НОЕМВРИйско пумпалче щурее, майка му ще полудее!!!

• 12 196
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте мами,

мерси на всички за положителната ви енергия, но за съжаление нещо се проточват нещата с оздравяването ми... Май ще ходя на втори преглед, защото свърших антибиотика, ама още имам Т и главоболие, верочтно то хремата, ама нали не смея да се тъпча с много лекарства, та... ще видим.

И да се похваля, вчера на братовчед ми му се родиха близначета, момиче и момче. Бебетата са по-раничко родени, но са в Майчин Дом в кувиозчета и за сега всичко им е наред! Много сме щастливи, че Йоанка вече стана кака Simple Smile

Ох, да... от няколко дни все се каня да пиша че съм ви излъгала за зъбчето на Йоана... просто не е било зъб... а нещо друго, защото изчезна. Така че и ние сме още без зъби...

По въпроса за цикъла... не мен ми дойде вече 3 пъти, ама интервалите са огромни... то и преди не ми беше редовен, ама сега избива рибата направо..на по 45-50 дена... е, то е щото се кърмим още предполагам.

Някой да знае как и кой прави кладнеци??? Мъжа ми си е наумил да обрабоваме нашето място на Волуяк, та сега търсим как се прави кладенец... май ще пусна тема в другия подфорум.

Хайде до скоро... 

# 226
Лелееее, голяма жега, голям задух навън! В 12 вече си бяхме вкъщи, че не се диша направо! sweating На климатик е друга работа Stuck Out Tongue

masha, и Теди спинка малко навън - само 30 минути...ама аз му хванах цаката Mr. Green като излезем към 9-9.30 до 13ч. гледам да не заспива и като се приберем хапва и отцепва за поне 2.30-3ч. ...иначе дремне навън половин час (около 12), колкото да си развали съня и после до 15 никакво заспиване...
Фъстъчка, да са живи и здрави малките сладурчета! Много радост да носят на цялата рода!  bouquet А ти хич не се чуди и отивай на лекар, да не се усложнят нещата! Praynig

А ние днес купихме на Тедката лятна количка...вярно че Чиполиното ни е комбинирано, но много спарва...подозирам че е от по-дебелата вата (нали е и зимна)...та днес след малка чуденка му взехме ето тази на Бертони

# 227
Здравейте,момичета!
От доста времв не съм писала,но май имам проблем и незнам какво да правя!?!? newsm78
Митко от известно време суче само от едната гърда и днес забелязах,че от другата тече нещо по-различно newsm78.Възможно ли е да имам кърма само в едната гърда?
Много ви моля,ако някоя мама е имала нещо подобно или е чела,нека да пише!

# 228
Здравейте красавици,
днес ни е ред да почерпим - Георги става на 8 месеца
Честито на празнуващите днес!  bouquet
Честита нова кола на Теди! Със здраве да си я ползва!   bouquet
iviche, възможно е след раждането да се промени интервалът между циклите. При мен след второто раждане се промени от 28 на 24 дни, а сега е пак 28. Стискам палци всичко да е както ти желаеш, а третото детенце да дойде, когато го планирате.
Гого е много омазан - ще се мием пак

# 229
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте мами. Аз се включвам най-накрая след няколко дена адаптация в този ужааааасен град и отвратителен квартал - направо културен шок ме тръсна яко  Sick

Бяхме с Емка на консултация-  качила е 400 гр. и вече е 8100 и 1 см. и е 67 см. Всичко си й е наред, но педито като видя петната от раните, които има  Емка от шарката и каза, че е 90 % сигурна, че това  не е била варицела, а стафилококова инфекция, която аз слава богу съм овладяла благодарение на къпането с Бетадин.

За кърменето - аз още я кърмяр събират се около 4-5 кърмения за денонощие - в 6, 10, 21, 2

evita_fr  -ва мен не ми се е случвало това с гърдите и не мога да ти помогна, сори  Rolling Eyes

Фъстъчка честити ти племенници (нищо че са на братовчед ти, а не на брат ти:)

Честита количка на Теди на Деничка.

За сега толкова от мен, като дочета ще пиша пак  Hug

# 230
Дени, количката ти е супер удобна - така ми каза една позната мама, която си я купи, след като старата й се счупи. А и в нашия парк гледам доста такива. Това е съвсем нов модел на "Бертони" от тази пролет. И изглежда лека... Да ви вози дълго и удобно! PeaceИначе и аз съм със същата като твоята "Пуки", но много се чудя дали да вземам лятна... Peace
Ние бяхме на разходка от 10.30 до 13.00, а като никога Мишето спа цял час. Нали напоследък спи по 30-40 минути, та ме изненада направо...А следобед, ако ви кажа къде спахме двамата, ще паднете - прегърнати в детската кошара!  #Crazy Ами то, аз съм 161 см, кошарата е 140 на 70, широка, направо си беше супер удобно! Ами, принудих се да легна до него, след като почна да мрънка и очевидно му се спеше, но не можеше да заспи. А в мига, в който ме видя до себе си, веднага затвори очички.  baby_neutralЖалко, че нямаше кой да ни снима, че татито не беше у дома. Joy
В парка се запознах с една мама, която е женена в Нюрнберг - получава минималното майчинство, щото мъжът й изкарва добри пари. Та, там минималното майчинство е 350 евро за майката, за да се чувства човек, и 150 евро за детето, равно на 500 евро. А на други майки им плащат квартирите и пр. социални екстри. Ще завърша с тривиалния въпрос: А къде сме ние?! newsm78

# 231
Леле, не се диша от жега направо....Ники само мрънка, не иска да яде, не може да спи повече от 40 минути....кошмарна работа...Прогнозите за юли и август са за сухи горещини - е как ще издържим....А утре Ради става на 7 годинки и сме поканили дечицата да празнуват на открито - дано не балдисат.... ooooh!
И ние сме от кърмените бебета + зеленчуково/месно пюре на обяд и за закуска плодово, аз не съм се оцикляла от миналия януари, и зъбчета нямаме още. Иве, стискам палци да не е станал фал и да си планирате третото детенце като му дойде времето.
Маша, и ние сме спали така с мъничето, много е миличко...много ме изморява с това приспиване на ръце или с друскане в количката - определено вторият път се глезим повече, от колкото с баткото....
Фъстъчка, честити близначета, да са здрави и добрички!
Деничка, завиждам ти, Ники не е спал през деня повече от 1,5 от месеци....а така ми липсва една цяла нощ без хранения, друскания, песнички.....Echi, уж се похвалих, че има напредък в това отношение, ама е било мимолетно, давай челен опит как да се научим да пием вода....и да заместваме нощните кърмения...
Маша, ние сме на г..а на географията....с нашите 180 лв, подигравка направо...
Дил честито порасване на Георги! и скоро да си направите къщата уютен дом!!!

# 232
  • Ботевград
Здравейте и от нас в жегата  Rolling Eyes
Дени4kа, ние купихме същата количка и направо се родих с нея - супер удобна е, а също така е много лекичка  Peace
Сгъва се много лесно и не заема никакво място, има 3 положения, включително и легнало, страхотна е и моята мадама си спи в коридора на хладно в нея по цял следобяд  Peace
Ивиче ... дано да стане точно така, както го искаш, в тези жеги и на мен трябваше да ми идва на 17 - ти, ама вече е 23-ти и още го чакам  Sick newsm78 #Crazy
Маша, егати майчинството - 500 евро, ако тук го направят толкова някога ще ходя да гласувам с удоволствие  Joy до тогава  Naughty
Дил, честито осмомесечие  Hug до 1-2 месеца да проходи момъка и да проговори - и първата дума да е мама  Mr. Green
Честито и за близначетата - това е моята неосъществена мечта  Blush
Мишенце приятна почивка в България  Peace

# 233
Привет!

Веси, честит да ти е рожденника!Много да ви радва и слушка, много да се гордеете с него и да бъде все така усмихнато и жизнерадостно дете!    bouquet

Фъстъчка, дано скоро се оправиш  Praynig
Златна, при теб, ако не дойде цикъл дори ще е по-добре май  Wink Нали каза, че вече си мислиш за второ бебе  baby_neutral

Моята Теа пъзи като червейче вече  Mr. Green За секунди се придвижва набележи ли си цел  Simple Smile Най-често това е мобилния ми телефон или чехлите ми  Rolling Eyes Ама много е смешна, единият крак-десния го ползва само за опора, а свива левия в коляното и с опрени лакти  се придвижва напред.Като я видя и веднага си я представям с една малка картечничка на рамо  Laughing като партизанин се присламчва.

