Прочутия сладко-кисел сос... и още от китайския народ

  • 194 495
  • 181
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 98
Много обичам китайските картофи със соев сос и свинско. Опитах веднъж да приготвя картофите в къщи , но нещо се получиха като в ресторантите. Някой има ли представа как се правят тези картофи?  Grinning

# 151
  • Мнения: 372
Еха, страхотна тема! Ето какво ще спретна за утре.   bouquet

# 152
  • Мнения: 1
dnes i az 6te go probvam tozi sos s pilence 6te vidq kakvo 6te napravq i 6te vi napi6a6 kakvo se e polu4ilo

# 153
  • Мнения: 2 645
много хубави рецепти!  bouquet

# 154
  • София
  • Мнения: 1 544
Еха, страхотна тема! Ето какво ще спретна за утре.   bouquet
И аз, и аз  Party

# 155
  • Sofia
  • Мнения: 1 067
Благодаря за рецептите! Ще се възползвам.

# 156
  • София-Младост
  • Мнения: 23 416
Купих някакви сушени китайски гъби. Пише да се накиснат  за 15мин. в гореща вода, после да се сварят за 10мин. Обаче нещо не са ми като ресторантските...Как да ги доовкуся? Или прибавени в ориза примерно ще станат поносими за ядене? Сварени да ги накисна в соев сос?

# 157
  • Мнения: 499
Здравейте и от мен:) Вече експериментирах 2 пъти по рецептата на vesi_127 със свинско и след това с пилешко месо в сладко-кисел сос   bouquet
Резултатите бяха страхотни. Следващият опит ще е китайско хлебче:)

# 158
  • Мнения: 35
batence   можели рецептата за пил.хапки в соев сос май имаше и черни гъби вътре

# 159
  • Мнения: 50
Пробвах рецептата със сладко-кисел сос и панирано свинско. Стана страхотно,както в китайските ресторанти. Дикси, благодаря за рецептата !

# 160
  • Мнения: 44
  bouquet HugБлагодаря!!!Ще пробвам тези дни дано се получи.

# 161
  • Мнения: 648
Благодаря за рецептите  bouquet

# 162
  • Русе
  • Мнения: 5 359
Здравейте, някой знае ли рецептата за чесновия соев сос, с който се подправят повечето ястия с пилешко по ресторантите. Вероятно е с нишесте отново, но какви са пропорциите?

# 163
# 164
  • Мнения: 8 995
Здравейте!
Искам да ви споделя рецептата на любимата ми китайска салата. Може и да я има по-назад, не проверих.

Съставките са следните :
зеле
моркови на тънки лентички
краставица на тънки лентички
домат
сол, оцет, олио
сусамово олио - няколко капки

Сусамовото олио дава страхотен китайски вкус. Но е много силно и се слагат само няколко капки. Всички останали китайски ястия и ориз се овкусяват също със сусамово олио.

Общи условия

Активация на акаунт