На плаж Бургаски се печем и на бира форума четем

• 13 279
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
аз имах предвид, че в св.софия не ти дават двата /а за мен май даже трябва да са 3/ безплатни ехографа.

# 196
  • България
аз имах предвид, че в св.софия не ти дават двата /а за мен май даже трябва да са 3/ безплатни ехографа.
да така правят - не ти пускт това, което ти се полага  и защо???? като се поема от здравната каса. Възможно ли е га ги пускат на някой друг,  newsm78 аз така и не случих на свестен АГ или поне на такъв който да обяснява като хората. Но важното е , че всичко мина успешно. Желая ви хубави и здарви бебчета и на вас  Heart Eyes

# 197
ами специално за ехографа ми се струва много лесно - на теб ти искат пари, а пред ЗК отчитат, че ас ти го правили. с лабораториите вече ми се струва по-сложно, защото и те трябва да се отчитат  после newsm78

# 198
И да попитам нещо, защото не ми е ясно а ни предстои живот и здраве  Laughing - защо се раздават дъвки и иглички newsm78

градски фолклор Wink дъвка или нещо друго бяло - за да са бели зъбчетата. Иглички - за да са остри и да отхапват лесно всичко.

# 199
тити ме изпревари  Wink 
точно така  Peace

Благодаря ви мамчета, пожелавам и на вас леко и безпроблемно пробиване на бели, здрави и остри зъбчета  Heart Eyes
ние наистина не ги усетихме /с изключение на факта, че от 3-месечна всичко навира в устата/, ни температури, ни разтройства - нищо.....дано и останалите така ни изненадват Mr. Green

# 200
Здравейте бургаски мами,

Аз не пиша често във форума, но искам да ви попитам нещо. Наложи ми се няколко седмици да гледам дъщеря си / т.е. да не ходя на работа, а тя на градина/ и почти цялото време бяхме в морската градина.  Как приемате факта че на детския кът до флората са позволили да се сложи надуваема пързалка /или там както се нарича/ и колички. Според вас редно ли е?

Моля, ви не искам да се пораждат спорове и грозни коментари.

Моето мнение, е че не трябва да са на самата площадка, а някъде другаде.

# 201
нямаше да се сетя да коментирам пързалката, ако не беше я споменала. Факт е, че аз старателно избягвам всякакви платени забавления като колички, клатушки и батути. Последните, както и надуваемите пързалки са все още опасни за моя син, понеже по-големите деца лесно могат да го наранят, докато скачат и се хвърлят насам-натам. А финансовата страна на въпроса е ясна - поне да имаше и някаква полезна страна, да научи нещо ново детето, а то само пари хвърчат....
тъй че аз принципно съм против, но го възприемам повече като личен проблем, така че държа детето възможно най-далеч от такива играчки. Гледам, че по принцип се радват на голям интерес.

А ти ей тъй ли питаш само, или нещо конкретно си имаш предвид?

# 202
  • Ах, морето
Когато моята дъщеря прохождаше, от време на време ходехме на люлките до флората, защото приятелки, с които излизахме, ги предпочитаха. Още тогава много се подразних от тези колички, които се карат на самата площадка и се плащат естествено. Изобщо там си беше едно много опасно място за деца, които се учат да вървят или току-що са проходили. Дори и сега, когато вече е по-голяма, пак избягвам тази площадка. Много мазно от тяхна страна да си разполагат атракциите на самите площадки - хем да изнудват родителите за пари, хем и за малките деца опасно. Ама тук и да коментираме, едва ли нещо ще се промени. Платили са на някой яко да са там и това е.  Money

# 203
Благодаря за отговорите, тити и  vesi_127!

Аз питам ей тъй само, но повод на един скандал, разразил се на въпросното място. Питането ми беше по-скоро дали трябва да се слагат на самата площадка или извън нея, а не за или против платените удоволствия. /ей, как прозвуча само/. Обслужващият персонал на тези забавления се държа много кофти с една мама, чието дете  пипаше количките и се отнесе доста грубо с детето, което беше на не повече от 18 месеца.
А, и друго , което ме учуди, че придружителите носят отговорност за сигурността на децата, които скачат на батута newsm78

Аз съм фен на батутите, защото след като малката е скачала около половин час /а, понякога и повече/ нямаме проблеми със заспиването, научи се да се пази от по - големите деца и изобщо да оцелява в хаоса, от скачащи малки и големи "маймунчета".
Но пак казвам, че тези платени забавления трябва да са на друго място, а не на самата детска площадка.

# 204
  • Ах, морето
Но пак казвам, че тези платени забавления трябва да са на друго място, а не на самата детска площадка.

Абсолютно съм съгласна!

# 205

Абсолютно съм съгласна!

И АЗ !!!

# 206
  • По света и У нас
Аз пак да кажа, че моята кума се записа при Дорийска.  Пусна абсолютно всики безплатни  изследвания - секрет , цитонамазка и т.н. , които на мен не бяха пуснати( дори да намеквах няколко пъти) и аз много се впечатлих. Освен това и направи и 2-та безплатни ехографа. Да , от тук нататък ще си плаща по 15 лв. , но поне си е получила всичко, което й се полага по здравната каса. Иначе като специалист дали е добра нищо не мога да кажа все още.

Аз да призная честно от Дорийска не съм очарована  Confused ... Особено щом видя още в началото на бременноста, че доста чета и се интересувам въобще за всичко около нормалното протичане на бременността /вкл. за фетална морфология, БХС и т.н./, да пусна ми изследвания по ЗК, но за никакви секрети ... а относно УЗ - ми взимаше по 10 лв. всеки път на преглед, не че аз чак толкова съм ходила - за цялата бременост 4 или 5 пъти /имам предвид при нея  Mr. Green/

herelina - приятелката ми се е насочила към Света София, тъй като фирмата към която работи имат сключен договор за допълнително здравно осигуряване и ако минава конкретно през тази клиника, фирмата ще и поеме всякакви разходи /Прегледи, УЗ, изследвания - дори допълнителни неща които не се поемат от ЗК/, но тя дори ми каза - че има възможност да и поемат разликата при доплащането ако роди на частно с направление по ЗК, стига разбира се направлението да е издадено от Света София - а дали ще и дадат така направление без да ражда при тях не знам newsm78, като чета за  тамошните гинеколози  #Crazy

sosko - напълно те подкрепям  Peace До площадката да, но не и на самата площадка  Naughty

# 207
Аз пак да кажа, че моята кума се записа при Дорийска.  Пусна абсолютно всики безплатни  изследвания - секрет , цитонамазка и т.н. , които на мен не бяха пуснати( дори да намеквах няколко пъти) и аз много се впечатлих. Освен това и направи и 2-та безплатни ехографа. Да , от тук нататък ще си плаща по 15 лв. , но поне си е получила всичко, което й се полага по здравната каса. Иначе като специалист дали е добра нищо не мога да кажа все още.

Аз да призная честно от Дорийска не съм очарована  Confused ... Особено щом видя още в началото на бременноста, че доста чета и се интересувам въобще за всичко около нормалното протичане на бременността /вкл. за фетална морфология, БХС и т.н./, да пусна ми изследвания по ЗК, но за никакви секрети ... а относно УЗ - ми взимаше по 10 лв. всеки път на преглед, не че аз чак толкова съм ходила - за цялата бременост 4 или 5 пъти /имам предвид при нея  Mr. Green/

herelina - приятелката ми се е насочила към Света София, тъй като фирмата към която работи имат сключен договор за допълнително здравно осигуряване и ако минава конкретно през тази клиника, фирмата ще и поеме всякакви разходи /Прегледи, УЗ, изследвания - дори допълнителни неща които не се поемат от ЗК/, но тя дори ми каза - че има възможност да и поемат разликата при доплащането ако роди на частно с направление по ЗК, стига разбира се направлението да е издадено от Света София - а дали ще и дадат така направление без да ражда при тях не знам newsm78, като чета за  тамошните гинеколози  #Crazy

sosko - напълно те подкрепям  Peace До площадката да, но не и на самата площадка  Naughty
И аз ще си позволя да дам мнение!
Щом е такава работата с приятелката ти по-добре в Света София,макар че не са много добри и любезни.Аз съм при Ризова там и нито са ми правени цитонамазки и секрети ,ами само 2 пъти кръв в 3 и 5 месец и урина в 3 месец-това е!!!!Всеки път ме гледа на ехограф без да пита искам или не и така минава прегледа,нищо друго не се върши с мен!
При Дорийска съм ходила преди да забременея и съм доволна от нея,даже ме е яд малко защо не се записах при нея за бременността.
Явно обаче всички лекари се отнасят различно с различните пациенти-според настроението им ми се струва май-май!
Това с приятелката ти и фирмата в която работи звучи примамливо,но дали е реално???

# 208
Ай де пак аз да попитам за детска градина на ул. Републиканска и Гурко. Днес ми се обадиха и от там че могат да го вземат Борис на градина. Сега съм в голяма чуденка. Има ли дете което да я посещава?
За гинеколог отново ще препоръчам Драгнева, не работи със здравната каса, но съм много доволна.

# 209
Ай де пак аз да попитам за детска градина на ул. Републиканска и Гурко. Днес ми се обадиха и от там че могат да го вземат Борис на градина. Сега съм в голяма чуденка. ..........
Аз точно оттам нямам впечатления - и на братовчетка ми й казали, че ще вземат детето й там.
Изглежда добре и в сравнение от Златна рибка поне си е сградата с такава цел строена. Ама знам ли  newsm78 То на мен ми е рано още и но и аз живея близо и ще се чудя за нея
А коя е градината  Райна Княгиня - аз бях питала и преди, но ....

Общи условия

Активация на акаунт