Хайде и ние да се запознаем!!!

• 97 464
  • 933
  •   1
Отговори
# 915
Привет Гери! Ще се справиш! А ние на драго сърце, ще споделяме с теб радостите и тревогите, ще помагаме, кой с каквото може. Бързо преминаване през съдебната процедура и скорошно огласяне на дома с весел детски смях!  Hug

# 916
Здравейте момичета! От доста време чета форума, но не пиша много. Моето момиченце се казва Силвия. Осинових го сама преди почти две години, когато беше на 4 години и половина. На литъл Лейла мога да кажа, че го взех от дома сама 2 месеца след като бях вписана в регистъра. Няма проблеми със социалните, ако имаш ясно решение и нямаш претенции да произход и т.н. Вначалото имахме трудности и с детската градина  - непрекъснато се страхуваше, че няма да я взема от там, и с моите роднини, които трудно я приеха в къщи. Аз живея с майка си, която е възрастна и не може много да ми помага. Практически гледам Сиси сама. Детето е от ромски произход, но е много будно, умно и има талант - свири на пиано и пее вече втора година. Първите кризи изживяхме много болезнено - викаше през нощта, стряскаше се от всеки непознат, от уличните кучета и т.н. Сега ходи в детскта градина и в кварталната градинка все едно, че си е в къщи. Близките ми така и не свикнаха с нея - толкова по-зле за тях. От това лято почнаха въпросите за майка й. Обещах, че като парасне ще й помогна да я намери. За сега има затишие. Така ме посъветваха психолозите.

# 917
Скъпа Серена,
Поздравления за Сиси и за теб. Много ми е близко това което си разказала. Ние с малката също се гледаме сами, просто нямаме близки наоколо. Много здраве и късмет ви желая.

# 918
  • космополитно
...Моето момиченце се казва Силвия. Осинових го сама преди почти две години, когато беше на 4 години и половина....

На литъл Лейла мога да кажа.....

Скъпа Серена,
Поздравления за Сиси и за теб. Много ми е близко това което си разказала. Ние с малката също се гледаме сами, просто нямаме близки наоколо. Много здраве и късмет ви желая.

Прави ми впечатление, че все повече се заявяват хора, решили сами да осиновят  и отгледат дете. За новодошлите и в случай, че сами не са я открили, подшушвам, че има една интересна тема, зададена от Дарена...
Аз знам за идеята й преди да я оформи и в тема, но все още не я чувствам моя (Бог знае защо)!?...
 Но определено смятам, че има бъдеще в тази тема, просто незнайно защо се бави  времето , в което тя да се развие като динамично място за споделяне и обмен на опит между родители в сходна житейска ситуация...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211940.0;all

# 919
Здравейте всички мами.И аз идвам да се запозная с вас. EmbarassedОт известно време чета постовете ви, защото много ни се иска още едно детенце, а не ни се усмихва щастието. Въртеше се идеята в главите ни, но ме беше страх дори да си представя, че ще си осиновим.Не бях сигурна, че човек може да обича и рождено и осиновено дете и се страхувах да не нараня без да искам някое мъниче, което ще ми има доверие.Това беше до момента в който за няколко часа се разходих из форума.БЛАГОДАРЯ HugБез да знаете ми помогнахте да видя грешката си. От любовта, струяща от тези страници, разбрах че моят мъж е прав - имаме място в сърцата за едно детенце. Отидохме в "Закрила на детето" и сега събираме документите. Още веднъж Благодаря!!!

# 920
мама Мишка, добре дошла! Поздравления за взетото решение и лека и безпроблемна процедура!

Би бил добре ако се регистрираш.
А колко голямо е детенцето ви /бъдещият батко или кака/?

# 921
  • София
Здравей мама Мишка,
радвам се, че всички пишещи тук, осиновени и осиновителки, сме успели да докоснем душата и сърцето ти и да помогнем за вземането на толкова съдбовно решение.Сигурна съм, че ще бъдете прекрасни родители както на рожденото, така и на осиновеното си дете.Успех в процедурата ви желая и по-скоро да станеш пълноправен и редовен член на сайта.  bouquet

