МАЙските слънца са две - МАЙска мама с МАЙско мъничко дете

• 12 264
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
МАМА21 щом е зелено акото да не е претоплено бебчето????

# 106
ninochka - аз си спя, когато и бебо спи, разбирай най-вече между 1 и 4ч през нощта, и после си доспивам защото прави интервал до към 9 ч сутринта. Щом е на страни, няма проблем - дори и да повърне. Ако имам работа в другата стая и е буден го взимам с мен в кошницата, но гледам да не стои много. Спокойствието е много важно, бебето го усеща...

за капките за колики да ви кажа каво ме светна моето педи -всички марки, с изключение на Бейби нос, са с една основна съставка, т.е. няма никакво значение каква марка им се дава. Бейби нос е единствения на спиртна основа (май така се изрази) т.е. действа на принципа на омайването или по-стария познат у нас обичай когато са давали на децата хляб топнат във вино за да спи...

аз лично за сега нищо не давам, но това не е гаранция, принципно момчетата по-трудно поняст коликите (това също като ивфо от педито) и едва ли ще ни пропусне...

режима ми е свбоден - имам си обица от каката когато следвах 3 ч, включително и с разбуждане, сега съм на повикване  Mr. Green и бебо е добре, вече трети ден сме си в къщи и направи бузки  Simple Smile

памперса го сменяме преди ядене, но може би е добре идея да го оставим за след това, защото почти винаги докато ядем си свършваме всичко и се налага да слагаме нов памперс...не занм щепробвам, то ще си покаже...обаче смяната преди хранене поне за мен има едно голямо предимство- хубаво разбужда бебо и се храни много добре и енергично

mama21 - дано се оправите  Praynig и да минете без лекар
kati_95 - аз вода давам, но много майсторсик плюем и не го насилвам. Щом се дави провери дали дупката на биберона не е прекалоно голяма...за друго не се сещам

# 107
  • София
Здравейте!

На нас каката ни е болна - с температура, разстройство и повръщане Cry. Сега е в едната стая с баба си, а ние в другата, за да не заразим бебо (много много е гадно така, но какво да се прави). Оф, каква е тая черна дупка не знам... Дано всички дечица да се оправят по-бързо Praynig Praynig Praynig.

Ние също не пропускаме нощно кърмене, най-много да прескочи 4 часа. Ама това не ме притеснява, защото успявам да се наспя, особено като дремна и следобед, а той човекът следобед се успива и така и мама си почива. Днес за първи път повърна на фонтан! Вярно че доста преяде, но мен ме е страх да не е хванал вируса от кака си, че тогава вече не знам какво ще правим, както бързо се обезводняват бебчетата...

Мама21, и аз мисля, че най-добре да викнеш лекар, да си каже мнението!

Кати, и ние се давим от водата, и какта така беше. При мен със сигуност е защото биберонът (най-малкия номер) е с по-голяма дупка от гърдите. Но при теб защо така не знам...

Ох, забравих да кажа, че ние днес правим 1 месец Heart Eyes. Утре сме на консултация (аз лично отказах ваксината за Хепатит Б - оставихме я за пубертета) и тогава ще се отчетем.

# 108
Дупката на бинеона е същата като на този с който си пие млякото. Ние ползваме шишета на АВЕНТ и мисля че номер 1 е най малкия биберон - или се лъжа. Ако някой ги ползва тези шишета да каже

# 109
  • София
Мама21, и аз мисля, че най-добре да викнеш лекар, да си каже мнението!

Peace

ninochka Права си, объркала съм се от семена се прави  Peace

# 110
И ние не пием много вода - ако изпие 50 - 60 гр. на денонощие си е направо успех. Да, бебка и тя се дави от водата, но забелязах, че когато не суче, а биберона е в устата и водата си тече и така и се пълни устичката..затова аз , когато тя спира да суче и си почива или защото не иска да пие вода и не суче, държа шишето така, че да няма вода в биберона..
За памперса, аз сменям преди ядене, ние с акото сме зле - акаме веднъж на ден или на два дена..Ама нали сме на АМ!
Инак и ние сме като часовник, на всеки 3 часа търсим да ядем, най - много да закъснее половин час, както е писала kati95,но пък си яде не повече от 100 гр и се чудя нормално ли е да не увеличава дозата си? Защото на кутията пише - 1 месец 130 гр, а ние вече наближаваме един месец..
Пожелавам бързо оздравяване на болните бебенца, стискам палци и на майките им!!! То и аз май съм куку, защото постоянно се взирам в бебка, особено сега, когато изби тези гадни пъпки по личицето и проверявам дали не е топла през час Laughing Абе кукувци отвсякъде сме Laughing

# 111
На нас каката ни е болна - с температура, разстройство и повръщане Cry. Сега е в едната стая с баба си, а ние в другата, за да не заразим бебо (много много е гадно така, но какво да се прави). Оф, каква е тая черна дупка не знам... Дано всички дечица да се оправят по-бързо Praynig Praynig Praynig.

това е едно от най-неприятните неща. нашата кака сащо кашля като магаре - идва педито, не е от гърдите, пили сме студена кола и резултата е на лице, обоче това означава, че не може д стои до бебето. Нали разбирате какво е пребираш се от болницата въртиш и се суетиш около бебето, а каката трябва деликатно да "изгониш"... #2gunfire сърцето ми се къса...имахме едни дълги разговори, обаче не знам колко помага...добре, че наште я взеха за почивните дни, хем да се разообрази, и дано отшуми тази кашлица...вече имаше изказване "все с бебето се занимаваш, а с мен кога ще рисуваш?" ох...ако има мами с подобни проблеми, споделет как се справяте, че на мен ми е много съвестно и криво ...

kati_95 аз също съм ползвала и ползвам биберони и шишета на Авент, но нямам спомен бибероните за вода и мляко да са различни, макар, че има логика да е така...но това може да се провери

# 112
И ние сме с шишета на avent, но няма отделни биберони за вода и за мляко, има биберони с една, две или три дупки, в зависимост от възрастта на бебето!! Ние за сега сме в биберон с една дупка!!

# 113
Аз имам 3 шищета - едно голямо което още не ползвам - на неговия биберон има цифрата 2. На двете малки които ползвам съответно за вода и мляко на биберона има написана цифрата 1. Та затова питах за вашите номера на бибероните и има ли такъв който да е 0 например. За яденето ние ядем различно от 80 до 100 гр. на ядене - повече не. Педито казва че трябва да изяда по 90 гр. ама аз нито я насилвам нито пък и давам повече от 100. Снощи например след банята и голямото реване след това изяде 50 и заспа. Не съм я будила да и давам по вече - оставих я и на следващото хранене си изяде по голямата порция. Също така не мога да я хвана кога будува. Днес се събуди 1 час преди ядене - сега наближава да се храни и не се е събудила. Не мога да разбера колко време е нормално да спят и будуват на тази възраст???

# 114
За будуването-с увеличаване на седмиците на бебо е нормално да будува повече,не е казано да има закономерност по кое време на денонощието да се случва това.Зависи и от това колко са си хапнали,дали са спокойни...и сигурно куп др.фактори.

# 115
майче,дано бързо се оправите,забравих да пожелая  Peace

кати,аз насилвам за чая, не за водичката  Rolling Eyes 
а и не мога да разбера,междудругото,нали на авент бибероните уж са с идеята трудно да се сучат, за да не улесняват прекалено бебето - моят като го наведа и започва да капе  Thinking

Бейби нос е единствения на спиртна основа (май така се изрази) т.е. действа на принципа на омайването или по-стария познат у нас обичай когато са давали на децата хляб топнат във вино за да спи...

#Crazy  #Crazy   #Crazy  а стига бе    #Crazy  ами аз тогаз нема да давам беее  #Crazy  че дококлот чета той е на билкова основа и има копър и анасон  Shocked  Shocked  Shocked  Rolling Eyes  Shocked

# 116
някой да е излизал днес? става ли за излизане с бебоците?

# 117
  • София
Ох, според мен е много влажно и хладно... Аз не бих го изнесла бебо!

# 118
EIPHNH ЧЕСТИТ ВИ ПЪРВИ МЕСЕЦ  bigdance2
мама 21 казвай какво става при вас
майчето къде го лепнахте този вирус,оправяйте се по бързо
за повръщането и ние повръщаме от лакомия

# 119
  • България
При нас пък е топло и задушно, много тежко време от няколко дни или поне аз така го чувствам, но след малко излизам на разходка, че то сам стои ли се цял ден, а и бебето ми не иска да излиза да ми прави компания Simple Smile Комуникираме си през корема Simple Smile
Айде на болните дечица, бързо да се оправят, че е много тъжно така. Hug

Общи условия

Активация на акаунт