НОЕМВРИйско пумпалче щурее, майка му ще полудее!!!

• 12 066
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
  • sofia
Здравейте!
Гледам че обсъждате мерки...ние сме 10,450 и 74 см. Опитва се сам да се изправя като се хване за нещо, но неуспешно. Като е по корем са гърчи като глист да лази, ама ни тежи дупетоооо  Laughing
За басейните - Борис има един дето не се надува, ами е с твърд борд отстрани и водата го държи прав. Диаметър 1,2-1,5м - предостатъчен му е. Струваше 15-20 лв от Метро. Надуваемите много лесно се пукат (поне при нас).
Айде, че дзверовете дават зор Crazy

# 46
  • Отвъд алеята зад шкафа
За бисквитените каши се чудя доколко са полезни ако имат захар и т.н А иначе събуждането нощем си е чист навик и няма нищо общо с огладняването. В един момент децата започват да се събуждат заради зъбите и най-голямата грешка е да им се даде да хапват. После няма оттучване. Аз Ема така я свикнах да се успокоява на гърда и направо ме побърква нощем. Тя не е виновна, аз съм си виновна. Ама сега като се върнем в Сф ще има истерии да й спра нощното похапване, нали така и така ще я отбивам. Абе всичко е в режима, жалко, че при нас почти липсва.

А за басейнчето аз ще купя сега, именно докато е бебе и има къде да го сложа това басейнче - после като стане на 2,3,4 годинки ще влиза в детските басейни там, където ходим, а сега няма как да я топна в детския басейн.

# 47
Гадамер, защо ще я отбиваш Ема? newsm78
Специално тази бисквитена каша, която аз съм взела, съдържа глутен и АМ, един куп витамини, фолиева киселина, калций, желязо, йод и какво ли не още...Пише и захароза,масло, пшеница, ръж,ориз, овес, просо, ечемик,царевица и т.н. Peace

# 48
Здравейте,и от нас с Поли.Аз не пиша често,но чета редовно всичко.Пожелавам приятно и незабравимо изкарване на всички който стягат багажа за моренце или вече са там.Ние тази година,май ще пропуснем моренцето,но ще видим,още не е решено напълно.Относно развитието на бебчетата и аз мисля,че всичко е индивидуално,то Поли започна да се обръща сама на 6 месеца,и сега все по корем спи нашата мома,тежи 8,700 и е 68см,а пък е постоянно в движение.Вече започна да си седи самичка,но като и омръзне си полегва,да събере сили.Напоследък не ще да яде много,но пък няма да я насилвам я,то в тая жега и на мен не ми се яде.Ей,майчета как взехте урина на бебоците,че вече два пъти  слагам колектор и той се отлепя,като пишка детенцето,а в него урина няма,а трябва да дам за изледванията,че направлението ще ми изтече.А пък на гърнето Поли не иска нито да пишка ,нито да ака,само си седи без резултат Thinking.Чакам за съвети,моля!Относно стряскането на сън,и при нас го има отвреме на време,но аз гушкам Поли и тя пак заспива,и хайде в леглото smile3524

# 49
  • Отвъд алеята зад шкафа
Маша Ема я отбивам, защото вече й е време, пък и ще пътуваме с Вики насам-натам за по няколко дни без нея. Не че не е възможно да яде от шише през това време и после да си кърмя пак, но просто вече не ми се занимава, а и нямам намерение да си прекарам дните в Рим в цедене.

Искам да ви кажа нещо относно двигателното развитие на децата ни. Вярно е, че децата се развиват с различни темпове, че някои се научават да пълзят рано, но пък не се обръщат и т.н и т.н. Има обаче случаи, когато някои такива двигателни характеристики остават и оказват влияние и за в бъдеще. Така например братовчедът на Ема проходи на 15 месеца - дотук добре, няма поводи за притеснение, децата прохождат на различна възраст. ОБАЧЕ той вече е на 2 г. и 6 месеца и се оказа, че има проблем, на който родителите му преди 1 година не са обърнали внимание и не са го завели на ортопед, както им е било казано. В момента той е много тромав, като ходи се клатушка и много често се спъва и на равно и пада. До преди една седмица родителите му все още си мислеха, че всичко е наред, просто той ще го израсте това, малък е все още и т.н, докато от детската градина не са им казали да го заведат веднага в специализирана детска ортопедична клиника. Май ще се окаже, че детето е дюстабан и оттам идва проблема. И че трябва да прави упражнения и да носи специални обувки. Та ето така едно нормално дете като всички останали се оказва, че има проблем. По този повод не мисля, че майките, на които им е казано от личните лекари да си заведат децата в специализирано ортопедично заведение, трябва да бъдат успокоявани с думите, че така се печелят пари от клинични пътеки и че на децата всъщност нищо им няма. Именно покрай убеждението, че децата са различни може да се пропусне нещо важно.

# 50
Здравейте!
Ние си изпратихме гостите, бабата и дядото бяха на гости от Плевен т.е. свекъра и свекърва ми и сега си почиваме.
Дени има много хубаво басейнче в Пикадили. Отгоре е с с една палма като чадърче и пази сянка над цялото басейнче и е за 16 лв. което ми се струва добре. Аз съм му хвърлила око.
Мами вие ползвате ли вече проходилки? Чудя се дали трябва да е с някакви обувчици  newsm78 ортопедът беше казал, че детето е добре да е обуто, но не с буйки, а с обувки, а то няма толкова малки  #Crazy. Вие как сте?
Мариянка и аз я свикнах на гърда да заспива вечер и не знам как ще я караме. Приемам съвети, ако някой вече е постигнал ефект.

# 51
Личи си, че е почивен ден. Темичката забуксува...
Гадамер, това, което се е случило на братовчеда на Ема, мисля, че се нарича "порочен ахилес". И все повече зачестявал. Така ми обясни една кинезитерапевтка, при която водих малкия. Peace
Пети, не е нужно да насилваш бебето да седи на гърне, значи му е рано. То ще си покаже само. Peace

# 52
Здравейте, мамчета! Днес Ники за сефте беше в детското си басейнче / 60 см диаметър/ на двора - до сега го пълнех с играчки и си играеше в хола, ама вече беше използвано по предназначение и той беше много доволен! Опитва се да се изправя на опора, но опитите за пълзене се изразяват във въртене около оста си и претъркулване. Седенето пък е успешно само с опора. Четох, че сте обсъждали кг и наддаването - и на нас ни обясняват, че не наддава много понеже го държа гладен на кърма...ама не ми пука особено, щом е здрав и жизнен! От месото яде вече заешко, пуешко, пилешко. Вчера бяхме на погача и той изглеждаше като голямо момче пред 40-дневното бебенце, как лети времето само!
 Peti_n, аз не смея да се похваля, но от няколко нощи се опитвам да махам нощните хранения - по принцип при нас режимът хич го няма /една вечер късно прибиране от гости, после театър, концерт, милото ни дете...все в колата заспива  Sick/, обаче като се пробуди вече го гушкаме и го приспиваме без гърда...и без вода, за съжаление, че не знае да пие, но това е друга тема. Действително, след 2-3 нощи започна да прави по-големи паузи. Дано успехът не е краткотраен!
Иве, дано вече Марена е по-облекчена, другите са ти казали за мазилата. Ради беше с ужасно много пъпки, към 300, навсякъде. За жалост му останаха 2 белега на лицето - едната дупчица е на нослето. Ако, не дай Боже, й остане белег, ще ти кажа мазилото. Взехме и някакъв правен мехлем, като че ли има ефект... newsm78
Хубава седмица, лек път на поемащите към морето...и си намерете дебели сенки за тази седмица, че започват жегите!  bouquet

# 53
кичо22 - урина може да се вземе като сложиш памук в памперса и после го изцедиш - важното е да няма ако Simple Smile

За нощната цица Искам гордо да заявя, че ние сме със същия проблем, но от 304 седмици се борим упорито и вече имаме немалки успех! През последната седмица само веднъж сме яли. Давам му вместо цица вода, която той не иска да пие ни денем, ни нощем, но нощем започнах да го лъжа като я давам топла - така по му прилича на мляко, явно го успокоява. та, вечер си правя един термос преварена. Не пие много - най-много 30 мл. А и да пие повече - водата е по-добре от цицата, най-малкото и таткото може да я дава Simple Smile. То и на вода не искам да го свиквам, ама едно по едно!!!!

# 54
Аз май не съм от ранолягащите Shockedвампирясах нещо Twisted Evil

За мерките - не сме ходили този месец на консултация..ще я пропуснем, но Дани е видимо порастнал.. Hug

За басейнчето с палма Laughingни е рано, заради обривите, които се появяват след накисване. Даже в банята не сме в коритото, а под душа двамата. Wink

Гадамер, съгласна съм, че трябва да се заведе дете на ортопед или на кинезитерапевт, ако има показания за това разбира се. Има показатели, които трябва да "покрият" децата в определената възраст..плюс, минус ..малко, разбира се..НО не бива да се чака прекалено, защото може да стане късно....Егати мисълта отпрах Mr. Green

Ние се захранваме напук на алергиите..Дадох му бисквити - обикновени на "ПОбеда", защото поне на пакета пише че са без мляко. Аз лично нямам нищо против захарта, не я намирам по никакъв начин за вредна, когато е в умерено количество. НОрмално кръвта ни е сладка дори.. Mr. GreenГлутен приемаме под всякаква форма. Дадох освен пуйка и пиле-макар, че бях решила да не рискувам..Купих и заешко и след ден, два го почваме.

Взехме на Дани топка, малка шарена, не е надуваема, а е пълна с нещо като памук и е от кожа. Много и се кефи като коте я подмята и се увива целия около нея. Mr. Green

Искам да ми пораснат циците, но няма шанс от дни ги наблюдавам -....все тая..Да знаете някой, който да ми ги увеличи с хипноза newsm78
 Laughing

# 55
  • София
Добро утро  Hug

Дени, вчера в Била ги имаше въпросните басейнчета с палма за 20 лв. И аз ги загледах, но още не съм решила дали ще взимаме.

Завиждам на всички, които са на море. Twisted Evil

Тези дни ще е ад. Голяма жега ooooh!. Така, че отивам да се стягам за излизане.

Целувки на малки и големи
   bouquet

# 56
Добро утро и от нас! Най-накрая и аз да се похваля - от вчера Гери си има зъбче!!! Долу 1-ви, нейно ляво Simple Smile. Много мрънкаше детето, не можеше да заспи, реших накрая да я намажа с Дентинокс, бъркам, и - изненада! След като поцвърчах щастливо, погушках я и показах на Иво къде точно е зъбчето тя се успокои и заспа. Все едно е искала да ни го покаже, за да е спокойна  Laughing.

Жега ще става ужасна, наистина, ще гледам до 1 час да сме навън, което за мен ще бъде абсолютен рекорд   Mr. Green.

За ходенето на ортопед - Йоана най-прилежно си я водих, смятам и с Гери така да процедирам   Peace.

Лек ден от нас! Приятни разходки!   Heart Eyes

Red.: За малко да забравя - още една хвалба - Гери пропи вода! Имаме едно шише на Нуби - със странен накрайник, цилиндричен, не като биберон - тя си го цокаше, реших за експеримента да сложа вода, и за първи път не направи гадната физиономия - преглъща си детето, сега пак пи  Flutter.

Последна редакция: пн, 18 юни 2007, 08:48 от Роси74

# 57
  • на странно място ......
Добро утро и от нас! За първи път толкова рано да вляза във форума, това е защото след малко излизаме, че жегата се очертава още от сега.
Vesseto s, кажи мазилата за белези, че на Диляна не и останаха, но на мен ми останаха 2 белега. Благодаря! Hug
Вчера ходихме в Южния парк с две приятелски семейства, не бях стъпвала там от 10години, е нЕма такава лудница, няма да ми стъпи крака повече там!!! Crossing Arms Диляна се изнерви на от многото шум и многото деца опитващи се да влязат в количката и!! Sick УЖАС!!

Хайде приятни горещи разходки   bouquet

# 58
Sbruny - желязно правило е за нас в събота и неделя да не ходим в Южния парк - поради горните причини Wink. Иначе за белезите - много хора са доволни от "Контратубекс"  Peace /дано да не съм сбъркала името/.

Карил - забравих да пиша - такава топка има и племенничката, по едно време беше попаднала у Гери, и тя много и се радваше, та мисля и аз да закупя такава.

# 59
ДОБЪР ДЕН МАМИ!!!

Роси 74,
честито зъбе Mr. Green и пропиване Joy

Сбруни, аз също не обичам в Южния поради същите причини, страшна лудница е през уикенда. #CrazyВместо да си починат децата се изнервят още повече...За белезите пробвай с Котратубекс или нещо препоръчано от аптекар...май те имат преки отзиви от пациенти.. newsm78

ЛЕК ДЕН!!! И ние вероятно ще излезем! ДО СКОРО!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт