Отговори
# 120
  • София
здравейте и от нас!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПОЛОВИНГОДИШНИ БЕБОЦИ!
да ви се оплквам моята мома какви ги свърши - прибрахме се от разходка и преди да й сменя пампата, я оставих гола на спалнята да си поритка, че голяма жега върху пелена за еднократна употреба ( аз  такива ползвам за смяна). отивам аз да й направя млякото и като се връщам - какво да видя #Crazy ния свършила голямата работа, ама мнооооооого голяма  ooooh!, едно хуууууууууууубаво се овъргаляла, пипала се по дупето, омазала се по косата, овъртяла се в акото и се преместила от пелената и въобще страшна работа #Crazy  взехме набързо един основен душ и сега ще пера покривалото на спалнята.
tini-mini, мисля, че става за кръвната група от пръста, защото ния като се роди, веднага я набодоха за кръв по пръста, защото с таткото сме различни кръвни групи.

# 121
Ех, тази сладка Ния! Позабавлявало се е детето не му мисли!!! Ти вземи да се надигнеш да се видим в Борисовата другата седмица!

# 122
  • Бургас
Алексче,голямо омазване е било! hahaha smile3550 newsm32И наща беба много се върти,като пумпал е. Оставям я в средата на спалнята ,ислед малко е отишла в ъгъла и бръмчи smile3534Що се отнася до хемоглобина,ние повтаряхме изследванията.Първите бяха 95g/L,което се смята за анемия.Вторите:110 но ги направихме в часна лаборатория.Доста се притеснихме с тези изследвания, но накрая всичко се оказа наред.Пуснахме и морфологгия,т.е. по -подробни изледвания,всичко е о.к.Със вземането на урина се справих,но трябва да се държи,макар и залепено,иначе повечето урина отива в памперса.Поздрави на бебоците,и Честито на тези,които днес стават на половин годинка!!!

# 123
 Joy Joy Joy И ние сме имали такъв случай с големия батко (когато беше бебе, разбира се) - ще спи той само по гащички, щото се учехме на гърнето вече... И щом се събуди - тичам и слагам на гърне. Обаче, човека станал - наакал се (а, на кльощавия му задник гащите си мислеха че са на закачалката), съответно "произведението" изпаднало ... Играл си той с него, разхождал се из креватчето си (вече се изправяше) , прихващал ръчички по парапетчето, тупкал по стената, галил си косичката.... Бе - за чудо и приказ! После и ремонт правихме - щото бяхме с тапети (хартиени) - а те - нематг миене!

# 124
  • Бургас
хе хе разсмяхте ме   Joy

Петър днес е в хранителна почивка т.е. само  на кърма сме, хем за лактация /че снощи нещо пак се ошашках, ма то това при мен е нормално и вече на никой не му прави впечатление/, хем почивка от трите зеленчука - и съм пред дилема, ябълка ли да дам утре или ориз.  newsm78 то пък щото кой знае каквозначение има де, та в голяма чуденка съм се вкарала.

Наш Петър пак почна да спи нощем, чудя се да се притеснявам ли, да се радвам ли,  Thinking щото преди два месеца тва бая главоболия ми донесе.

Ох да си призная, че да ми олекне, ама от това кърмене вече съм май поуморена Rolling Eyes То не беше борба, то не беше чудо, до кога ли ще остискам и кога ли ще се предам  #Crazy

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 20:00 от Nikki_Ivanova

# 125
Ох да си призная, че да ми олекне, ама от това кърмене вече съм май поуморена Rolling Eyes То не беше борба, то не беше чудо, до кога ли ще остискам и кога ли ще се предам  #Crazy
и аз така Peace полуядвам да го гоня по цици и той да се дърпа....

# 126
  • София
Честито на днесшните месечинковци!!!

tini-mini стискам палци бързо да се оправяш и да нямаш проблеми с кърмата!

