Осмокласници 2026/2027 - тема II

• 12 042
  • 308
  •   2
Отговори
# 300
  • София
Честно казано, предпочитам да спят у нас или в някоя приятелка, отколкото да обикалят моловете и парковете. Винаги имам телефон на родителя и споделяме локация. Много повече се притеснявам, когато са на бяло училище, зелено училище и т.н. с преспиване. Такива щуротии им хрумват на някои деца, че ми се изправя косата докато ми разказва дъщеря ми.

# 301
Ние сме приютявали до 6 деца, но при добро желание можем и повече да съберем.
Имаме и 2 допълнителни надуваеми матраци, които са супер за подобни случаи. Принципно единият се води единичен, а другият - двоен, ама девойките се събират 2 на единичния и 3 на двойния, само и само да са заедно.
То много спане няма май като се съберат, че до сутринта е хахо хихи.
Мисля след някоя друга годинка направо да си вдигаме чукалата с мъжа и да ги оставяме сами вкъщи, да се забавляват на воля. Ние на 15-16 също не сме ходили на гости на сокче и тортичка Simple Smile
Аз съм на мнение да се налудеят докато им е време, че да им мине мерака и после да се кротнат, когато пораснат. На много ненаживели се съм се нагледала, които на дърти години карат втори пубертет и е... неловко.
Предпочитам вкъщи да правят глупости, отколкото някъде, където не се знае на кой ще попаднат и какво ще им се случи.

# 302
  • София
Обикновено преди гости с преспиване сме се свързали родителите и сме се уточнили. Досега бяха заедно с класа цели 8 години, от предучилищна и се познаваме с родителите на всичките му приятели. Никога не съм имала притеснения, нормални хора, отговорни и грижовни към гостенчетата. Ние също сме подхождали така, не съм имала подозрения или притеснения грам.
Но и тези времена на гостите с преспиване вече поотминаха, големи са. Оттук нататък ще искат да ги оставяме все повече сами, пораснаха.

# 303
Моята много често ходи на партита с преспиване , както и кани много нейни приятелки . На 14 са и много се забавляват . Не правят глупости и винаги , предварително говорим с родителите дали са съгласни и тн .
Според вас на каква възраст е добре да започне дете да спи за 1-2 вечери у приятел?

# 304
  • shumen
Ако познавам родителите и предварително съм говорила с тях може би бих го пуснала с преспиване,но иначе не.
Мишленце,може и да съм със стари разбирания,но аз не мисля,че е нормално от 13-14 годишни да се напиват и да стигат до болници,че и да пушат.
Miriam,аз лично мисля,че още са малки за преспиване у приятел.Не се знае на какъв акъл са и какво могат да направят,а на тези години още не могат да гледат деца.
Гости моят си кани,но без преспиване.Последният път вкъщи нямаше никои и ми се беше обадил и питал дали може да си направят кекс,но аз не разреших.Страх ме е да му дам да ползват газовата печка още сами.

# 305
Големият ми син ходи по гости с преспиване от 7 клас, съответно и той е канил деца по същия начин. Дори имаше период, в който всяка събота се събираха без възрастни. В началото си имах своите тревоги, но постепенно компанията се разчисти естествено. Тези с вредните навици бяха малцинство и си намериха себеподобни, та  вече не присъстват. Имаха случка със засядане в асансьор и обаждане на 112, но това може да се случи и в присъствие на възрастен. Бях приятно изненадана тогава, че всички живущи във входа са се отзовали, въпреки късния час.

# 306
  • shumen
Детелина,браво на децата,че са се сетили да се обадят на 112,а и на живущите в блока да се отзоват.В нашия блок това няма никога да се случи.Ние това лято имахме случка с побои и опит да души детето един откачен и то посред бял ден и никои не се отзова,хем имаше хора навън и по терасите.

# 307
Моята и тя не ходи с преспиване - обича си нейното легло така да се каже. Най-близките й приятели до 7 клас бяха едно момче и едно момиче спортистка, която постоянно пътуваше по състезания. Не иска и на един лагер да отиде, защото се притеснява дали ще й допаднат битовите условия Sweat Smile Като по-малка на един спортен лагер една чешма "избухна" докато си миеше ръцете и сега е много подозрителна към бани и тоалетни. Сега като запазвам нещо банята минава през одобрение от нея Satisfied Отделно има все още фобия от всякакви насекоми - особено паяци Smile Най-добрата й приятелка всяка година ходи на лагер на палатки по 2-3 смени, но моята не иска и да чуе заради насекомите. За съжаление вечно тя е нажилената и нахапаната.

# 308
  • shumen
Jsed,моят пък по лагери обича да ходи.Сега дори са в Гърция от танцовата и дори почти не се сеща да се обади.От буболечки и насекоми обаче и той има фобия и започва едно викане и пищене само да го доближат.

Общи условия

Активация на акаунт