Моля, препоръки за добър хомеопат в гр. Бургас

• 267 813
  • 985
  •   1
Отговори
# 165
А когато все пак трябва да се прегледа детето? Как майката да установи, дали дробовете са чисти и какъв точно вирус е "хванало" детето? Случвало ми се е моят хомеопат да ни вика на преглед всеки ден в продължение на 5 дни, за да следи състоянието.

# 166
  • София - Варна - Бургас
... всеки ден?  но не всеки може да си го позволи, нали?

Състоянието му може да се следи от педиатъра му, а след точно предписаното му индивидуално  хомеопатично л-во, е изключено болеста да проникне в белите му дробове.

# 167
Да, всичко щеше да е чудесно, ако идеите на педиатъра не се разминаваха "леко" с тези на хомеопата  Laughing.

# 168
  • Бургас
Аз сега се прибирам от преглед при Ферфериева. Е коментар няма да дам. Не мога да си го извадя от ума без да е силно негативен. Запазих спокойствие по чиста случайност. Няма да има трети преглед и го казах. Може да е невероятен специалист, в което нямах възможност да се уверя, но 1 часово чакане при предварително записан час /две седмици предварително/ е първото недопустимо нещо.
Второто е, че след като детето ми беше болно една седмица ми беше казано нищо да не давам и да се обадя като вдигне температура. Айде кажете ми при положение, че съм разказала на дълго и широко, че прави чести бронхити и пневмонии без Т как да я чакам да я вдигне? А за астматичен пристъп с Т дали сте чували? Защото аз не съм. И след като се наложи да му дам Вентолин /при изрично питане дали може при първият преглед/ се оказа, че това е проблем. Защо съм дала? Защото ми е казано, че ако се наложи може. Ми аз как да знам какво да правя след като звъня и ми се казва нищо да не давам. Звъня и никой не вдига. Звъня и ми казват да го чакам да вдигне Т и тогава преглед? И това е малка част от случилото се.
Стана ми неудобно, че звъня често, защото нямам представа как да реагирам при сълзене на око, афта...а се указа, че съм не мърлива. Само ще кажа, че мазането на афти със сода не е хомеопатично лечение. Содата е хомеопатия, колкото аз съм самолет. За другите сега нямам нерви да пиша. Ще изчакам да ми минат нервите и тога на спокойна душа ще си пиша.

# 169
  • Бургас
Всъщност аз официално слагам точка на хомеопатията. Бях толкова надъхана. Спрях Сингюлери, Фликсотиди дето ги давах почти година и за какво? Спрях ги от раз. Реших, че не е това начина и страх, не страх ги спрях. Да ми кажат, че не ходя често....звъняла съм поне 10 пъти за времето м/у прегледите. Очаквам да се консултирам с лекар, а ме консултира сестра или каквато работи. Искам да го прегледат защото не може да спи от кашлица, но не ако станело по - лошо по спешност. И после що не съм идвала... Казват ми да мажа афти със сода. Каква хомеопатия е това? Казват ми да чакам Т при астматичен пристъп или пък астматичен бронхит. Ми те нямаше да са астматични ако бяха с Т.....ох ужасно се чувствам.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 21:08 от Sesana

# 170
Сесана, мила, успокой се. Много объркано си го написала.
От какво беше болен малкия една седмица преди прегледа?
Предполагам, че след първоначалното интервю лекарката му е дала лекарство - кога беше това?
Хомеопатичните лекарства действат дълго време и обикновено се минава през лечебна криза - може би затова лекарката ти е казала да не даваш нищо и да наблюдаваш детето.
Лечението на афти със сода не е хомеопатия, но всъщност не се разчита на содата да ги излекува, а на хомеопатичното лекарство, което както казах, действа дълго и предизвиква най-разнообразни реакции.
Пиши пак, като си събереш мислите.
И по-бързо оздравяване на малкия!  bouquet

# 171
  • София - Варна - Бургас
  Sesana
Цитат
Всъщност аз официално слагам точка на хомеопатията.

Всъщност дали пък точно това не им е целта - да обезверят и отчаят хората и... да сложат точка на хомеопатията?!
  Гласуваха си закон, който позволява монополизизирането на хомеопатията от д-ри и зъболекари, като удобно пропуснаха да изискват от тях хомеопатично образование.

Sesana, я не им се връзвай! Борба до победа и истинско здраве!  Peace

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 01:33 от Aleksander

# 172
Не разбирам вече....имам чувството, че някаква скрита война се води...

# 173
  • София - Варна - Бургас
Да, всичко щеше да е чудесно, ако идеите на педиатъра не се разминаваха "леко" с тези на хомеопата  Laughing.

Могат и чудесно да се допълват. Пример:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=328577.960;topicseen

mama 123
Потребител  **  Публикации: 598

Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК  #968 Сряда, 08 Април 2009, 18:35 »

....................................
Аз съм се консултирала с педиатъра и ходим на проследяване за гърло или хрипове при него,защото хомеопата е в друг град и за едно преслушване каза да не се разхождаме ,след като може педиатъра да проследи.Педиатъра ни знае ,че се лекуваме с хомеопатия и ни насърчава и винаги ни е помагал ,нали трябва да правим най-доброто за децата  Hug

# 174
  • Бургас
Верно бях много разстроена.
Иван беше с кашлица и сополи. При нас това значи пристъп на вторият ден. Аз това съм го казала на интервюто. Затова винаги когато се почне с това търся лекар. Беше вирус, защото аз бях същата с хрема и сополи. Когато се обадих, не говорих лично с доктора. Но оставих съобщение. По- късно се обадих за резултат и ми беше казано да чакам да вдигне Т. Как да обясня, че той Т не вдига. А първото лекарство беше дадено на 06.02. Той се разсополиви на 01-02.04. Обърках се здраво как да постъпя и се обадих. Също на интервюто ми казаха да давам от приготвените капки. Но за да ги дам трябва да ми кажат кога и колко се дават. Все пак е лекарство, а не вода. Е чаках Т, но не вдигна. Започна едно здраво кашляне, което си е знак за започващи хрипове при нас. Звънях, но се включи гласова поща. И толкова. Дадохме му веднъж Вентолин. Детето се оправи, дори не направи пристъп, което всъщност е нещо ново при нас. Но така и не стигнахме до доктора. Не успяхме. Заведох го при личната да го преслуша, дали не прави спазъм пак.
После когато отидохме започнаха едни спорове защо не съм идвала по - често. Защо съм пропуснала един преглед. Пропуснах прегледа защото бяхме в Чепеларе и ни беше затрупал сняг, даже по новините имаше репортажи за бедственото положение. Нямахме шанс да се приберем с летните гуми. Получи се, че отидохме за 5 вечери, а останахме 10. Записах следващ веднага след като се прибрахме. Няма как да ходя по - често. За всеки проблем се обаждам, защото не знам как да постъпя. Този вид лечение се нов за мен и съм длъжна да питам. Как да преценя кога е нужен преглед? Обаждам се казвам проблема и разчитам, че ако е нужен преглед ще ми кажат "Ела". Ако бяхме на алопатия щях да взема мерки без да звъня на педиатъра, защото знам какво да дам. Но вече сме на ново лечение, което ми е непознато и звъня.
Афтата я намазах с детски гел на основа лайка. Афтите при нас не са една точка. Започват от точка и става страшно. Той не се хранеше спокойно. Тогава се обадих и момичето, което работи при нея ми каза да мажа сода. Е вярвайте ми сода няма да сложа. Ако трябваше да се вземе някакво лекарство да ми бяха казали, нали затова се обаждам.
И това чакане при записан час ме убива. Не мога да чакам по 1 час. Сигурно е защото е имало болни дечица, но поне да се обаждат, че часовете закъсняват.
Лилита няма как да знам дали е лечебва криза афтата, но нищо нямаше да им коства да ми кажат, че е лечебна криза и изисква еди какво си.... Да не говорим, че содата е доста агресивно нещо в една детска уста. Гелът, който ползвам образува филм над мястото където е афтата и пази от дразнения като кисело, храна и т.н. За да може афтата да се лекува. Принциа е да не се дразни мястото, за да може организма да се справи с афтата. Този метод го ползвам от 2-3 години насам. Единствено ако стане страшно голяма ходим при стоматолог.
Склонна съм да мисля, че сме пропуснали нещо в комуникацията. Нещо ме кара да имам доверие на докторката. Днес ми се обади за да ме покани на преглед Това за мен е ново. Доктор да приеме разногласие и въпреки думите, че нито аз искам да ни лекува, нито тя има желание....да ме покани отново. Не знам какво да мисля. Сега в написаното са спестени много неща. Няма и да ги напиша.
Повтарям, че за това дали е добър специалист не изразявам мнение, защото нямам такова. Така, че от написаното до тук няма как да се направи извод за професионални умения.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 10:00 от Sesana

# 175
  • Бу-у-урга-а-ас
Sesana, не мога да ти опиша колко добре те разбирам. Преди години, когато тръгнахме на хомеопат само, дето не се докарах до лудница от страх, да не си доразболея детето и да направи пневмония. След това се поуспокоих, защото видях, че хомеопатията наистина действа, а и имах възможност непрекъснато да съм във връзка със Софийската ни хомеопатка. Аз обаче действам на принципа "Чукай и ще ти се отвори". Ако за момента нямам връзка с доктора, пращам СМС и накратко обяснявам и моля да ми кликнат, когато е удобно да се обадя. До сега винаги съм получавла обратна връзка. И те са хора. Случва се да пътуват, да са на места без покритие, но в момента в който си видят съобщенията до сега винаги са се обаждали. Та така...дойде време да се преместим в Бургас и ...О, ужас. Оказва се, че Д-р Ферфериева лекува доста различно от софийската ни лекарка. В последствие разбрах, че в София съвсем не сме се лекували с класическа хомеопатия и поради това сме потиснали и хронифицирали хремите на Кристиян, но това е тема на друг разговор. Оказахме се с един дъъъълъг списък от лекарства, които е приемал по странни схеми, докторката ни даде капки и каза: "елате пак след 20 дена"  Shocked Трябваше ми много време, докато се настроя и доверя на новата ни докторка. Стигнахме до там, че даже се и поскарахме, докато изясним кой води лечението  Embarassed Но това не ме притесни много, защото и Лилита е споменавала, че в началото на своя глава е давала лекарства, докато Ферфериева не й "скръцнала със зъби". Доверих й се и си записах час, за да лекувам страховете си. Сега при нея се лекуваме цялото семейство.
Не агитирам никой. Това е дълбоко личен избор.
Sesana, успех, каквото и да решиш.

# 176
Лого5ка, помня, когато сменихте хомеопата.  Wink

И аз веднъж си позволих да дам Стодалче на моя глава. Не съм се сърдила на по- остра забележка, знаех, че не постъпвам правилно.

# 177
  • Бургас
Напълно ми е ясно, че не трябва да давам лекарствана Иван. Спрях всичко още преди първият преглед. За Вентолина питах изрично може ли. Веднъж да, после не. Това ме ядоса на куп със содата. Но както и да е. Утре ще видим. Най - лошото е, че трябва да хода скришно от татко му.
Явно причината е характера. Не търпя какъвто и да е тон от хора, които не познавам. Може да бъде казано нещо по сто начина, но не търпя точно този.
ПП: Вери ти си ми двигателя. Щом си при нея значи има прична. Аз за това се навих пак да пробвам.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 21:36 от Sesana

# 178
  • Бургас
Sesana, не мога да ти опиша колко добре те разбирам. Преди години, когато тръгнахме на хомеопат само, дето не се докарах до лудница от страх, да не си доразболея детето и да направи пневмония.
Такъв страх нямам. Що пнемвомии са минали през нас....Не ме разбирайте грешно нямам претенции никакви към лечението. Просто не съм запозната и имам нужда да ми се казва /затова и питам/, а не да ми се държи сметка и да ми се карат за щяло и нещяло пред свършен факт.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 21:37 от Sesana

# 179
Моля да ми споделите лични впечетления от д-р Джукло на лични, защото май се ориентирам към нея. Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт