Тибетска гъба

  • 136 491
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 215
Привет на всички Hug
Момичета има ли някоя сред вас на която тибетската гъба е помогнала в борбата с диабета. Аз имах завишени стойности на инсулин и КЗ. Пиех лекарства и от няколко месеца стойностите са ми в норма. Спрях лекарствата преди около месец, но още не съм си правила изследвания. Интересно ми е да разбера дали кефира е помогнал на някой в борбата с диабета. Praynig

# 211
  • Мнения: 2 755
Привет на всички Hug
Момичета има ли някоя сред вас на която тибетската гъба е помогнала в борбата с диабета. Аз имах завишени стойности на инсулин и КЗ. Пиех лекарства и от няколко месеца стойностите са ми в норма. Спрях лекарствата преди около месец, но още не съм си правила изследвания. Интересно ми е да разбера дали кефира е помогнал на някой в борбата с диабета. Praynig
                              Четох такива два постинга някъде, но нямам лични впечатления.
                              Търся бебе за София. Имайте ме предвид покрай (не)планираните бременности  Crazy.

# 212
  • Мнения: 2 214
shedy  август месец заминавам за Украина поръчала съм "Индийский морской рис"
Задължена съм ти за "Докито", така че ти си човека койт може да разчита на ориза.  bouquet
Ето го
http://indianrice.ru/

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 16:32 от г-жа Стихийно бедствие

# 213
  • Мнения: 6
Безкрайно благодарна съм! LaughingТърся ги от години. Добре да си изкараш там!

# 214
  • Мнения: 10
Здравейте Hug
Майка ми има гъба за даване, но тя е в Кърджали. Ако някой от Кърджали или региона се интересува да ми пише на лични, за да му дам телефон за връзка. Лек и успешен ден.

# 215
  • В страната на бурите
  • Мнения: 1 136
Запис  Simple Smile

На мен ми подариха такава гъба преди няколко дни и засега се опитвам да свикна с вкуса на кефира. Четох в нета, че с нея можело да се прави и друга напитка - с вода, мед и лимон - но преди това трябвало внимателно гъбата да се измие от млякото. Някой пробвал ли е?

# 216
  • Мнения: 22 867
Запис  Simple Smile

Четох в нета, че с нея можело да се прави и друга напитка - с вода, мед и лимон - но преди това трябвало внимателно гъбата да се измие от млякото. Някой пробвал ли е?

Мисля, че чаената е друга гъба Kombucha, също казват доста полезна.

# 217
  • Мнения: 2 214
Запис  Simple Smile

На мен ми подариха такава гъба преди няколко дни и засега се опитвам да свикна с вкуса на кефира. Четох в нета, че с нея можело да се прави и друга напитка - с вода, мед и лимон - но преди това трябвало внимателно гъбата да се измие от млякото. Някой пробвал ли е?
От кифирената гъба става само кефир, чай става с камбучата или с индийски ориз.

# 218
  • В страната на бурите
  • Мнения: 1 136
Сега като си зачетох по внимателно - имало воден кефир - kefir d'acqua - дали това е същото като камбучата?

# 219
  • Мнения: 1 249
shedy  август месец заминавам за Украина поръчала съм "Индийский морской рис"
Задължена съм ти за "Докито", така че ти си човека койт може да разчита на ориза.  bouquet
Ето го
http://indianrice.ru/

Госпожа Бедствие,

Мерси много за всичката информация, която споделяш.
Имам въпрос: За колко часа ти става кефирът извън хладилника (първата фаза), че като е хладно навън при мен става за повече от 30 часа. Нормално ли е това ?

# 220
  • Мнения: 6
Ако нямате нищо против, да споделя, при мен кефирът става на стайна температура за около 24 часа, без да се разслоява и отделя суроватка. На дъното на буркана се образуват малки мехурчета, това е знак, че кефира е готов. При разклащане кефира не се отлепя от стените на буркана и седи като кисел. За да го прецедя го разбърквам с дървена лъжичка.

# 221
  • Мнения: 1 249
Ако нямате нищо против, да споделя, при мен кефирът става на стайна температура за около 24 часа, без да се разслоява и отделя суроватка. На дъното на буркана се образуват малки мехурчета, това е знак, че кефира е готов. При разклащане кефира не се отлепя от стените на буркана и седи като кисел. За да го прецедя го разбърквам с дървена лъжичка.

Мерси много, как мога да имам против  Peace.

Май съм била като циганина, който искал  Laughing да подкваси морето - купеното мляко било чиста водица, а аз се чудя къде е приоблемът със закваската.
Заквасих два литра, а от третия беше останало малко и добре, че го опитах - "гола вода".
Бракувах двата литра - отиват за палачинки и пр., а утре купувам друга марка мляко.

# 222
  • Мнения: 6
След доста проби-грешки моята гъба ( казва се Тиби) си избра мляко My day и прави отличен кефир, но аз практикувам, какато вече съм писала, малко гъба за 200 мл. мляко и кефира от нея ползвам за закваска за около литър мляко. Слагам цедката на тумбеста кана прецеждам кефира и доливам с прясна мляко. Това го правя вечер, след работа. Покривам с кухненска кърпа и стягам с ластиче - на сутринта млякото е подквасено и много вкусно и хоп в хладилника , да види хубаво ли е на студено. Може да опитате. Да ви е сладко кефирчето.

# 223
  • Мнения: 85
Някоя от Бургас да има от гъбката?  Rolling Eyes

# 224
  • Мнения: 1 252
Върнах се! И след три седмици отсъствие гъбите са ми живи Hug

Общи условия

Активация на акаунт