АПРИЛското дете се стяга за море!

• 9 230
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Бубке, 315 дни се получават пари за бременност и раждане. Като първите 45 дни са преди раждането и следващите 270 дни са след това. Сумата се изчислява на база дохода от предходните 6 месеца, преди първият болничен. Т.е. ако си осигурявана на 5000 лева някъде от 2-ия месец на бременността, то болничните би трябвало да ти ги сметнат по 4500. Не съм чувала да има таван. От тази година вече парите се изплащат от РУСО (за София май е СУСО). Превеждат се по личната сметка на майката. Ами горе-долу е това по новия закон.

# 61
  • Boston, MA
Мерси, Кате!
Ще чакам и за тавана някой да каже, мисля, че някъде бях чула, че има.  newsm78

# 62
  • София
Матея, както го оплюх, че стана в 6 като заспа в 10,30 и до 13 ч. откара! Crazy Точно се събуди и времето се оправи, та постояхме да 4-ри, когато се смрачи пак, но тук само прокапа!
Сега чакаме нашия тати всеки момент да звънне!
  Kissing Heart

# 63
Най-сетне тук е топло и слънчево. Ура!

Бабълче, разбирам те. Умора + лошо време =  Sad . Дано Маги ти отпусне сън тая нощ  Hug !

Наде, на български говорим на Мимата. На наште познати децата с английския нямат проблем, но българския им е с акцент.

Мисче, страхуваш ме с тия болести и перипетии. Може още от самолета да сте хванали нещо, често се случва. Аз имам такава нужда от почивка, че ако трябва да минаваме през подобни неща, ми е мъъъка  и не ми се тръгва ooooh! .  Оздравявайте, че поне малко да си разбереш от отпуската  Praynig .

Бубчеее, какви са тия въпроси за майчинството в България  newsm78   Grinning . Да не би нещо да планувате?

Приятен уикенд на всички!

# 64
Бубс, да не би да искаШ да се върнеШ в БГ zа второто?  Flutter

# 65
  • Boston, MA
Абе проучвам, събирам информация. Леко съм уплашена от детско-градинското положение тук, от наличието и цените на градините. Май ми се прииска малко повече да поседим в България. След една седмица кой знае какво ще ме затресе, де. Във всеки случай септември като дойдем, ще проучваме всички страни на въпроса.  Mr. Green

# 66
Добър вечер  Hug

Аз както винаги по късните часове. Най-напред да отговоря на въпросите:
Вени, един ден ме беше хванала манията за основно почистване и като бях раздигала леглата, викам си "защо ли не пробвам Евелина да спи в детската стая" и така първите няколко пъти оставах при нея докато заспи или я приспивах на ръце, но не ми се искаше тепърва да я уча да я приспивам (тя почти откакто се е родила заспива сама) и я оставих да заспива сама със съответното количество омекотяващи падането приспособления  Mr. Green Първите няколко вечери се будеше за бибероната по няколко пъти, но вече "само" за нощното хранене, надявам се скоро да го махне, защото  Tired

Наде, ние говорим на децата на български. Става ми тъжно като чуя българчета да говорят на български с акцент  Confused Испанския и баския има откъде да ги научат, за мен е важно да знаят добре български език. И тъй като са основно с мен (почти не виждат баща си през седмицата), аз съм човека от който трябва да го чуват  Wink

Май много от нас са били без татковци тези дни   Laughing Нашия се прибра снощи ден преди предвиденото и ни изненада приятно  Mr. Green

Мисче, надявам се Лекса скоро да се оправи, както и всички други болнички  Praynig Смяната на климата задължително  води такива историйки със себе си, затова не ми се прибира през зимата, че тогава е още по-зле  ooooh!

Айде стига съм писала, че кой ще ми чете  Rolling Eyes

# 67
Добро утро  Hug
Днес се събудихме чак в 6.30 Simple Smile Снощи Пламен пак заспа сам без да сучи и аз съм много доволна. Дано и сутрешното кърмене откаже толкова лесно.
Не знам при вас как е, но в Сливен денят започва със слънце, дано е така целия ден. Ние от 10 часа имаме форумско-сливенска среща и се гласим да ходим.
Лек ден на всички.

# 68
Добро утро и от мен Hug
Кате, приятна среща Wink и дано безпроблемно да отбиеш Пламката Peace
Бабълче, много  Hug от нас, дано тази нощ да си успяла да поспиш и Маги да се е поуспокоила Praynig
елидима, браво за успешното преместване на Еви Hug На мен също ми се иска да отделим Кало, но за съжаление сега няма къде ...
Напоследък е доста пусто тук Sad
Мисче, дано вече да минат всички лоши неща и да се насладите на почивката си тук Praynig
Фил къде се изгуби? Някой има ли координати?
Аз да споделя с вас, че баба ми се възстановява добре и критичния период вече поотмина. Благодаря на всички ви за подкрепата Hug
Не мога да не си похваля и детето, че миналата нощ спа непробудно цялата нощ Heart Eyes Е тази нощ става 3 пъти, но поне с малко гушкане заспиваше веднага ...

