Доведен син на 7 и силно привързан към мащехата си

• 981
  • 42
  •   2
Отговори
# 15
Е, не може да сте сигурни, че го е биела и го е тормозила. А моят син 15 години живее на кашкавал, салам, луканка, пици и принцеси. Ако някой го накара да яде салата, ще го приеме като тормоз хахахха

# 16
Детето обаче не е ходило на предучилищна.И да буквално два часа е било навън
Относно  боя, освен детето и майката призна,че е знаела, защото майка  така е биела и нея.
Малко преекспонирано ми изглежда да е стрес храненето с луканка, кашкавал и баница. Или пък игри навън  за 1-2 часа да са твърде малко. Когато детето е на градина,  както се предполага,  че е било, толкова остават за игра,  преди да стане време за вечеря. Та бабата не е толкова крива, че да не види повече внука си, за който се е грижила и отглеждала.

# 17
Нещо не ми се връзват нещата. Голям тормоз е да те хранят с луканка, баница и кашкавал, хаха. Ах, тази лоша баба, която е отгледала това дете. Къде са били родителите му? И авторкатата, ти защо поемаш задълженията на тези родители? Гледаш му детето, той те залъгва, че ще ти направи и на теб. Много наивно.

# 18
Вижте,дали ви се връзва или не,аз няма да се опитвам да ви обеждавам.
Ситуацията е сложна така или иначе.Целта на питането е как да подходя с детето.Аз искам да му дам от себе си най-доброто.
Пък и вие 1 година да закусвате баница само ,все ще ви втръсне и т.н.
Детето си е мълчало от страх.
Майката призна пак сега,но аз не мога да отговорям за нея.
Относно бащата,доста в грижовен както към детето,така и към мен.
Той е живеел с мисълта,че бабата е уникален човек и сега меко казано разстоен.
Взимал я е на почивки,пазарил и е не веднъж.Сега истината излезе на яве
Нещо не ми се връзват нещата. Голям тормоз е да те хранят с луканка, баница и кашкавал, хаха. Ах, тази лоша баба, която е отгледала това дете. Къде са били родителите му? И авторкатата, ти защо поемаш задълженията на тези родители? Гледаш му детето, той те залъгва, че ще ти направи и на теб. Много наивно.

# 19
Аз благодаря за вашето мнение.
С таткото ще намерим такъв.
Жалко,че детето е мълчало.Бабата се е прикривала доста добре
Случаят е спешно за психолог и не заради това, че детето е залепено, а заради психическите травми от тая баба, както и неглижирането от страна и на майката, и на бащата. Това ще доведе до сериозни последици по- нататък, рисковете са зависимости и психически разстройства, тип депресия.

# 20
Ситуацията е сложна така или иначе.Целта на питането е как да подходя с детето.Аз искам да му дам от себе си най-доброто.

Тоест, бащата е много грижовен, водил е бабата на почивки, но сега изведнъж разбира каква е била истината! Помислете отново.
   Разбирам, че на някой родители им се налага да отсъстват от дома и детето да бъде отглеждано от друг, но тези родители все пак поддържат редовна връзка и с детето и с обгрижващия. Как така никога досега не е разбрал. И не пишете, че бабата се е прикривала. Всеки се опитва да покаже себе си в най-добрата светлина. Но къде е бил бащата за да не разбере?
   Мъжете не се променят толкова лесно, ососбено след като станат самостоятелни. Има голяма вероятност така както се е отнесъл към първия си брак, така да се отнася и с Вас в бъдеще. Ако той е бил отсъстващ баща първия път, кое Ви кара да мислите че ще бъде добър баща за Вашето общо дете? Дори и в момента когато НЕГОВОТО детето живее във общия ви дом, то е по-привързано към Вас отколкото към него.

# 21
Майката точно къде е ?Друго семейство ли има ?

# 22
Бащата и майката се разделят.
Майката изпада в странни състояния и детето отива при баба си в друг град Бащата е с натоварени работно време,защото има бизнеси и взима детето в неделя.
Преди това,когато са ходили на почивка са взимали и бабата.
Наистина,ако не ви се връзва,ок,не искам да ви убеждавам.
Аз знам истината и в крайна сметка темата е как аз да адаптирам детето.

Тоест, бащата е много грижовен, водил е бабата на почивки, но сега изведнъж разбира каква е била истината! Помислете отново.
   Разбирам, че на някой родители им се налага да отсъстват от дома и детето да бъде отглеждано от друг, но тези родители все пак поддържат редовна връзка и с детето и с обгрижващия. Как така никога досега не е разбрал. И не пишете, че бабата се е прикривала. Всеки се опитва да покаже себе си в най-добрата светлина. Но къде е бил бащата за да не разбере?
   Мъжете не се променят толкова лесно, ососбено след като станат самостоятелни. Има голяма вероятност така както се е отнесъл към първия си брак, така да се отнася и с Вас в бъдеще. Ако той е бил отсъстващ баща първия път, кое Ви кара да мислите че ще бъде добър баща за Вашето общо дете? Дори и в момента когато НЕГОВОТО детето живее във общия ви дом, то е по-привързано към Вас отколкото към него.

