Как мислите,за секциото върви ли думата "родих"?

• 16 382
  • 368
  •   1
Отговори
# 135
...
Просто искам да кажа,че наистина да родиш нормално(ако всичко е наред)е по-добре за майката.

Аз имах усложнения след нормалното раждане. След секциото всичко ми беше "на 6".
Индивидуално е.
 Peace

# 136
как си родил няма значение - родилната болка е нищо на фона на майчинството след това. Дори кърменето в началото е по-трудно от раждането, да не говорим за др всевъзможни проблеми с детето.

Ама,чакай сега...после идва коя докога е кърмила и дали въобще е кърмила,кое кога се обръща, после кое кога е проговорило,после кое какво яде,после кога проходило...с две думи конкурс ПО ПО НАЙ  Crazy

Laughing Пък започналите да раждат естествено като мен и впоследствие родили със секцио са недородили ли?

И аз съм от тях  Mr. Green Не сме явно...щъркела и септември месец се завърна да ми го донесе  Crazy

# 137
Аз пък се издразних на една позната родила секцио на изказването и, че тия които раждат нормално децата им били смачкани и грозни, а тя родила едно хубаво и изчистено бебе!Това беше най-тъпото изказване което съм чувала.Родих нормално и пак бих родила така Peace!

# 138
Истината е,че е необходимо уважение и толерантност и от двете страни.....

Защото има негативни изказвания както от родилите с операция към родилите без операция(били са се запазили, не са се мъчили и още куп други неща), така има и негативни изказвания и от родилите без операция към родилите с операция(не били родили, не били истински родилки и т.н.).....

Съществува напрежение, но според мен то съществува там където няма зачитане на достойнството на другия! И това не е само за раждането.....

# 139
Не съм се замисляла. Аз родих нормално. Имам позната, която роди секцио и казва "отидох в болницата, приспаха ме и се събудих с бебе, няма болки и мъки". Раждането е процес, поредица от действия, които майката и бебето извършват, а при секциото няма такъв процес и действия от страна нито на майката, нито от страна на бебето. Може би затова казват, че бебетата, родени по нормален начин са борбени. Те започват живота си с борба. Не искам да обидя никого, просто поразсъждавах върху темата и някои неща, които съм чела. И най-важното е да са живи и здрави децата и ние, а другото отминава Hug

# 140
  • София

Просто искам да кажа,че наистина да родиш нормално(ако всичко е наред)е по-добре за майката.

Нямаше да се включа в тоя тъп спор, ако сутринта по Нова тв не бях чула следното интересно нещо. Ставаше дума за жената, родила бебе от замразен ембрион. Та ето какво каза лекарят, когато го попитаха дали е родила нормално или със секцио:"О, толкова дълго чакано бебе при тези обстоятелства не можехме да си позволим да рискуваме с нормално раждане."Е, какво ще кажете? Май ще излезе, че е по-добре и по-безопасно да се роди със секцио?! Thinking

Спорът е тъп и обиден. Всяка майка е родила детето си. Само комплексарките мерят майчинството си с това на другите. Явно нещо не им достига, щом толкова държат да се сравняват! Crossing Arms

# 141
ти с тази тема малко разбунваш духовете от типа "за или против секциото" Simple Smile
да ти кажа аз родих секцио и ми върви като го казвам, даже много ми върви.
пък знаеш ли какво изтърси един път моя гинеколог - "щом не си раждала нормално, значи си госпожица, а не госпожа" И на мен някакси ми стана много гот Wink

# 142
Хехехе.

Да, нали и аз познавам една девствена майка. Заченала инвитро и родила секцио.  Mr. Green

# 143
Аз родих със секцио.  Peace Не са ме питали до сега " дали ще ми го вадят "  Wink

# 144
Не съм се замисляла. Аз родих нормално. Имам позната, която роди секцио и казва "отидох в болницата, приспаха ме и се събудих с бебе, няма болки и мъки". Раждането е процес, поредица от действия, които майката и бебето извършват, а при секциото няма такъв процес и действия от страна нито на майката, нито от страна на бебето. Може би затова казват, че бебетата, родени по нормален начин са борбени. Те започват живота си с борба. Не искам да обидя никого, просто поразсъждавах върху темата и някои неща, които съм чела. И най-важното е да са живи и здрави децата и ние, а другото отминава Hug

Може и да има нещо вярно. Като наблюдавам моите близнаци, това, което се роди първо е по-борбено - засука веднага, вдига си главичката, реве настоятелно, ако иска нещо го иска докато не го получи, а ако не иска - никаква сила на света не може да го накара да го направи... А другото е по-безпретенциозно и мързеливичко.

# 145
Аз се опитвах да родя цял ден нормално,поради лошото разположение на плода за мой ужас се наложи секцио.Да.Аз родих със секцио!

# 146
  • Велико Търново
По тази невероятна тема 8 страници са изписани newsm78
Естествено,че съм родила дъщеря си-метода не променя този факт Peace

# 147
  • София
Аз се опитвах да родя цял ден нормално,поради лошото разположение на плода за мой ужас се наложи секцио.Да.Аз родих със секцио!

И аз се мъчих цял ден да родя нормално като теб и накрая се наложи спешно секцио. Така, че според мен си е раждане.

# 148
Момичета, започвате да се оправдавате, че сте родили секцио....от какво и кого се притеснявате и нужно ли е да се аргументирате тук newsm78

Моето секцио също беше почти / Laughing/ по медицински причини, но ако имам второ раждене, ще е твърдо секцио по желание Mr. Green

# 149
  • София

И аз се мъчих цял ден да родя нормално като теб и накрая се наложи спешно секцио. Така, че според мен си е раждане.

А ако беше планирано секцио, защото така ти е хрумнало примерно, какво щеше да бъде newsm78???

Общи условия

Активация на акаунт