# 69
  • София
Ние пак сме ранобудни - имам чувството, че щом се зазори и се събужда! Лошото е, че не наспан и плаче, защото му се спи! Доста е гадно сутрин рано като ти се спи и да ти реват на главата! Тази сутрин успя да заспи след около час, но незнам за колко време - много ми се спеше! Утре мисля да пусна щорите на пълно затъмнение да видим дали ще поспи повече!
Елидима, мерси за разказа - аз още не се решавам, особено сега, когато се стъмва късно и каката ще си ляга по-късно! А и в детската няма щори! Може би наесен или поне, когато започне да се стъмва към 8 пак!

# 70
Добро утро и от нас.
Вени, това с щорите тъкмо щях да ти го предложа  Peace И аз съм забелязала, че като е по-тъмно и заспива, а като започне да става светло и се събужда. Дано с щорите да имате успех, но може и да не стане от първия път.

# 71
  • 2 етажа над тавана
Здравейте и от мен.
Това със събуждането при появата на първите слънчеви лъчи и при нас го има - Маги само като го надуши слънцето, че се е появило, и е готова за подвизи Mr. Green

А Фил наистина много изненадващо зачезна, дано да е заради почивните дни и да са някъде семейно. И на кю-то я няма newsm78

Маги я взеха преди малко баба й и дядо й да я водят на вилата, аз ще видя дали ще ходя по-късно или ще си ми я доведат следобяд. Аз сега ще залягам да разпечатвам разни неща за майка ми, мислех да използвам да почистя и пооправя из нас, но нали е Задушница - няма да се впускам в домашна работа.

# 72
Леле, Бабълче, аз пък не знаех, че днес е Задушница и от сутринта съм се расзшетала като за световно  ooooh! Направо зарязвам и засядам пред компа, днес поне ще си имам оправдание  Mr. Green

Имам едно питане:
Имам ли дечица, които заспиват рано вечер? Евелина заспива с голям зор наааай-късно в 8.30, но ако я оставя тя да ме води още в 7.30 ще е туш. Работата е там, че и сутрин поспива около час в детската, после следобед у нас час и нещо, някога и два, но в 4.00 винаги я будя, защото излизаме за каката. Не знам как да направя така, че да заспивавечер по-късно, та и сутрин да спи повече? От 6.30-7.00 е на крак  Sad а ми се иска поне едно кафе да изпия на спокойствие  Confused Дайте съвет  Praynig

# 73
Привет и от мен!

Снощи бяхме на рожден ден на свекървата и оставихме Ема да спи там, сигурно и тая вечер ще остане, та аз съм откарала до 11 ч.  Grinning, това не ми се е случвало от две години. Сега съм се заела с подреждане на гардероби  Whistling

Деси, много се радвам за баба ти  Hug.

По повод двуезичието - сестра ми и зет ми говорят на детето само на български от раждането му, никога не е ходил на градина , сега е първа година в училище и пак не му е идеален българския за разлика от английския. Така че май наистина е добре да се наблегне на българския , другия език така или иначе ще им е по-добър. Всеки сам си решава все пак.  Е, друг е въпросът при смесени бракове  newsm78.

Бубка, точно заради цената на детските градини сестра ми изкара 5 години вкъщи да си гледа детето. Сега иска второ , но като си помисли, че пак ще се чудят какво да прави и не може да се реши. Не може да дойде и тук да го гледа , защото синът й ходи вече на училище. Много гадно, тук в това отношение поне сме по-добре.

Фил, чакаме включване, ти откакто спря кафенцето никаква те няма.

елидима01 , нямаш гаранция , че като заспива по-късно ще става по-късно. Поне при Ема е даже обратното, ако си легне много късно е доста превъзбудена и спи по-лошо. Аз пък ти завиждам за вечерния час. На мен ми е по-добре да ляга рано и да гледаме някой филм , въобще малко въздух да взема   beer   smile3546

# 74
  • София
Ето ме и мен!
Човечето спи и имам малко време за форума.
Напоследък Емо пропуска втория дневен сън (към 16:30- 17:00) и като стане 20:00 часа е непоносимо крив. Гледам да му измисля някакви забавления та поне към 21:00 да заспи. Май го мъчат зъбки, защото цяла нощ е неспокоен и пълзи, върти се - абе ужас. Снощи дори падна от канапето  newsm12. Удари порция юнашки рев и накрая заспа с цица в уста. От няколко дни сучи като за световно и се наложи пак да го взема да спи с мен. Сутринта се съужда към 6:00 и ако не успея да му бутна цицата се разсънва и започва катерене и борба с мен, докато ме събуди. НО му намерих лесното - като се размърда му давам да сучи и до 9:00 поне ми е гарантран спокоен сън. Така де и аз съм човек.  smile3506

Общи условия

Активация на акаунт