Проблеми малки и големи с нашите деца

• 403 632
  • 2 568
  •   1
Отговори
# 2 040
mama-Ira  Hug Hug Hug

Тези в занималнята са си направо за съд, без колебание.
Съвсем сериозно го казвам, макар че в България май не се вземат много насериозно тези неща. Самият факт, че подобен канал може  да бъде пуснат там, да не говорим от кого и на кого...
 #2gunfire

# 2 041

Тези в занималнята са си направо за съд, без колебание.

#2gunfire

Така е. Нямам време да пиша, но дори не разбират добре какво са допуснали. Оказва се цяла седмица са правили очни ставки, кой пуснал, кой гледал, кой разкодирал, кой виновен и "имал нездрав интерес" към тези неща ooooh! ... "Вие знаете ли колко са оправни с техниката и Интернет?"... "Обърнете му внимание!" #Crazy  Sick
На въпроса ми какво прави такъв канал в детска занималня от 1 до 4 клас - няма отговор.
Ще се заема с тях.

Писах не просто за да разтоваря, а за да предупредя родителите за частните занимални, които имат телевизори и компютри с Интернет, че децата могат често да остават без контрол и да се натъкнат на такава гнус.

# 2 042
  • Някъде в България
Е, нали в частните занимални би трябвало да се обръща повече персонално внимание на децата и да се гледат по-добре, как тогава ще пуснат ТВ и то на такъв канал  Thinking То иначе какъв е ефекта да си на частна занималня, че не вдявам  Sad

# 2 043
  • у дома
Ира,благодаря  Hug,че сподели.
Моята девойка преди 2мес.ми обясни какво правят бащите на майките ooooh!
Когато споделих с госпожата тя ми каза,че не е от градината и че моето дете си фантазира newsm78(не че ми стана ясно как може да фантазира точно това)
а и не ми се обеснява на госпожата,че аз не съм по хардА Joy
Но е повече от притеснително,че са деца на няма 3год.Лично аз стигнах до извода,че може някое от децата е с по-голям батко или кака,но сега може и от ТВ то да е,в групата той е включен нон-стоп.
Преди НГ,гледайки благотворителната реклама с мечето,реших за 1и път да подхвана"оня"разговор.
Цитирам:"мамо мечето майка му го е оставила и то затова я чака"Само това и се започна един ад,при всяко виждане на рекламата е рев и "аз ще му стана майка",няма успокояване час.Купихме същото мече,но пак е реване.Не виждам къде сгреших,но това ме уплаши много-тя няма спомен от дома,но явно миличката ми знае,че и тя е била като мечето,сам-самичка.
Сега се повтаря при песничката на "аз съм Сънчо"-тук не мога да разбера вече мес.защо.Хлипа и повтаря,"искам Сънчо да ме хване за ръчица"Нито в нас,нито в градина е говорено за Сънчо.
Искам да й помогна,говоренето и обясненията ми нямат резултат.От това страдам много,много повече от "разговорите"й със сестра й.
Идеи какво може да е и съвети приемам.

# 2 044
Джиджи, децата минават през различни периоди. Наблюдавам го при моята госпожица. Във всяка възраст има някакъв проблем, който трябва да решавам. Ту е прекалена чувствителност по някои теми, ту е прекалена агресия, която демонстрира в отношенията ни. Сега я наблюдавам как хем иска да се еманципира от мен, вече е голяма според нея, а от друга страна не може и не иска. Голяма драма, голямо противоречие.
Относно вашите разговори, ти така чувстваш в момента, че няма полза и ефект. Обаче след време ще се изнедадаш, че всъщност е имало. Но то става след време. Много е трудно непрекъснато да се проявява такт и търпение, да се премерва всяка дума, но само думите оставят трайна следа в малките им мозъчета. И личния ни пример, разбира се. Наблягай на факта, че самотата на Мечо, е била само много кратък момент и че той е намерил своята мама завинаги и няма причина за тъга, защото с мама винаги е хубаво.
За Сънчо, може би по това време вече и се приспива и става крива. Но ти най-добре знаеш. Може да й кажеш, че си говорила със СЪНЧО и понеже той е един и трябва да приспи всички деца е поръчал на майките им те вместо него да ги хващат за ръчичките и да ги приспиват. Все едно самия Сънчо го прави. Трябва голяма фантазия и изобретателност.
Относно фантазиите, моята ги има в изобилие, но от време на време. Мисля, че за децата е нормално. Моята госпожица си говори с "татко си" newsm78 Разказва ми къде живее и какво работи. И ме пита дали го познавам #Crazy