Ще си направим пак някоя срещичка, че и на мен как ми липсвате само!!! А mama_shushi откакто почна работа ...  Sad

За колекторчето за урина - днес сутринта след като се събуди Нели веднаха я сложих по голо дупе на една еднократна пелена и залепих колекторчето, като много важно е кожата да е суха. И след 5-10 мин. се изпишка, естествено повечето отиде навън, но в колектора имаше 30мл което е повече от достатъчно. Та при нас стана от първия път без никакви проблеми.

tini-mini, като отидохме днес сутринта на консултация педиатърката ни даде талон и отидохме в лабораторията която е в поликлиниката, резултите ни станаха готови на обяд.

Боцнаха Нели в пръстчето за кръв и изобщо нищо не усети. Само гледаше маркучите  Grinning

Мерките ни вече са 7730 (+ скромните 300 гр) и 68см (+1.5 см).

И от утре съм замислила да се захраним. Зеленчуково пюре по мой избор, на Хип, хипоалергенно така ми препоръча педиатърката.

Също така педиатърката ми препоръча да сменим климата и да я заведем на море например девойката. Но аз за море май не съм много навита тази година (но нищо не се знае какво ще ми щукне де), но ще почиваме малко на Сандански, а и там въздухът става. Абе трябва да ги изкараме от градовете малко тези деца.

А да, за ктъвната група става от пръстчето защото и на Нели в болницата така и взеха за да и определят резус фактора.

Лека вечер на всички и много послушни бебчета!

# 127
Хайде до понеделник....утре заминаваме за Търговище - стискайте палци всичко да е наред. Там ще се срещна с декемврийката kriss', ако я помните, и нейното семейство!
Лек нощ!

# 128
Е, добре завърнали се на mama_shushi, macko, Дива ирланска пешеходка (как ги къдриш само!... Peacedetelini (отдавна те нямаше)!
tini-mini, бързо да оздравяваш, а ако можеш, пийни си от кърмата, тя е вълшебна и ще се излекуваш бързо! Няма да намалее, ако продължаваш да кърмиш.

Мамчета, аз в нашия квартал съм обсадена от комари! Всеки ден след 18ч. като съм навън се почва едно гонене от нослето и бузките на бебка, страшна работа, толкова са много и толкова бързи...съответно и аз съм наядена, а пък днес майка ми беше с нея за 30 мин вън и се върна с 12 ухапвания... Чухте ли по Битиви, в София, общината щяла да приключи търга за избор на фирма, която да напръска против комари, до 31 юли!!!! Shocked Дотогава, демек цяло лято, комарите ще си ни ядат на воля! Мамицата им вампирска! Вчера купих на Чико едно такова, с ултразвук, което се включва в контакта вкъщи и от снощи го ползваме - не знам безвредно ли е!?

# 129
шамЕнет, безвредно но е, но също и безполезно  Laughing
При нас има комари зима, лете.....аз за това съм напред с материала  Wink
Нищо не върши работа, можете да си предпазите децата само с балдахин......поне това е моето спасение.
Я споделете, колко хранения сте заместили изцяло?

Дива ирландска пешеходка, дива -ок, пешекодка -ок, но защо ирландска?  Laughing

# 130
Аз съм заместила две хранения изцяло. Обедното с пюре /зеленчуково и плодово/ и в 18.00 каша.
Нас слава богу още не са ни нападнали комари, ма ние сме с мрежа на джамците .

# 131
Привет !
Ние заминаваме за 1 ден до старопрестолния Търновград  Wink ... / на мъжа ми родното място / на сбирка с "родата"  Grinning
На Жижо менюто е нещо такова :

6.00-7.00     Кърма
9.00-10.00   Ябълка /или Ябълка с банан и извара / на OVKO - 190 гр - рядко (ако съм много  
                    напращяла го докърмвам и догава давам половината бурканче)
12.30-13.30 Зеленчук - 130 - 200 гр
15.00-16.30 Кърма / ако няма - каша,по изключение бананова- млечна, ако е останал плод от
                    сутринта - също го доизяжда/
18.30-19.00 АМ или (ако не съм давала следобяд Банановата каша, като каша по принцип
                    давам през ден)
20.30-21.00 Кърма
През нощта От известно време ми се буди - колкото пъти го направи, давам разреден
                    ябълков сок с вода.
През деня   Лочи' от същия почти 1/2 литър.

Та shrew , може да се каже , че 2 хранения съм заместила напълно..../ тоест не са млечни/ .
Иначе кърменията , както е видно са 2 , максимум 3 ...
Извинявам се , че стана много дълго  Praynig
tini mini да се оправя бързо  Peace
Чакам и poli jecova бързо да решава несгодите и Дани - boy да е на линия здрав като пушка   Hands Thumbsup
Приятен уикенд на всички !   bouquet

# 132
Аз неможах да изчетва всичко,ковто се еизписало и как се е стигнало до хранителния режим,но нашия е горедолу такъв:

feeding

7:00-8:00    Misc Baby Bottle Мляко 200

11:00-12:00 Пюре - 150-180гр. - предимно зеленчуково

между 13:00 и 15:00 има едно малко  Misc Baby Bottle мляко 60-100, за да заспи иначе не ще диването без мляко

16:00-17:30 - плодово - 80-130гр.

20:00  bath1 и след това имаме към...

20:30-21:00 -  Misc Baby Bottle Мляко 200 и закъртва след игра   jumpuu в легълцето.

Цял ден пие вода без каквито и да е сокове (ние сок не пием още) и му се събира към 200 и малко вода през деня. Давам розов Девин, вече не преварявам.

През ноща се буди поне веднъж за вода. Понякога само малко да се унесе и токлози после  pacifier. Има вечери вкоито издивявам #Crazy, буди се на 2 часа да пиевода и изпива 150....

През целия ден ни се събират 3-4 спинкания  Sleeping

Много се смях на приключенията с акитата, ние още генерално такова омазване нямаме, но, когато му дам нещо ново в менюто акаме пластелин. хиххи и един ден таткото сутринтакатосменяше имаше една голяма топла пластелинова изненада и той взе,че я търкули от памперса и сме смяхме много, кой да я върне обратно.... Joy

# 133
Здравейте,декемврийси мами!
По повод хапването реших и аз да драсна няколко думи...
Мойта бебка се буди към 8:30 ч най-често (понякога и към 10ч!) и хапва към 9 ч АМ 200 мл.
Зеленчуково пюре (125 гр на Хип) +АМ (не иска без!) в шише с биберон - това е в 13 ч.
После в 17 ч плодова каша (190 гр на Хип).
  bath1  към 20 ч и към 20:30 - 21 ч  -  АМ 200 мл.
Заспива след 10-20 мин и спи непробудно до сутринта!
Както е видно яде 4 пъти,но наддава добре и е голяма веселушка! Понесох няколко критики от педито и други мами,защото ТРЯБВАло да яде 5 та дори 6 пъти на ден,но нямам намерение да я тъпча щом не иска,само за да угодя на педи!  Naughty
Имам познати с бебета на диета...не искам да стигам до тяхното положение!  ooooh!
Вода пие само с чайче на Хип - около 100 мл дневно.
След 2 дни става на 6 месеца и смятам да пробвам месно да й дам.Жълтък не съм давала и смятам да поизчакам още.  Hug

Последна редакция: сб, 16 юни 2007, 14:34 от mimina1153

# 134
Това бяло поле след поста ми...незнам как стана,ама МНОГО СОРИ на всички!  Embarassed
п.с.
С малко помощ от tini-mini си оправих гафчето!    Hug Grinning

Последна редакция: сб, 16 юни 2007, 14:38 от mimina1153

Общи условия

Активация на акаунт