# 23
Да разбирам ли ,че това странно състояние на майката е психически проблем?
Ти ,от описаното нямаш свой деца .Тук точен съвен няма!Моето мнение е ,че бащата се опитва да намери заместник на бившата. Явно на детето му е обяснено, че ти ще си му нещо като майка. Бих разровила добре отношенията му с майката, нищо чудно да се окаже че той е виновен за тези и състояния .На 40 съм ,без деца и с опит ,във връзките с разведени мъже с деца .Да подчертая ,че изказвам моето мнение: почти  винаги се оказва  че са алкохолици ,нарцисисти ,комарджия  и пр.,а може и коктейл от всичко. Бих си задала въпросът, защо това дете е по близко с мен ,а не със собствения си баща ?Ти ,лека полека се превръщаш в майка на това дете ,(или те превръщат в майка на детето)!Потърси психолог .Темата ти е доста хубава .Даваш ясен пример, защо хора без деца трябва да избягват връзки с такива с деца.

# 24
Благодаря за мнението!
Да кажем,че да може би майката е леко неадекватна,но не е лоша.
На детето постоянно се говори за майката и се чува всеки ден с нея.
Тя обаче не иска да го гледа, защото смята,че няма да може да го гледа добре-поради ред причини.
Жената си е хванала 20 годишен и е по живота.Тя е искала раздялата,защото семейният живот не бил за нея.
Това е дълга тема.
Няколко пъти таткото говори с нея и я моли да взима детето,тя не желае.Тяткото говори и с детето,но това ефект няма.Аз мисля,че дамите които посъветваха за консумация с психолог имат право и това е важна стъпка.
Аз до преди връзката с таткото исках да осиновя детенце и дори по-голямо.Нямам проблем да приема това дете.Дори детето ме познава от години,защото с таткото се познаваме от години.
Единственото,което искам е да адаптирам детото и да стана пълноценна  негова втора майка.
Майката и дори да не иска да го гледа,аз не искам детото да губи връзка с нея.
Да разбирам ли ,че това странно състояние на майката е психически проблем?
Ти ,от описаното нямаш свой деца .Тук точен съвен няма!Моето мнение е ,че бащата се опитва да намери заместник на бившата. Явно на детето му е обяснено, че ти ще си му нещо като майка. Бих разровила добре отношенията му с майката, нищо чудно да се окаже че той е виновен за тези и състояния .На 40 съм ,без деца и с опит ,във връзките с разведени мъже с деца .Да подчертая ,че изказвам моето мнение: почти  винаги се оказва  че са алкохолици ,нарцисисти ,комарджия  и пр.,а може и коктейл от всичко. Бих си задала въпросът, защо това дете е по близко с мен ,а не със собствения си баща ?Ти ,лека полека се превръщаш в майка на това дете ,(или те превръщат в майка на детето)!Потърси психолог .Темата ти е доста хубава .Даваш ясен пример, защо хора без деца трябва да избягват връзки с такива с деца.

# 25
За съжаление нямаш никкави права и задължения към това дете.
Утре ако решиш да си тръгнеш,последиците ще са ужасни за него.

# 26
Детето явно до сега не е имало стабилна семейна среда и му липсва майчината фигура. Сега във ваше лице вижда майката ( в което няма нищо лошо),  но вероятно го е страх да не изчезнете, да не го изоставите. Затова се е лепнал за вас  Това детенце има нужда от много любов и стабилност. Обичайте го, грижете се за него и постоянно му говорете, че сте до него и няма да го изоставите. С времето нещата ще се наредят и вече няма да ви ви търси нон стоп.  Но все пак не отстъпвайте за спането. Спете отделно ( освен в случаите, когато е болно).  Чудесно е , че имате прекрасни отношения с детето, но внимавайте в старанието си, да не оставите бащата изцяло да прехвърли грижите на детето върху вас. Много е важно бащата да се грижи наравно с вас за детето си, а не от време на време.

# 27
Така е!Връзката и всичко,което правим е да градим семейство.
Все пак сме по на 40 и,не сме на 20 и се отнасяме отговорно към нещата.
За съжаление нямаш никкави права и задължения към това дете.
Утре ако решиш да си тръгнеш,последиците ще са ужасни за него.

# 28
О, колко благородно, че взели бабата на почивка! Взели са я да гледа детето. Горката жена, поела чужд ангажимент, че и недоволни. Всички са лоши, бабата храни с баница, майката се развява с 20 годишен, само авторката мила и добра.

# 29
Такова нещо не съм казала.Майката е чудесен човек.Просто иска друг живот за себе си.
Аз разбирам това и съм последният човек,който да я съди.Дори аз самата всеки ден и давам информация за детето,а тя е спокойна и ме пита също.Относно бабата,там темата е дълга и дълбока.Нека не разводняваме темата.И защо търсите под вола теле?
Поисках съвет за детето,а си търсите за какво да се заяждате.
Нито съм най милата,нито най добрата.Нито се стремя и към това.
О, колко благородно, че взели бабата на почивка! Взели са я да гледа детето. Горката жена, поела чужд ангажимент, че и недоволни. Всички са лоши, бабата храни с баница, майката се развява с 20 годишен, само авторката мила и добра.
И само ще добавя,че такива неща излязоха за бабата,че майката сега ще я съди.Бабата не само се оказа,че е тормозела детето,а сега тормози,заплашва и изнудва майката.Дебнея и звъни на всичките,и познати.
Никой не е подозирал това защото малкия е мълчал,сега обаче и самата баба признава.За това ситуацията не е така проста и аз все пак не виня майката.Тя прави каквото може и аз държа детето да не губи връзка с нея.
Не съм написала тези подробности,защото темата и съвета които искам е съвсем друг.За мен което и да е детете,не е ок да е така вкопчено в който и да е.А аз искам да му дам най-доброто.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 11:46 от Габриела Иванова Петрова

Общи условия

Активация на акаунт