Нека да ви кажа колко горда майка се почувствах днес, като видях моето детенце в "Моето бебе и аз" на рекламата на "Захи".Направо щях да се разплача от умиление, искаше ми се на всички хора на улицата да кажа  Embarassed Въпреки че, аз се чувствам горда мама всеки божи ден, като гледам как расте съкровището ми здраво и хубаво, пу-пу.

Иве, стискам палци да не е бебе и да изиграеш ролята  Praynig
Дени, честита ви нова количка!

Сега ви желая лека нощ  и дано да е прохладна  Praynig

# 234
Май наша Качка има рожден ден днес.... ЧРД! Здраве и любов! В коя градинка те изловиха по новините вчера с бебето?
Нещо не мога да спя. Нали късно пих кафе....Бая филми изгледах и още съм бодра.Отивам да лягам. ooooh!
Ивиче, да не съм изпуснала твоя рожден ден? Или предстои? newsm78
Дени, колко тежи количката и каква е цената й? newsm78

# 235
http://www.youtube.com/watch?v=QNk5-UNa8PA ...Няма пупу-та, честна дума...
Спи ми се и ме мързи да пиша...
Добро утро на всички  Grinning !!!!

# 236
Добро утро на всички!!! Hug
Вчера се прибрахме от моренцето и имам много да наваксам с четенето, но след като ви се похваля:
Беше SUPER!!!!
На Йоанна много и хареса и мисля че добре и се отрази Sunglasses Първите дни я беше страх от морето но постепенно като я потапях свикна и последния ден цялата беше в водата. Много се изкефи и на басейнчето на пясъка пълно с морска вода Laughing Много я пазих обаче от слънцето защото беше адски силно- 11 часа сутринта не можеше да се стъпи бос на пясъка Shocked Тези дни ще гледам да кача снимки, снимали сме цели 350 парчета smile3521
А Арапя, там кадето бяхме е според мен най хубавото място за семейства с деца. То други хора нямаше- или бременни или маики и таткавси. Нашите бунгала бяха страхоти!!! Grinning Намираха се на 100м. от пясика в една лека горичка. Отпред пред всяко бунгало имаше веранда с маса и столчета, много цветя,а след верандата имаше полянка кадето вечер търчаха сумати хлапета. Като вллизам в бунгалото все едно слизан в вкащи:
В кухнята подредета всевъзможна посуда, имаше всичко за което можеш да се сетих, плус голям хладулник и пека с фурна. В банята имаше деноношно топла вода, а вътре в стаите беше много улутно. newsm10

Айде да не прекалявам че ичписах цял ферман... като ви изчета ще се влуча пак Hug

# 237
blag, добре завърнала се, радвам се за хубавата ви почивка - вълшебно е на Арапя, на малкия плаж има ли го още онова страхотно кафе?
Lightblue, и Ники така смешно пълзи - като гледам как мърда крачето и се чуда как успява да се премести. А вече иска и прав да стои - в кошарата му е най-лесно да се изправя.
Милички, да ви почерпя виртуалноза моя голям малък Ради - преди 7 години разбрах какво вълшебство е майчинството! Толкова съм щастлива! Hug
Качка, Честит Рожден ден на тоя хубав празник и на теб! Да си здрава, обичана, вдъхновена и щастлива!  bouquet

# 238
Честит рожден ден на Качка   bouquet Да си жива и здрава, много щастлива и обичана майка и съпруга  Hug
Весе, да ти е жив и здрав Ради   bouquet Да порастне умен  и отговорен млад мъж  Hug

# 239
Честит рожден ден, kachka! Жива, здрава, обичана, обичаща...

Весе, да ви е жив, здрав, послушен Ради!  bouquet

masha, незнам колко тежи, но определено е много по-лека от Пуки - то...купихме я за 79лв. ...да си кажа честно не съжалявам, въпреки че и другата ми беше много удобна...тази също е много лесна за управление, маневрена е и лесна за пране - подложката, на която седи детето се сваля...
blag, радвам се, че сте изкарали добре...очаквам с нетърпение снимките Simple Smile

Жени(AngelEyes), защо не пишеш, мила? Sad "Засякох" те преди два дена и тъкмо си викам "ето я", а ти само си чела...всичко наред ли е при вас?!? Забелязах, че си с нов ник...Защо подминаваш ноемврийската тема? Да не сме те обидили с нещо? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт