Отговори
# 195
  • София
Червена шапчице, на линия съм тая седмица и след това през август! Хайде да се видим в понеделник-вторник, 10:30 в Мол-а на Стамболийски или някоя градинка?

# 196
  • София
Кабо Алма, благодаря за поясненията. Така както си ми го обяснила ми става ясно, защото иначе не бях се замисляла, че това е проблем. Но сега съм съгласна с теб. Но съм съгласна също и с
Хайде да не утежняваме нещата твърде много - нали протестът е за Дг и ДЯ. Мисля, че ако влкючим и училищата, навлизаме в доста по-обширна тема и проблемите се различават, ще е трудно да се работи целенасочено по исканията... така поне аз мисля.

# 197
    Не мога да си обясня,как след протестното шествие,вече откривам трета тема писана от недоволни за закриването на ДЯ и ДГ  лятото,за това че не могат да си дадът детето там и пр.А на протеста бяхме само 12-13майки,+цялата преса,общински съетници, и заместник кмета по тези въпроси...На какво се дължи това?! ThinkingМоже би наистина няма достатъчно гласност?!Но пък и защо някой друг недоволен не подеме нещата,пък ние да го подкрепим?!Вчера им заявих на част от нашите майки в квартала,че се срамувам от тях,и тяхното бездействие...Ми те ме срещат,и ми казват-Браво,добре изглеждаше по телевизията,стискаме ви палци!-На кого?!Че аз за кого се боря,започвам да се питам вече?!За да ми стискат палци ли?!Или за да може когато някоя от тях реши,да подаде молба за ДЯ,или градина,да не се държат към нея като към някакво молещо и хленчещо съкщество,а да им се зарадват,да им обърнат внимание,и да ги приемат подобаващо...Моето си дете,не е прието в ДЯ,но пък си имаме баба къщовница,която си го гледка с голямо желание.Чудя се по някога какво правя в този форум?!

# 198
добре дошла в клуба  Laughing
не се отчайвай, това е положението, у нас гражданското общество още прохожда.
На всеки му е по-лесно да сипе огън и жупел, но като опре до действия и някакви усилия да се положат изведнъж се намират хиляди оправдания.
Но ще ти кажа защо го правиш, не за да те потупа някой по рамото, а защото ще видиш, че ще срещаш след това майки и те ще са толкова щастливи, че могат да запишат децата си на градина и да се върнат на работа, за да им осигурят нормален живот Peace
на мен ми е достатъчно някоя майка, както една моя позната вчера да ми каже, че се е замислила за 2-ро дете след като ще може 9 месеца да си получава заплатата   bouquet
В крайна сметка всичко се прави заради децата, а майки които ни мислят за луди да се борим с вятърни мелници, а след това им е много удобно да се възползват от това, за което сме се преборили ще има винаги Wink

# 199
  • София
    ... А на протеста бяхме само 12-13майки,+цялата преса,общински съетници, и заместник кмета по тези въпроси...На какво се дължи това?! ThinkingМоже би наистина няма достатъчно гласност?!Но пък и защо някой друг недоволен не подеме нещата,пък ние да го подкрепим?!Вчера им заявих на част от нашите майки в квартала,че се срамувам от тях,и тяхното бездействие...
Първо искам да се извиня, защото не можах да дойда Embarassed, в офиса беше ад, колежката ми е болна, а не вървеше да пращам гледачката... Ще гледам следващия път непременно да бъда "на линия"
Клеопатра вече ти го е написала, а аз само мога да ти кажа, че трябва и да има такива като вас, за да потръгнат нещата занапред  bouquet   bouquet   bouquet

# 200
     Здравейте!!!Вчера се видяхме с една много симпатична мама,и двете измислихме,като начало да се пусне подписка с нашите искания,която ще се внесе отново във общината,след което и във държавата,ще видим точно към кого ще се обърнем когато стане готова...Но да преговорим отново точките които ще включва подписката:
   1.Да се отпуснат целеви субсидии,за построяването на 20ДГ,в София/от толкова има нужда в момента/.
    2.Да се подстрекават в големите учреждения и заводи,да се отворят вътрешни такива/примерно с данъчни облекчения,или подпомагането им от държавата/.
    3.Да се спре затварянето на ДГ и ДЯ без причинно лятото,и натискът на персонала върху родителите/като стане задължително правило те да работят дори и със пет деца в тях./
     4.Да се спре натискът върху родителите да взимат децата си преди 5часа,ДГ и ДЯ работят до 7часа./със чести проверки,и глоби/.
      5.Държавата да поеме отговорноста върху ДГ като образователна институция вече,а не като социална./тъй като там се обучават децата чрез програми,и останалите деца трудно настигат нивото им в първи и втори клас,и това довежда до отпадането на тези които не са посещавали ДГ./
       Нека не спорим по тези точки!В крайна сметка на тази тема има вече 10стр.изписани,и много други подобни теми!Нека просто пак се преброим,и да си изберем дата,на която ще се съберем,и ще решим точно какво и на къде.А подписката нека си тече,при всички случаи ще ни е нужна.

# 201
  • София
В днешният 24 часа има статия на 2 и 3 страница за проблемите с ДГ и ДЯ. Имам и интервю с една варненска мама, инициаторка и участничка във варненските протести. Има и бюджета за различните видове ремонти, предвидени за градините и училищата. Както и средствата предвидени за строеж на нови такива. Не успях да прочета всичко по пътя от нас до работата, но останах с впечатлението, че засягат същите проблеми, които се дискутирт тук. Имаше и интервю със заместничката по образованието, не и запомних името, нещо с Т беше.

# 202
  • София
Май всички са вече на отпускарска вълна, а?
Да вземем да си направим една работна среща като се размърда активността тук?

# 203
  • София
Мамчета, много се радвам да ви съобщя, че все пак протестът ни и ходенето ми при зам-кмета на София дадоха някакъв резултат. Вчера ми се обади г-жа Фанкъдова, която ми съобщи, че сградата на ОДЗ 7, която е заета от хуманитарна организация, ще бъде освободена най-вероятно до два месеца. След това ходих при директорката, която каза, че ако и дадат сградата за месец може да направи ремонт и така в квартала ни  ще има поне още малко места за ясла и градина. Смятам, че ако всички майки, които имат инфо, че сгради на техните детски градини за заети от други организации, ходят и настояват помещенията да бъдат освободени, това ще стане. Просто трябва нещата да се бутат напред неуморно Simple Smile
И още нещо, спомняте ли си , че едно от исканията ни беше за повече и адекватно поддържани детски площадки? Отпуснати са парички и за това Wink

# 204
     Хей,това вля капчица надежда в моето сърце!!!Браво!!!Вече се бях изтощила,и на път да се откажа,но това ми дава нови сили!!!Значи г-жа Фандъкова не ни даде само празни обещания,и значи че наистина стои зад нас.Аз малко позакъсах здравословно,но нали и вие сте тук?!Нека продължим тогава!!!Иначе още нямам отговор на отвореното писмо вимейла... newsm78

# 205
  • София-България, Израел - където си поискам
Преди два дена по БТВ Бойко Борисов е казал, че от следващата година молбите за детските градини ще бъдат в електронен регистър. За съжаление не съм го гледала предаването, но съседката ми го е гледала и това ми предаде.
Ако се организира нещо тук съм, само в началото на август няма да ме има за 2 седмици.

# 206
  • София
Млако медийни отзиви Simple Smile
 С още 1000 ще се увеличат местата в детските градини в София до края на 2007 година, каза за БТА заместник-кметът по образование на столицата Йорданка Фандъкова. Пътищата, по които ще бъде постигнато това увеличение на броя на обхванатите в детски градини деца, са освобождаването на заети от външни наематели помещения в детските градини и изграждането на нови детски заведения.
    Йорданка Фандъкова даде пример, че след като е намерено ново място за помещаването на фондация, заела база в 7-мо ОДЗ, там ще се освободят помещения, в които ще могат да бъдат настанени до 90 деца.
    Следващата седмица Столичната община ще представи програмата за увеличаването на броя на местата в детските градини, ремонта и строителството на нови детски заведения, каза още заместник-кметът по образование.
    На мястото на пожароопасни бараки, в които са били настанени до момента деца в район "Връбница" сега там се изгражда нова сграда, в която ще бъдат настанени 120 деца. Нова детска градина се строи и в "Люлин", където се очаква да бъдат настанени 130 деца. Две детски градини в "Подуяне" и по една - в "Триадица" и в Суходол, се ремонтират в момента.
    Две нови детски градини се изграждат в район "Красно село" и в "Левски В", като във всяка от тях ще има възможност да се настанят по 150 деца.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2702&sectio … =2&id=0000604

# 207
Браво много хубави новини. HugСтрашно се радвам че все пак има някакъв напредък. Peace

# 208
  • София

Следващата седмица Столичната община ще представи програмата за увеличаването на броя на местата в детските градини, ремонта и строителството на нови детски заведения, каза още заместник-кметът по образование.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2702&sectio … =2&id=0000604
Момичета, ние сме извън София, но трябва да разберем къде и кога, дали се допускат граждани на представянето, за да имаме представители там!!!

# 209
     Руми е права!Може да се обадим на секретарката на г-жа Фандъкова и да я питаме,къде ще бъде това представяне...

Общи условия

Активация на акаунт