СЕПТЕМВРИ - сладък месец наш, бебче чакаме в захлас!

• 15 692
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Честит рожден ден на Бебе-то! Да си много здрава, щастлива и усмихната!

За отделната стая да Ви кажа, чак ме е срам да си призная до голко голям си го гушках моя син. А иначе и аз още като бременна си представях, че ще го възпитавам да е самостоятелен. Е беше самостоятелно на леглото до едно време, пък после като започнах да ставам по 10 пъти го пригуших до мен, и така. И сега понякога се лигави да лежа до него докато заспи.

Вчера го изпратих на екскурзия (зелено училище) и снощи в 22.30 ми се обажда да отида да си го прибирам, че не може да заспи и не иска да стои повече. А когато им бяха казали го тресеше такъв ентусиазъм, че въобще не даваше да обсъждаме варианта, че може да не му хареса. Добре, че сутринта все пак се сети да ми се обади, че вече е добре и е решил да остане. Те всички деца ревали вечерта и той да не остане по-назад.

По въпроса на TotkaPetrova, ами много го мисля. Големичка е сумата и е трудно решението. От друга страна да не дава господ да се налага да се ползва. Абе с две думи не знам какво да ти кажа, аз за себе си не съм взела решение. Мисля, че ще го отлагам до последно.

galia2007 стискам палци за прегледа.

Bravy   много смешно това с вашите охлюви. Да ти кажа, че не понасям такива рогати ще е малко, та и аз бих хвърлила тенджерата.

# 106
Здравейте мами,
днес  ми е много натоварен ден и нямам време да ви чета. Включвам се само да честитя на бебето рождения ден!!! Пожелавам ти само хубави и красиви емоции да те съпътстват и на есен на-доброто бебче.   newsm59 Утре ще ви прочета и ще пиша и на другите мами.
Приятна вечер на всички!

# 107
Здравейте  и от мен.БЕБЕ    ЧРД  и Най -сладкото  бебенце  на  есен  ,много  здраве  и късмет.И  яз  имам контракций   но  се разхождам  лека  ,полека.Това  е  засега  лека  вечер  на всички.

# 108
За отделната стая да Ви кажа, чак ме е срам да си призная до голко голям си го гушках моя син. А иначе и аз още като бременна си представях, че ще го възпитавам да е самостоятелен. Е беше самостоятелно на леглото до едно време, пък после като започнах да ставам по 10 пъти го пригуших до мен, и така. И сега понякога се лигави да лежа до него докато заспи.

Ми аз пък съм убедена, че точно по този начин се възпитава самостоятелност - като му създава човек на детето емоционален комфорт, чувство за сигурност и увереност, че светът е добро и приветливо място и че самото то е ценно и обичано.
А не като го подложиш на безкрайния стрес и ужас да е самичко от най-беззащитна възраст. Ние бозайниците просто не сме устроени за такъв старт в живота - всички си гушкат непрекъснато малките в първите месеци (че и години).
Между другото деца, които много са отделяни от малки, стават по-големи лепки от тези, които са расли в сигурност и любов. Да не говорим за способността да си изразява човек чувствата, издържливостта на стрес и т.н., всички тези неща се изграждат в първите години от живота. Живите примери са в изобилие.
Снежи, на колко години ти е синчето? Много ми стана мило - хем ревал, хем овладял нещата. Супер е, да ти е жив и здрав.

А за стволовите клетки и ние не сме решили. Не съм сигурна доколко това което ще получа е нещо реално. Не знам, май ми липсва достатъчно информация.

# 109
  • Кърджали, България
И аз само минавам, тъй като от много чудене как да си почина, проблемът се реши от самосебе си - Стоил се разболя и сега ща-не ща съм си вкъщи  Cry Но нали съм примерна, взех и да работя един куп документи...

Валя, страхотна стая сте спретнали на Ивана  Hug Особено стената с нейните ръчички и моливчетата   bouquet

Ние нямаме възможност за отделна стая засега и 4-мата ще спим заедно. Но искам да направя двуетажно легло, като горното да си нормално голямо и там да е царството на баткото, а отдолу да е бебешкото креватче и едно гардеробче. Ако ми остане време, ще кача снимките, които съм събрала, може и на някой друг да му потрябват  Peace А като начертая проекта на нашето легло, ще пусна и него. Мирта, за съчетанието на цветовете ти препоръчвам стени в различни цветове или различни нюанси на един цвят. Нашата стая е с две жълти стени, една оранжева и една зелена - звучи много шарено, но всъщност е нежно и весело - ще пусна снимки.