# 922
Добре дошли на всички!  Hug

# 923
zdraveyte azsIm sunera.radvam se 4emoga daspodelya sIs vas tova koeto odbyagvam da govorya sis tezi koito saokolo men.azsIm mayka na edno prekrasno mom4enze koeto osinovihme na 2godinki sega ena 3godini i8meseza blizo 2godini otkak sme zaedno ivseki izminal den vse pove4e seuveryavam vIv tova 4e smepostIpili pravilno daje  sIjalyavame za6to nesme go napravili po rano.zeli izgubeni naprazno 10godini sivmesten jivot bez dete okolo nas sega idvamata sIs mIja mi jiveem sis smisIl vIv jivotani radost i6tastie bu6uva vIv na6ata kI6ta.daje slet nyakoya idruga godinka mislim iza momi4enze .iskam da dam kuraj na semeystvata koito sestrahuvat da napravyat tazi kra4ka zaradi dIlgata prozedura.prozedurata moje naistina dae dIlga no tova nemoje da vi popre4i 6tom kato ste vzeli tova re6enie iste napravili pirvata kra4ka vsi4ko ostanalo seprenarejda ot samosebesi roditelskiyat instinkt vi tegli vse napret ipo smelo nyama dase usetite koga eminalo vsi4ko tova.kogato si sIs pIlno sIrtze ipIlna kI6ta vsi4ko ostanalo se zabravya.kato za pIrva statia may se pounesoh no bilo mnogo hubavo da moje6 otkrito da govori6 po tazi tema,tIy kato deteto mi raste ise pritesnyavam kato vzeme pove4e dase se6ta dani 4ue kato si spodelyame sIs nyakoy okolo men zatova izbyagvam da govorya iskam kato mudoyde vremeto da nau4i otnas ane slu4ayno ,zatova blagodarya na tezi koito poddIrjat tozi sayt 4eni predostavyate tazi vIzmojnost da spodelim,obmenyame opit ili spodelim kakvo 4uvstvame zasega 4ao.....

# 924
  • София
Здравей, Сунера и добре дошла  Hug.
Признавам си, трудно ми беше да прочета всичко, което си написала, затова те моля да пишеш на кирилица - така повече хора ще те прочетат  Hug

# 925
Здравей, мамо Мишка и добре дошла! Hug Радвам се, да разбера че имаме ново попълнение в "отбора"! И ние със съпруга ми минахме по вашия път преди около година и половина. Голямо умуване беше от моя страна (макар, че аз инициирах идеята да осиновим дете след като вече имаме две) - дали постъпваме правилно, дали ще се справим финансово, как ще преодолеят адаптивния период момчетата, а как бъдещата им сестра, дали, ама как и т.н. и т.н. Мъжът ми през цялото време ме подкрепял и нито за миг не е дал повод да разбера, че има някакви колебания или резерви относно идеята, а от твоят пост разбирам, че и при вас ще бъде така. Пожелавам ти бързо вписване в регистрите и скоро след това ново попълнение в къщи.  bouquet
Сунера добре дошла и на теб!  bouquet

# 926
Здравей, Сунера и добре дошла  Hug.
Признавам си, трудно ми беше да прочета всичко, което си написала, затова те моля да пишеш на кирилица - така повече хора ще те прочетат  Hug
                                      nemoga dasi opravya teksta da pisa na kiriliza nesIm  samo nova vIv tozi sayt aiot skoro si buravya sIs kompyutIra inemu razbiram mnogo.dokato stigna do vas inapi6a nyakolko reda mi tryabva6e golyamo usilie ,ako moje nyakoy dame napItstva kakvo danapravya zada pi6a na kiriliza 6te sIm mnogo blagodarna

# 927
  • София
Прочети тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0 и ако имаш някакви въпроси, питай без да се притесняваш.

# 928
  • Западен парк
Добър вечер на всички.Дефи, баткото е на 14 години. Имахме известни притеснения, как би приел още едно дете в семейството, обаче всичко е спокойно. Когато му казахме какво сме решили с татко му, той остана спокоен и попита единствено защо не си родим, а ще взимаме. След като му обяснихме, че не можем да имаме, той замълча и не каза нищо. Много се притеснихме с татко му дали не сме предизвикали буря в мислите му, но решихме, че ще говорим отново друг ден. Не искахме да насилваме нещата, още повече, че бях разбрала за дългите процедури и имаше достатъчно време за приказки. А на сладващият ден той каза, че са му останали стотинки от училище и ще ги събира за коледен подарък за новото му братче. #ShockedА сега де! Взехме го с нас в `Закрила на детето`, за да чуем заедно какво трябва да направим, за да имаме нов член в семейството. Сега си представя как ще го води на разходка  и всички `мацки` ще са около него заинтригувани от неговото малко братче!

# 929
Мамо Мишка, нашият батко също е на 14г.(и половина) и мисля, че  може взаимно да си бъдем много полезни. Мама Маня също има пораснала госпожица на същата възраст. Знай,че винаги можеш да разчиташ на нашата подкрепа! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт