Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 087
  • 632
  •   1
Отговори
# 315
  • Linz
не знам, Рени. заслугите са оценяват по много по-различен начин на небето, отколкото тук на земята Heart Eyes
Ами аз разбирам нещата както са тук на земята. Вярвам в това, което виждам и просто не мога по друг начин. Смея да твърдя, че съм добър човек, но мисля по-аналитично (не знам дали това е точната дума)... как да се пречупя... Господ ме е създал скептик!  Rolling Eyes Явно не ме иска в рая...  Sad

# 316
Рени, и при учениците на Исус е имало един такъв скептик като теб    - Тома, ако си чувала за него. И той е вярвал само на това, което е виждал "око да види, ръка да пипне", но Бог не го е отхвърлил заради това! Напротив, открил му се е по начин, по-който Тома е познал истината недвусмислено.
Така, че ако Го потърсиш от все сърце, вярвам, че той ще ти се открие. Ще имаш и отговори на въпросите, които те вълнуват, защото те са напълно основателни. 

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,
8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.
9 Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък?"
Евангелие от Матей 7 глава
 Peace

# 317
Много се надявам да има, защото съществуват ситуации в живота, в които само Господ може да помогне.

# 318
  • Galaxy 13197853088
Рени,аз все си мисля 4е понякога Бог дава дори и по незнайни пътища за нас ,някакъв последен шанс за примирение с Него....в последните дни и 4асове на някой хора.... Thinking
И все пак ако не са там... ще искам и аз да си тръгна Crossing Arms

Можеш ли да си сигурна дали са там? Не можеш, но ти ако не го приемеш няма да имаш възможността да бъдеш с Бога, а те ако са там? .... Wink

Това ясно... но да речем отида в рая, а се окаже, че любимите ми хора ги няма (или някои от тях)... какъв рай ще е това?

Според евреите и мюсулманите най-голямото щастие е да съзецаваш бог. Какво са твоите близки, роднини, хора които обичаш спрямо него? Нищо. Не знам според християните какво е рая. Може би някой ще разясни.

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 15:00 от Labrador

# 319
Ние имаме отговорност спрямо нашите близки  - да се молим за тях, за тяхното спасение. Едва ли има човек, който ще пренебрегне с лека ръка своите най-близки и обични хора.
Естествено, че щастието ще е най- голямо, когато всички сме заедно. Но всеки сам избира своя път.
Досега моите две баби починаха, но те повярваха в  Бог и в последния си час се молиха. Вярвам, че сега са при Него. Дядовците ми са още живи, но все още не са съвсем повярвали. Аз продължавам да се моля за тях.

# 320
Лабрадор, малко си в грешка за мюсюлманите. За тях рая не е в съзерцаване на Бога. Рая за тях е красива градина с красиви жени с блестящи очи...с две думи постоянно "блаженство", но все плътски неща.
Рая за евреите и християните е едно постоянно присъствие на Бог и хваление. В Библията е описан "Небесния Ерусалим", където улиците са от чисто злато, където хората нямат нужда от слънце, защото светлината за тях е Христос. Но най-ценното е това, че ще сме в присъствието на Бога, нищо не може да се сравни  това. Сега можем само в много малка част да се докоснем до това, чрез Светия Му Дух.

# 321
migito, ако отида в рая, но моите близки не са там и знам, че в този момент страдат, как мога да бъда щастлива?!
Бог обещава да " обърше всяка сълза".Бъди сигурна, че няма да тъжиш, макар сега да ти изглежда невероятно.На мене също , но се доверявам на обещанията му и досега не съм съжалила Peace

# 322
... Рени, ...не даде ли ти една отпратка за това, как учен от екипа по разшифроването на човешкия геном възкликва: "Дарвин е бил прав"...

... Да, май пусках един линк за Дарвин... някой писа, че той се бил отрекъл от еволюционната си теория, та по тоя повод мисля, че давах някакъв линк newsm78

Ето какво беше дала всъщност:

НАУКА

Генетиците: Дарвин е бил прав

Хиляди учени потвърдиха с най-модерна техника произхода на видовете

"Колко малко се различаваме от другите организми!", изненадаха се учените, след като разкодираха човешкия геном или т.нар. Книга на живота. "Потвърждаваме теорията на Дарвин - това е полезният извод", каза пред Ройтерс сър Джон Сълстън, ръководител на британската секция на международния проект "Човешки геном"...

