Тибетска гъба

  • 136 410
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 74
Здравейте!
Искам да попитам дали има някой в Сф, който да ми услужи с няколко зрънца от гъбата? Мога да я взема когато и от където е удобно. Благодаря ви! И усмихнат ден!

# 286
  • Мнения: 24
От вчера съм горда притежателка та малка гъбка.Днес изпих първата доза-става на вкус,ще мога да пия кефира.Искам да попитам има ли някой който да е отслабнал след като е пил млякото , защото аз ще я пия с тази цел.Чух ,че имало жени кото са отслабнали драстично.

# 287
  • Мнения: 0
подарявам тибетска гъба ако някои се интересува да пише в варненско на имеил soniskr@abv.bg

# 288
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
затова отсега само с домашно несварено мляко ще си правя кефирец Crazy Flutter

От всичко, което прочетох до сега за тази гъбка е, че млякото, ако е домашно, то трябва да бъде преди това сварено и изстудено...

И аз имам гъбка. Дадоха ми я преди три дни, ама незнаех, че трябвало дори когато почива да бъде в мляко и в хладилник. Аз нито в мляко съм я сложила, нито пък в хладилник /съхранявам я във вода, от чешмата/... А бурканчето - от пюре - е с пробита капачка на няколко места, уж да диша. Дали така трябва или няма значение?

# 289
  • Мнения: X
Преди няколко години ми подариха кефирена гъба. Опитах да пия два дни, но много ми падна кръвното и се отказах (по начало съм с ниско кръвно). В детството си съм пила, но дори не помня вкуса на кефира.

# 290
  • Мнения: 2 214
затова отсега само с домашно несварено мляко ще си правя кефирец Crazy Flutter

От всичко, което прочетох до сега за тази гъбка е, че млякото, ако е домашно, то трябва да бъде преди това сварено и изстудено...

И аз имам гъбка. Дадоха ми я преди три дни, ама незнаех, че трябвало дори когато почива да бъде в мляко и в хладилник. Аз нито в мляко съм я сложила, нито пък в хладилник /съхранявам я във вода, от чешмата/... А бурканчето - от пюре - е с пробита капачка на няколко места, уж да диша. Дали така трябва или няма значение?
За съхраняването не е от голямо значение, по важно е за правенето на кефир, ако го правиш със затворен капак ще  стане малко газирано като истинския кефир.
Ако го правиш без капак  с малко количество гъба ще стане като бг кисело мляко.
Аз не преварявам домашното мляко, от близки хора взимам, живеят в планината, така че е чисто.

# 291
  • близо под тепетата
  • Мнения: 680
Аз съм сложила 2 купи-една със сварено и една с несварено мляко Whistling Laughing ще видя кое ми харесва повече, но е студено в стаята и затова ще държа гъбката 2-3 дена, а не 18-24 часа Peace

# 292
  • Мнения: 2 214
Аз съм сложила 2 купи-една със сварено и една с несварено мляко Whistling Laughing ще видя кое ми харесва повече, но е студено в стаята и затова ще държа гъбката 2-3 дена, а не 18-24 часа Peace
Никога не гледам на часове а обръщам внимание на млякото, като наклоня купата настрани и млякото не ми тече а седи като киселото в бурканче, значи е готово.

# 293
  • близо под тепетата
  • Мнения: 680
Никога не гледам на часове а обръщам внимание на млякото, като наклоня купата настрани и млякото не ми тече а седи като киселото в бурканче, значи е готово.

 newsm78 На мен никога не ми стой чак като кисело(купешко) Whistling винаги ми е леееееко течно(като на баба ми домашното к.мляко) Ама си е много вкусно пак...
Много обичам да пия кефира с мед и канела! Crazy Изключително ободряващо ми идва Peace

На домашното мляко нали не се маха каймака?

# 294
  • Мнения: 1 249
Започнах кефирна закваска да си правя. В готварските форуми коментират с вода, но много ме плени кефирната.
В чужбина много ми харесаха подобни хлябове, но тук не съм виждала.

Има ли някой по-опитен ?

# 295
  • Мнения: 212
помня, че сме имали в къщи когато бях дете ... бяха дали на майка ми --- но за какво - трябва да питам
темата ми е мн.интересна и ще Ви следя. Бих искала също да си купя, ако има от къде...

# 296
  • Мнения: 6
Гъбата комбуча се суши лесно, но дълго и малко миризливо. Измива се и се слага на чиния и всеки ден се обръща, докато стане като гумена, слага се между две салфетки и се прибира на тъмно. Кефирената гъба - измива се , подсушава се и в една пластмасова цедка се суши, докато стане твърда, съхранява се в бурканче на тъмно. Много е удобно да си имате запас и от двете.

# 297
  • Мнения: 74
Аз благодаря на Люси, която веднага се отзова и ми даде гъба. И вече няколко дни си пия кефир за закуска- иаз го обичам с канела, но му слагам вмсето мед едни Фемили фибри - ти леко и подслаждат.Голяма вкусотийка е...Но го правя с купешко мляко от 1.5 %. Мога да се снабдя и с домашно, но по-сложно ще е.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80
От тук чета и изпълнявам.

# 298
  • Мнения: 4
Здравейте, от Варна съм има ли някой комбуча за раздаване ? Багодря предваритено.

# 299
  • Мнения: 1
Здравейте, от Варна съм има ли някой комбуча за раздаване ? Багодря предваритено.

Имам за даване кефирена (тибетска) гъба, от Варна съм.

Общи условия

Активация на акаунт