ВМ-НВХ Мазна гънка изпъвам свинска плешка кат' нагъвам-17част

  • 20 687
  • 414
  •   1
Отговори
# 330
  • да има едно лесно - на мотора
  • Мнения: 2 434
Крисси , тези калории кои са - за съществуване ли  Mr. Green или при застоял начин на живот ( т. е без физ. упражнения ) . Защото моите са  1344  покой и 1600 - - цял ден работа на бюро . И аз от тия 1600 намалявам 200-300 ккал

# 331
  • Мнения: 3 453
Крисси , тези калории кои са - за съществуване ли  Mr. Green или при застоял начин на живот ( т. е без физ. упражнения ) . Защото моите са  1344  покой и 1600 - - цял ден работа на бюро . И аз от тия 1600 намалявам 200-300 ккал

Ами незнам не пише #Crazy те сега пак ме хвърли в шах Joy Аз тренирах до скоро на кростренажора ми всеки ден по 30 мин сутрин,но реших вече да е 3 пъти седмично.Ти от къде ги смяташ?Дай ленк да видя и моите, че се побърках #Crazy

# 332
  • да има едно лесно - на мотора
  • Мнения: 2 434
Значи формулата е
655+(9.6* килограми )+(1.8*ръст в см)-(4.7*години ) - това е при покой ,т. е за съществуване
при застоял начин на живот - т. е без физ. упражнения получената цифра от формулата се умножава * 1.20
А когато правиш упражнения - * 1.375  ( това е от спайдърите - мисля, че Тони  е дала линк отначало на темата )

ето го и линка

http://spidersport.com/weight-control.php#2

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 12:32 от RosiK

# 333
  • Мнения: 3 453
Значи формулата е
655+(9.6* килограми )+(1.8*ръст в см)-(4.7*години ) - това е при покой ,т. е за съществуване
при застоял начин на живот - т. е без физ. упражнения получената цифра от формулата се умножава * 1.20
А когато правиш упражнения - * 1.375  ( това е от спайдърите - мисля, че Тони  е дала линк отначало на темата )

ето го и линка

http://spidersport.com/weight-control.php#2


АХаааа аз смятах с лека физ.активност заради тренировките ми.Така ли да го смятам или заседнал начин на живот?

# 334
  • Мнения: 11 802
В дните с тренировки го смятай с лека физ. активност, а заседналост - ако си цял ден на бюро, например.

# 335
  • Мнения: 3 453
Благодаря ви, Hug  bouquet Денито ми даде много хубава схме и така ще правя по нейната...за да не свиквам с едни и същи калории всеки ден и да стигна до застой Peace

# 336
  • Мнения: 2 897
Здравейте, банда!
Мина ми 1вата лекция, хапнах пиле със сметана.
Днес нещо не ми е добре - гади ми се цял ден, глава се опитва да ме боли.
За довечера имам планирана свинска пържола, ама май ще се откажа от нея в полза на една хубава салата.
Ох и това чистене..

# 337
  • Мнения: 3 453
Ооооооооох стига,стига тез пилета сметанени....подцених се че ще изкарам деня и сега съм мноого гладна... #Crazy уж ядох огромна краставица с кашкавалено роле вътре и шунка има...3 парченца,ама нееее пак съм гладна и как ще издържам до 5 и нещоооо направо незнам.Много ми се яде а в хладилника в офиса има само чурешиииии #Cussing out  Иди ми да се тръгна веднагически.

Майка снощи сготви на фурната пил.филенца като панирани с яйца и сирене и като се сетя за тях откачам #2gunfire

# 338
  • Мнения: 2 897
Крисси,

тея ролета не са много читави откъм качество, а и мен лично само ме разяждат  Laughing. По-добре кашкавал и филе натурални на филийки.
А черешите не са тотално забранени, по-добре е сутрин да се ядат, но и сега да хапнеш няколко няма да е фатално. Но подозирам, че тея няколко череши само ще те озверят още, така че не е много добра идея. Поне с мен така би станало.
А между другото - мен суровите зеленчуци ГРАМ не ме засищат - то чушки, краставици, то зелени салати - пълнят ми корема и след 20 минути пак съм гладна. Ако не е задушен/варен/печен зеленчукът мен лично не може трайно да ме засити. Затова и лятото ма'ам задушени броколи, карфиол, моркови, зеле. Може и ти да си от тази "порода".

# 339
  • Мнения: 3 453
Баш от тая порода съм и аз Joy или ако са сурови трябвада са с добро количество пържолка Peace  За черешите неееееее Naughty никакво ядене сега,защото ще опустоша на шефа шкафа със сладки неща ,ако хапна даже 2-3 черешки.От днес така съм се надъхала, че си казах край с издънките!Надявам се да продължа с тази воля Praynig

Задушено зеле #Crazy без подправки ли?Поне зехтин не слагаш ли?До сега не съм яла такова чудо newsm78

# 340
  • Мнения: 11 802
Блазе ви за апетита bowuu От 2-3 дена не ми се яде нищо друго, освен кисело мляко Cry
Винаги съм била заклето месоядно, но сега ми се гади само при вида на мръвка и нормална храна.
С плодовете нямам проблем - отвикнах да ги ям преди 3 години. Само докато бях бременна хапвах по 1 ябълка сутрин. Обаче сега с това неядене и глад за мляко не върви на добре Confused

# 341
  • София
  • Мнения: 2 840
Днес нещо не ми е добре - гади ми се цял ден, глава се опитва да ме боли.

Това е гадният вирус.Продължава с драйф и дрис Sick
И лека температура.

А за себе си - да докладвам - ядох желиран език, някаквопарче луканка и една-две лъжици готвено зеле.После пих много вода.И сега пак пих вода.Изобщо, много вода, много нещо Mr. Green

# 342
  • Мнения: 2 897
Крисси,

е хубаво се надушихме, че сме от 1 порода.

Сега ще ти кажа за зелето. Значи....

Вземаш 1 тава, слагаш в нея: сурово, нарязано зеле; отгоре му пилешки бучета; соев сос/сол/някаква подправка; вода. Покриваш тавата с готварско фолио и печеш час, час и половина на 200 гр.
Става божествено вкусно, все едно е готвено с някаква сложна технология, а не по най-мързелашкия начин.
Мазнина не слагаш, защото бутовете си пускат мазнинка, те не са сухи като гърдите (хахахахахаха това ми напомни разговора за цици и отслабване от по-рано, то май и за някои от нас важат тея определения)  и зелето става сочно. Гаранция.

Друг вариант е в тенджера на котлона оставяш на слаб огън да се задушава нарязано зеле с вода и подправки (аз ползвам соев сос, не мога и него да огранича) и пак си става вкусно и крехко и не е сухо (ама стабилно време му трябва де - час - два).

Ама зеле правя рядко. Броколи, карфиол, морковчета ми се услаждат повече. Особено в плик за печене - тези зеленчука, с пилешко бутче, вода и някаква подправка.. Ммм.. Пак бутчето си пуска мазнинка, а зеленчуците я поемат, а понеже е в плик, а не фолио, и бутчето хваща коричка. Абе фантазия.

# 343
  • Мнения: 3 453
Охх Дени, лигите ми изтекоха...и девете манджорета са страхотни.Менюто за събота и неделя е готово.Благодаря  bouquet  По-назад по темите четох,че си писала доста рецепти, но другите не ги опитвали.Цял ден се ровя и не ги открих.Ако са ти на лице би ли ми ги претила на мейла?

# 344
  • Мнения: 2 897
Рецепта за палачинки с "луксозна" плънка

- палачинките: смес от яйца и прясно мляко се използва за направата на тънки палачинки
- "луксозната" плънка: късчета варено пилешко месо, парченца кашкавал, парченца кисели краставички, парченца маслини, високомаслена заквасена сметана, няколко капки лимонов сок, малко черен пипер

Рецепта за мезе "за гости"

- сваряват се яйца
- режат се наполовина и се слагат в купички със сос от: парченца рачешки рулца, 1-2 лъжици зехтин, високомаслена заквасена сметана, няколко капки лимонов сок, малко черен пипер

Рецепта за пиле в йенски съд

в йенски съд се пекат на 200 градуса
- заквасена сметана
- гъби
- пилешки гърди
- топено/пушено сирене
- и пак отначало

Рецепта за невероятно мариновано пиле

- пилешки/пуешки гърди се намазват със заквасена сметана и горчица (ако намерите в тубичка, а не бурканче ще е най-добре)
- оставят се да престоят една нощ, след което могат да се пекат на тиган/грил/фурна

Рецепта за чушки с кайма

- 1 голяма и стабилна чушка се реже на 2
- във всяка част се слага плънка от: кайма, яйце, много подправки, малки парченца кашкавал
- пече се във фурна
- малко преди да е готово се поръсва с настърган кашкавал
- изважда се, когато кашкавалът хване коричка

Рецепта за тиквички с кайма

- 1 тиквичка се реже на 2, като всяка част се издълбава
- във всяка част се слага плънка от: кайма, яйце, много подправки, извара, издълбаната част от тиквичката
- пече се във фурна
- малко преди да е готово се поръсва с настърган кашкавал
- изважда се, когато кашкавалът хване коричка

ПИЦА БЕС ТЕСТО

1. Разбърквам 3 яйца с малко подправки (шарена сол например) и много малко прясно/кисело мляко (наистина много малко, за да не стане твърде воднисто (може да се сгъсти с 3 супени лъжици трици)

2. Лисвам сместа в тавичка на предварително загрят котлон.

3. Когато отдолу се е запекло, а отгоре е още леко сурово намазвам с доматено пюре и редя продукти по избор - шунка, гъби, маслини, топено сирене, резени домат и т.н.

4. Слагам в предварително загрята фурната и пека само отгоре.

СЛАДКИШИ

1.) кисело мляко разбъркано със степ (тези на БОЛЕРО, които са sugarfree, нямат въглехидрати, за сметка на други ненатурални гадости де)
2.) трици разбъркани на гъста каша с како и мед/подсладител, стоплени малко в микровълновата,
3.) НВД торта:
   - пече се блат от 3 яйца, 3 супени лъжици трици, 3 супени лъжици прясно мляко, 1 супена лъжица какао,  мед/подсладител
   - прави се крем от кисело мляко. Кремът може да се смеси с плодов степ, какао, канела, есенция от ванилия, тук е въпрос на вкус и фантазия. Задължително му се слага желатин.
   - отгоре се нареждат малко плодове, най-добре горски тип ягоди, малини и т.н. (може от консерва, замразени), някоя друга ядка за вкус и цвят например, но може и да отсъства. Изстудява се за няколко часа в хладилника.
4.) палачинка
   - съставки:1 яйце, малко прясно мляко, малко натурално какао, изкуствен подсладител/мед, (малко трици по желание, за повече твърдост, но с овесени става по-вкусно, отколкото с пшеничени)
   - приготовление - разбъркват се съставките и се пекат като палачинка. Резултатът е многократно изпитан и най-вече изяден. Понякога си завивам вътре ягодки.

Общи условия

Активация на акаунт