ФЕВРУАРИ още е далече, но в коремчето на мам&

• 17 855
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Здравеите на всички бъдещи мамчета
Честито на всички които са чули сарчица. Аз в понеделник за парви път ще ходя да ни видят и тогава ще знам и термина. За сега смятам че ще е края на Февруари. Оох че съм разсеяна...Казвам се Галя, от Варна съм и това ми е първа бременност.
И ако това ще успокои повечето и аз нямам апетит - по цял ден сам на аирян и за вечеря таратор Wink, ама нищо друго не ми се яде и въпреки това корема ми стърчи и е подут и аз съм много изненадана и мислех че е рано още но уви явно не...
Успех на всички мамчета, лека и красива бременност ви желая.  

# 196
  • София
Karry, толкова се възмутих, че споделих с мъжа ми, който е адвокат. Той каза, че след изтичане на изпитателния срок договорът ти става безсрочен автоматично, ако шефът ти не предприеме нищо и не ти връчи заповед за уволнение. Така че спокойно! Ако ти връчи такава заповед, може да допусне грешка при нейното написване. Затова ако получиш такава, ако искаш я сканирай и ми я прати като ЛС, за да й хвърли той един поглед и да каже дали може да се направи нещо или не!
По принцип каза, че ако си на безсрочен договор не може да те уволни, но изпитателният срок може да го прекратява без основание!
Доскоро мила и не се предавай!

# 197
zvezdobroyka   Той точно това и направи, прекратява ми срочния трудов договор и не ми подписва безсрочен-така си връзва "гащите"....не ми е връчил нищо-нито заповед за уволнение, нито нищо, а и аз си взех чантата и си тръгнах-върнах му ключове и документи от колата, офиса и телефона и дим да ме няма!

# 198
Първо честито на zdravi4

Karry, недей да падаш духом. Аз също ще попитам мъжа ми, който е адвокат как точно стоят нещата, но самият факт че шефа ти е лайно не го оспорвам.

Ще пиша по-късно пак.

# 199
  • София
Karry, мила не знам, но виж какво каза адвоката:
"по закон, договорът със срок за изпитване, ако не е бил прекратен от страната, която има право да го прекрати едностранно, се превръща в безсрочен с изтичане на уговорения срок".

Ти се водиш на работа до 10, ако до тогава не ти връчат заповед за уволнение, договорът ти става безсрочен и шефът ти не може с топ да те помести!
Ако искаш консултирай се и с някой друг, но това е което знае моя "адвокат".
Доскоро

# 200
Е как така става безсрочен, нали се подписва нов договор и се пуска уведомление в НАП? В срок от 3 дни....какво искаш да кажеш, че ако той нищо не предприеме до 10.07 какво се случва?

# 201
Karry,извинявай ама какво работиш? Ако не искаш да казваш - няма проблем, но просто ми стана любопитно.

# 202
Karry, мила не знам, но виж какво каза адвоката:
"по закон, договорът със срок за изпитване, ако не е бил прекратен от страната, която има право да го прекрати едностранно, се превръща в безсрочен с изтичане на уговорения срок".

Ти се водиш на работа до 10, ако до тогава не ти връчат заповед за уволнение, договорът ти става безсрочен и шефът ти не може с топ да те помести!
Ако искаш консултирай се и с някой друг, но това е което знае моя "адвокат".
Доскоро

Така е положението, казано вече от съпруга на zvezdobroyka.

Karry, отиди в понеделник на работа все едно нищо не е станало. Пробвай се, нищо не губиш, а даде ли ти вече заповед за уволнение - лошо. А иначе се прави на луда и това е.

# 203
ААА НЕ!
Няма да се оставя да продължи да ме унижава! Може всичко да е но и аз имам достойнство-как ще се върна- все едно неговата фирма е най-велика и така да му правя кефа е няма да стане, както казват хората хляб и сол ще ям, но на тоя мухльо няма да му свалям шапка(има и по-цветущ израз ама няма да го употребявам).....

# 204
  • ВАРНА
Karry, мила и аз съжалявам за случилото се. Не съм адвокат, но те вече са си дали мнението  Wink. Дано ти помогне. А този, шефа ти, голям глу***. Нали знаеш, важното е да не се нервиш много. Трябва ти спокойствие. Работата ще я измислиш. Сигурно имаш някои познати с фирма, да те водят при тях на работа.
Мами, не ни ли е малко рано вече да сме с коремчетата напред newsm78. И аз днес забелязвам, че май ми е пораснало коремчето.   Sad. Но нали знаете, това не е най-важното.  Wink Hug
Целувки на всички мами с и без коремчета   bouquet Hug

# 205
   Здравейте всички!
 И аз да се похваля,че видях сърчицето на бебо  Grinning. Това беше преди три дни, но имахме проблем с нета в къщи и за това не съм писала. Докторката каза , че се е оформило много добре и отговаря точно на 8 г.с.
  И аз се присъединявам към тези с коремчетата. Досега носих само тесни тениски и потници и сега нищо не ми става. Ще трябва да си купувам вече по-широки блузки.
 Прегръщам ви всички  Hug  и ви пожелавам много хубави празнични дни.

# 206
  • София
Здравейте, приятелки  Hug
Драсвам набързо 2-3 реда преди да се отправя към леглото, че вече едва издържам за сън  Tired До сега събирах багаж, че утре пътуваме-на сватба на приятел сме в друг град. Това ще ми е първото пътуване от както съм бременна, надявам се всичко да е ОК.

Иначе за коремчето-и на мен ми се струва, че моето добре се е пооформило, и аз мисля, че е много рано, но явно нарастването на матката си проличава. Аз по принцип съм от "тежката категория", а и често напълнявам, та предполагам, че все още никой не ме е заподозрял. Иначе мислим в неделя вечер да кажем на родителите...Дано мине добре. Някак си много се вълнувам  Blush...И в двете семейства това ще е първо внуче, живот и здраве, и предполагам, че реакциите ще са много емоционални  Heart Eyes
В офиса съм решила да кажа само на колежката ми, с която работим заедно, в екип, а на другите-чак като мине третия месец, или по-рано, ако започне много да ми личи.
По повод на неразположенията, мен освен огромните, напрегнати и тежки гърди, друго не ме притеснява. Не съм повръщала до сега, не ми се е гадело, нямам проблем с WC, в общи линии се чувствам чудесно, като изключим сънливостта, особено ранния следобед и привечер...Що се отнася до хапването, аз си хапвам както до сега, но и мен определено ме кара на соленичко. Преди буквално умирах за сладко, а сега за 3 седмици съм изяла един сладолед преди седмица и няколко дребни меденки преди 2 седмици...Но как ми се ядат пържени картофки със сиренце, мммммм    #Silly
Оставям ви, момичета. Пожелавам ви приятен уикенд!!! До скоро...

# 207
Добро утро! Вижте какво открих - забавно е.Turn-l
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-desi/p2997.html/

# 208
Здравейте  февруарски майчета,

Един въпрос: ... а правите ли секс сега в първите седмици.  Ние само от време на време, но аз всеки път имам угризения.  Embarassed
Незнам ... изчетох много неща в интернет и пак не можах да си отговоря конкретно на въпроса, дали е безопасно в 10 седмица.  newsm78 А така и не попитах лекаря.

# 209
Добро утро, момичета!
Здравич, честито за изпита!   bouquetЖелая ти много професионални успехи! А линкът е страхотен, ще взема да го сложа на първата страничка с още една смешна тема за раждането (любимата ми тема във форума  Wink )
Кари, по закон шефът ти няма право. Ако не ти е прекратил писмено срочният договор тичай в понеделник на лекар и си вземи болничен. Връчи му го - докато си в болничен не може да те пипне, след това вече ще си минала на безсрочен. Говори с лекар да ти даде болничен за цялата бременност и няма въобще да се връщаш на работа. Мисля, че имаше право на 180 дни болничен и ако не ти стигнат те вкарват за 3 дни в болница фиктивно и ти дават още Wink. Голям мръсник е шефа ти!
Има вратичка в закона кога работодател може да уволни бременна и това е само когато не знае за бременността. В това училище (на "9 месеца") една адвокатка , която се занимава с подобни дела ни разясняваше такива ситуации. Затова момичета, ако очаквате проблеми с шефовете си, уведомете ги, че сте бременни ПИСМЕНО. Може най-лесно да стане като си вземете 7 дневен болничен за бременност - издава се без проблеми на всяка бременна. Връчвате му болничния и му казвате, че сте бременна и той после не може да ви пипне, а не може да излъже, че не знае, защото е написано в болничния Wink.
Glоxi, аз бях така с малкия, сега май пак е същото. Мъжът ми ме е молил да стана и да ям Sad.
momi4e80, правим си съвсем спокойно. Но не много често, защото на мен ми е доста зле. И с първата бременност бях така, не съм имала проблеми. Но ако не се чувстваш добре или те заболи трябва да се посъветваш с доки.
Вчера ми беше кофти ден и затова не съм писала. Малкият замина на море с баба си и дядо си (за първи път ще се отделя толкова дълго от мен), а на мен ми стана толкова мъчно, че оревах къщата. Мъжът ми не можа да ме успокои 2 часа, на кино ме води, на разходка, аз си плача. Накрая и двамата решихме, че е от "бременните хормони", но ме предупреди, че ако пак така му ревна - да се качвам на колата и да заминавам при дребчо.
Сега той е на работа, а аз мисля да си почивам целия ден, да се видя с приятелки и да се поразходя Heart Eyes Трябва и кола маска да си правя, а така ме мързи  Tired.
Лек ден и  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт