Отговори
Мили момичета, наистина така чаканите ни септемврийчета с всеки ден стават все по-пълноценни наши приятелчета. Пожелавам на всимки ни силната връзка майка-дете да се запази и през годините да се затвърди като приятелство, изпълнено с доверие, любов и неподвластно на време и обстоятелства!

[/center]ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАГЛАВИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ
  Септемврийката с любов голяма, дарява и мъжа и малчугана.- марианка
Месецът на любовта настана, септемврийчето целува сладко мама - марианка
Няма нищо по-голямо от септемврийското съкровище на мама-марианка
"Kуфарите за морето стягаме, септемврийското детенце да зарадваме"
"С пояс пъстър и със ръкавелки, септемврийското дете ще преплува цялото море"
"Лодка във морето плува, септемврийче гледа я в захлас и мечтае капитан да стане в този час"

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА
  СА ОБЩО 110 БЕБЧОВЦИ и имат рождени дни

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА ДВВ

НАШИТЕ НАЙ-КРАСИВИ БЕБЕТА
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006

полезни сайтове
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

САЙТ ЗА ПРОВЕРКА НА ДОПУСТИМИТЕ ЗА КЪРМАЧКИ ЛЕКАРСТВА

МАСАЖ НА БЕБЧО
8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
И С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДЕНИС ЗА:
Новороденото – въпроси и отговори
за коликите
СЪНЯТ НА БЕБЕТО: 8 ФАКТА, КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм... ново
Новият Имунизационен календар
Православни обичаи за новородено

ЗА НОРМИТЕ
ХОДЕЩИ КРАЧЕТА
Инфо за обувките І ново от Ася
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката ново от Ася
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувкатаново от Ася

А СЕГА ЗА ХРАНАТА...

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст ново от Стес
примерна таблица за захранване по такъв модел може да направите и вашата
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ ново
инфо за храните и захранването ново
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ
Начало на захранването -Защо да чакам? 6 причини
НИТРАТИТЕ

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 17:55 от irinii

# 1
По чук първа.
Честитат месечинка на всички бебоци и техните прекрасни мами.
Страхотна темичка отново си имаме.Мерси много за хубавите пожелания.Ние сега се стягаме и утре рано рано тръгваме за Китен а после за Пещера.Лек и усмихнат ден на всички.

# 2
Втора.
Ето ни мерките от днес 9.500 кг. и 75 см. Наддали сме половин кило и само един см.

Лек ден на всички!   bouquet

# 3
Пак съм аз. От бързане забравих да благодаря на фибичка и на мари_анкаsmile3525 Те си знаят за какво   bouquet
... и лек път на всички заминаващи за моренцето ...  Hug искам и аззззззз.. Cry

# 4
  • София
 и аз да се разпиша набързо Simple Smile
Деси, записах го в кварталната ясла-тя е само една. С Бобо на Щастливка ще са заедно предполагам и ще им е по-лесна адаптацията. Сложна работа....

# 5
Привет и от нас с Дари Hug
Специални благодарности на Ирини за страхотно оформената за пореден път темичка и разбирасе за пожеланията  bouquet
Честити месечинки на вече порасналите с един месец сладури-Спаси на Ирини,Димитър на Сесилия иДеян на мама Дас,да са ви здрави и послушни малките мъже Heart Eyes

За яслите -какво да ви кажа ние пуснахме молба и то доста оттдавна но сме едва 36номер от общо 16 дечица за прием така че май-нямаме шансове (не че имам голяма желание-че и аз като някои от вас съм раздвоена,относно плюсовете и минусите но просто покраи апартамента сме потънали в заеми и ще се наложи да почна работа по раничко,ако се намери къде Confused)
Щастливка-ама този твоя сладур е направо страхотен  Heart EyesБлагодаря ти поне че наснимки успях да видя моренцето Tired Laughing
Ави-най-накрая мила наистина сме тук Wink и е краино време да запознаем Сашето с Дари Simple Smile А за Тунис пожелавам ти плановете ви да се осъществят-заслужаваш го Wink
Марианка-изтръпнах от историята ти HugВъзхищавам ти се колоко силна жена си!
Ирини-сигурна съм че къщата ще стане страхотна и най-вече като се има предвит каква жена с вкус си (нали ти ще я обзавеждаш)Ние макър и да се пренесохме в новото жилище не сме го обзавели напълно-всичко ще става при нас постепенно Wink
Денис-почини си добре,а на малкия Арен му пожелаваме страхотно прекарване при баба Wink
la estrellaстрахотни мерки-поздравления Wink
Миши 06 приятно изкарване на почивката  bouquet
Милички изкам да ви попитам има ли още мъничета които да се будят нощем-Дари продължава да става по 2-3 пъти на вечер и незнам как да я отуча ThinkingПробвах да и давам само водичка-НОнеще като усети биберона и изпада в истерия,гушкам я но и това не помага-и се принуждавам да я накърмя отново и така заспива,но ме притеснява факта че стомахчето и не си почива вечер ThinkingНямаме още нито едно зъбче а и не проявява желание нито за пълзене камо ли пък за ходене-проходилката си стои просто така-изпада в ужас като я сложа в нея ooooh!
Кака са сладурчетата които имаха проблем като нас с обривите(дерматита)-на нас от горещината ни се обостри Confused-а и със захранването сме доста назад-но ще наваксаме само да се пооправим малко Praynig
Извиняваите-попорекалих с писането Blush
Приятен слънчев и усмихнат ден на всички Heart Eyes