# 2 045
  • Вън от пространство и време
Писах не просто за да разтоваря, а за да предупредя родителите за частните занимални, които имат телевизори и компютри с Интернет, че децата могат често да остават без контрол и да се натъкнат на такава гнус.

Като допълнение ми се иска да кажа и аз докъде стигнах с моя опит. Дано съм полезна на бъдещи мами на първокласници.

Преди да се запише детето в някое училище е необходимо да се получи информация не толкова за училището, колкото за началните учители. И не от случайни познати, а от хора, на които родителят има доверие, че могат да преценят педагозите по критериите, по които той би го направил. Много е важно да се запише детето при учител, с когото ще се разбират добре през следващите 4 години.

Учителите по училищна занималня е трудно да се изберат. Ако се попадне на добър такъв в комбинация с основния учител - късметлии сте, ако не - без колебание се търси друг
 вид занималня. Но и тя трябва да бъде избрана много внимателно.

Училищните психолози не е задължително да бъдат добре подготвени за работа с проблемни деца. Обикновено са заети да потушават конфликтите и проблемите, които създават по-големите ученици и за малките все няма време. Много ръчкане трябва, за да се разчита на адекватни реакции и то само моментни.

Училището е малка джунгла, в която през междучасията децата могат да бъдат подложени на всякакъв вид унижения в някой ъгъл или в задния двор и никой да не забележи. Децата са във възраст, в която се опитват да бъдат големи и самостоятелни и опиянени от безконтролността могат да се поддадат на всякакви провокации от по-големи ученици или от "случайно" попаднали в двора на училището хора.

Родителите най-добре си познават детето. Всекидневният непринуден разговор какво се случва в училище е абсолютно задължителен. Децата разказват не само с думи, а и с поглед, поведение, начин на подреждане на чантата.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 10:37 от Форест Гъмп

# 2 046
Изцяло подкрепям.
Ще добява, че ако може да минете без занималня - няма значение държавна или частна, ще е най-добре.

# 2 047
  • у дома
Ето,значи,че съм си напълно нормална.Аз съм си сметнала,кога сестра ми взема 1кл.,за да й пусна малката бяс-нищо,че ще е на 6г.
Живи и здрави да сме,да се оправя леля й с нея в училище-иска момиче,хе ти момиче за 5момчета Joy

# 2 048
  • Някъде в България
Ха, значи сега сестра ти е в първи клас Wink Ако не успее да се справи ми я прати на мен и аз ще съм в първи тогава. Това им е хубавото на децата от първото полугодие, може да тръгнат по-рано на училище, макар че май с новия закон няма да има тая опция Thinking Нали сега ще тръгват 2 год на предучилищна...Не знам, трябва да провериш от по-рано, за да видиш може ли да прескочиш група и да я запишеш на 4 в подготвителна. Ние ще сме с набора си, защото сме септември и няма как... Simple Smile

# 2 049
  • у дома
Eли,не е в първи,май втрети.
Я ми драсни едно лс къде си,че имам подозрения да не сме на един хвърлей. Heart Eyes

# 2 050
преди няколко дни бях обещала една статия. ето я, следва. не копирам текста тук, щото е дълга, ще стане гигантски пост.

преводът: https://docs.google.com/document/d/1Y60bMAvu-JkraWm93TsRZrw3cjEg … D53PgNMxGBsA/edit

оригиналът: http://www.rainbowkids.com/expertarticledetails.aspx?id=208

# 2 051
Страхотна статия, напълно съм съгласна с авторката.

# 2 052
Вела, от сърце ти благодаря за интересната статия и че си взе от времето да я преведеш, при това толкова добре! Simple Smile  bouquet

Понеже авторката има опит предимно с международното осиновяване и съответно на по-големи деца, исках да ви попитам, според вас има ли значение възрастта на детето във връзка с процесите на привързване и изобщо, с емоционалното състояние?...  

Честно казано, като прочетох текста доста се размислих, тъй като ние от една седмица ходим на градинка (заедно сме от осем месеца). В момента сме в период на адаптация и момата стои там не по-дълго от час на ден... Разбира се, редовно чувам (като ходя да я вземам): "Страхотно се справи..", "Нямаше проблем, не е плакала..." и подобни... И съм се питала, дали тази "адаптивност" се дължи на престоя в дома (осем месечен) или е въпрос на характер... Затова, естествено, не съм знаела, трябва ли да се радвам в подобни моменти ли или по-скоро да се притеснявам... Много е трудно, защото на мене не ми се иска да залитам и в обратната посока - да отдавам всичко на осиновяването...

И като съм започнала да ви споделям, нека ви разкажа и една друга случка, която не знаех как да възприемам... Нашата дъщеря първоначално каза "мама" на съпругът ми, после започна да използва тази думичка не само за мене, а за всеки, от когото искаше да бъде взета на ръце или да получи някакво внимание... Но основно наричаше "мама" мен, сестра ми, майка ми и една приятелка (като "мама" беше думата, която често повтаряше)... В този период (около 5-6 месеца съвместен живот) на нас двете ни се наложи да летим със самолет (за втори път, откакто сме заедно)... Това дете пощуря в самолета, а като слязохме, в салона започна да тича като "свободен електрон" след всеки минаващ в някаква незнайна посока и с протегнати ръчички или сочейки с пръст да вика "мама, мама"... Едвам я удържах да не я загубя... Това за мене беше малък кошмар, но като разказах на сестра ми, според нея това можело да направи всяко дете и не било нищо особено... Simple Smile Вие какво мислите? (За информация: В момента вече сме оправили понятията и само понякога (рядко) бърка и на мене казва "тате", а на съпругът ми "мама"...)

Хубав ден и още веднъж благодаря за статията! Simple Smile

П.П. Ах да, относно занималнята от разказа на Мама Ира исках да напиша...  - аз съм изумена, че на такива места ИЗОБЩО има телевизор...

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 10:00 от Chandra_Den

# 2 053
Vella, много искам да прочета статия, но не ми се отваря. Можеш ли да ми я изпратиш на лични в някакъв друг формат, ако не те затруднява.
Предварително благодаря.

# 2 054
  • София
Това дете пощуря в самолета, а като слязохме, в салона започна да тича като "свободен електрон" след всеки минаващ в някаква незнайна посока и с протегнати ръчички или сочейки с пръст да вика "мама, мама"... Едвам я удържах да не я загубя... Това за мене беше малък кошмар, но като разказах на сестра ми, според нея това можело да направи всяко дете и не било нищо особено... Simple Smile Вие какво мислите? (За информация:

Не, не може да го напрали всяко дете. Това поведение е проява на неселективна привързаност. Абсолютно характерно за деца прекарали първите си месеци в институция, където на нуждите им са откликвали различни хора, не е имало една единствена фигура с която да осъществят връзка и към която да отправят "исканията" и нуждите си.
Сигурно привързаните деца контактуват ограничено с непознати, не се отдалечават от фигурата към която са привързани и ако го правят, то периодично следят с поглед точно къде се намира тя.

Общи условия

Активация на акаунт