(надолу следваше цялата статия- б.м.)

... Рени, много хубави материали си дала - харесаха ми Hug Къде ги кри досега?...

... Рени, много хубави материали си дала - харесаха ми Hug Къде ги кри досега?...

Не са чак толкова "скрити".
Все в тези сайтове си седят:

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1473&sectio … id=5&id=00005

Значи ти даваш статията като цитат, а аз давам линка към нея от любоФ към протокола.
Четвърт година по-късно не помним.
Ти искаш човечеството да си спомни откъде било дошло   - 6 хиляди или 6 милиона години по-късно  Simple Smile   

Ето пак линка:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1473&sectio … id=5&id=00005

Тая тема си е с кръгово движение определено.
Поне да беше по спирала.

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 11:53 от Холограма

# 323
... То "и в живота е така":
Човечеството прави-струва, развива се и току забрави докъде е стигнало.
После вика, че новото е добре забравеното старо.
Има интересни примери от историята как някой прави откритие, епохално някакво.
После всички забравят за него и след около век-два някой го преоткрива и науката свива по съвсем други пътища.

Днес-утре очаквам ние тука да направим откритие.
И да дръпнем историята напред и да светнем човечеството за Бог и за смисъла на живота.

Хистеричен пристъп у незадоволена потребителка мога да предизвикам по всяко време, стига много да го пожелая. И то - само по силата на нейната свободна воля.

Значи и откритие не е изключено.
Поне по първия закон от личната ми теория за причината за нашето съществуване -  ползвателят ни (не казвам точно създателят ни) е имал нужда от енергия.

И си е сътворил емоционално Перпетум мобиле.
 http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=72

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 12:12 от Холограма

# 324
Вече си говорихме и за непорочното зачатие.
Ето поредното такова:

http://dnes.dir.bg/2007/06/28/news1831581.html

Леденото българче, "заченато преди 6 години" можеше да е заченато и преди 6 милиона години.
И яйчицето да се рее из Космоса и да чака без всякакви жизнени функции при минус 200 градуса въпросните 6 милиона години, които за него ще са все първият му ден...

# 325
Холограмата пак е на линия!  Simple Smile
А, другите къде са?
... Поне по първия закон от личната ми теория за причината за нашето съществуване ...
Втори, трети..има ли?

# 326
Попаднах на интересен факт- има данни, че още неандерталците (появили се преди около 200 хил. г.; това са първите представители на хомо сапиенс) са вярвали в задгробния живот и божествата. Смята се, че край рисунките в пещерите са извършвали религиозни ритуали.

Това с фактите е много мътна работа.
Ето един такъв "факт":

"Човешки стъпки на 1.3 милиона години"
http://bg.clearharmony.net/articles/200606/306.html

ПП Рени, нали нямаш общо с Рене.
Пол Рене - директора на Центъра по Геохронология към Калифорнийския университет Бъркли?!  Wink

# 327

Холограмата пак е на линия!  Simple Smile
А, другите къде са?

Здрасти, СилИли!
Не ти ли стигам?

# 328
Здрасти, СилИли!
Не ти ли стигам?
Joy
Здрасти!
Стигаш ми, ама аз съм алчна.  Joy

# 329
  • Linz
Значи ти даваш статията като цитат, а аз давам линка към нея от любоФ към протокола.
Четвърт година по-късно не помним.
Не разполагам с много свободно време и нямам твоето търпение и енергия да чета купищата страници (нацвъкани с линкове). Освен това на този етап повече ме вълнуват други, по-практични теми... А тази тема предлага безкрайно поле за философстване и макар, че ми е интересна я заобикалям. Мозъкът ми и без това е претоварен с информация и това което не представлява някаква необходимост да го помня- просто го "изхвърлям". Какво съм писала за теорията на Дарвин преди 4 месеца вече ми е през... Tired
Пол Рене нямам удоволствието да го познавам... дори скоро не ми се очертава ходене до Калифорния. Жалко за което Confused

Общи условия

Активация на акаунт