Какво за вас е здравето?

• 2 878
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
ооооооооо,учи се това с неулавянето .и вярно е голям кеф!пък те мислят и за тъпичка и не те тормозят много.ама,трябва да не е важно за теб другите да те харесват и се получава.
това май е най-добрата рецепта за добро здраве! bowuu  chef

# 46
  Разбирам те напълно - маскираш се на храстче.  Grinning
  За съжаление последното нещо, което мога да преживея в отношенията си с хората, е да ме помислят за тъпа.   Crossing Arms
 Май ще взимам пример от теб, за пореден път!     bouquet  bouquet  bouquet

# 47
Абе да им е.. майката на заядливите smile3534
Кво ще се съобразяваш smile3533

# 48
  Благодаря ти, Поци! Съгласна съм. Тъкмо мислех да ви светна и аз какви работи стават( Shocked Shocked Shocked), ама видях, че ме подкрепяте.  Hug   Whistling

# 49
  • София
Заядливите сами съсипват психическото и физическото си здраве. Но пък ако това ги кара да се чувстват добре, нека се заяждат Grinning

# 50
  Да правят каквото си искат, само да не се опитват да съсипват моето, защото няма да успеят.  hahaha hahaha hahaha Само се напъват, язък.  Joy

# 51
защо пък да не те мислят за тъпа???к'во ти влиза и излиза нечие мнение,щом имаш свое???спокойствие и здрав сън му е майката!!!

# 52
 Нито ми влиза, нито пък излиза! Аз им е***ам мамата, споко!  newsm62 smile3534 smile3532

# 53
струва ми се, че темата леко се е поизместила.
Затова д я върнем към сериозността, която заслужава.
Аз смятам, че здравето (и физическо и психическо) е най-важното. И не само заради децата ни.
Сигурна съм, че на всеки му се е случвало, когато види някой много болен човек да си каже: "Боже, а аз за какви глупости се тревожа!" Ако не си здрав, всичко друго остава на заден план. В същото врем съм забелязала, че хората се отнасят изключително немърливо към здравето си. Странно е. Дори съм чувала иронични закачки по мой адрес, че се храня по определен начин и че спортувам. А това е само една част от грижата за здравето.
ЕРстествено, че има и неизлечими болести, но доколкото зависи от мен, правя каквото мога.
А колкото до децата - ние сме много отговорни за тяхното здраве. Затова споря, насоявам и отстоявам позицията, че на децата трябва да им се създават полезни навици. Така грижата за здравето им ще бъде за тях нещо естествено, за което няма да се изтормозват, за да го правят.
Четох наскоро, че имунитетът на организма зависи до голяма степен от храненето през първите 3 години. Замислете се следващия път когато де оправдавате "Ама то иска само луканки да яде и не обича зеленчуци" (малък пример). Или когато педиатърката ви препоръча  пюре за след 6 месеца, а вашето бебе е едва на 4 мес. (още един пример от личния ми опит). Затова няма да се съгласе с Поци, че спортът му е майката, храненето се оправяло.
Хайде, че стана доста дълго. Пак ще пиша Simple Smile

# 54
Никога не съм твърдял ,че храненето е без значение.Точно обратното!
кАЗВАМ ЧЕ Е ВАЖНО ЧОВЕК ДА СПОРТУВА.и ,Че храненето се оправя . в смисъл, че винаги можеш да смениш режима,начина и количеството хранене-по е лесно.Я пробвай да тренираш всеки ден по 2 часа в продължение на години.Кое е по трудно? newsm78

# 55
За мен и двете са лесни. От 12 години спортувам активно. През последните години преди забременяването по 3-4 часа на ден (почивка 2 дни на седмица), по време на бременността поне по 1 час почти всеки ден, а сега след раждането по 1 -2 часа отново почти всеки ден.
Може за теб да е по-лесно да се оправи храненето, но според мен е еднакво лесно (трудно) да промениш навиците си в ежедневието и що се отнася до храненето и що се отнася до спортуването. А от друга страна - ако известно време се храниш "като прасе", това ще нанесе повече щети, отколкото същото това време не спортуваш. Важни са и двете и двете са лесни, ако са част от ежедневието ти.
А иначе искам само да уточня - не търся да се заяждам или нещо такова. Добре е нещата да се изясняват, защото хората могат да си извадят погрешни изводи.
Приятен ден на всички. И не забравяйте да пиете течности (най-добре вода, а не кола;-) )

# 56
 newsm10МОЖЕ И БИРА smile3508
За заяждане ,дума не става smile3501

# 57
Побут Joy

--------------------------------------------------------------------------------

Приблизително 1 милиард души ще умрат през настоящия век в резултат на заболявания, свързани с цигарите, ако не бъдат взети допълнителни и по-ефективни мерки срещу тютюнопушенето. Това заяви на пресконференция вчера екип от експерти на Световната здравна организация (СЗО).
“Тютюнът е без съмнение вреден продукт – той убива половината от своите консуматори”, твърди Дъглас Бечър – ръководител на инициативата на СЗО “Без тютюн”.
“Всяка година тютюневите продукти убиват около 5,4 милиона души по света. Това е все едно на всеки час да катастрофира по един голям самолет”.
Въпреки засилените в последните години мерки срещу тютюнопушенето, според оценката на експертите през следващите 20 г. жертвите на тютюнопушенето ще достигнат 8,3 милиона годишно.
“Това прилича на епидемия, но нейното предотвратяване зависи изцяло от нас. Ако вземем още мерки и те се окажат ефективни, до 2050 г. можем да спасим живота на над 200 милиона души, много от тях ненавършили 20 г.”, смятат специалистите.
Според тях една от основните задачи трябва да стане борбата с контрабандата, която съставлява почти 11% от световната консумация на тютюневи изделия.
Наред с това те апелират да се засилят и сегашните мерки: да се увеличат още данъците върху цигарите, да се забрани изцяло и под всякаква форма рекламата им и да се оформят повече и по-големи зони, свободни от тютюнев дим.
Същевременно експертите на СЗО признават, че досегашните инициативи за създаване на вентилирани помещения с филтрация на въздуха, както и на специални зони за пушачи в сградите, са се провалили.

от-http://www.zdrave.bg/?c=n&id=677

# 58
  Страхотно!  Това ще го дам на двама мои любими хора!  Hug

# 59
аааааауууууууууу!щастлива съм ,че вече съм непушач!!!

Общи условия

Активация на акаунт