Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на хиперактивност и дефицит на вниманието?
Къде мога да диагностицирам хиперактивност в София?
Какви са препоръките и методите за управление на хиперактивност и дефицит на вниманието?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на хиперактивност и дефицит на вниманието?
-
Къде мога да диагностицирам хиперактивност в София?
-
Какви са препоръките и методите за управление на хиперактивност и дефицит на вниманието?
Работата с деца с хиперактивност и дефицит на вниманието трябва да започне в ранна възраст, преди 6-7 години, за по-добри резултати. Важно е да се работи с ресурсен учител и специалисти, а при необходимост и с медикаменти. Някои методи за управление включват стриктна диета, игрови подход към храненето, споразумение с детето да опитва нови храни, работа с ресурсен учител и в някои случаи медикаментозно лечение.
-
Каква е клиничната картина и диагностичните критерии на хиперактивността според МКБ-10?
-
Какви са основните характеристики на хиперкинетичните разстройства според МКБ-10?
/аз все още имам този навик с ноктите
.Синът ми е на 4 и не можах да го отуча да си смуче палеца.И още на Танюшка да кажа -аз имам съседско момиченце /почти на 4г/което също като твоето не говори.Не е осиновено,трето дете е в семейството.Живеят с баба и дядо-пълна къща с народ и всички му обръщат непрекъснато внимание.Но пък толкова добре се справя с жестове в обясненията на думите които не казва.Страхотна сладурана е!Отскоро в градинката се занимава учител с нея и има голям напредък.Мисля че изведнъж ще започнат да говорят и тогава "стой та слушай"Всички деца са различни ,не е само до това че са осиновени.Просто нашите страхове са много големи и всичко свързваме с осиновяването.
Няма що, късмет - на хората децата поне си гризят ноктите със зъби и тогава мажат пръстите с нещо гадно за да се отвратят и не го правят повече, а при нас чопленето е с нокти. Казвам й, че ще и ги бинтовам( на няколко пъти се изкушавах да го направя), тя ми казва, че съжалява и няма повече да го прави, но после пак - същото. Мисля, че то е донякъде несъзнателно, докато отказването трябва да е напълно съзнателно действие и за сега не е дотам мотивирана за това. Страхувам се, че докато стане на възраст да бъде мотивирана, ще е твърде късно за ноктите й...
и пак вървим уверено напред
Невролог при нас отхвърли хиперактивност,но психиатър потвърди лека степен.Изписа Koncerta,но категорично отказах /това е вид наркотично вещество ,което стимулира мозъка,но с времето се привиква и един ден..../Така ,че полза от психиатър няма.Ние посещавахме педагог и психолог известно време и има полза.Е,не е мигновен резултата,но с времето се получава.
Той е голям инат и говорен проблем има и не ще да слуша логопедката какво го у4и ,с една дума не желае да прави каквото и да било скръсти ръцете отпред и толкоз.Май ще задминем децата индиго