Отговори
# 105

Здрасти, сладури!Как сте днес?

irinii - виж как хубаво се е ориентирал Спаси към щанда с бирата... Малък е, а вече знае Grinning. Хайде, търпение нямам вече да мине сватбата, да разказваш после...
Vessselka - ама голяма симпатяга е този Румчо. Нека се катери детето - ще направи мускули, пък след някоя и друга година направо по върховете да го водите.
snejana hajwelcome и хич недей да се кахъриш, че педито не е възприема твоите виждания. Много сте си добре даже!
Ви - ами ние нямаме кой знае какъв режим, но горе-долу Йоанка спи непробуден сън от 11 до 9, яде 4 пъти на ден през 4-5 часа по около 200 гр. - първо и последно АМ /250 мл/, на обяд зеленчуци или месо, следобяд - плодове. През деня спи различно - като се умори от джаскане - от 1 до 3 пъти.
Ави - да не мислиш, че не ни се иска да се запознаем на живо. Ако бяхме в Сф, среща нямаше да пропускаме - ама какво да се прави - разстоянията са безмилостно жестоки... Sad
И като не можем да се запознаем лично, да се опознаем индирекно...
Бързам да ви запозная с моите любими приятели, преди да ви е писнало от мен  Wink
http://www.skyalbum.com/album/fibi4ka/4694031b1bc/new_folder.swf
Ние сме 5-ма, заедно сме от повече от 15 години и въпреки, че в момента сме пръснати по всички краища на света и рядко се събираме и 5-мата на едно място /винаги поне 1 липсва/, връзката ни е невероятно силна. Това според мен е истинко богатство!

Хайде, до нови виртуални срещи!!!

# 106
  Здравейте мацки, много ми липсвате, и на Лаци, ... аз миналата седмица се скъсах от бачкане, а Лаци го гледа свеки, че мойта мама беше в Троян все още...
   Най - важното за нас е, че е имаме вече първото си зъбче, много се кефя, значи не е дефектен хехехех
  Лаци лази като луд, даже се чудя какъв ми беше зора толкова да пролазма ама... ??? Сега е неудържим всички дрехи и неща които са извън шкаф са на пода , а незакопчаните шкафофе разнищени... направо е торпедо, вече както и вие бяхте пикали го научих да слиза от леглото с краката напред и като е при нас сутрин на спалнята - отвори ли очи и хуква... да ми е жив и здарв, аз също мисля, че по - добре палаво дете
  Сега пак сме на Ахтопол и вече не издържам като виждам , че пак ще испусна среща , а камоли пикник... и все пак представете си , че сме там , а пък ние меслено ще си искараме добре с вас... Приятно ...
  До като четях исках почти на всеки да кажа по нещо, но Лаци толкова милиони пъти ме прекъсна, че вече не си спомням нищо...
 Добре дошли на новите, ще ви хареса тук
 Диман много се радвам ,че това твое притеснение е отпаднало
 Мари_анка и Ивелина да ви оздравяват бебковците ( вече попораснали), че на това прекрасно време навън...си е само за купон
 Ирини, направо ти завидях за купона, по често да се женят хората!!!! .... е имам предвид все неженени  хехе
 Чочи, целувки на ЯН
Ави, много ни липсвате, и Честита на патерица месечинка на Сашето, целувки и на него
 Мила84 ,, да те е жив и здрав мъжа, да те слуша и да сте много щастливи заедно дълги години
 Отиваме на плаж, много, ама много имах да пиша, но както казах, Лаци само ме тормози и от три дни се опитвам да прочета от 1 до 6 страница , а пък за отговор... да не говорим  Ще намеря пролука и ще се отпусна
 Щастливка исках и на теб да кажа, че си майка герой в моите очи, давай все така и да си ни пример за здрави нерви
 Д оскоро

# 107
здравейте момичета!
Добре дошли на новите ни попълнения snejana haj и e_mili!
Аз цял ден пак метльосвах улиците, а и имах малко служебни ангажименти в движение... Купих си и чанта за сватбата и вече съм на линия - напълно готова.
Ви, нашият "режим" е горе-долу следния : към 7 /но много често и към 5 и 6 ч/ кърмене - Спаси идва в леглото ми и си суче когато поиска. Към 9-10 - попара или кис. мляко с бисквити, 12.30-13.30 - пюре - около 200гр, но при жегите и по-малко, след обяд понякога кърмене, млечен десерт, понякога плод, понякога - нищо, вечеря 20.00 - каша, 22.00 - кърмене. Почти всеки ден пие фреш или гризка банан.
Фибичка, наистина имаш най-ценното, но което е по-важно - осъзнаваш, че го имаш - късметлийки сме, хей... Party
За утре - аз към 11.00 имам 2-3 срещи на къщата и после отново след обяд. Промеждутъка мисля да го изкараме на пикника. Кой ще идва и отколко до колко ще е партито? Ами ако вали, както обещават?!

# 108
Благодаря ви за споделените режими на беб4овците, приятелки! Сверих си 4асовника, зна4и и ние горе-долу така я караме - около 7-8 - кърмене, 10 - закуска, 13-13.30 - пюре, около 17 - закуска, около 21 - каша. Само дето коли4ествата не ги докарваме, а основно си цокаме, но...аз не бързам. А, бяхме на консултация, не сме ходили от 2 м. Резултати - 8, 600 кг, 75 см.
[i]А какви сурови плодове давате?[/i]
irinii, браво, добре си се обзавела. Докъде стигнахте с къщата? Ние скоро запо4ваме с интериора и темата особено ме вълнува в момента. Откъде пазарувахте /подови настилки, пло4ки, обзавеждане за баня и т.н./

# 109
Здравейте и от мен
Тия наши момченца много палави бре.То не че Неси е по кротка но засега няма такива изпълнения като Руменчо или Лаци и Бобо.Засега само по нас се катери и по леглото и но от вътрешната страна.
Добре дошли нови майчета
Миши,Фибичка,Калея много хубави снимки.Въпреки че не коментирам е много приятно някои да сподели с теб такива приятни емоции.
Ние сме добре имаме си една компания с която с движим нагоре надолу(е не е по приятна от вашата със сигурност)но е по близо.За пикника ако има кой да ни вземе с Неси сме на линия.
Имам си и две близки бременни майчета(една приятелка и братовчедка ми) и ми е много приятно в тяхната компания.
Да ви почерпя и с торта за вчерашния ни празник

Лека нощ

# 110
Здравейте, сладурани! Grinning
Едва сега успявам да седна пред компа необезпокоявана. Днес на няколко пъти се опитах да пиша, но уви! Веси не ме оставя на мира с това ходене. ooooh!
Днес тук беше адска жега! Излязохме за малко, колкото да си свърша работата и после бяхме на двора у дома с една приятелка и нейното бебче. Наложи се да преместя масичката под смокинята, че сянката е по-дебела.
Днес Веселушка беше в добро настроение и нямаше Т. Не е оздравяла съвсем, нослето и още тече.
Хей, tzvety страхотна закуска! Обожавам палачинки с шоколад, но фигуратааааа.... Обаче утре и аз на опашката за мекичета. Laughing  
snejana haj, добре дошла при нас! Hug Мисля, че неразположението на Сами се дължи на зъбките. Успокой се! Щом е жизнен през деня, всичко е наред. Поздравления от мен за дългото кърмене! Това е чудесно! Ти си информирана прекрасно за ползата от това, за късното захранване и т.н. Няма защо да обръщаш внимание на мед. сестрата. Аз захраних Веси, когато навърши 6м. И тук в Бг, не всички лекари прегръщат идеята. Нашият педиатър, например, беше твърдо против. Но в края на краищата това е моето дете и аз имам право да взема решение кога да го захраня. Веси от скоро е на кухня, но тя беше на АМ (по независещи от мен причини Sad) и не беше проблем да включа по-разнообразна храна малко по-рано.
А-а-а, Мамичка Яничка, искаш да ми гледаш сеира, знам аз. Laughing
Ви, и уменията на моята госпожица са също като на твоята. Все едно аз съм го писала. Така, че, спокойно, има като вас. И на мен умението на Румчо ми се вижда още дооооста непосилно за Веси. Нде пълзи изобщо, но и желание не проявява. Нещо хич не го схваща този номер. Но как ме е юрнала да ходи... Crazy
Нашият режим на спане се свежда до 2 пъти на ден, в редки изключения 3 пъти. Доста ранобудна ми е. В 6.30-7.00ч. вече се събудила. Към 9.00ч. спи около час. После в 14ч. спи в най-добрият случай 1,5-2ч. Ако е по-малко, към 16ч. пак поспива 30-40 мин.
Вечер заспива в 20.00-20.30ч. И спи непробудно до храненето в 24.00ч.
А за храненето сме така:
6.30-7ч. кисело мляко с бисквити (около 180-200мл)
12.00ч. манджичка от кухнята (днес, например беше Пиле славянски гювеч)-обикновено изяжда половиният буркан
16.00ч. - млечен крем, кисел, мляко с ориз, мляко с грис, млечна каша (зависи какво е менюто на кухнята)
20.00ч. - кисело мляко с бисквити (или с пасиран банан)
0.00ч. - кисело мляко (чисто, без захар дори, така го харесва Веси)
Между храненията и аз давам сокчета, банан или плодово пюре. За съжаление, нощното хранене в 0.00ч. не успяваме все още да го прескочим.
За пресните плодове: Давам настъргана ябълка, круша (или на сок), моркови, банан, диня, пъпеш. Не съм давал още цитруси (освен банан и мъхестите-праскови, кайсии, ягоди).
e_mili, абсолютно съм съгласна с теб, че децата сами показват кога са готови за поднасяне на нова храна.
yoana_77, честито ново зъбче на Дари! Grinning Лелееее, какво ли е два броя сладки маймунки да висят на кошарата? Grinning
Desssy, и нашите мерки са почти като вашите.
fibi4ka, снимките са чудесни! Как хубаво си накиприла албумчето! Grinning Приятелите са наистина нещо много ценно. И аз моите си ги обичам безрезервно! Heart Eyes А малката Йоана е голяма сладурана. Hug
mama_megie, как се справяш с този сладък палавник? Трябва се да му вървиш по петите, т.е. по дупето. Laughing Хубаво си ви е в Ахтопол. И на мен ми се ходи. Там никога не съм била. Embarassed
Mila_84, тортата е супер! Майстор си ти! Възхищавам ти се. Hug
Честита месечинка на Мия и Ники! Много усмихнато детство! Heart Eyes

Прегръщам ви и ви желая спокойна нощ! Hug

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 20:58 от mari_anka

# 111
irinii - тъй си е то, ама ти си по-голяма късметлийка от мен, щото твоите приятелки са си при теб и което е по-важно се жените и имате деца горе-долу по едно и също време. Сигурно е страхотно да споделяш с хората с които сте се влюбвали заедно, напивали сте се, сваляли сте гаджета и т.н. и това невероятно чувство да бъдеш родител. Едно време да си представяме каква майка ще бъда аз, беше една от най-големите ни шеги - никой не си ме представяше в тази роля. Пък накрая какво стана - взех, че ги изпреварих всичките. Сега те много се радват на Йоанче и много я обичат, но на мен така ми се иска да знаят какво е. Просто както се казва да сме на една вълна. Чакам с огромно нетърпение някой от тях да предприеме действия в тази посока! So...насладете се максимално на това да споделите заедно най-щастливия ден в живота на вашата приятелка в събота! Hug
Ви - плодове давам на Йоанка абсолютно всякакви. Слагам ги в кухненския робот + 2-3 бисквитки и ето ти чудесна, свежа следобедна закуска.
mari_anka - их, какво е това Пиле славянски гювеч - големи специалитети готвят на дребчовците при вазе  Simple Smile
Айде, изчезвам така, както се и появих......

# 112
  • Пловдив
Добър вечер и от мен!

Честита месечинка на Мия на мама Диман, Ники на мама dvv!
irinii - СТРАХОТНО моминско парти! Аз за съжаление не правих, а и моята приятелка се отказа в последния момент!
mari_anka , радвам се че Веси е по-добре и има къде да избягате от жегите! Hug
fibi4ka , моите приятелки повечето ме изпревариха, но имаше и след мен ..... Laughing
snejana haj - добре дошла в отбора! Както и другите мами са ти казали за захранването - въпрос на виждане е и според детето!
Ви - ние се събуждаме към 8 - АМ, попара или овесени ядки - в жегите само  плодово пюре, 12- пюре, 16- АМ, 20ч. - каша и към 11-11,30 - АМ. До преди седмица последното ядене го пропускахме  newsm78 ....от жегите или от зъбите - не знам!
mama_meggie - тия дни си мислих за вас със Лаци....Стенли е започнал да пълзи като него - много е бърз и смешен! Станал е като кученце - иска постоянно да ходи след мен!
Тази вечер много ме изненада като се пусна без да се държи с ръце  за 5-6 секунди. после явно му хареса и го повтори няколко пъти!  Rolling Eyes

Иначе днес имах кофти ден - водих Стенли да му вземат кръв и се оказа, че хемоглобина му е още по-нисък от преди - 93, на всичко отгоре пак има дерматитни плаки..... Cry #Crazy
Утре ще го вода на лекар и може би ще се наложи да пием нещо за анемията, която от натривка установиха, че е желязодефицитна!

Приятен пикник утре на софийските мами!

Лека вечер! Sunglasses

# 113
Ето ни след консултацията:
от   10.730    на   11.340 кг.
от   74           на    75 см.
Пак много сме качили, аз си мислех, че най-много до 11 кг. ще стигнем, пък то даже и ги минахме.

Ви , ние сме още по-зле от вас, изобщо не искаме и да си мръднем дупето нито за лазене, нито за ходене, иска да е прав, но до там, което до някъде ме радва  Mr. Green
за храненето -
   сутрин към 7-8-9 ч.         -  кисело мляко със сок (микс) или с бисквити по около 240 мл;
   обед към   12-13 ч.         -  половината обяд от кухнята;
   след обед към 15-16 ч.   - остатъка от кухнята;
   вечер към 20-22 ч          - каквото дойде - пюре смесено с кисело мляко или нещо такова около 240 мл.
По между другото понякога има и повечко хранения, които са с пюре най-вероятно. И пиеме много сокчета.
за плодовете  - давам му каквито ям аз - круши, праскови, кайсии и др., но все още не съм му давала екзотичните, като изключим портокал и банан.
Общо взето Алекс опитва от всичко, което ядем ние, вкл. пърж. картофи, млечна салата, Рама крем, кюфтета, кебапчета и каквото още се сетите.

mari_anka , нищо лично, само да се забаляваме Simple Smile

fibi4ka , те и тук в Бургас готвят такива манджиииии и са вкусни.

Лека и приятна вечер на всички слънчовци!!!!

# 114
мамичка яничка, шампиони сте, ей - и в килцата, и в хапването. Браво  Grinning
Всъщност и аз давам на Спаси да опитва от това, което ние хапваме. Плодове - не съм давала ягоди, малини, праскови; хапва - диня, пъпеш, банан, ябълка, круша, нектарина, кайсия, мандарини, портокали, лимони  Shocked
Марианка, колко идилично ми звучи "преместихме се под смокинята"... Дано Веси е без т утре  Praynig
Стели-ссд, уф - съжалявам за хемоглобина и дерматитите... Аз все отлагам новото изследване на кръвта... Дано бързо го покачите. Препоръчвам ти да включиш в менюто на Стенли и малко червено цвекло. Аз му давам на Спаси или в пюре или във фреш поне 1 път седмично. Иначе нали знаеш - 5 дни в седмицата месце, жълтък, копривка...  за катеренето - спаси се катери и се спуска от ниската маса в хола и от дивана, стои изправен сам като леко си обляга дупето на стена и така ни гледа "отвисоко" , а за "кученцето" - на 100% сме като вас, плътно изправен и висящ на крачола ми...
мдааа Фибичка, права си... важното все пак е, че при вас връзката е налице. Дано някой ден се съберете за повече време заедно и дано скоро и вашата компание открие сватбения сезон  Praynig /което пък ще е гаранция, че любимите ти хора са намерили сродните си души и радостта ти ще е двойна/
Ви, чудесни са мерките на твоята красавица. Във възрастта, в която са в момента много често има сериозно задържане в покачването на килца, а бонбонката ти виж как добре върви. За пълзене и щъкане - вече са ти казали - абсолютно индивидуално си е и токувиж някоя сутрин те изненадала с първи крачици сама! За къщата - ох - уж сме на финала... Доста работа има п одвора и помощните постройки. Иначе в момента се боядисват стените. После салагаме радиаторите - проба на водата; полага се паркета, осветителни тела и т.н. - лека част. Следващата седмица ще монтираме санитариите живот и здраве  Flutter Много ми се иска РД-то на Пако да го празнуваме там, но дворът едва ли ще е във вид за градинско парти...

Хайде лека нощ, сладки.
И дано времето ни позволи среща утре. Аз ще дойда към 12.20... като преди това ще зън на Ави  Hug

# 115
  • София
Мацки, ето я почерпката за 10тата месечинка на Мия - пъпеш с вино:

Относно храненията, Мия яде така:
6 -       кърма
9-10 -  кус-кус на Плазмон със сирене и зехтин или фини овесени ядки с ябълка и сирене
14 -     отказва пюрета, но яде например краставица. Сигурно иска вече "по-нормална" храна
15 -     кърма
18 -     каша с плод или плодово пюре с йогурт
21-22- кърма
посред нощ - кърма

Четох в един надежден сайт (babycentre.co.uk) че храненията на 10-месечното дете са 2-3 основни яденета + 1-2 закуски + 500-600 мл. кърма или мляко. От тях 3-4 яденета трябва да са хляб, паста, картофи или ориз; 1-месо, риба, яйца (или 2 - леща, грах, боб, за вегетарианците) и 1-2 сирене, йогурт, както и кърма и мляко.

Стели-ссд, взеха ли ви кръв венозно? От пръстче се получават фалшиво ниски резултати за хемоглобин. При нас разликата беше огромна: 88 - резултат при кръв от пръстче срещу 105 - резултат при кръв венозно.

# 116
Добро утро!

Ирини, ще съм горе в 12:30 часа. Чочи ще дойде към 15:00!

Честита месечинка на Мишето на Сладурче, Калина на мама е.т., Мартин на мама Весито, Александър на мама Телетабис, Мартин на мама Росалка!

Много целувки на всички!  Heart Eyes

# 117
Добро утро и от нас!
ето кафенце:

а ето и мекичките:

Честита месечинка на всички празнуващи днес- smile3525
За срещата-ние днес по обяд сме на консултация  и може би ще се въздържим от идване и поради следната причина- Ивето има някакви пъпки по краката от вчера, мисля си че е от нахапване от насекомо, когато ходихме на селото в неделя, аз когато съм ходила там, после винаги имам, и сега така се получи, първо аз, после тя. За всеки случай искам да се уверя при докторката, че не е нещо друго.
Ако решим да тръгнем нагоре-ще ти звънна Ави!

Хубав и спорен ден на всички!

# 118
Добро утро. Хиляди благодарности за кафенцето и мекичките. Много ги обичам smile3508 .

Честити месечинковчета днес!!!
Това, за да се почерпите ей така по-случай месечинките!

Успешен ден

# 119
Добро утро!
Честити месечинки днес!!!
Mila84 Честит рожден ден на половинката ти на патерици.Да ти е жив здрав. Страхотна торта си направила.
Относно храненията, Мишо яде така:
7-8- Боозичка
10-11-кисел или попара.
13-14 супичка пилешка.
16-плодово млекце.
17-някакъв плод банан,ябълка,диня.
19-картофено пюре.
Мерси за прекрасната закуска и кафенце.

Общи условия

Активация на акаунт