Отчет на набор 2003 - 7

• 13 014
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
  • Чикаго / София
Здравейте!

Аууу, милия Алекс изпатил си е лошо! Дано бързо забрави случката и да няма повече неприятности! Hug

Като ви чета приказките за логопед и се хващам за главата! Дени още си говори пи бебешки почти. Много букви не казва правилно, включително и "р", ама честно казано въобще не ми е минавало през акъла да я водя на логопед, мисля си, че с времето ще започне да говори правилно! Rolling Eyes

Тази година досега  антибиотик не е пила, а болестите са й били сополи и кашлица, които за 1 седмица минаваха без лекарства - сиропи и други подобни не съм давала, единственото което съм й давала е витамин Ц и други витаминчета.

# 151
  • София
Здравейте,

За говора - Таня си казва всички букви вече, говори като голяма, като изключим, че вместо ядох, казва ях и вместо изядох - изях  Laughing Има и още една-две такива думички, които са ми много смешни и всеки път я поправям, но тя си знае нейното.

# 152
Аууу, милия Алекс изпатил си е лошо! Дано бързо забрави случката и да няма повече неприятности!
Дано!!! И Сашо редовно ме обявява за лошата майка, когато нещо не стане по неговата само за идеята!!! ooooh!

# 153
  • София
 Моят малчо не казва "р" хубаво, много гърлено и френско го докарва. Ще ходи на логопед. Водила съм щерката и го оправи за 2 месеца. Обаче от опита с нея мисля, че още е малък. Нея я пробвах някъде около 3г и половина, но не можеше дълго да се концентрира и нямаше ефект. След като направи 5 г. я пуснах и за нула време се справи(много беше изпълнителна). Та и сега с малчо мисля да поизчакам до 5-те годинки.
  Не мога да не се похваля, че синчето тази седмица яде. Просто толкова е лесно да имаш ядящо дете в къщи - не се молиш, не се караш, не измисляш хиляди неща за ядене...слагам масата, наяжда се хубаво и става. Дано да не е за кратко. Само, който е имал злоядо дете може да ми разбере малката радост, за другите сигурно съм смешна.
   Моите днес са за последен ден на детска. Ходихме да купим букети за госпожите и се придвижвах с двамата гордо носещи по един букет в ръка. Молих малкият да нося аз букетите, но не... държеше да се пльосне в цял ръст с двата букета пред детската ooooh! Добре, че нямаше пострадали( и той и букетите читави Laughing).

# 154
Габи за тази година е боледувала 2 пъти грип+скарлатина, а миналата година общо 2-3 пъти
така е положението, откакто ползваме хомеопатия
  Не мога да не се похваля, че синчето тази седмица яде. Просто толкова е лесно да имаш ядящо дете в къщи - не се молиш, не се караш, не измисляш хиляди неща за ядене...слагам масата, наяжда се хубаво и става. Дано да не е за кратко. Само, който е имал злоядо дете може да ми разбере малката радост, за другите сигурно съм смешна.
браво, дано се задържи така, пу пу
разбирам радостта ти много добре, аз хем завиждам на майки на "ящни" деца, хем пък като видя дебели деца с наднормено тегло...

# 155
Здравейте,

За говора - Таня си казва всички букви вече, говори като голяма, като изключим, че вместо ядох, казва ях и вместо изядох - изях  Laughing
Същото и при нас и с двамата  Joy
 "Онози" също е голям хит Laughing

# 156
  • с/у ОколоМръсТното
въйййййййй, very nice ... какви са тези дразнителни фотоси... аууууу, ужасТ.  ooooh! Ни мой тъй... Laughing

# 157
"Онози" също е голям хит Laughing
Joy "Онози" и при нас е на почит от време на време.
въйййййййй, very nice ... какви са тези дразнителни фотоси... аууууу, ужасТ.  ooooh! Ни мой тъй... Laughing
Peace

