Вадене на мъдрец...

• 1 138 590
  • 4 231
  •   2
Отговори
# 4 170
При ваденете на първият ми мъдрец около седмица не си чувствах дясната долна половина. След това постепенно започна да ми се връща чувствителността, но до пълно възстановяване минаха около 4 месеца.

След ваденето на вторият се възстанових за 2 дни.

Третият още не съм се осмелила да го извадя. Казват че той е най-сложен.

Кой мъдрец наричате трети?

# 4 171
Два долни имам извадени остава ми горен десен.

# 4 172
Два долни имам извадени остава ми горен десен.

Няма да е по-сложен от долен мъдрец.

# 4 173
Знам че уж долните са по трудни, но при мен всички бяха на мнение, че горният е най-зле.
Обиколих поне 4 лекаря докато намеря някой изобщо да се съгласи да ги вади. И всички бяха на мнение, че горният е доста оплетен в синусите и най-сложен. Затова като намерих лекар него го оставих за последен.
И най-верояно така ще си и остане, освен ако някой ден не ми направи проблем.

# 4 174
Минаха 4 дни от операцията за вадене на долен мъдрец и все още едва си отварям устата. Има ли нещо което мога да направя за оправя този проблем ? Също така ,подуването си е едно и също ,не е намаляло . Това нормално ли е ?

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 09:58 от pattyK

# 4 175
Минаха 4 дни от операцията за вадене на долен мъдрец и все още едва си отварям устата. Има ли нещо което мога да направя за оправя този проблем ? Също така ,подуването си е едно и също ,не е намаляло . Това нормално ли е ?

Нормално е, да, аз го вадих някога март мисля, че беше и все още ми реагира на топло и студено... Болеше ме адски много, аз бях с 3 шева, просто кошмар, пиех оклис форте  по 1 на ден  търпях , а съм с висок праг на болка

# 4 176
При мен беше тежка операция . Доктора каза ,че такава твърда кост и токова сложен зъб не е виждал.Доста ме шиха .  Бях няколко дни в болницата под наблюдение .Пия антибиотик и от вчера милгама по едно на ден . Защото зъбът беше оплетен в нерв и сега имам изтръпване на час от устната и брадичката . Но очаквах вече отока да спада ,а и това че не мига да отварям устата също ме притеснява . Опитвам се да раздвижвам челюстта ,но засега няма ефект . Болка силна нямам ,но има леко пробождане от време на време …

Нормално е, да, аз го вадих някога март мисля, че беше и все още ми реагира на топло и студено... Болеше ме адски много, аз бях с 3 шева, просто кошмар, пиех оклис форте  по 1 на ден  търпях , а съм с висок праг на болка

# 4 177
Според мен е нормално след толкова тежка операция да не можете да си отваряте устата по същия начин едва на четвъртия ден. Извадих мъдрец преди 2 седмици, но до онзи ден при прозяване усещах дискомфорт, тоест не можех да си отворя напълно долната челюст. Все още имам видима дълбока дупка на мястото. Имайте търпение.

# 4 178
Друго ,което се сетих ,че докато бях в болницата ,докторите проверяваха ,мястото дали е меко или твърдо . От днес ми се струва ,че е по твърдо . И реално болка аз вътре в устата нямам ,болката в когато се барна отвън там където е надутото .
quote author=Solaris link=topic=190964.msg49667447#msg49667447 date=1746084300]
Според мен е нормално след толкова тежка операция да не можете да си отваряте устата по същия начин едва на четвъртия ден. Извадих мъдрец преди 2 седмици, но до онзи ден при прозяване усещах дискомфорт, тоест не можех да си отворя напълно долната челюст. Все още имам видима дълбока дупка на мястото. Имайте търпение.
[/quote]

# 4 179
  • София
Да, и аз имах твърд оток на бузата след последното вадене. Всеки ден го масажирах с кръгови движения в продължение на около седмица, докато се разнесе напълно.

# 4 180
Здравейте, дали някой, който е запознат може да ми каже дали лесно ще се извади долен десен мъдрец, трябва ли да се реже кост, той е пред пробиване , но все още не е пробил , почнах да имам големи болки в главата и мнение за др Геков от ЕО Дент , имате ли или за някой, който би се справил?

# 4 181
  • София
Аз препоръчвам д-р Величков от СвеДент. Иначе мъдреца изглежда нормално и не би трябвало да ива проблем. Моят например освен, че не беше пробил и беше в костта беше странично т.е колонката буташе корените на предния зъб а корените на мъдреца бяха насочени към гърлото. Така, че при вас всичко е до рутина. Даже и не е счупен и с пломби мъдреца което също би било усложнение при ваденето. Успех!

# 4 182
Седми ден след операцията за вадене на мъдреца . Видях че виси част от конеца . Или се е скъсал или започват да се разпадат . Сега какво се случва ? Дали има опасност раната да се отвори ? Тя е отстрани и надолу . Аз няма как да я виждам и ако попадне храна в нея няма как да знам за да я почиствам . Още нямам чувствителност на част от брадичката и устната си . И имам твърдо топче или подуване от външна страна на бузата ,не съм сигурна какво е . Ще откача вече и сега тези конци още повече ме притесниха

# 4 183
Трябва ми препоръка за много добър хирург за София
При вадене на предния мъдрец имаше парастезия, човека има и синузит и ми трябва добър специалист

# 4 184
Здравейте. От 1 седмица ме болят половината зъби от лявата страна-отгоре. Ходих на зъболекар,тя мисли,че е от мъдреца,който е от същата страна,но отдолу.За да е сигурна,че е от него отвори 1 зъб,който я съмняваше. Не беше от него болката. Пия антибиотик 3ти ден,болката нямаля,колкото да спя без обезболяващи,но не изчезва напълно. Стягащо усещане в горните зъби особено при дъвчене и натиск. Звънях и на хирург да ме погледне. Какво ще кажете за моята ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт