Отговори
# 90
  • София
Привет от нас с Мия!

e_mili, добре дошла! Още една най-щастлива майка.  Hug

fibi4ka, много готино клипче! Мия си тактува на фона на музиката. Ще взема и аз да спретна нещо.

Desssy, ние се кърмим и сутрин, и на обед, и следобед, и вечер преди заспиване, и при среднощното будене (то е за успокоение повече, май). Няма откопчване. На обед не яде нищо и затова я кърмя, какво да правя?! Отказва домашни и купешки, зеленчукови и месни. Днес отворих две пюрета - на Семпер телешко и на Гергер заешкото - цъ! Извръща си главицата още като ги подуши. Пробвах да "замаскирам" заешкото с праскова - излъга се, хапна две-три лъжички и осъзна измамата и рев!

Мамичка Яничка, Мия спи на кокосов матрак. По-твърд е и като такъв бил по-полезен.

Ивелина, честито ви християнче! Жалко че се е разболяло горкото. Да оздравява бързо!

Момичета, да ви се похваля. Слъзното каналче на Мия се отпуши. Нямате си представа колко съм щастлива. Бяхме на очен лекар в Александровска преди две седмици и лекарката каза че няма за кога да чакаме и щом до 7ия месец не се е отпушило, трябва да й го отпушат. Насрочихме дата за сондирането. Аз се стреснах и започнах да капя усърдно капки и да правя масаж и след седмица гледам - очето сухо!

Да не пропусна да честитя мини-рождения ден на Сашето и рождения такъв на мъжа на Мила84!   bouquet

# 91
Здравейте
Нищо ново при нас,освен зараждащо се ново умение,ето:

Плаша се от момента,когато успее да го направи докрай и започне да го прави редовно Thinking

# 92
здравейте момичета!

много съм уморена и няма да пиша дълго. Само да ви кажа, че снощи бяхме на ергенско  парти на приятелката ни,  която в събота е булка... До 5 часа 10 жени без задръжки.... уау - можете да си представите, нали?!
бяхме наели стрийптизьор, който влезе в заведението преоблечен като полицай и започна да проверява наред документите - кат остигна до нея най неочаквано започна да се съблича - беше страхотен /за разлика от стрийптизьора н амоето ергенско/ Изненадата беше, че след 20 мин дойде отново облечн като капитан, а пред ида си тръгнем дойде в садо-мазо екип и направо на леголото /бяхме в заведението "Легло", където освен маси и диванчета има и легла/ пихме и танцувахме много, а после отидохме в Син Сити, където се довършихме  Grinning

добре дошла на е-мили
честит празник на всички
ЗА ПИКНИК - аз съм навита за четврътък! Ави, Чочи - хайдееееее
Ви, Ивелинче - честити христианчета
бебе Дунди, честито зъбче - пожелавам много усмихната да бъде малката принцеса и често да показва ослепителна усмивка

Оплакване - Спаси смита, че поставянето му в неговото легълце е форма на наказание - в следствие, на което спи върху нас... Двама са малко, трима са много  ooooh!

# 93
Здравейте прекрасни мами.
Ние преди малко се завърнахме от Обзор.Беше много хубаво но трябваще да се върнем по рано защото почвам работа и няма да мога да си отида до Пещера а толкова изках.Сега отивам да прочета изпуснатото и после ще пусна малко снимки

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 15:49 от Миши 06

# 94
Най накрая се добрах да ви пиша! Благодаря за поздравите по случай рождения ми ден на 07.07. Ето и почерпка на патерица! 
Моята торта не бе6е такава но свещичките бяха същите, а на нея има6е 25 червени рози и заедно с това и такъв букет! Аз на рождения си ден бях на сватба на сестра ми и така отпразнувахме двете събития в едно! Много ме изнендаха по средата на сватбата като ми пуснаха Happy birthday и тази торта с фойерверки и букета! Беше много вълнуващо!
 hbday smile3510
Ирини и аз бях на моминско парти ама в четвъртък и ние и бяхме взели стриптизьор на сестра ми! Бяхме първо в Планет където той дойде облечен като младоженец първо, а след малко и като доктор! Беше много весело а сестра ми милата яко се изненада и се притесни! От там и ние в Син Сити а там имаше около 2-3 ергенски партита само от мъже което беше голям майтап! Ама то нали в събота многото сватби и всички решили да си правят парт итата в четвъртък!!!
: Vessselka  и Мони се катери така за каквото може! Постоянно иска да ходи или да лази и се исправя сам за каквото се хване! Дори и по стената се изправя!
Миши 06 Много готини снимки! Аз незнам как 6те се оправя с него на морето! ^те има да търча по плажа и да вада пясък от устата......... newsm12
Мами който имате опит с бебе на море давайте съвети!!!!

# 95
Добър вечер, сладурки! Grinning
Току що се прибираме с мъжа ми от ресторант, където празнувахме 13-тата годишнина от сватбата на зълва ми. И понеже и тя е с бебе (октомврийче), се наложи да разпределим наличните баба и дядо. Laughing Свекъра гледаше Мимката и Веси, а свекърва ми децата на зълвата. Беше много приятно. Скоро не сме излизали някъде специално и за мен беше голямо удоволствие. Обаче Мими още не спи и ни посрещна на вратата. ooooh! Как издържа детенцето ми на това безсъние?! Много ми е мъчно за нея. Cry Нагушкахме се и се нацелувахме и с хиляди уговорки вече е в леглото. След малко си лягам и аз, че Веси и снощи беше с Т и две нощи по ред не сме спали. Tired
veenii, чудесна изненада са ти спретнали за рожденният ден! Grinning Представям си колко щастлива си се почувствала от прекрасният жест. А за опита с бебе на море, имам такъв, но не мога да ти дам кой знае какви съвети. На мен ми беше адски трудно, защото децата са ми две и погледа ми бе раздвоен. #Crazy Добре, че Веселушка все проспиваше плажа в количката на пясъка, под чадърчето. Не и хареса никак морето, което мен много ме учуди. Страхуваше се и при всеки опит от моя страна да я натопя, тя писваше. Всъщност, започваше да плаче още щом видеше да доближаваме до водата. Много ме изненада тази и реакция. Мими на нейната възраст много се радваше.
Миши06, страхотни снимки! Личи си, че сте си изкарали страхотно. Grinning
irinii, ергенското парти, което сте спретнали звучи страхотно, като по филмите. Grinning Браво за чудесната идея и изпълнението на стрийптизьора! А аз дори не си направих такова парти, когато се омъжвах. Confused Сега разбирам колко много съм изпуснала.
Vessselka, твоят сладур голяма катерица станал.  ooooh! Посмях се на чудесната снимка. hahaha Моята Веси още не прави такива изпълнения, но голям зор дава за ходене, а мен кръстта ме боли вече. ЕГН-то си казва думата явно. Thinking
diman, така се радвам, че слъзното каналче на Мия се е отпушило! Grinning И аз така "замаскирвам" месните или зеленчукови пюрета, ама моето си будалче и хич не се усеща. Laughing Злояда ми е и какви ли не трикове измислям. Вече съм се превърнала на маймуна, мога да се кандидатирам спокойно за циркова актриса. hahaha
Доника, браво за юнашките мерки на момъка!
Ви, не ми се е налагало да пътувам из Европа, но от приятелки знам, че за децата се изискват международни паспорти.
е_mili, спри да сваляш килограми, че докато проходи малкият съвсем ще изчезнеш. А кога се роди сладурчето ти?
Mila84, честит рожден ден на съпруга ти! Да ти е жив и здрав!
Ето и подарък от мен, дано му хареса. Grinning
tzvety, честито ви ново зъбче! Ние още сме в отбора на беззъбите. Нямам търпение вече. Simple Smile
Спирам до тук, че ужасно ми се спииии! Целувки на всички и спокойна нощ! Hug Утре ще се "видим". Grinning

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 01:12 от mari_anka

# 96
Добро утро на всички!
Днес кафето е от мен, заповядайте!

И закуската:

Честита месечинка на празнуващите днес!
Хубав ден на всички!

# 97
Добро утро и от нас!

Мерси за почерпките и закуските! Каквато съм маниачка на тема сладко... сега се опитвам да намаля количествата, които поглъщам - да видим докога ще успея да се сдържам.

Честита месечинка на Мия на мама Диман, Ники на мама dvv!

Цвети, честито ви зъбче! Диман, браво за слъзното каналче! Много се радвам!

Момичета, щуро се забавлявате и това е чудесно!

Ви, определено децата имат нужда от паспорт, но като пуснеш обикновена поръчка за 30 дни, документите са готови за не повече от две седмици.

Миши, чудни снимки от морето! Колко сте сладки! Надявам се след два месеца и аз да се похваля с подобни.  Grinning

Веселка, браво на Румчо! Ти да му мислиш  Crazy

Чочи и аз сме на линия за утрешния пикник. Много се надявам да се съберем повечко. Ирини, разчитаме и на вашата компания със Спаси. Е-мили, както и всички майчета, които още не са идвали на подобни срещи, чувствайте се лично поканени. Крайно време е да се запознаем и на живо.  Heart Eyes

Сашко ме зове. Днес ще крача по задачи.

Усмихнат ден на всички!

П.П. Да честитим, макар и на патерица, рождените дни на нашите бургаски приятелки Алина и Никол5 и нека се обадят да ни кажат как са те и Мими и Мони!

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 09:06 от Ави

# 98
Здравейте септемврийски мамчета!
Благодаря на Мари_анка за поканата/не съм влизала преди в отчетни Sad/
Казвам се Снежана и имам едно сладко калпазанче Сами Simple Smile роди се на 27.09.06г.С няколко думи ще ви се представим:аз съм от Девин,но в момента с моя съпруг и дечко сме в Израел/тати е тукашен/.Живяхме 10г в Пловдив преди да се роди бебо/ах,колко ми е тъжно за Пловдив Sad/
На 9/07 бяхме на консултация тук/за разлика от БГ.тук те се извършват от мед.сестри,само ако е болен бебо се ходи при лич.лекар/.Сами тежи 9.050 кг.и е 73см.,но ми казаха ,че според тукашните норми е 100гр.под нормата,не че се притесних.Кърмя на поискване и сме се захранили ,но няма заместено хранене.И да ви се оплача:не стига ,че ме гледат странно и неразбиращо,че кърмя и то до сегаааааа,ами като кажа ,че не слагам сол и още не съм давала кис.мляко и яйце направо ме смятат за луда.Добре,че съпругът ми ме подкрепя безрезервно иначе щях да пукна.И като се запънала тази ми ти сестра да започвам да му давам от този тип данонино млека нямам думи.Аз и казвам,че ще пътувам за БГ и искам там да го зхраня с мляко-поне е мляко....Както и да е ,дано не съм ви отегчила още 1-вия път Simple Smile
На Ви относно паспортите -да трябват,моя приятелка пътува преди месец за Гърция и извади на малката паспорт.
И да споделя нещо,че се притесних снощи.Имаме вече 2 зъбчета долу.От няколко дни Сами мн.трудно заспива нощем и се буди по незнам колко пъти.Мисля ,че горе ще му пробият зъбчетата май,но тази нощ здраво се притесних.Когато пробиваха доните зъбки имаше няколко дни и нощи неспокойни,но тази нощ направо и аз плаках.През деня не можа да спи и чак към 8 вечета заспа,нооо се събуди в 10ч.и тогава започна купона.Плач,мрънкане,нито иска на пода ,нито да го носиш нито да го люшкаме,а му се спи едва гледа.Дадох му панадол,мазах с гелче венците,но това продължи до 1-2 часа като през  това време не иска и да суче.Притеснявам се дали е от зъбките ,защото тука покрай нас децата нещо ги налегна някакъв вирус .Направо не знам какво да правя.Сега поне още спи и аз имам възможност да ви се опалча.
то май моето не стана представяне ами оплакване Simple Smile Извинявам се за което.Като изключим тази гадна нощ съм много дива и щастлива мама.Макар живота ми да се промени  коренно с появата на Сами се чувставм пъноценна докрай.
Стига толкова от мен.
Желая ви един усмихнат и пълен с положителни емоции ден на вас и вашите съкровища.
Извинявам се още веднъж за тирадата.

# 99
 welcome snejana haj и e_mili .

Vessselka, май се налага да се стягаш за катерач  Joy , много е сладък Румен  Hug .

Миши 06 , много хубави снимки  Heart Eyes

mari_anka , айде, тичай за цирка, пък ние ще идваме да те гледаме  hahaha  Hug

ЧЕСТИТИ РОЖДЕННИ ДНИ НА ПАТЕРИЦИ НА ВСИЧКИ. МНОГО ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ !!!

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА СЛАДКИТЕ НИ БЕБЧЕТА!!!

Оф, изоставям ви за сега с недовършени писания. Отиваме да се стягаме за консултация и детска кухня. После до докладвам резултатите!

Лек ден за сега!

# 100
Добре дошли на е_mili  и  snejana haj!
По повод утрешния пикник да ви кажа следното: ние сме на консултация от 11.20, най-рано можем да тръгнем към 12.30. И най-вероятно ще дойдем, та ако има някоя мама от Емил Марков, Борово, Иван Вазов или Стрелбище, която е без кола, можем да я вземем при нас. Мисля ще има място за още една количка и мама с бебче. Заповядайте!