# 158
Ние с говоренето нямаме проблеми - със звуците, де! Иначе имаме разни думички като "отрежено" аз отрязано, а най-любимо ми е "тъков съм" за готов съм Laughing  Но общо взето говори доста добре и то отдавна.  Сега пък имаме ново колело - старото на брат ми, но е много запазено, че той не го кара почти.  От онези старите BMX - голям кеф! Пък и е голямо колело, а ние сме луди на тази тема - караме непрекъснато когато не сме на детска. Добре, че сме на село сега, че мога да го пускам на улицата. Избягвам да го пускам сам често, но понякога ми надува главата и се съгласявам.
За боледуването - ходихме на хомеопат миналата година, че ми изпи 4 антибиотика за два месеца и се нервирах.  От януари 2006-та не беше пил антибиотик до януари тази година. И сега щеше да се размине без, но нали имахме мъничко бебе, пък и гадния грип, който водеше до усложнения, и не посмях да го лекувам по нашия си начин. После пак 2-3 пъти се разкашля, но вече се заинатих и се размина без лекарства. А бебката явно я пази кърмата на мама - никакъв проблем досега! А всички вкъщи бяхме много болни през зимата, включително и аз.
За нощния памперс - изпикавам го всяка нощ и сутрин памперсът е сух. Даже го бяхме махнали, но една вечер беше с температура и го наливах с вода и съответно се напика и пак го сложихме.  Оттогава не сме имали проблеми и май пак ще го свалим.

# 159
Говорът при нас е добре. В някой думи изговаря правилно Р-то, но в някой не. Използва едни сложни думи като "всъщност" и знае къде да ги слага  Shocked. Всички думи, които могат и не могат да се членуват се членуват. Пълният член е навсякъде  Crazy Mr. Green
Забелядала съм, че сутрин, когано се събуди е най-адекватен и приказлив и като започне да разказва едни случки от предния ден от градината....оставам като гръмната. Много обича да повтаря реплики от филмчетата, които гледа.
С памперса се разделихме зимата...изпуска се от време на време, рядко и само когато се е наливал преди сън със сокове и води Grinning
Злояд е до безобразие - като дойде време за ядене ми става лошо Sad

# 160
  • Бу-у-урга-а-ас
Минутката на специалиста  bowuu

За "Р" е леко раничко да се тревожите. Ако все пак цялостното звучене на речта ви звучи вече леко притеснително и тревожно си направете консултиране с логопед, който дори и да установи, че говорът се развива нормално, ще ви даде насоки и идеи за работа в къщи. Не подценявайте предимствата на ранната възраст.  Peace

# 161
  • При хората, които обичам
Василена произнася чудесно Р и Л. Странно, като се има предвид френското звучене на майка и Flutter

# 162
Говорът при нас е добре. В някой думи изговаря правилно Р-то, но в някой не.
И Сашо е така
Минутката на специалиста  bowuu

За "Р" е леко раничко да се тревожите.
Друго е като се включи и специалистът по въпроса. newsm10 smile3521 smile3501  love001

# 163
Василена произнася чудесно Р и Л. Странно, като се има предвид френското звучене на майка и Flutter
и Габи съвсем отскоро (около месец), при нас фреснко звучене има бащай, въпреки че аз съм франкофона Laughing
аз за това съм ги сложила, да ви дразня smile3534

# 164
Здравейте, мами на наборчета!
Днес кръщавахме бебка. Искам да похваля Косето, който се държа безупречно в църквата. Направо не повярвах, че това е моето дете. По-кротък никога не съм го виждала. После бяхме на ресторант, но там имаше място за тичане и пързалка и люлки и го оставих да си прави каквото си иска - беше си го заслужил! Simple Smile Нямам идея дали разбра, че е много важен момент или че в църквата трябва да се държи сериозно, или понеже много говорихме и преди това разглеждахме снимки от неговото кръщене и сигурно му е било интересно да гледа  newsm78. Важно е, че всичко мина прекрасно! Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт