително. По 1 на 12 часа.

Общи условия

Активация на акаунт