Бебе, ЧРД и от мен! Много целувки от нас  Hug

Бенич, и аз стискам палци  Peace

Пете, не се притеснявай, всичко ще е наред!

Хайде, чао от мен, че от бързане пак ще напиша някоя глупост и Моренка ще падне от стола  Joy

# 110
  • морето и сините вълни :)
Абе момичета като ги имате тез контракции спрете се малко с тез разходки  Naughty Naughty

Ндейте така бе.....казвайте на докторите си да пиете но-шпа, магнерич...и ПОЧИВКААААААААААА Naughty Naughty Naughty Naughty
Аз да се поскарам малко Joy Joy Joy

# 111
Честит рожден ден на Bebe_to  newsm59  Бъди много усмихната, здрава и най- сладкия бонбон на есен   bouquet
Бени4, стискам палци и аз!
За стаята, даже и да имам възможност първите 2-3 години искам бебка задължително да си е при мен, поради причините които изтъкна basilisk. Пък мисля че и за малкото е по-добре да усеща мама. Те самички си казват, когато вече имат нужда от самостоятелност. Аз например на 7 съм искала лятото да си живея сама на вилата Mr. Green , при което майка ми  Shocked
Айде лека вечер!

# 112
лека нощ и сладки сънища на всички от мен!!!  Hug  Hug  Hug

# 113

Nanny_Ogg, Бракстън-хикс контракциите наистина са нормални. Не е нормално да са на често и особено да са болезнени. При мен ги има от 4 месец, така бях и предишната бременност. Има жени, които до последно преди раждането не знаят какво са контракции. При мен се получават при продължително ходене, носене на тежко, преумора, дори докато шофирам и дам газ, от самото ускорение. За това гледам да избягвам тези ситуации, колкото и да е трудно.

Благодаря за инфото моми4ета!

Kaли, пиеш ли нещо за контракциите? Тукашните доктори категори4но отказват да ми дадат магнезии - твърдят ми, 4е не само не помагал, но можел и да навреди! Аз проверих ли4но из базите данни (какво да правиш - професионално изкривяване - имам 2 мастърса и докторантура в 3 разли4ни биологи4ни дисциплини и не си и помислям за лекарство без да преровя в нета първо кое как е) и се оказа 4е са прави за магнезия. Лошото е 4е нищо няма доказано противодействие срещу Бракстон Хикс, а аз се притеснявам много защото заради превията не могат да проверяват как ми е шийката на матката... Както и да е - явно ще трябва да се взимам в ръце...

4естито на Рожденни4ката.

За стволовите клетки аз съм категори4но "за". При нас току що регламентираха кое как да става и сигурно ще у4аствме в пилотна университетска програма, където съхранението ще излезе зна4ително поеfтини. Не съм сигурна как стоят нещата със законите в Бг и дали наистина някой може да ви гарантира правилността на съхранението и 4е никой няма да ги полза за нещо без ваше съгласие - ако тези неща са ОК, според мен замразени стволови клетки са най-добрия подарък който можем да направим на бъдещите си деца!

bouquet

# 114
  • София
Добро утро мамчета! Веднъж и аз да се вредя в ранни зори  Grinning. Да ви се похваля, вчера бях на преглед и спазмите в маточните артерии са изчезнали. Вече и кръвното регулирах. Та по този въпрос да кажа и на останалите мами с високо кръвно, не го пренебрегвайте, а се консултирайте с гинеколога следящ бременността ви. Това може да доведе до доста неприятни последици. Аз се радвам, че при мен проблема беше открит навреме и сега всичко е наред (дай Боже да продължава а е така)
Честит рожден ден на бебето на патерица   bouquet.
Лек ден от мен.

# 115
  • София

Kaли, пиеш ли нещо за контракциите? Тукашните доктори категори4но отказват да ми дадат магнезии - твърдят ми, 4е не само не помагал, но можел и да навреди!

Сега не пия нищо, не смятам това състояние за някаква заплаха, че да има нужда от лекарства. Сега ми се случва по 2-3 пъти на ден, понякога по-често, друг път по-рядко. Предишната бременност коремът ми се стягаше по-често и ми беше изписан магнезий, пиех го известно време и наистина имаше ефект, но когато се почувствах по-добре, го спрях.

В твоя случай, при наличие на плацента превия не знам дали има нужда от повече внимание към тези контракции. Това може да ти каже само гинеколога.

# 116
Добро утро и от мен Simple Smile
Ние от вчера сме с аварирал бойлер и моят мъж след като вчера вечерта пука, трака и разглабя 2 часа, днес ми е възложил задачата да търча до магазин за Ел и В и К части и да търся нагревал и 1 тръбно ключе newsm78 ooooh! Така,че за днес пак имам задачка...В нтерес на истината обаче гледам да ограничавам задачите до максимум и повечето време си почивам Hug Много бавна почнах да ставам с ходенето Shocked и още по бързо се измарям Rolling Eyes...Вие така ли сте???На всичкото отгоре на час и половина горе долу до тоалет ooooh! - какво  това пикане - все има ли има с литри Rolling Eyes А бебка редовно играе рок енд рол върху пикочния ми мехур Laughing

# 117
  • гр.Хасково
Привет мами.
По въпроса за контракциите аз вече съм добре и от 2-3 седмици нищо не пия. От понеделник ще започвам витамини, но се чудя какви.
Ани бани, по въпроса за болничните, ти ли беше писала че са ти привели по - малко пари за февруари. На мен също ми бяха върнали болничния заради разминаване във фамилиите и сега ми се струва, че е доста по-малка сумата от предния път.

# 118
  • Бургас
Добро утро и от мен,
аз не знам как ще постъпя с бебо, дали ще е при мен или в отделна стая. Но вуйчо ми, който живее в Англия така си отгледа и двете деца, след раждането веднага в отделна стая и децата са много самостоятелни, никога не са правили проблеми със заспиване и други глезотии и аз много се възхищавам на техните методи на възпитание, даже го помолих да ми донесе някоя и друга книжка. Защото като си споням, че сестра ми до 6 годишна спеше при нашите, и направо стигаше до истерични припадъци ако не лежеше мама при нея. Водиха я и на доктор, но той каза, че с възрастта ще отмине и наистина от първи клас спеше при мен в детската. Но това беше много изморително за родителите ми. Така че другия месец като ми донесе книжките вуйчо ще почета и ще реша.
За стволовите клетки четох, че се съхранявали в някаква лаборатория в Дания, а от тази година ще има такава банка за съхранение и в Б-я. Но имаше някъде в някое списание писмото на едни родители, които преди две години са си замръзили стволови клетки и като им потрябвали, се оказало, че не са годни за употреба. Но не знам чия е вината за това. Вярно е, че процедурата е скъпа за бг, но ако могат да ти гарантират, че клетките са използваеми си заслужава да платиш тази сума.
Ами това е, нищо интересно при мен. Днес пак щесе занимавам с обучение до обяд, а следобяд ще почивам м кощи.
Лек и хубав ден!

# 119
Айди удъртях с 1 година  newsm53.
Аз да ви кажа тоз моя мъжо е решил да ме затрупва с емоции веднага да се хвална и аз май ще сменям титлата госпожица с госпожа. Ся в понеделник имаме среща с адвокатката му да разясни кви документи трябват и една подробност тъпа - аз нали съм шматка и си изгубих личната карта smihesorry и катах с документ ( шофьорска книжка ) та ся си се чудим ша можем ли да се вземем без личната карта че да изкарваме напрау документи с новите имена newsm78 Rolling Eyes. Та туй са ми ся чуденките smile3506.
За стволовите клетки ние май ще минем без тях... то кво май напрау си е така пък дай боже не се окаже грешка.
Бебка съм решила при нас да спи. Само не знам как ще стане че татито като го гледам ся с толкоз нерви в работата и през ноща такива '' шамарки '' ми раздава  smile3506 smile3516 та не знам...
Май ще сме на вариант легълце допряно до нашето и колкото и да му е неприятно ще постои още поне годинка от вътрешната страна той rotfImbo.
Такам ко друго щях да кажа - samorasliche аз съм същата то не толкова ходенето ( там съм станала малко тромавка ) ама пимерно докато си мия чиниите или готвя 1dishes и като седя права на едно място и почва да ме боли кръста та пуфтя само и се чудя къде да се подпра или да поседна. Или като се обличам и слагам панталонки ( нали в един момент се оказвам на 1 крак ) та тогава ме понаболява ниско доло в страни коремчето Rolling Eyes, ама тъй че е то няма начин. Иначе тоалета то е ясно и аз съм тъй честичко, ама по малко само... тъпотия smile3516. Пък аз май трябва някви упражнения да почвам щото ми е слаб ко беше нещо с '' П '' почваше. Тва уж съм се изпишкала ( извинявам се за подробностите ) и кат стана и айде пак на  smile3550 и въобще такава пикла съм станала че без превързочни средства ме е '' страх '' да излизам навън.
St.Anger добре че си оправила кръвното, че и аз съм гледала че не е никак добре да е високо. Така да си до края без проблеми.
Ми мамита тва за сега ще бягам да си рупам баничките лек ден ви желая и ви гушам Hug Hug Hug...

Общи условия

Активация на акаунт