# 6
Ехоооо здравейтеее
преди малко влизаме - взех едни плочки от магазина, други чаках да ми докарат на къщата и после - в Царско село - където с булката и другите момичета избирахме меню за сватбата - рахат - страхотна обстановка езера, параклиси градини. Седнахме край басейна и обядвахме, а Спаси полудя от кеф край водата... Сега се изкъпахме и той на секундата заспа /цял ден не е мирясал/ Сега и аз ще полегна...

Извинете, но не мога да коментирам адекватно всичко изписано през последните страници. Ще чета после. Само да кажа -
за яслите - смятам д апусна спаси след 1.6 г-2 години. До тогава гледачка. Мисля да го дапиша в Симеоново - вече огледах няколко частни гради и ми допадат!
За нощното будене - и Спаси в 3-4 дни от седмицата се буди - понякога към 5, друг път към6, а като е зор от зъбите дори към 3. Вече на става дума толкова за кърмене, колкото за гушене в мама... Не мога да дам съвет, защото тъкмо постигна някакъв успех и поредното му физическо неразположение  проваля напредъка ни
за дерматити  - от 3 седмици има едно петънце колкото левче в областа н агърдичките. Ходихме на лекар, който каза, че ако н есе разрастне или промени няма да предприемаме действия. Предписа ми нещо за мазане и каза след седмица пак д асе видим ако няма промяна. За сега промяна няма  Sad Стои като зачервен лишей... не знам - гледам да не се ядосвам и се моля да не алергия

По повод 10тия ни месец предлагам една лееека вечеря от

и

Тъй като повечето от нас са на диетка - десертът предлагам да е красиво и изгарящо калориите занимание  Wink Crazy 

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 18:03 от irinii

# 7
Здравейте, сладурани! Grinning
Едва сега намерих време да пиша. Снощи Веси се събуждаше на всеки кръгъл час. Тати много помага, но в 3.30ч. така се ококори, че падна цял час друсане. И тъкмо заспа в 4.30ч., в 5.00ч. Мими беше вече на крак. ooooh! Tired А Веси в 6.30ч. се събуди окончателно. Станахме с мъжа ми, гледахме се няколко минути в очите и на края решихме, че изглеждаме по-уморени от всякога. Определено днес не приличахме на себе си и добре, че нямаше кой да уплашим в този ранен час. hahaha А Мими така и не заспа повече и в 8.30ч. я заведох направо на градина. Как издържа това дете с толкова безсъние... Така ми е мъчно за нея. Cry
В късният следобед бяхме на детски рожден ден. Едно момченце от групичката на Мимка празнуваше. Веселушка я гледаше тати, за да мога да прекарам поне 2ч. с Мими, че напоследък нямам много време за нея, а времето си лети... Добре си изкарахме. Този път тя не беше така изнервена от многото хора и аз бях доволна. Само дето изчезна за няколко минутки и тъкмо станах да я търся и виждам как в ръчичката си носи един комплект детски гримове. Станала е професионален крадец hahaha, добре, че се сетих веднага от кой магазин е, та отидох да ги платя.
irinii, благодаря за уютното ни местенце, за което се грижиш всеки път.  bouquet И както винаги, почерпката ти е супер оригинална, а десерта е... фантазия  Flutter Grinning
viki81, радвам се, че се "обади" от слънчева Португалия. Grinning Чудесно се е наредило всичко при вас. Браво!
diman, хемоглобина на Мия е супер! Венозната кръв дава по-точни резултати. Peace
дилИпилИ, видях снимките, вероятно когато съм ги търсила, ти все още не ги беше качила. Чудесно заглавие на албумчето.  bouquet Предлагам и Мамичка Яничка да качи снимките от срещата там. И аз ще го направя, но не знам кога. Embarassed
Щастливка, радвам се, че отново си сред нас! Hug И на мен ми липсваха твоите постинги, от които струи такъв оптимизъм, че ме зарежда. Simple Smile Снимките са супер!
Ави, този номер с оставянето на прозорците отворени през зимата в яслите го практикуват и тук при нас. Rolling Eyes Само, че първо ги събличат по голи дупета, подреждат ги по гърнетата и тогава отварят прозорците. Да е по-сигурно, че ще се разболеят повечко деца. ooooh!
С Vessselka съм абсолютно съгласна, но съгласете се, че има майки, на които няма кой да им гледа дечицата, а се налага да работят. Не могат да си позволят детегледачка и това е просто единственият им избор. Освен това, мисля, че и дума не може да става за сравнение с яслите у нас и тези в Германия, например. Там не могат да си позволят да ударят дете, че ще ги осъдят на секундата, а тук...
Миши06, весела почивка ви желая!
la estrella, чудесни мерки! Браво на детето! Heart Eyes
lillka, и Веси се буди нощем по няколко пъти. Добре, че рядко се случва да се разсъни и да се налага да се друсаме. Обикновено минава само с водичка и биба и заспива веднага. И тя няма зъбки още, мераци за лазене няма грам, дори не се изправя още сама, но умира да ходи като я държа за ръчички. Така, че успокой се, нали знаеш колко индивидуално е всичко. Hug
Лека нощ и целувки от мен! Heart Eyes

# 8
Привет!
Разписвам се и аз в новата теми4ка набързо! Grinning
4ерпя и тук по слу4ай месе4инката на Тити-Мити  Grinning

Честита 10-та месечинка на Спаси и Габи !
Ирини -Мити преди 3 месеца има6е такова петно на гърдите,педиатърката(тук в Мюнхен) му предписа крем4е и олио за вана на ХЕРМАЛ Ф.Много съм доволна,за около 3 седмици му мина и слава богу !Стидкам палци да не е алергия!
По някои от темите писах в предната теми4ка,по други 6те се вклю4а като ви из4ета! Grinning
Лека и спокойна но6т!

# 9
Добро утро!Да ни е честита новата прекрасна тема!Хайде на кафето! Hug

# 10
Йоанка пак ме изпревари с кафето, но да почерпя и аз:
 По повод нашата 4 годишнина от сватбата ни и 13 годишнината от както сме заедно с мъжа ми!

Пожелавам си много да ме слуша мъжа и още дълги, дълги години семеен живот! Heart Eyes

Ние тези дни се отдаваме на разходки с новата придобивка на кака Иви-велосипед с помощни колела, правим големи обиколки, само не питайте как бутам количката и потбутвам нея постоянно, нали навсякъде е много равно за каране на колело! Освен това някой от нас е с нова прическа, но ще кача снимка по-късно!

Марианка, досети се веднага за повода! Mr. Green Разгледах снимките от бургаската ви среща, страхотни са всички ббебчета, и техните мами! Марианка, изобщо не видях да имаш нужда от диетата ми, я си продължавай с кафенцето и сладкишите на новата ти масичка!
Ави, да те питам как се справи с "мъжката" част? Чета много противоречиви мнения дали трябва да се прави това забелване на пишката, аз го правя полекичка, но явно наистина е полекичка, че резултат голям до момента няма! а пък нашата лична иска на следващата консултация да го направи рязко и да се реши въпроса, само при мисълта за това направо ми става лошо! ooooh!

Желая на всички весел и разтоварващ , по-хладен ден!  newsm51

# 11
добро утро бонбонки!

Марианка, дано сега когато се разпишеш се похвалиш с по-спокойна нощ. Специално нещо е родителството - ние сме тези, които най-добре подпомагат адаптацията на ангелчетата ни на земята. При някои става по-бързо и спокойно, при други - не толкова гладко, но в крайна сметка рано или късно нещата се успокояват и като погледнем и видим колко големи, умни и добри хора сме отгледали - всички трудности остават зад нас. Аз напълно солидарна с теб - тази нощ ставах над 5 пъти. Бяхме оставили отворени прозорците, а навън вятърът така силно духаше, че чак кошмари предизвикваше...Като го затворим - жега, като г отворим - блъскане и шумолене на щори.
Сесилия, много ме успокои. Благодаря ти  - дано минат и при нас, а при вас повече не се появят. На нас ни предписа един силно хидратиращ крем-лосион - някакъв Швейцарски
Щастливке, добре дошла, мацка! Страхотни снимки. Същото важи и за Бургаските срещи

спаси атакува лап топа...
до после

# 12
Цвети, първо честита годишнина,това което ти си си пожелала да ти се сбъдне! HugПо повод нашите момченца,аз също много внимателно и лекичко му забелвам пишлето,мисля,че сме стигнали до половината,вчера лекарката каза,че ако до 2-3 месеца не стане,ще ни даде направление за хирург,той да я дръпне по-рязко,явно тя не иска,но каза,че е добре да е по-хладно и да е след годинката,дано до тогава успея,че да не го боли,като го дръпнат рязко. PraynigИначе за цепване,ако се наложи,става чак към 2-те годинки.
На всички много весел и спокоен ден!  bouquet

# 13
Добро утро от нас със Сашко!

Честити годишнини на Цвети и Ники! Още много по 13 години да отбележите заедно!

Цвети, и аз нищо не правих първите 4 месеца по съвет на д-ра и като си дойде Веско ми каза що за педиатър е този, дето е оставил детето така. А съм изчела всички материали по темата. И почнахме много плавно леко подръпване докъдето стигнем по време на баня някъде края на януари.  Видим прогрес имаше на партиди - горе долу на 4 пъти, но смея да твърдя, че не сме причинявали никаква болка и дискомфорт на Сашко. Според мен обаче постигах успех по-скоро като го подръпвах на сухо, сутрин след като го измия. Останали са 2 мм в края, но не се притеснявам вече. Трябва да проявя още малко търпение.

Спането и при нас е кошмар. Отдавам го изцяло на зъбоникненето. През деня е спокоен и спи добре. Но нощем ставам на всеки половин-1 час - ту биба, ту чай, ту Калгел, а ако и Калгела не помогне - давам Панадол. А Сашко преди спеше от 21 докъм 4 може би с едно леко промъркване за биба междувременно. Дали спя нощем не мога да кажа. Гледам да спя едновременно с него през деня.

Хайде утре да се видим някъде!

Лек ден и целувки!

# 14
  • Пловдив
Добро утро, мами!
Да се разпиша и аз в новата темичка!

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА tzvety roussimova !!!

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА ВСИЧКИ ПОРАСНАЛИ МЪНИЦИ, които не можах да поздравя вчера!

Аз вчера нямах нет и докато ви изчета - много сте изписали, а и нова готина темичка е започната!
И аз имам тежка седмица, Стенли трудно заспива /отново/ и през деня и вечер, доста става крив на моменти, иска само да се прегръщаме, да се катери върху мен и никъде другаде.... #Crazy Иначе вече изправя и стои стабилно прав, където се докопа да се държи, правим малки стъпчици, но още не може да правим нищо самостоятелно /въпреки че упорито ми бута ръцето, когато го държа и или му преча да направи някоя беля/!
Новото, което прави ни разсмива много  -  опитва се да скача на място, по скоро да кляка с изтласквания и да се стяга тялото и ръцете си  с един такъв самурайски вик..ААААЯЯ.....не мога да ви го опиша, но е такъв смях.... Laughing Laughing Joy Joy Joy
Аз съм ужасно уморена, защото когато не съм с него обикалям по задачи, магазини и козметици - освен на сватба на 7, на 8 сме на РД и кръщене на моя племенник....луднала съм, защото мъжът ми изцяло ме е оставил аз да оправям с подаръци и т.н......

Леле колко съм изписала......!!!!

П.С. Ирини - дано не е алергия, въпреки че и ние имаме такива петна и на мен ми казват че е дерматит!
viki81, Sesiliq - радвам се че сте добре и бебеците растат!
марианка - и ние зъби нямаме! Ама ти големи перипетии тия дни.... #Crazy Дано вече всичко се оправи!
за яслите - аз не харесвам държавните ясли и не мисля че толкова малко персонал може да се оправи с толкова много дечица, алтернатива са частните, но доколкото знам частни ясли в Пловдив няма, така че....
Аз мисля да почва работа скоро /след около 3м/ и ще мина на варианта за гледачка, поне докато стане бебо на 2години, освен това мисля да редуцирам работата си до 6ч дневно, за да мога да имам време за Стенли и да не съм прекалено уморена! Мога да си остана вкъщи, но не ми се иска, защото така не се чувствам пълноценна, което съответно ме прави и непълноценен родител!

Ама, че тирада съм написала!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Приятен ден!

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 10:28 от steli-ssd

Общи условия

Активация на акаунт