# 101
Мерси, мом4ета, за отговорите на въпроса ми.
Добре дошли на е_mili  и snejana haj!
snejana haj, съвсем правилно си гледаш беб4о, изненадвам се, 4е така се у4удват в Израел! Аз също кърмя на поискване /това е основната ни храна/, още не съм давала яйце и кисело мляко, но сме на едно и също мнение с док по отношение на захранването. Ееее, и в БГ нещата се променят Simple Smile
diman, и ние основно се кърмим /и нощем/, нямаме заместено хранене още. И аз като теб - опитвам и като не иска, давам да су4е. Май нещо ве4е ни мъ4ат зъбите.
Ирини, вие кърмите ли се още?
Vessselkа, ама катера4 си имаш... JoyЗа нас това упражнение е неписилно още, не си дава много зор моята госпожица, само иска да ходи. Даже не пълзи, ама хи4 не може. Има ли друг като нас?
Айде, за да вляза малко в 4ас, 4е докато ме нямаше без нет бях в информационно затъмнение и карах на интуиция Joy, моля ви споделете дневните си режими и по-то4но:
1. кога, какво и по колко ядете?
2. кога спите?

# 102
Привет и от мен!
mari_anka , малкия се роди на 13 септември 2006 в 23:40 ч. И много се радвам, че е на 13. Дано е късметлийче!
snejana haj, Криси вече е захранен, но аз го захраних много бавно и  предпазливо. Вече му давам кисело мляко с бисквити, вместо попарата, защото не я обича, и жълтък му давам- даже цял, много обича и сиренце(обезсолено) и кашкавал. Но според мен децата не трябва да се захранват по книга или 100% по предписанията на лекар, а според самото дете - когато то е готово за това. Аз поне така направих.
tzvety roussimova, благодаря за кафенцето и закуската  Wink Може ли за утре мекички да си поръчам? Grinning
Vessselka , като видях снимката с "новото умение" направо настръхнах... ooooh!, но е неизбижно! Sunglasses Децата се развиват и да са ни живи и здрави! Hug
Приятен ден!  bouquet

# 103
Здравейте и от мен в този летен ден! Mr. Green
Първо добре дошли на новите мами,много ми е приятно да се запозная с вас и бебковците ви Hug
Мерси на Цвети за кафенцето днес!
Веселка,голям сладур е малкия,моите бебоци са същите,не се спират за секунда,все се катерят по кошарите,обикалят ги,излизат от проходилките и ставам Crazy
Миши,много сте готини на морето,надявам се и ние да го видим,каним се да тръгваме на 23.07.
Ирини ,добре сте разпуснали,браво на вас!
Вени,сигурно това ти е бил един от най-готино изкараните рожденни дни,желая ти все такива изненади хубави да получаваш! Hug
Диман,браво,че си успяла да се справиш с проблема на малката принцеса,сигурно ти е олекнало доста Hug
Ви,нашия дневен режим е следния:(малко сме напред със захранването)в 8 АМ,в 10 попара(или Ам с бисквити,елда със сирене..),в 13;30-14 обяд от детската кухня-супичка и основно-общо около 300 гр.към 17.30-крем или каша,кисел с плод,грис и вечер към 21 пак АМ.А за спането-по два пъти на ден от 11до 12.12.30 и после от 15 до 16-16.30,ако не са спали добре,дремвам и към 19 понякога за 20-30 мин.и после вечер заспиват към 21.30,това е за нас. Grinning
Марианкадано вече Веси няма Т baby_neutral
Щях да забравя да се похвалим,че Дари има вече 7-мо зъбче,още малко и ще догони Ради,който е с 8 от преди 2 месеца Mr. Green
Ако някой съм проспуснала извинете ме,но малките побъркват баба си в другата стая и отивам на помощ,доста са палави още от сега,да са живи и здрави само,как ще се оправям незнам ooooh!,е все някак,няма начин Mr. Green
До скоро! Hug

# 104
Ние вече сме 7600 г (+300г) и 75 см (+3см).

Режимът ни е следният:
9-10ч. сутрин попара
играе си около час и половина и спи около час;
12-13 обядва пюре
играем си около час и половина и за да заспи го кърмя, спи около 2 часа;
17-18 следобедна закуска - каша или плодов кисел
21 - кърма до сутринта Не винаги заспива, но все се надявам, че  е временно.

Общи условия

Активация на акаунт