НОЕМВРИйско пумпалче щурее, майка му ще полудее!!!

• 12 070
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
Сега прочетох последните две странички от миналата тема...

ИВе не се шашкай-...нито белези ще има, нито някакви последствия..от баба шарка ..В тази връзка да ви кажа, на тези които не са чули- на Св. Варвара на празника зимата, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си сварите някаква бобова "култура" Mr. Greenпръц, леща, жито, царевица..квото решите да мацнете над входната врата с мед, да мацнете на децата на челцето мед и да кажете - Марш гадна шарко, да не идваш при нас..Абе нещо такова кажете LaughingАз го направих на 4.12 м.г. Mr. GreenНо това, което те е посъветвала ГАДАМЕР е АБСОЛЮТНО вярно - къпането не трябва да се спира, а напротив-.Хигиената на кожата по това време е много важна.

Лайтблу, количката я имаше в наличност в ПРЕМАМАН.

ЗА залците и попарата..Много ме е страх като дам сухар или коричка на Дани..и аз като МАША - парен каша духа

ПОМОЩ ... #CrazyДани взех сухар преди час и направих попара с АМ и малко захар, много му хареса, започна с ентусиазъм....но ИЗВЕДНЪЖ СЕ РАЗПИЩЯ КАТО ПОПАРЕН а не беше, естествено Mr. Green...махнах попарата и му направих само АМ...ПОМОЩ, кажете случва ли ви се да ОТКАЖАТ пюрето или попарата и да искат само мляко #Crazy #CrazyВ последните два-три дни ВЪОБЩЕ не иска пУре, и така само отварям бурканчета и дояждам или хвърлям Cry Cry Cry

# 16
Карил, още не съм решила кога ще излезем, че днес се успахме с Мишо повече. Нали му давам вечер бисквитена каша на "Милупа", та спи цяла нощ до 7. Тогава суче и пак спим. и така днес откарахме до 10.00. Ядохме попара, но също се разплака по средата. Тогава просто дадох цица да си дояде малко и така...Просто Дани иска разнообразие. Според мене е това. Хапнал е по малко и не ще повече от това блюдо. Не е повод за притеснение. Hug
Ивиче, писах ти и в кюто. Много ти съчувствам. Предполагам какъв е ужас. Дано и Ваяна да не прихване. И бързо оздравяване! Peace
За калибъра на бебетата - и на мене ми казват, че ми е малко бебето. Ама не ми пука. Нито е кльощав, нито страда от липса на апетит. Напротив, всичко си яде. Наддава по половин кило на месец. И не мисля, че е нормално да ми тежи на 7 месеца 9-10 кила, колкото трябва да е около годинката. Казвам си само мнението, дано не обидя някого. Но и на мене ми писна да ми казват:"Аааа, на едни познати бебето е на пет месеца, ама е по-едро от Мишо!" и от тоя род приказки... Така че, всяка коза за своя крак!  HugНе ме тревожи и фактът, че нямаме още нито едно зъбче, а по-скоро липсата на стабилност, когато го сложа седнал - не може да се крепи сам и се килва. И ако в сряда няма напредък, педито ще ни праща на рехабилитация в някаква клиника в Красно село ooooh!
Честити месечинки на бебоците на Софко-Бофко, Мишенце, Ели-мама, Ивахилатор, Мимчо.... Дано не забравя някого. Да са ви живи и здрави дечицата!

Последна редакция: сб, 16 юни 2007, 11:37 от masha

# 17
  • София
Маша, клиниката да не е в Красна поляна? Това е клиника за ДЦП - по-добре не се връзвай - само ще се травмирате, а и пари ще ви вземат . На моя приятелка детето го пратиха там, защото нямало опора на краката на 7 м. После си проходи най-нормално. Тези неща не вървят по учебник, имам чувството, че прекаляват с изпращането там, при това - за пари #Cussing out 

# 18
София, ужас! Благодаря ти. Педито каза Красно село, но сигурно се е объркала. А за пари нищо не каза... По принц5ип Мишо от малък си е с нестабилно положение на главата. Пращаха ни на физиотерапия в поликлиниката. Кинезитерапевтката каза, че са просто по-слаби мускулчетата му. Не знам вече.....Толкоз ли му е тежка главата?! а си е пъргав, енергичен, не е заспало дете. newsm78

# 19
  • София
ЗАПИС и от мен.  lovekiss

А сега на работа
  smile3529

# 20
# 21
Май само ние сме в къщи... така е - като съм поспалана... А и от 2 дена Гери си върна нощното кърмене, и сутрин съвсем не мога да отлепя... дано е само период, че иначе...  ooooh!

