Вадене на мъдрец...

• 1 146 023
  • 4 238
  •   2
Отговори
# 180
Ако няма означава ли ,че няма изобщо да ми излязат ?!
Рано или късно трябва Confused

# 181
Благодаря ти Iventse .
Ако няма означава ли ,че няма изобщо да ми излязат ?!

Ако няма зародиш, няма да израсне.
По принцип мъдреците са рудиментарни, т.е. изчезващи, хората имат все по-малко такива.
Аз например имах само 3, четвърти корен нямах.

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 21:37 от Iventse

# 182
ПРИ МЕНЕ ТРИТЕ ИЗЛЯЗОХА А  ЧЕТВЪРТИЯ САМО МЕ МЪЧИ ПРЕДИ МЕСЕЦ СТОМАТОЛОГА МИ ОБЯСНИ ЧЕ НИКОГА МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ПОКАЖЕ (ЦЕЛИЯ)ПОНЕЖЕ НЯМА МЯСТО ЗА НЕГО

# 183
Здравейте!

Чак сега се включвам,защото сега открих темата. Embarassed

Вече съм ветеран с четири операции за премахване на мъдрец (имам два оформени зъба и два,извадени във все още некалцирано състояние) и две за премахване на 7ми кътник.
Наложи ми се, защото лекувах криви зъбки и за мъдреците и другите кътници нямаше да има място,а ако бяха излязли щяха да ми развалят вече подредената зъбна редица.

По време на манипулациите не съм усетила абсолютно нищо,хирургът си разбираше от работата,обаче следващите дни бях злетак - болки,след ваденето на горните се сдобих и с насинени очи Shocked - при всеки било различно. Rolling Eyes
Преди операциите ми правиха кръвни изследвания и тестове за алергии,пила съм Вит.Б и някакви антибиотици против инфекции.

Питайте смело,ако се наложи.  bouquet

# 184
  • В тъмната гора.
Добре  Peace

# 185
Регистрирах се тук, само за да пиша в тази тема Mr. Green

Едва ли не я изчетох цялата. Не се притесних, от това, че и аз съм тръгнал по вашият път, с тия мъдреци Simple Smile
Покрай нова година, вече 3 години ме лашкат долните (венците). Четох из темата за подути венци над самите зъби, "топчета" и тн. Знам че не е здравословно, но няма някакъв си загноен венец да ме спре да си дъвча пържолите Twisted Evil Цял ден го обработвам с аспирин и го мачкам, фучи яко Grinning и определено това е гной (жълтеникаво-бяло със чудесен аромат). Не мисля че са ми израстнали на криво мъдреците, не ме болят, просто венците не могат да направят място. Тия дни мисля да му видя сметката Twisted Evil Знам че е опасно да се саморазправям със зъбите си, защото може да стигна до фатални фази поразяващи челюста Praynig , та за това, тия дни отивам да му теглят скалпела. Ще кажат, че е за вадене... винаги казват най-лошото, а аз просто искам да се отърва от венеца.

Сега ми разказва играта, но ясно виждам че е излязъл целия, както трябва, не е крив. Само се опасявам, че има кариес, защото доста време седи полу-покрит от венеца.

за информация - момче на 19год. bowuu

Няма да се плашите, дами.

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 05:48 от kastro

# 186
Благодаря Iventse и Сис* !
Аз имах само един, дано ме пропуснат !

# 187
Здравейте! Връщам се от операцията.Беше неприятно, но не и болезнено. Болеше ме само боцкане сето от упойката. Оказа се, че има киста и много кървеше. После започна да ме отпуска упойката и малко ме наболяваше, но взех аулин и в момента изобщо не чувствам болка, но държа лед на бузата да не се подуя. Изписа ми антибиотик и витамини- калции и пробиотици и да си правя гаргара с лайка. Утре съм на преглед, а в понеделник ще махат конците. Дано всичко е ок и нямам проблеми... Praynig

# 188
Кураж Флорал, стискаме палци да не се подуе Simple Smile

# 189
Флорал,успех! Peace

Кастро,с твойто зъбче какво стана?
Мисля си,че могат да цепнат венеца,за да се махне гнойното джобче и да ти прегледат зъбчето за кариеси. Rolling Eyes
Интересно ми е,как 3 години стоматологът ти не е забелязал/а,че ти поникват мъдреци.
Можело е да те спасят от загнояването. Rolling Eyes
Успех Simple Smile

Моите конци  бяха все "самомахащи" се,почти нямах разправии с тях.

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 21:43 от Плюшено Мече

# 190
Не е забелязал, защото беше заслепен от други проблеми Simple Smile Трябваше да ми се извадят нервите на всички кътници  Laughing 1 месец работа, и за да не станат 2, просто не е искал да се занимава и с това. Нормално явление за нашата страна Simple Smile
Не съм ходил, изтисках го и спадна след 2 дена (тя кръвта го проми) Mr. Green Сега съм отново в изходна ситуация, спокоен.
Мразя звука от машинката baby_neutral , но мисля да не чакам още една година.

Как мислите са си оправяли зъбите, хората, преди няколко хиляди години? Joy

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 15:05 от kastro

# 191
Включвам се, за да ви кажа, че съм доволна от операцията, всичко е ок, нямах болки, нямах подуване, още на другия ден можех да дъвча. На прегледа ми казаха, че е мн. добре- никакви възпаления, зачервявания, болки. Успех на всички, на които им предстои!

# 192
Браво на теб Флорал  Hug

Кастро разсмя ме с тази изходна позиция Laughing Wink

# 193
Включвам се, за да ви кажа, че съм доволна от операцията, всичко е ок, нямах болки, нямах подуване, още на другия ден можех да дъвча. На прегледа ми казаха, че е мн. добре- никакви възпаления, зачервявания, болки. Успех на всички, на които им предстои!

дай моля те повече инфо..къде я прави операцията?

# 194

дай моля те повече инфо..къде я прави операцията?
По- горе казх. Мойта стоматоложка извика хирург в нейния кабинет, уговорихме се и рой дойде на място.

Общи условия

Активация на акаунт