Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 421
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • FRANCE
Здравейте мами и добре дошли на новите бебчета!
Шоши кога се прави питка и какъв е всъщност обичая?
Бебата е ок, така сладко спинкаше тази сутрин (обикновено се е ококорила още в 6х), но се събуди с рев от гадните колики. Един въпрос, бибата-залъгалка не пречи ли на кърменето? Аз не и давам, тя и не търси само при гадните колики ми смуче малкият пръст ( предпочита пръста а баща си).

И ние сме от повръщащите. В кърмаческият четох че ако бебо не страда, наддава добре и пълни памперсите проблема остава само с прането  Laughing Но все пак да се държи бебенцето надигнато след хранене, да не му се натиска коремчето (при смяна на памперса) и т.н.

приятен ден на всички днес не вали и ще ходим на разходка

# 91
Честит син СТАМЕН на мама ПИКОЛА , да стане здрав и силен мъж!    bouquet Момичета, дайте съвет вече правим няколко неуспешни разходки на вън! Кошмарно е ,беба не спира да плаче все едно ще я колят,а съм я изкарвала преди това на терасата в количката и си е спала като къпана ,дори понякога и в къщи я слагам да спинка в нея за да ми е под ръка винаги  Laughing Но разходката на вън е друго нещо ,първата беше само за 30 мин и криво ляво издържах на това ,че порева ,после заспа и се прибрахме  спа добре и в къщи ,но сега с всеки изминал ден реших да ги увеличавам по малко ,но тя пък се къса от рев  Shocked Така ги чаках тези разходки ,а то милото преграква и почва едно носене на ръце ,ми за какво ми е количка тогава?  newsm78 Пък има и едни доброжелатели дето все намират акъл да дадат от рода "гушнете детето", "сигурно е гладничко", "дайте му водичка" и т.н. ,а повярвайте нищо не помага освен като я погушкам на ръце ,но....целта на тези разходки е друга. Как да се справя ,има ли и други мами с този проблем? Не я обличам много за да не и е топло ,даже сме отвити ,и сме по бодинце с късо ръкавче или като потниче.Споделете при вас как е и ако някой знае как да я свикна да не плаче толкова ,а минем ли по павирана улица не е за разказване ,аз не бях чувала на какво е способна ,та сега трябва да разучавам и хубавите тротоари и улици!!!!!

# 92
Ехо как сте днес? Mr. GreenНие с бебка сме горе-долу добре като се изключат коликите.Вчера ходихме да я мерим и съм малко притеснена за 9 дни е качила само 200грама казахани че е малко,тя е само на кърма и мисля,че имам достатъчно памперсите са й винаги тежки и ака по 5-6 пъти на денонощие направо не зная вече какво да си мисля дали и стига не знам ще се побъркам,и на всичко отгоре от снощи и сълзят очичките и събират много секрет особено едното при вас има ли такива проблеми моля ви споделете ще полудея.Дали пък не е настинала  ooooh!.Извинявам се ако досаждам.На всички още неродили желая много късмет и леко раждане.Честито и на новите мами  bouquet.Светли и на мен много ми помогнаха топлите компреси дано скоро да се оправиш.
И Влади има същия проблем с очичките , но докторът  ни успокои ,че не е нещо сериозно. Изписа ни капки и вече започна да се оправя.  Hug

# 93
Ехо как сте днес? Mr. GreenНие с бебка сме горе-долу добре като се изключат коликите.Вчера ходихме да я мерим и съм малко притеснена за 9 дни е качила само 200грама казахани че е малко,тя е само на кърма и мисля,че имам достатъчно памперсите са й винаги тежки и ака по 5-6 пъти на денонощие направо не зная вече какво да си мисля дали и стига не знам ще се побъркам,и на всичко отгоре от снощи и сълзят очичките и събират много секрет особено едното при вас има ли такива проблеми моля ви споделете ще полудея.Дали пък не е настинала  ooooh!.Извинявам се ако досаждам.На всички още неродили желая много късмет и леко раждане.Честито и на новите мами  bouquet.Светли и на мен много ми помогнаха топлите компреси дано скоро да се оправиш.

Здравей 4oko25, честита ти дъщеричка да ти е жива е здрава и много да ви радва. При нас е същото с очичките, събира секрет и след няколко часа изчезва незнам на какво се дължи това. Ти при кой лекар водиш твоята дъщеричка?

# 94
  • София
Здравейте момичета, временцето днес е супер, ние си направихме една разходка от час и половина и беше много приятно.  Grinning

Svetli, много ми е познато в болницата изживях същия ужас, и двете гърди щяха да ми гръмнат никой не ти обяснява как точно да се цедиш стиснат те за гърдата тя потече и ти казват "Ама ето то тече, цеди се?" и кво ти седиш и стискаш като идиот докато разбереш как става. Това с нощните горещи душове и компреси пак там го правих, стискаш и ревеш от болка и от безсилие, но за щастие и това отмина и засега съм добре.И аз се пробвах с  ръчната помпа на Авент, е никаква работа не ми свърши, на ръка беше по-добре.

4oko25, с очичките и ние имаме същия проблем още от болницата, там й слагаха антибиотична паста, а откакто сме в къщи и слагам капки и още не се е оправила, даже лекарката каза да починем няколко дни с капките, че много време сме ги слагали. Та и аз не знам  как да ги излекуваме. Лекарката каза да правим масаж на нослето, там били каналчетата и по този начин се отпушвали.
Надявам се, че проблемите с коликите и кърменето бързо да отминат и да  можем спокойно да се радваме на мъничките си слънчица.  newsm51

# 95
lusia това с разходките ми звучи много познато днес ми го направи този номер нахраних го преобух го и рев ще окапят листата на дърветата в морската градина, че като го вдигнах от количката и млъкна внимание искал чиляка! Та седнах на една пейка и го държа и една баба ми вика сигурно му е топло! Ми че той е по едно боди с къс ръкав остана по памперс да го оставя! ShockedПък и днес си подухваше! Та ревахме така един час накрая се измори и позаспа хеле! Та явно така ще я караме Crazy! Маниполаторчета малки  Wink сладки, сега още не съм го изкарала от количката щото спи още ама след малко и това ще стане чакам го да ревне всеки момент, а за очичките чоко25 докторите ще ти кажат най-добре, за кърмата знам че лекува конюктивид /така ли се пишеше/ Аз да ви се оплача щяха да ме избоцкат тия лекари!Избрах си аз доктор,а той трябваше да ми напише направление,ама що да се сети, че се разправях със сестрата,че накрая ми написаха направление за педиатъра и сега вече съм доволна с чиста съвест и оправени документи ще отида на преглед след 10 дена. Laughing Светли ко напрай ве душата, с тез неща шега не бива! Да не си докараш някоя беля на главата! Ти се оплакваш от авента смятай другите пък какви са! Аз съм много доволна от тази електрическата американска от китай много сполочлива излезе а и едната ми ръка е свободна, но и аз правя като лъвицата цедя се само като има нужда и това е обикновенно вечер и сутрин защото ако пропусна вечерта на сутринта  #Crazy козунаците фтасали и излезли от тавите! И майка ми ме нарежда!  Naughty Имаш помпа цеди се ще си докараш някой мастит знаеш ли че ще те режат ако стане така  Naughty и дрън дрън дрън  Tired Ама нали си ми е майка си я слушам виж ако беше свеки  #2gunfire  Joy това в кръгът на шегата защото все пак не ми е на главата  Joy Ади момичета лека и ползотворна от мен   bouquet

# 96
  • Варна
Ycu, оправи се значи с докторята Simple Smile За тоя Витагол ли беше нещо разбра ли, за какво го дават?
Гледай да не ставаш като мен с козунаците, че лоша работа. То да не се оплаквам много, че днес помен няма от бучките. Сега ще поръчам на половинката да ми донесе Лецитин, само туй не съм пробвала  Crazy
Така ти завиждам за разходките  Tired Аз никъде не мога да изляза сама. Надявах се събота и неделя да излизаме с мъжа ми с количката, ама той събота на работа, неделя гости ще имаме ...  ooooh!

Имам питане: някой да ползва кенгуру за носене на бебче? По-специално такова, дето става за новородени: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 7/products_id/397

# 97
За тоя Витагол ли беше нещо разбра ли, за какво го дават?
Вигантол капки, бе душата. Дават се срещу рахит, демек вит. Д представлява и е мастна субстанция, обикновено се капе 1-2 капки в устенцата веднъж дневно между храненията, но по-добре пиди-то да каже при вас как ще е.

Аз никъде не мога да изляза сама. Надявах се събота и неделя да излизаме с мъжа ми с количката, ама той събота на работа, неделя гости ще имаме ...  ooooh!
И при нас е така, аз се чувствам достатъчно добре за самостоятелни разходки де, но Васко ми е забранил да смъквам количката сама по стълбището, заради операцията, не за друго. Е, обещал ми е всяка вечер да се прибира навреме за разходка, но при него това е 19:30  Shocked .. та вчера вдигнах стачка и излязох сама! Малко трудничко е мъкненето, макар и с толкова лека количка (най-тежката й част е 6,5кг), а и при мен стана месец от операцията (днес имаме първи рожден ден Simple Smile), та svetli, пази се, че само някое усложнение ти липсва. А знам какво е като звяр в клетка да си сам по цял ден и да живееш буквално за този един час вечерна разходка.. Ние и балкон си нямаме, та представи си..

Имам питане: някой да ползва кенгуру за носене на бебче? По-специално такова, дето става за новородени: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 7/products_id/397
Точно този модел Васето го пробва и каза, че е супер неудобен, а аз точно него бях харесала, заради легналото положение. В крайна сметка се спряхме на TOMY Click 'n' Go, всъщност от всички модели, който Васето изпробва, този му хареса най-много. В понеделник сме на детска консултация, та да видим дали пидито ще разреши да го ползваме вече (то си е за новородено де, ама нали много ни се кандилка главата още, та дори и с подпиралка, пак ме е страх). Иначе мисля, че татковците сами трябва да си харесат кенгуру, нали все пак основно те ще го използват  Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 17:08 от Ketkata

# 98
[color=deepskyblue]чоко като кърмиш само бебето ака по често.Аз две седмици катоя кърмих без дохранване акаше на всяко ядене.Като взех да я дохранвам се запича и ака само един или два пъти на ден с мъки.Ще почне да надава,бъди сигурна.

Кетка щях да те питам по колко грама изцеждаш .Като те слушам,че кърмиш и цедиш ми се виждат доста.Аз едвам изкарвам по 60 гр от двете.Направо ми е кошмар и толкова гузна се чувствам ,че не мога да и давам повече кърма.Защото се оказа че повече яде фризо отколкото кърма.Пия боза,натурални сокчета ама не помага.

Светли незнам за помпата на Авент,ама на чико е супер удобна и готина.Пробвай ако искаш.Като си направи вакуум почти няма нужда да помпиш/тя е като апарат за кръвно/И аз бях като теб,когато ме изписаха,надути гърди на буци,болеше адски.Но гореш душ върху зърната да се отпушат каналчетата и помпата ми помигнаха да се оправя.Но смятай цял ден ми мина в цедене ,да не кажа и цяла нощ.Малко търпение и всичко ще се оправи.Пропуснах да ти кажа ,че не боли с тая помпа.Боли но поносимо,като знам на ръка как ме болеше и ми се плачеше чак.

Моята Ивайла неще да спи нощем.Направо откачам вече.Взе да повръща и педиатърката каза да я слагам на шезлонг.Е наложи се да си купим и да ви кажа честно като я нахраня и я оригна я слагам там и не повръща вече.
Това е засега отивам да се цедяяяяяяяяяяяяяяяяяяя #Crazy Animal Cow Animal Cow Animal CowСта[/color]нах и аз като кравичките мъжа ми се бъзика че трябвало агрегат да си взема. Joy

# 99
  • Варна
Кетката, мерси за инфото  Flutter А за кенгурото аз за мен го мислех - щом не мога да нося столчето за кола и да смъквам сама количката, поне с кенгурото да се измъкна  ooooh! Или за слинг си мислех, ама нито плат, нито машина вкъщи ... Явно ще се виси още по стаите  Tired
Отивам пак да се цедя.

# 100
Момичета, абе не я ползваме както трябва тази помпа на Авент ли, що ли... и аз не съм много доволна! Е, върши ми работа, но да ви кажа честно, с обикновената помпа предишното раждане изцеждах по-бързо и по-голямо количество. Мисля си и аз за тази на Кико, дето е с гумен накрайник за помпане, като кръвното. Но някак си не искам да се затрупвам с излишни вещи.
А аз исках да ви питам, някой ползва ли козметиката на Sanosan? Неонатоложката в родилния дом, която е и хомеопат, ми каза, че абсолютно всички известни марки бебешка козметика, като Нивеа, Бюбхен, Джонсън и пр. съдържат съставки (забравих термина, нещо с П беше), които са алергенни и могат да бъдат предпоставка за по-нататъшни кожни алергии, особено ако детето е с по-чувствителна кожа. Само тези Sanosan нямали тези вещества, били на основата на зехтина и са абсолютно безвредни за бебето. Та се чудех някоя от вас ползва ли ги? Аз зарязах всички марки и засега сме на Себамед, но мисля да мина на чист, преварен зехтин.

# 101
Кетка щях да те питам по колко грама изцеждаш .Като те слушам,че кърмиш и цедиш ми се виждат доста.Аз едвам изкарвам по 60 гр от двете.Направо ми е кошмар и толкова гузна се чувствам ,че не мога да и давам повече кърма.Защото се оказа че повече яде фризо отколкото кърма.Пия боза,натурални сокчета ама не помага.
maslinka, все си мисля, че Мая не изсмуква повече от 20-30мл на хранене, но вече знам ли, 'всеки ден ново двайсе' - сутринта в 7 се кърмихме легнали в кревата, заспа на гърда и спа до 10ч (показателно че се е наяла), после пак така, и спа пак до 13ч (!!!), та може и повече да яде, кой я знае. Иначе обикновено след такова кърмене изцеждам по още 100-110 общо от двете (вече не им викаме скрънзи  Mr. Green). Когато се увеличи кърмата (преди около седмица) и стигна тези показатели - демек дясна 80-90, лява 50-70, минахме на разделно хранене  Laughing, и пак след кърмене изцеждах от гърдата, от която съм хранила, по 40-60мл, и й ги давах да си дояде.
Ама много изморително така на 3 часа, затова го измислих това с 6-часовия режим (някъде горе го писах това). Предполагам обаче, че върши работа само при достатъчно кърма.  Засега режима работи, малката малко си го видоизмени де, демек храни се на поискване, а аз цедя на всеки 6 часа веднъж (нали толкова им трябва да гърдите 'да узреят'), като изцеждам между 75 и 130мл общо в зависимост от това колко и кога сме сукали. Обикновено суче през три часа, с изключение на веднъж дневно, когато ми прави номера от 2-3 серии от по 1.5ч - днес беше от 18ч нататък, иначе обикновено е към обяд. Та след тазвечерните серии (демек 3пъти сукане през 1.5ч), съм отцедила общо 75мл. За кърмата спрях да правя доста от нещата, за които ви писах по-горе: спрях лактогонния чай, почти не се сещам за хомеопатичните, пия редовно Церукал (щото той е с натрупване), пия бира  Mr. Green и спя на корем  Mr. Green Абе гледам да съм спокойна, това си е, а течности пия, само когато съм жадна, не се наливам.
Има и друго - колкото по-често слагам малката 'да ме дъвче', толкова по-стабилно има кърма. maslinka, ти слагаш ли я на гърда въобще?
Иначе за бозата от мен да знаеш освен да ти се лепне да д..-то, друго няма да направи, а за натуралните сокове - аз не ти ги препоръчвам, едно заради консервантите, друго че са си чиста киселина, я колко плодове има на пазара, за какво ти са те? Ако искаш витамини, вземи си един МЕРЦ например, хем и за теб добре, хем и бирена маичка има за кърмата.

Хайде лека вечер, че мъжо се прибра, а днес имаме рожден ден (Мая прави един месец Simple Smile)

# 102
Кетката, мерси за инфото  Flutter А за кенгурото аз за мен го мислех - щом не мога да нося столчето за кола и да смъквам сама количката, поне с кенгурото да се измъкна  ooooh! Или за слинг си мислех, ама нито плат, нито машина вкъщи ... Явно ще се виси още по стаите  Tired
Светле, ми аз не мисля че кенгурото ти е по-малко натоварване от количката - все пак смъкването на количката е еднократно действие, докато кенгуруто си е продължително мъкнене отново с натоварване на същите мускулни групи, които трябва да пазиш. И аз имах твоята идея, но Васето ми я изби от главата и ме убеди, че ако ще излизам, е по-добре все пак с количката. Вашата каква беше, че забравих?

# 103
На 29.06.2007 година в 22.05 часа се роди бебе Валери на мама sashun 3.300 кг 51 сантиметра. Да ни е живо и здраво и голямо да порасне. Щастливият татко

# 104
ЧЕСТИТО НА МАМА SASHUN И БЕБЕ ВАЛЕРИ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И САМО ДА ВИ РАДВА!   bouquet
Кетка, и аз съм на същото мнение за натуралните сокове, обаче пусто като ми се допие - пия. Надяжам се, че организмът ми преработва всичко в удобен за бебо вид (и най-вече полезен). В този ред на мисли, исках да ви питам - мога ли да консумирам мед според вас? Малко се страхувам, а изпитвам нужда да ям мед.

Общи условия

Активация на акаунт