Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 007
  • 632
  •   1
Отговори
# 90

"Един обикновен човечец - живял, любил и умрял в един момент е обожествен, възкръсва и - о,чудо никой друг неможе.

Не искам да навлизам в спор,защото вски има право да мисли каквото си иска, аз вярвам,че има сила,което конторлира и определя, но ние сами избираме по кой път да тръгнем."

Този "човечец" както го наричаш ти не е никак обикновен! Едно художествено произведение пълно с художествени измислици никак не би трябвало да бъде еталон на нечия вяра, не мислиш ли?
За правото  - всеки си го има, не случайно Бог ни е дарил свободната воля!

Да, не казвам,че е еталон. Защо ми задаваш въпроса, при положение, че по-долу пишеш :"За правото  - всеки си го има, не случайно Бог ни е дарил свободната воля!"
Права си  - оттеглям въпроса!
migi,  Hug  !
Много е важно да се знае тази информация, защото доста хора се подвеждат много лесно и приемат за чиста монета "измислиците" на някой жаден за слава автор!

# 91

"Един обикновен човечец - живял, любил и умрял в един момент е обожествен, възкръсва и - о,чудо никой друг неможе.

Не искам да навлизам в спор,защото вски има право да мисли каквото си иска, аз вярвам,че има сила,което конторлира и определя, но ние сами избираме по кой път да тръгнем."

Този "човечец" както го наричаш ти не е никак обикновен! Едно художествено произведение пълно с художествени измислици никак не би трябвало да бъде еталон на нечия вяра, не мислиш ли?
За правото  - всеки си го има, не случайно Бог ни е дарил свободната воля!

Да, не казвам,че е еталон. Защо ми задаваш въпроса, при положение, че по-долу пишеш :"За правото  - всеки си го има, не случайно Бог ни е дарил свободната воля!"
Права си  - оттеглям въпроса!
migi,  Hug  !
Много е важно да се знае тази информация, защото доста хора се подвеждат много лесно и приемат за чиста монета "измислиците" на някой жаден за слава автор!

И това е поредното мнение, поредната гледна точка, което пак не опровергава другите твърдения.

И едно от много важните неща,които се пише вкнигата - жената Е водещата, а не мъжа. Замисляли ли сте се, защо се пише, че БОГ е мъж, а смъртта е Жена? Жената изяла ябълката, жената от мъжа произлазла... все жената трабва да се очерни, защото някой не е могъл да приеме, че ние сме по-добите същества и ние сме тези,които могатда сепроменят,да еволюират и осъвършенстват, един мъж - печи го вари го - все си е същия. И жената до 40 ден в църква да не влиза,че омърсена била, от какво омърсена? От това,че се поддала на видиш ли греховната страст,любила се, забременяла,дарила живот - ау каква мръсница.  Whistling

# 92
anche_mamche, разбирам те напълно, че сред цялата информация която си залята ти е трудно да отсееш кое е истината. Потърси я В Божието слово не в нечие тълкуване.
Бог никъде не пише, че е мъж, а смъртта никъде не пише, че е жена! За двата персонажа са описани като личности.
Жената никъде в Библията не е третирана като робиня или втора цигулка. В Закона който Бог даде на Мойсей жените са наравно с мъжете и отговарят за постъпките си както и другия пол. Във същия този закон се изброяват куп неща които са нечисти, та цикълът на жената или лохите са най-малкото от тях. Това е било в Стария Завет, когато още за опрощение на греховете да са се колели животни. Този обичай е останал в православната църква и до днес, за католиците не мога да кажа....
Какво с случва, след идването на Христос?
"Няма вече Юдеин или Грък, няма роб или свободен, няма мъжки пол или женски, защото всички сте едно в Христа Исуса"
Послание към Галатяните 3 глава:28 стих
В Първо послание към Коринтяните апостол Павел описва взаимоотношенията на мъжът и жената, можеш да им хвърлиш един поглед. Пише, че мъжът да обича жена си както Христос обикна църквата. И как Христос обикна църквата, толкова,, че даде живота си за нея!!! Е всеки би искал да го обичат така! С удоволствие бих отдавала почит на такъв мъж, който може да носи отговорност и ме обича толкова.
Казваш, Ева била виновна за греха, да но и мъжът си носи своята отговорност, защото той познаваше Бога лично, можеше да тропне с крак и да каже това не е добро. Бог се разгневи не заради това, че ядоха плода, а защото се разбунтуваха срещу него, както правят и хиляди хора днес! Това е първородния грях - бунтът срещу Бог!
Анче, Библията е пълна с много повече любов отколкото забрани, а е казано "Всичко е позволено, но не всичко е полезно".
  bouquet

# 93
anche_mamche, разбирам те напълно, че сред цялата информация която си залята ти е трудно да отсееш кое е истината. Потърси я В Божието слово не в нечие тълкуване.
Бог никъде не пише, че е мъж, а смъртта никъде не пише, че е жена! За двата персонажа са описани като личности.
Жената никъде в Библията не е третирана като робиня или втора цигулка. В Закона който Бог даде на Мойсей жените са наравно с мъжете и отговарят за постъпките си както и другия пол. Във същия този закон се изброяват куп неща които са нечисти, та цикълът на жената или лохите са най-малкото от тях. Това е било в Стария Завет, когато още за опрощение на греховете да са се колели животни. Този обичай е останал в православната църква и до днес, за католиците не мога да кажа....
"Няма вече Юдеин или Грък, няма роб или свободен, няма мъжки пол или женски, защото всички сте едно в Христа Исуса"
В Първо послание към Коринтяните апостол Павел описва взаимоотношенията на мъжът и жената, можеш да им хвърлиш един поглед. Пише, че мъжът да обича жена си както Христос обикна църквата. И как Христос обикна църквата, толкова,, че даде живота си за нея!!! Е всеки би искал да го обичат така! С удоволствие бих отдавала почит на такъв мъж, който може да носи отговорност и ме обича толкова.
Казваш, Ева била виновна за греха, да но и мъжът си носи своята отговорност, защото той познаваше Бога лично, можеше да тропне с крак и да каже това не е добро. Бог се разгневи не заради това, че ядоха плода, а защото се разбунтуваха срещу него, както правят и хиляди хора днес! Това е първородния грях - бунтът срещу Бог!
Анче, Библията е пълна с много повече любов отколкото забрани, а е казано "Всичко е позволено, но не всичко е полезно".
  bouquet

bouquet

# 94
Знаете ли защо тука пишат 3-4 потребители?
Заради тази нечовешка жестокост:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=194336.0

Има нещо тотално сбъркано в програмата на нашите тела.
От първите си детски спомени насам все се питам: Как е възможно въобще хората да живеят след като знаят за смъртта.
И тя е навсякъде около нас.
И оттогава все си отговарям - явно желанието за живот ни е завинтено в мозъците като силна крушка - свети непрекъснато пред очите ти и не виждаш нищо зад нея.
Виждаш себе си, на крачка до теб и това зад теб - ако се обърнеш.
За другото си заслепен. Знаеш, че отвъд тази лампа има още някакъв път.
Знаеш, че свършва с отвратителна кална дупка, но никога не я виждаш нея.
Виждаш чуждите, но не е същото... По-страшно е.

Това прекрасно невинно дете би трябвало да се смее, да играе и да живее след като вече е било родено.
Ето това е жестокостта - да бъдеш роден, независимо от това дали искаш или не. А да не можеш да живееш.
Жестокостта е да се родиш, щом това означава да умреш.

Но когато умира дете и то по такъв жесток и мъчителен начин думите просто свършват.
А вярата в каквото и да е изглежда напълно нелепа.
http://www.save-darina.org

# 95
....................Но когато умира дете и то по такъв жесток и мъчителен начин думите просто свършват.
Това го очаквах (подобни мисли), но мислех, че РЕНИ ще го напише.

# 96
Страшно ми е мъчно за невинните дечица, но истината е, че жестокостта е присъща единствено на нас хората!
Убиваме собствените си деца, чрез аборт, живеем според своите си желания, без да се интересуваме от никой, а след това обвиняваме Бог!
Аз вярвам, че сега Дарито наистина е на по-добро място!

# 97
Да,това е така,ако я гледаш само от гледна точка на цикъла наречен земен живот.
Смъртта на Исус Христос сигурно е предизвикала хиляди подобни въпроси в главите на много хора.
Ако вярата ти се ограничава само в този отрязък от време е съвсем логично да анализираш нещата,които се случват по този начин.

Обяснение за съдбата на тези малки невинни дечица все още ми е трудно да намеря Cryнадявам се,някога наистина да разбера "Защо?С каква цел?"
Нека почива в мир, Дари!   

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 09:05 от mummy

# 98
  bouquet

Ама защо с думите си твърдиш, че едва ли не това, което мисля, не е ПРАВИЛНОТО?   Stop

Всеки има право на мение. Аз не ви задължавам с моето.

За мен има много изопачени неща, много преиначени, идруги - измислени. Хората обичат да вярват в чудеса.

По времето на Моисей, който извежда израилтяните в пустинята е имало фараони, а те както знаем си строят пирамиди. Аз не вярвам, че един 80кг мъж - работник е способен с още няколко други, да вдигне няколкотонен каменен болк и да построи пирамида висока над 20метра??? Shocked За мен истината е, че пирамидите не са построени от хора! Свръхестественото има пръст в тази работа. И, за да стане ясно, защо го изписах цялото това ще припомня, че докато Иисус е бил разпънат на Голгота, изведнъж е настанал мрак, айде да не казвам какво голямо нещо е засенчило слънцето.  Wink И понеже е трудно за обяснение, е по-лесно да се преиначи - така както е написано в библията.

# 99
   Мога да си представя какво им е сега на родителите на Дари CryНо не Бог е виновен за скръбта и смъртта, за болестите, за глада и престъпността.Това , което сами сме си причинили, никой друг не би могъл да ни  причини.Погазвайки волята на Бог да живеем щастливо и в прякото му присъствие, където няма  зло, болка и грях, ние сме се отрекли и от превилегията да сме безсмъртни.Човека е пожелал да научи какво е аджаба това нящо ЗЛО, и ето на сега какво става.Греха владее телата ни, но не само тях.Както ти Холограма веднъж писа, че сме програмирани да живеем вечно, но нещо се е прецакало в програмата и затова умираме, така и е.Ние имаме пълния потенциал да се възобновяваме постоянно, обаче в един момент този кръговрат просто отказва и  край.
Но, греха не е нарушил само персоналната  ни "програма" , но и тази на цялото творение.Тези болести днес нямаше да са факт, но матрицата е пропукана, уви и човечеството ще трябва така да доизживее колкото още му е останало.За щастие Бог е обещал да възстанови и да усъвършенства всичко.Ето тука се сещам и за Анче, която се жалва от идеята за Ада и Рая.Определено никъде няма да откриеш в Библията за казани, мъчения, рогати дяволи с вили в ръце.Незнам какви хора вярват в подобни глупости.Ада е място , където "огъня не гасне и червея не умира".Място, без Божието присъствие.Това тук не е ад, защото Бог е с нас и ни чува.Той не винаги казва ДА на молитвите ни, но е тук, а в Ада няма да го има.Това е място на  безгранична мъка, именно поради изгубения шанс да си вечно с Твореца.Отделени от  него ние не можем да живеем, да сме щастливи .
  А Рая е място на пълното Божие присъствие.Бог казва, че е приготвил неща, които не можем да си представим, не сме виждали и за каквито дори не сме мечтали.Но  само тези, които му се доверяват/не автоматично като кукли да спазват разни заповеди/ ще бъдат там.И то няма да е лежане под  някоя сянка, ние също сме творци, затова там ще е страхотно Hug
   Анче, аз мисля , че и ти изпадаш в грешката, която правят еволюционистите.Те тръгват от това, че низшите форми на живот се усъвършенствали.Само че има неща за които ние можем искренно да завидим на древните учени и строители за знанията и способностите им.Знания, които са  изгубени за нас.Това е мое мнение, следствие от  разни неща, които съм чела.И да имало е намеса отвън /но не НЛО Wink/, мога да  твърдя, но не точно днес.
Ох, няма да имам нет 2 седмици, докато се прехвърлим на друг интернрт доставчик и пак ще изпусна  темата Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 21:56 от gerik