Добавих малко снимки на Гери - вече при 7-месечните - тук.

Ивиче - радвам се, че Марена е по-добре! И все по-добре ще става, като накрая остане само спомена за този неприятен период!  Hug

Маша - може би не помниш, и на мен един лекар ми каза, че може да прави гимнастика на Гери, защото на 5 месеца не можеше да се обръща - добре че аз имах негативно мнение за това, а и маметата тук също ме подкрепиха - и не я измъчвах. Сега се обръща както си иска, яде си вече крачетата отскоро, опитва се да пълзи, засега неуспешно де, ама дупата и доста тежи /може да видите от снимките  Laughing/. Няма начин всички дечица да се развиват по един и същи начин!

# 22
Софи, марш към Арапя бе жена! Simple Smile

Маша, и Лина се килва настрани. Иска да седи седнала но не може още да пази равновесие. Не мисля, че трябва да се шашкаме - децата наистина се развиват много индивидуално, но педитата се застраховат...

За размерите и аз да кажа - не че ми е извън нормата детето, но определено си наддава - бяхме 8 кг на 29 май. Но пък не растем много на дължина. Хората все ще кажат нещо ей така да се намират на приказка: Ако е слабичко - ААААААА, защо е толкова слаба, ако е пъло - малеееееее,,с кво го храниш..Та така - и при нас има забележки де Simple Smile

Днес Лина омете тиквата с много търпение от моя страна. Не е акала обаче от четвъртък и сега и бая ...Софко де си да помагаш  Joy

# 23
Разпис и от мен в новата темичка Simple Smile

Маша, в колко часа я даваш тази бисквитена каша? Аз вече започнах да се отчайвам  Rolling Eyes. Не спи и не спи това дете нощем. Като се събуди към 1 и не заспива до 2,30 часа. Добре, че поне се редуваме с баща и, ама и за него ми е жал, нали ходи на работа...

Иве, хубаво е, че шарката отминава, да се успокоиш и ти.

Цвети, приятно изкарване на морето. Ще хванете големите жеги другата седмица.

Бубалина, водата с розов етикет не се ли продава само в разфасовки от 7 л  newsm78.

Дени, това със снимките след името ще ти отнеме много време  Thinking, иначе е добра идея  Peace Не ти ли се очертава почивчица и на теб?

За теглото - Анито е по-едричка, но това си има и своите недостатъци. Не е толкова подвижна, не може да стои още без да я придържам. Абе да си призная не се гордея с теглото и, но си яде детето. А и все с момченце я бъркат с тези бузи.

Уффф, едно ми е чоглаво... ooooh!

Желая ви усмихнат ден  Hug

# 24
Тук съм,  ronja ,
ако не днес- утре Лина ще се изпупа... споко... Ако искаш да сбързиш процеса и дай около 60мл сливов сок...

А, относно миризливите ми постинги, добре, че не ви показах и снимката която направих последния път, и която изпращах на родата в БГ с обяснението кое е излязло първо, кое второ, кое трето, и кое в шепата ми, щото мислих, че сме свършили вече...

Ние вчера метнахме пъпа на Данни в местния университет University of South Florida... На супер място под един млад дъб с гледка към водата... http://www.snimka.bg/album.php?album_id=102423&photo=158 само не ми гледайте дебелите баджаци на следващата снимка... с гушка се понасям, ама като се видя в цял размер и направо се плаша и ми се реве...
Днес ставаме на 7 месеца и по повода Данни спа от 11 вечерта до 7:30 сутринта!!!! Направо се наспах и много сънувах, даже...

Данни си е кльощавелко, но нали е здрав... какво пък... тука всички деца са на формула и са много дебели от съвсем малки, заради формулата...
А няма случай да излезем с него и всеки срещнат непознат в магазина или навън да не каже, че е "adorable"... А нашия се хили на непознати и флиртува със стари блондинки- страшна работа!!!!

