АПРИЛското дете се стяга за море!

• 9 227
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Добро утро и от нас! И ние сме будни от 6 часа, но го държах в леглото до 7.30 - не, че сме спали! После направихме сутрешна баня и двамата и така! Днес чакаме тати да си дойде, но чак довечера! Дъжда пак започна - вчера как така ни прости и не валя цял ден незнам! Дано не вали повече за днес! Танче, вашия дъжд сега е при нас! Вече седмица има!

# 46
Dobro utro i ot men. Kate, mnogo rano stavash be.
Chaena, dano se opravia Tonkata skoro. Tez otiti hich ne gi dolubvam, Lexa nali na dva puti kara. Ama pone niamashe T togava.

Bubs, tamun se chudih i ti kude zachezna ama eto te pak na linia.

Nade, az govoria na Lexa na angl., ot koeto si dovliakoh dosta uchudeni pogledi i vuprosi tuk ot roda na " Ama vie na BG ne i li govorite" i im izskachat kombalite. Iavno rodata na mujo mi i priatelite ne sa znaeli. Inache bashta i i govori na BG, kakto i vsichki ostanali de. Az izbrah angl., zashtoto znaeh che shte si bude v kushti purvata godina i dostupa i do angl. rech shte bude ogranichen.

Tanche, dano sa ni samo slunchevi dnite ot tuk natatuk shtoto veche izdiviavam. Leksa sega stana i mi kashluti i se chudia dali e momentno iavlenie ili snoshti se e prostudila ot vecheria na vunshno krai plaja. Tova dete go razbihme tuka. Napravo pishman stanah kude si doidohme. I vse si vikam tui shte mi e za urok da ne priparvam nasam skoro.

V tozi red na misli da pitam ako se naloji da kupuvam sirop za kashlica kakuv da vzeme zashtoto sega po praznicite predpolagam i pediatur niama da nameria. Lele do kude ia dokarah s tazi vakancia.

# 47
  • София
Аз бих препоръчала сироп за кашлица с мащерка - Хустагил!

# 48
  • 2 етажа над тавана
Здравейте и от мен.

Времето хич и няма да го коментирам Tired

За сиропите за кашлица - нямам никаква представа, не съм давала на Маги досега.

Аги, Мисче, дано вече минават на двамата сладурковци болежките, да грейне слънце и да забравите за проблемите.

Нямам даже настроение да пиша, много ми е "мърляво" днес. Tired

# 49
Привет и от нас. И ние тази сутрин станахме в 6  Tired Не знам какво му стана, но се ококори и заспа чак в 8 ч. и аз се събудих към 9.45, а той явно беше буден преди мен, защото го чувах да си пее от неговата стая. Това да си е в детската да спи е добре, защото като стане аз мога да си поспя още  Whistling
Искам пак навън  newsm45

# 50
Добро утро  Hug

За дъжда екс4ето е виновна, да zнаете. Когато при вас беШе така гореЩо, тя ме помоли да духна дъжда към вас, а аz пък колко яко духааааам  Whistling  Laughing  Та ако е наистина наШия, гответе се zа оЩе 1 седмица  ooooh! Дано не е  Stop

Мис4е, Проспан ни бяха иzписали zа Милена, има го и в БГ  Peace  Уф, таzи ваканция наистина не ви върви  Cry  А пътуването как беШе?  Flutter

Наде, аz на Милена й говоря само на немски. Татко й съЩо, той не zнае български  hahaha 

Вени и ние 4акаме тати, в 17 4аса отиваме да го вzимаме от гарата  Heart Eyes

Лек ден, ние сме у нас понеже на вън е прекалено гореЩо  ooooh!

А Филипка къде е?  newsm78

# 51
  • 2 етажа над тавана
Слънце, слънце, слънце newsm44

Само да се събуди малечка и излизаме Grinning

# 52
Бабълче, каде го бе душа?  newsm78 Искам и аз.

# 53
  • 2 етажа над тавана
Ами тук при нас грее - малко на пресекулки, но си е слънце, не знам защо при вас го няма newsm78
Веднага го пращам и на вашата улица да изгрее Hug

# 54
Здравейте момичета!
Аз отдавна не съм писала, но не ми остава много време.
Скарлет още не е проходила, но се изправя и прави опити за самостоятелни крачки.
При нас нищо ново, ще ходим края на юни на почивка, че вече много ни се събра, само работа и работа.

Тук времето се оправи, доста е топло и слънчево, много е приятно.
Мисче, бързо оздаряване на Лекса, както и на всички които са болнички.
 Много  Heart Eyes и  Hug от нас.
Липсвате ни, ще гледам да намирам време за писане.

# 55
Казвайте бързо Филипа къде отиде?

Изпуснала ли съм нещо, заминали ли са някъде?

# 56
Blagodaria za ideite, momicheta. Leksa e veche i sus sopoli Close. Iavno snoshti sme ia prostudili.  Aman, znachi. Do sega osven otitite drugo ne mi e pravila. Doidohme si tuka i za edna sedmica vze vsichko da mi izrejda. Napravo sum gotova veche da stiagam kufarite i da si smeniam bileta za na vrushtane.

Tanche, putuvaneto beshe maluk ad. Nikoga veche ne se naemam na takuv dulug put s dete na godina.
Zagubiha ni edinia kufar za purvi put ot tolkova godini putuvane. Dobre che se nameri na drugia den. Tochno tam imahme poruchani neshta ot poznati i mnogo me beshe iad shtoto nie shtiahme da ostanem nabutani. Na vtoria den muja mi go blusnaha s kolata na bashta mu, koiato triabvashe da se durpa ot miastoto na proizshestvieto. Abe vuobshte ni trugna na zle oshte ot nachaloto.

# 57
  • София
здравейте! Вече времето се оправи или поне тук е много слънчево и топло. Дано и при вас е така, а ние сме малко на гости в провинцията. Снощи празнувах 15г от завършването и прекарахме много добре, почувствах се пак на 17, въпреки че всички толкова много са се променили - момичетата напълняли, а момчетата оплешивяли...
Дойде и денят, в който и аз да се похваля - Тони най-сетне проходи, толкова беше странно, а чакам вече два месеца, имаше желание, а не се отпускаше, но вече и ние сме в групата на ходещите. Омесихме питка и раздадохме за здраве, но прощапулник ще правим когато проходи по-стабилно.

Пжожелавам на всички болнички да оздарвяват  бързо и да не тревожат мама и тате!
Засега е това, целувки и много слънце!

# 58
Честито на проходилите сладурковци  Hug Хайде смело напред и без спъвания.
До сега времето беше супер, но се смрачи и се прибрахме.

МАмите, които са пътували в чужбина, я кажете ако излизам от България сама с детето какво ще ми е необходимо като документи?

# 59
  • Boston, MA
Честити ходещи крачета на Тони!

Малеееее, МисЗ, големи перипетии, бе! Ужас! Какво ще правим с нашето пътуване през септември, не знам... Ама няма начин, ще се пътува.

Наде, ние на Дани на български му говорим, английски почти не чува, и като му каже някой Здравей и почне да му говори на английски, той маха с ръчичка. Поне знаците ги умее. Laughing

Я кажете сега, мами, какво стана с новия закон за майчинството, че му изпуснах края. Сега се плаща 90% до 9тия месец на детето ли? И каква е горната граница на 90% (т.е. ако имаш заплата от 5000 лева, 4500 ли ще ти плащат, или има таван)? И колко време преди това трябва да си работил на някакво място, за да ти плащат майчинството? От работодателя ли се плащат тези пари или от здравна каса/НОИ или някаква друга осигуровка? Както виждате, нищо не разбирам, така че ще съм много благодарна да ме осветлите.

Общи условия

Активация на акаунт