# 100
   Мога да си представя какво им е сега на родителите на Дари CryНо не Бог е виновен за скръбта и смъртта, за болестите, за глада и престъпността.Това , което сами сме си причинили, никой друг не би могъл да ни  причини.Погазвайки волята на Бог да живеем щастливо и в прякото му присъствие, където няма  зло, болка и грях, ние сме се отрекли и от превилегията да сме безсмъртни.Човека е пожелал да научи какво е аджаба това нящо ЗЛО, и ето на сега какво става.Греха владее телата ни, но не само тях.Както ти Холограма веднъж писа, че сме програмирани да живеем вечно, но нещо се е прецакало в програмата и затова умираме, така и е.Ние имаме пълния потенциал да се възобновяваме постоянно, обаче в един момент този кръговрат просто отказва и  край.
Но, греха не е нарушил само персоналната  ни "програма" , но и тази на цялото творение.Тези болести днес нямаше да са факт, но матрицата е пропукана, уви и човечеството ще трябва така да доизживее колкото още му е останало.За щастие Бог е обещал да възстанови и да усъвършенства всичко.Ето тука се сещам и за Анче, която се жалва от идеята за Ада и Рая.Определено никъде няма да откриеш в Библията за казани, мъчения, рогати дяволи с вили в ръце.Незнам какви хора вярват в подобни глупости.Ада е място , където "огъня не гасне и червея не умира".Място, без Божието присъствие.Това тук не е ад, защото Бог е с нас и ни чува.Той не винаги казва ДА на молитвите ни, но е тук, а в Ада няма да го има.Това е място на  безгранична мъка, именно поради изгубения шанс да си вечно с Твореца.Отделени от  него ние не можем да живеем, да сме щастливи .
  А Рая е място на пълното Божие присъствие.Бог казва, че е приготвил неща, които не можем да си представим, не сме виждали и за каквито дори не сме мечтали.Но  само тези, които му се доверяват/не автоматично като кукли да спазват разни заповеди/ ще бъдат там.И то няма да е лежане под  някоя сянка, ние също сме творци, затова там ще е страхотно Hug
   Анче, аз мисля , че и ти изпадаш в грешката, която правят еволюционистите.Те тръгват от това, че низшите форми на живот се усъвършенствали.Само че има неща за които ние можем искренно да завидим на древните учени и строители за знанията и способностите им.Знания, които са  изгубени за нас.Това е мое мнение, следствие от  разни неща, които съм чела.И да имало е намеса отвън /но не НЛО Wink/, мога да  твърдя, но не точно днес.
Ох, няма да имам нет 2 седмици, докато се прехвърлим на друг интернрт доставчик и пак ще изпусна  темата Rolling Eyes

Aaaa, моля, моля! Naughty

Аз не казвам,че ти грешиш,не ми казвай, че аз греша!

С някой от твърденията ти съм съгласна, но също така мисля, че и дооооста си противоречиш.

Добре, че няма да имаш 2 седмици нет  smile3534

# 101
  • Linz
....................Но когато умира дете и то по такъв жесток и мъчителен начин думите просто свършват.
Точно такива мисли днес за пореден път раздират душата ми. Гневът и болката ме задушават... Това, че сме се отдалечили от Бог не е отговор, който може да оправдае страданието на невинни хора... Една чиста детска душа е наказана заради чужди грешки... звучи повече от нелепо! Къде е божията справедливост?... Една майка е без детето си, а детето- без майка си. И нищо друго няма значение!

# 102
Точно такива мисли днес за пореден път раздират душата ми. Гневът и болката ме задушават... Това, че сме се отдалечили от Бог не е отговор, който може да оправдае страданието на невинни хора... Една чиста детска душа е наказана заради чужди грешки... звучи повече от нелепо! Къде е божията справедливост?... Една майка е без детето си, а детето- без майка си. И нищо друго няма значение!

Много си права. ...

И на мен ми се къса сърцето, плачат очите, а с тях и душата. Мъката е голяма.
Още една малка душичка я няма. Отишла е там на небето, да свети.
Още една малка звездица, е там на небето.
Заспало е чедото, сладкия сън, свещ да запалим, защото студено е вън.
Лека нощ!

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 23:43 от anche_mamche

# 103
anche_mamche,идеята за НЛО е интригуваща на теория,но дали отразява реално действителността?Предлагам ти линк към една интересна статия свързана с този въпрос,която преди време беше предоставена  от SilIli :
http://www.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/wop_4_2004/01%20Evolution%20Georgiev.htm

# 104

Мъката на всички е голяма, но това което вярвам и съм убедена е, че това дете ще е на много по-добро място от тази земя. Толкова хубаво, че ако можехме дори да предположим надали ще ни се иска да останем тук...
Аз гледам на децата си като дар от Бога, те не са моя собственост, дал ми ги е за да бъда настойник за известно време. Нямам ясно откровение, защо се случват тези неща, но мисля, че страданието променя хората които сме наоколо. Хората имаме гадния навик да се вглъбяваме в нашия си свят, да се залисваме в нашите си проблеми, да достигаме  какви ли не цели. Страданието е това което ни обръща кръгозора настрани, променя ни ценностната система  и фокуса на живота ни...
Казвам го като майка която е стояла пред дилемата да загуби детето си и знам...
Но това са моите разсъждения по въпроса...
Живея с мисълта, че всеки момент всеки един от моите близки може да си тръгне, включително и аз, знам, че тук съм "пришълец" и съм тук за малко. Това тотално променя и ценностната ми система и начина по който гледам на смъртта..
Това не означава, че сърцето ми не се къса...

Общи условия

Активация на акаунт