# 25
  • София
Елимира, водата я има във всякакви разфасофки: 0.5, 1.5, 3, 7, 8, 11л. Mr. Green

# 26
Привет и от нас, от топъл Бургас! Simple Smile
Напълно те разбирам и аз Цвети. И ние не сме от най-едрите -6 700. Май сме долу горе като вас, поне преди. Ама като гледам как шава,то няма как, пък и майка и не е от дебелите т.е. аз  Joy
ronja и ние бяхме със запек 6 дена и давах Дуфалак па 3 мл, пюре от тиква и от круши и се получи желаният ефект. Дано и при вас да стане. Аз много се измъчвах като я гледах как се напъва миличката.
sofkobofko браво за пъпа. Нашият още седи.
Приятна почивка!

# 27
Здравейте мамета!

Иве - лошото вече е зад гърба ви!! Все пак наистина е по-добре да се кара шарка в детска вързаст - аз я карах на 16 и това е най-тежкото главоболие, което съм имала някога. нашия татко въпреки моите протести миналата година даде на баткото ни топло вино - за избиване на пъпките и не знам от него ли кво ли, ама не се тормози много детенце! ама с такива бабини лекове съм внимателна..

аз килата и другите мами Любима тема  Mr. Green. С първото ми дете досега всички ми говореха божеее, колко е кротък, ама живот си живеете с него. Постепенно почвам да ги разбирам тези думи като божеее, ама това дете въобще не се развива, голяма е заспа! Сега в квартала има три 10 месечни деца, две от които ходят. Майката на едното като срещне майката на третото, непроходило, всеки божи ден й казва: хайде, ставай, стига си лежала, Митко откога те чака! Мисля че, ако скоро чуете да една майка скубе и души друга в Захарна фабрика - да знаете, че са те! Ми то не се търпи! На нас пък все ни казват, че сме едрички - ми аз съм малко под 180, таткото е 190 см - как да са дребни децата. Въобще всичик тези забележки, с които те карат да се чувстваш сякаш детето не се развива в някаква "норма" изкарват най-лошото от мен! Как ще има "нормално развитие" като даже двете ми деца са различни. Мишо още не седи, няма зъби, но това не ме притеснява- Всяко външно, непременено насилие върху детето може да му донесе само вреда.

За морето Много поздрави на заминаващите бебета и мами - да ни пишете от там/след там как е и да кажете на моренцето, че и ние идваме, но по-късно  Grinning/color]

# 28
Здравейте, и от нас!
Днес бе първият плаж на Ради. Повечето време поспа на сянка в кошницата за кола. После го пуснах да се търкаля на един голям чаршаф, пак на сянка. Много добре беше, ще пробваме пак.
Сега се приспива пеейки. Всеки следобед се стремя да сме у дома, за да си спи. Но всеки път поспива 30-40 мин., после се буди и с моя помощ отново заспива като общо спи не повече от два часа. Вечер е много уморен и ревлив и мисля, че му е недостатъчен толкова сън.
Маша, отивам да купувам от тази бисквитена каша, че от два месеца Радослав се буди нощем. По колко даваш?

Пеенето мина в рев...

# 29
Иве, радвам се за Марена, че се подобрява  Peace

Софко, бравос за пъпчето. И аз мислех в някой университет около Вирджиния да го хвърля, че там живеят зълва ми и ще отидем първо при тях живот и здраве, ако всичко мине както трябва. Но после реших, че така и така ще ходим към Вашингтон да го хвърля нейде там наоколо направо  Mr. Green Влизам пак, специално да редкатирам постинга си, за да ти кажа, че на баджаците ти нищо им няма и са си ОК  Flutter

Роня, не се притеснявай да дадеш дуфалак, това било някаква захар и се давало до действие - на нас ни подейства най-добре след втората лъжичка на Авент, която дадох на другата сутрин. Съвета ми е да не изчакваш много, защото акито става много голямо и запеканката става УЖАС  Crazy

Роси, малката много сладка рожба. Маша, Габи също не стои седнала и се килва, но това не е повод за притеснение, споко  Peace

Дени, наистина голяма играчка ще бъде, но то и колажчето няма да е по-лесно ... няма ли начин всяка мама да си закачи снимката по някакъв начин в списъка и после Copy - Paste ....  newsm78

Пожелавам само положителни емоции на всички летуващи   bouquet

Последна редакция: сб, 16 юни 2007, 15:05 от Изабела

Общи условия

Активация на акаунт