Недоносени деца - 1

• 22 402
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Добре де, maslinka, това са си близо 400(370) гр. за една седмица си мисля, че е повече от добре. Ние наддавахме по 1 кг на месец и доктора казваше, че е много добре. Един месец разделен на 4 седмици прави по около 250 гр. на седмица (в нашия случай). Той какво иска по 1600 гр. на месец ли? Абсурд!!! Едно правилно кърмено бебе наддава по 15-30 гр. на ден - сметни. На една позната детето наддаваше по 1200 гр. на месец. На 6 месеца детето тежеше 10 кила  Shocked Дебело и пастьозно отвсякъде. Една количка им отесня, купиха втора. Това, че детето е едро и тлъстичко, не значи, че е здраво!

# 211
леле мим4о стресна ме и нашия ще стане такъв сигурно както върви а не го храня много даже яде по малко от другите бебета на неговите месеци ужас още едно слонче в къщи освен мен разбира се  Grinning

# 212
Здравейте.Да се похваля и аз че вчера се мерихме колко кг. сме.Надали сме.От 2430гр.сега сме почти 2800гр/За една седмица.ДОк каза че е малко,но аз съм спокойна щото и това е нещо.
Чудя се как да я обличам .Док каза да не я пускам още по къс ръкав ,но в тая жега незнам.Мисля че и топло.Но нито плаче нито мръкна.Трудни сем на яденето.При вас как беше.Неще да суче и се налага да се цедя и да давам от шише.А и давам и фризолом,шот като нямам време или нощем особено няма как да се цедя. постояно  се цедях,но умирах за сън и затова се наложи да спра..Права можех да заспя и бях  неадекватна.Сега съм малко по добре.Но ние ядем по 1 час.Спираме почиваме и така.
Ама вие сте почти като нас и сте толкоз тежки Simple Smile.
Аз малката я обличах с дълги ръкави , ританки и пред 2 дни в пирогов като ми се накара една лекарка...луда ли съм да навличам така детето пак аз как съм се разсъблякла.... и вече си джитакаме по боди с къси ръкави и памперс.
И ние сме на смесено , и аз будна заспала, цедя и нощем вярно никак не е леко , но иначе много ми намалява кърмата.Когато едва гледам и се замислям за фризолака..се сещам как всички доктори  ми казват колко е добре че съм запазила кърмата, колко е важно за малката и да давам колкото мога.Мисля да устискам така поне 3 месеца, пък после ако надвие умората...
Прегледа при очната мина добре според нея 'ще прескочим' ,след 2 седмици пак сме там на контролен.

# 213
моите даже бяха на диета, казаха че ги прехранвам  Tired добре че ги послушах докторите та си взлезнаха в норми, иначе щяха да са като бурета. сега на почти 2 дини са по 12 кила

# 214
Здравейте момичета да ви се похваля имаме си две зъбчета наведнъж Simple Smile

# 215
да се похваля. бяхме на очен лекар, окото на тони се е оправило  Hug след година пак на контролен преглед. вече са без памперси и е голям кеф  Flutter

Какво й имаше на окото? А памперсите скоро ли ги махна? И на мен ми се иска без памперс вече, щото едно че се обрива в жегите, пък и трябва да свиква постепенно. Само, че младежът категорично отказва гърнето Sad. Затова и не пробвам все още да го оставям без памперс, за кво ми е да се напишва в гащите.

# 216
ми те и моите отказваха гърнето, ама аз се настроих, че ще опикаят навсякъде и махнах пампата на едната. след няколко дни вече пишкаше на гърнето. дебнах я като стане от сън я слагах, прилагах и малко сила, ако иска да става и щом се пишка почваше една радост, едно пляскане с ръце ...... та за няколко дни вдена какво се иска от нея. разбира се има и аварии, но се радвам, че са по голи дупета в жегите. на 20 месеца свалих пампата на теди  Peace
като бяха на годинка, на рутинния очен преглед казаха, че нямат късогледство, но едното око на тони бяга навътре. казаха че не е проблем и има шанс да се оправи с времето. лошото е, че се наложи да сменим доктора  #Cussing out поради бюрократични спънки и сега все още не съм 100 % че новия е добър и диагнозата му е вярна, но ми се ще да му вярвам все пак.

# 217
  • Варна
Честити ви зъбки, julia asenova   bouquet

Ние още си ги чакаме да избият (нали двата долни прозират от доста време), но ... засега не са пробили. Имаше 2-3 дни спокойствие и сега пак го мъчат - този път горните вляво. Добре че има мазила Simple Smile

# 218
Viki 76, какво мазило ползвате за венците? Доволна ли си? Аз също се чудя дали вече да не купувам за моя мъник  Blush или още е рано  newsm78

# 219
честити зъбчета  Hug
моя опит показва, че само герданчетата за зъби имат ефект. никакви мазила, гризалки и т.н.

# 220
  • Варна
Джъмперчето, най-често използвам калгел, но когато започнат много зверски да го болят венците го мажа с дентинокс (то съдържа лидокаин). А го мажа вече около 4 месеца (много рано тръгнаха зъбките, а резултат - 0). Чесалките ни помагат дотолкова че да не свиква да си дъвче ръцете (а понякога се "увлича" и си бърка в гърлото и повръща).
А какви са тези герданчета за зъби?

# 221
една мама от форума разпозна камъните като кехлибар  Peace иначе тук се казват гердани за зъби  Rolling Eyes много са разпространени и не са много скъпи, според мен. по-евтините са по 10 евро, като разбира се има и доста скъпи по 50-60 евро, заради хубавата закопчалка например. моите са с евтините, теди още си я носи. на тони я махнах, че много почна да я дъвче и може със зъби да счупи камъните и на стане беля.
http://cgi.ebay.de/Bernstein-Kette-Collier-sehr-lang-Multi-175-c … dZ1QQcmdZViewItem

# 222
Ау момичета благодаря ви милички за поздравите  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes
Аз от тарапаната забравих да почерпя тук  Embarassed Срамота...голяма излагация съм...моля да ме извините  Embarassed

Ето да ви почерпя сега макар с голямо закъснение  Blush

julia asenova,
честити ви зъбки очаквай още двечки скоро Simple Smile И нашите избиха в 7 месец първите 4-ри и чак в 10 втората четворка тръгна и тя  Crazy
Аз от калгела съм най-доволна и дентинокс съм ползвала, но не съм доволна. А за тия герданчета за пръв път чувам  Crazy

Ох ставам, че маймунката ми така се е разшетала  ooooh!

# 223
Юле, да са ви честити новите зъбки! Вади иглите да раздаваш!   Wink  bouquet

---

Помооооощ! Жегааа! Умирааам....!

# 224
Момичета, къде се изпокрихте всички  Tired Много ли ви е жега   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт