Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология и защо се прави по време на бременност?
Защо краката на бременните жени се подуват в горещо време?
Какво представлява суеверието, че не трябва да се ходи на гробища, когато чакате дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология и защо се прави по време на бременност?
Феталната морфология е специализиран ултразвуков преглед, извършван по време на бременност. Той оценява развитието на бебето, включително неговите органи, кост и други структури. Обикновено се прави между 20-та и 24-та седмица от бременността за откриване на възможни аномалии или проблеми в развитието на плода.
-
Защо краката на бременните жени се подуват в горещо време?
Подуването на краката по време на горещо време при бременност може да се дължи на задържане на течности в тялото, което е често срещан проблем по време на бременност. Високите температури могат да влошат този проблем. За облекчаване на подуването се препоръчва почивка, повдигане на краката над нивото на сърцето и носене на удобни обувки.
-
Какво представлява суеверието, че не трябва да се ходи на гробища, когато чакате дете?
-
Каква е болницата Токуда и какви са възможностите за раждане, които предлага?
-
Какво представлява ниско разположената плацента и какви са възможните последици?
срамота - от един град,на една възраст,в един месеец и даже да не се познаваме 
Аз днеска ще се опитам час да си запазя за предиобед,ако успея ще пиша! Пола едва ли ще го узная,защото ще ме гледат на обикновен видеозон+това моя лекар нещо не се впечатлява от идеята да го изследва за пол,но поне дано всичко се развив нормално
точно 5 мин ми трая всичко -само ме измери на кг и показа набързо на таткото колко е станалао голямо бебето..Важното е,че е живичко,мърдаше макар и малко и е пораснало значително от предния път! Само дето не успях кой знае колко да видя 
Водихме и малката с нас.Тя се уплаши от кабинета и плака.И заради това баща и неможа да гледа ехографа,но нищо следващият път
,но и аз съм чувала,че е нормално,естествено не попитах моя лекар-още миналия път ми каза да съм вземела някакви хапчета,ама аз не ща
Също така много са ми сухи ръцете и краката особено вечер,случва ли ви се?