Отговори
# 210
                                      ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БАТЕ ИЧИ.

Алина, и аз чух, че е скъпичко и май ще ходим само аз и баткото на Аквапарк.
 Ive1ina, супер къщичка.Много приятно изглежда, ходи ми се лятото на планина, но моя съпруг няма да го пуснат в отпуска.
 Steli-ssd, и аз не давам да го носят на ръце, обаче как шета из къщи. Сега ще обирам пръстта от една съборена саксия. За женското парти направо ти завиждам, групичката ни много оредя, на дискотека не помня кога последно съм ходила.
 Мамичка Яничка, какво е това нетърпение да си платиш сметките, сигурно не са големи.
Alexal, и вие добре сте си изкарали на хладинка и барбекю с биричка.Мерси за пожеланието.
 Миши 06, не чакай 5г. За моя съпруг казвам, че е романтичен колкото дърво, за разлика от мен. В събота сутринта взе баткото и ходиха за риба, донесе 1 папур и аз му казах: "Сигурно това е букета по случай годишнината", той се смее и кима утвърдително. Беше забравил да купи. Само като идея да ви споделя - правила съм рожден ден на мъжа ми от типа "Изненадааа". Прибира се от работа  нищо неподозиращ и цялата компания го чака.
 Dennis, браво пълна програма. На гърне не съм слагала Мишо, и не мисля скоро да го слагам, въпреки че в тези жеги...
 Yoanna77, не знам как се справяш с две наведнъж, възхищавам ти се.
 Fibi4ka, остана ли малко от пицата, че да дойда. Я да кажеш рецептата.
 Ави, да му купите на Сашко една тарамбука от Тунис, да барабани по нея. Брат ми беше донесъл една от там. Миналата седмица като се събраха с племенницата ми-тя танцува, Мишето дрънка на китарата легнал на земята и баткото барабани, голямо шоу.
 Irinii, не се канете само , ами отидете и после ще разказваш.
 Mari_anka, браво на леля ти, че е дошла.
 Доника, сега не си спомням каква беше диамантената, но дано  да имаме търпението и обичта един към друг и да не обръщаме внимание на дребните конфликти, без които не може.
  Днес бяхме на консултация- 9.900кг и 76см.
 Сега като си зачетох постинга, съвсем стенографски, но бързам да приключа преди дивачето да е станало от сън.

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 17:34 от sladur4e*2

# 211

Тортата, балоните и празничното настроение днес е от нас по повод 3-тата годинка на малкото ми пораснало момченце Ичи Simple Smile

Благодаря на момичетата за поздравите за Ичи  Hug

Да си призная вече трета година този ден е една плетеница от емоции в мен... хем ми е страшно приповдигнато и празнично, в същотото време едно малко носталгично... мислите ми все ме носят към моментите около раждането... абеее няма угодия ей  Laughing
Иначе деня си минава с пълна пара, Торта и балони за яслата, за у дома и за съботния детски купон... и така Simple Smile

Аз утре съм на линия за срещатата, както и за басейн съм готова, само да се разберем Simple Smile

Хубав и усмихнат ден, отивам, че задачите ме зовът Simple Smile

# 212
Здравейте майчета на десетмесечни пълзящи зайчета Heart Eyes

Бързам да се разпиша, че нашоследък попрочитам почти по диагонал, но време за писане не остава...

За нас:
Великото преместване е вече факт  Crazy Още не мога да си намеря туй-онуй- шантава работа, ужким в по-голямо жилище се преместихме, пъм място пак не остава за някои джунджурий. май е време да се оттърва от тях, след като седят в кашони вече трета седмица... От първия ден в новото жилище Марти спинка в отделна стая, заспива сама, занимава си се - е, не до безкрай  Crazy Малко ми е кисела тези два-три дни, но Слава Богу, зъбчето което я мъчеше най-сетне проби днес  Praynig

Със захранването бавно, но славно продължаваме. Към ден днешен моето съкровище е опитало всички зеленчукови пюрета на Хип, царевиза и картоф с пъщарнак на Семпер, пиле, заек и телешко на Гербер, както и пиле на Хип. На плодовите  се муси, но аз не я насилвам, колкото и кавото иска. Въведох глутена, както и сиренето - никаква реакция  Laughing
На 9 месеца и половина мерките й бяха 73 см, 8500 гр. Опитва се да лази, слагам я в проходилка, като от вчера прави крачки напред. досега се движеше само назад и в страни.

викат ме, ще се включа пак скоро, дано!

ЧРД на бате Ичи, да е все така палав и игрив, жив и здрав!!!

# 213
Здравейте и от нас !
Най -накрая да намеря 5 минутки и да се включа.Напоследък взе да ми идва много на нагорнище с работата и малката.Цялото семейство изкарахме някакъв гаден вирус с повръщане висока температура и разстройство.Резултатът е ,че за 3 дена аз свалих 3 кг. ,мъжът ми 5 ,а Дария 500 гр.Доста се бяхме уплашили за малката ,но слава богу всичко е наред сега.От напъването при повръщане получи хернийка на пъпчето.Педиатърката и залепи една специална лепенка ,която трябва да стои 20 дена и всички ще се молим да се отървем само с това ,че в противен случай ще се наложи оперативна намеса.Някой има ли инфо какво точно се прави в такива случай? newsm78
Съжалявам ,че ви натоварих мацки ...Разбира се се случват и хубави неща.Вече два пъти ходихме с малката на море и Август живот и здраве пак ще отскочим.
За гърнето - ние всяка сутрин пишаме и акаме в него.Следобед също ака в гърне.Не помня от кога не е акала в памперс(изключвам диарията по време на вируса).Според мен се забавлява ,но не мога да преценя дали съзнава или не.
За ходенето -милата ходи като патенце ,с едни глеми крачки ,бърза ли бърза ...но все още не може да пази равновесие сама.Забелязвам ,че стъпва малко накриво с едното краче(отваря ходилото настрани).Дали трябва да се консултирам с ортопед?Кога трябваше пак да ги водим профилактично ?Въобще кажете какви прегледи ни се полагат и на колко месеца,че тук в провинцията са много назад в това отношение.
Сега ви оставям,че май много дълго стана.
Страхотна сватба Ирини.

# 214
sladur4e*2 Когато ти четях поста се смях от сърце защото в нас е същата картинка аз съм супер романтична обичам да пътувам,обичам изненадите.А той точно обратното

# 215

Честит 3-ти Рожден Ден на малкия, голям бате Ичи!!!
Да расте весел и щаслив за радост на мама и татко!

# 216
Привет
ЧРД на Бай Ичи!
Утре ще дойдем на срещата, но времето ни е ограничено, само за 1 час
Лека нощ на всички Heart Eyes

# 217
  • Пловдив

ЧЕСТИТ РОЖДЕН НА ИЧИ!
Много да слуша и радва мама и татко!

omnipresent , много се радвам, че сте добре! Честит ви нов дом, да е пълен с много смях и щастливи моменти!
cvetiberova и в Пловдив е много горещо и разхождам Стенли сутрин до към 12ч. Но пък за сметка на това днес го оставих за 2ч и аз като Мамичка Яничка ходих да плащам сметки  Mr. Green
Аз още от сега правя списък на нужните неща за морето и сигурно и ние ще сме с мнооогооо багаж. Ще пътуваме с 1 кола и 1 миниван! #Crazy
Ирини, накара ме да си припомня и моята сватба.... Rolling Eyes...Аз също си бях избрала цвят, който да бъде доминиращ - светло синьо - акцента на роклята, на панделките на столовете, на сватбената торта, на украсата....... Laughing Laughing Laughing След много мислене за подходящ акцент /розовото ми е много любимо/ идеята си дойде сама -  понеже бях сигурна че бебето ще е момче /макар още да не се знаеше/ реших - СИНЬО!  Wink
Аз нямах много шаферки, а само 1, защото имах известни съображения!!! Но пък съм била шаферка и е голяма веселба!
sladur4e*2 , ние събаряме столовете и вече... #Cussing out...ама сега мисля мерки за сигурност.

Спокойна вечер и   bouquet

# 218
Честит рожден ден на бате Ичи!

Да расте здрав и весел, да има хубаво детство и много щастливи мигове на мама и тати с двете дечица! Приятен празник!
 След малко ще се появим пак! Laughing

# 219
Добър вечер и от мен в тези късни доби! Grinning
Още няколко минутки и ще стане за "Добро утро" Laughing, но едва сега намерих време да седна да ви драсна два реда. Леля е у дома и много ми помага. А аз съм като отвързана. hahaha Голямо миткане му направих през тези два дни. На обяд празнувахме именният ден на моя близка приятелка в едно много приятно ресторантче. Бяхме в съвсем тесен кръг - аз, приятелката ми и свекърва и. Ама тази свекърва голяма бъбривка бе, не можахме да и вземем думата. ooooh! Laughing Като се прибрах, си легнах уж за малко, а като се събудих, станало време да взимам Мимка от градинка. А лелята в детската градина я беше гримирала и нашата кипра сигурно един час си държа устата в странна поза, за да не и се изтрие червилото. Много смешна беше. hahaha И естествено, нали е на мама кафеджийката, ме замъкна на кафе, където не се размина без сок и сладолед и... много тичане. Хубавото, обаче е, че се заигра с едно детенце от нейната групичка. Смяха се нещо, а аз бях много доволна. Това са и първите социални контакти така да се каже. Напредва ми детенцето, ама си е голям зор. После тати ни взе с колата и ни закара в Пловдив на психолог. Докато изчакаме да свърши урока, ние с него пийнахме по нещо разхладително на най-близкото кафене. А Веселушка, милата, днес много малко време прекара с мен и ужасно и липсвах. Така ми се зарадва като ме видя, че веднага протегна малките ръчички към мен. А като ме накачат и двете, като кърлежчета са ми. Heart EyesЕх, щастлива съм. Но леля утре си отива и започва екшъна отново. ooooh!
Честит 3-ти рожден ден на бате Ичи! Да расте щастливо, палаво, игриво дете, обградено с много обич.

Щастливка, да разказваш как е минало партито. И ние като вас, празнуваме рожденният ден на Мими по няколко пъти. Като циганите Mr. Green, три дни яли, пили и се веселили. Веднъж в градинката, веднъж у дома и после детското парти. И естествено, има три торти. ooooh! Grinning
Алина, къде се намира този Аквапарк? Много ме заинтригува. Grinning А за цикъла, не се безпокой, ако я кърмиш още. Спомням си, че кърмих Мими 1г. и ми дойде след 10м., а на една приятелка след 11м. Shocked Изчакай още малко и отиди на гинеколог. По принцип съм чувала, че ако не ти дойде до 9м. е добре да си направиш преглед.
Доника, честито зъбче и от мен.  Grinning Ние сме с все така беззъба усмивка.
cvetiberova, и ние като тръгнахме за морето, помъкнах мнооого багаж, но истината е, че не използвах и половината от дрехите, които взех. Ама да има. Mr. Green Там и аз я храних с пюрета. Днес и тук беше адска жега. Като отивах да взема кухнята на Веси, мислих, че ще пукна някъде по пътя. Имах чувството, че сърцето ми ще спре. Някакъв ад! Не се ли очаква захлаждане тези дни? Че прогноза не съм гледала.
sladur4e*2, чудесни мерки има юнака. Grinning Тук дечицата на приятелките ми масово свалят по 200-300г. Лекарите казват, че е нормално в тези жеги. Но Веси няма накъде да сваля, тя и без това ми е една фина, фина. Crazy
Щастливка, по отношение на чувствата около рожденният ден на Мими (а сигурна съм и на Веселушка) изпитвам същото. И като се съберем майките на детското парти, докато децата се забавляват, ние с носталгия и щастие, разбира се, си спомняме момента на раждането. И се надпреварваме да си разказваме за кой ли път историите си. И винаги ни е толкова интересно, все едно ги чуваме за първи път. Simple Smile
omnipresent, много се радвам на хубавите неща, които ти се случват. Grinning Hug Честито ви нов дом. Много щастливи моменти да изживеете в него. Praynig Хубаво е, че Марти вече спи в отделна стая. Моите кипри и двете си имат стаи, много е удобно. Мимка от малка е свикнала и изобщо не се страхува. А Веси от още по-мъничка е сама. Разбира се, нейната врата я държим все още отворена, за да я чуваме като се буди.
Ех, cazo, приятно ми е да те видя отново. Хубаво е, че болестите са вече зад гърба ви и дай Боже да не се повтаря. Praynig А как изглежда тази херния на пъпчето, че Веси много ме притеснява в това отношение. Много и изкача пъпчето понякога.
Изглежда сякаш излиза от гнездото (ако мога така да го опиша) от време на време. Сега за ортопеда. Първият преглед е на 1м., вторият на 6м., а следващият е на 2г. Така каза нашият ортопед, който е може би най-добрият в Пловдив. Не мисля, че имаш повод за притеснение. Като проходи и проблема още съществува (защото сега не може да се прецени още), за твое успокоение не пречи да я заведеш.
Миши06, относно романтиката на мъжете ни, и аз се нареждам при вас със sladur4e*2. Simple Smile
steli-ssd, предлагам дружно да изненадаме софийските мами на някоя тяхна среща. Grinning Браво на тях, много са организирани и винаги заредени със страхотни идеи. Hug
tzvety, обеща да се появиш пак след малко, а те няма. Thinking Скучно ми е сама.
Лелеее, минава 24.30ч. , а моята Мимоза продължава да разказва приказки на баща си в леглото. Опасявам се, че го е преспала отдавна. А уж той отиде да преспи нея. hahaha
Май обещах да драсна само два реда, пък то какво стана... ooooh! Цял ферман. Тази моя бъбрива уста, няма затваряне, ей! Laughing
Целувки от мен и спокойна нощ. Май пак ще се пържим в собствен сос, не се разхлажда на вън и това си е! Crossing Arms

# 220
Момичета, няма да редактирам предният си пост, че и без това стана много дълъг. ooooh!
И понеже вече е 18-ти, а си имаме рожденничка и минирожденници, ще им честитя.
Честит Рожден Ден, sparki! Да си ни жива и здрава! Много щастие, късмет и любов!

Честита 10-та месечинка на Виктор на дилИпилИ, Ян на Chochi, Ванеса на Mila84, Даная на Кузманка и Ралица на Пики! С пожелание за безгрижно детство и палави детски игри! Heart Eyes

# 221
Тук съм, Марианка,ето ти компания, и аз по късните доби! Mr. Green Вечер докато изкъпя децата, нахраня, първо е беби, след това е вечерята, после къпането на каката и лягането й, което си е цял ритуал...  и то станало това време. Да ти кажа и ивето си ляга много късно-рядко в 11 да е заспала, по-често сле случва 12-01, но пък сутрин може да спи и до обяд!
Да ви кажа, относно детската площадка, която редовно почистваме семейно, и на която мъжът ми оправя пейките и люлките-много съм ядосана от тази вечер-майки, мои приятелки Close, които недоволстват срещу мърсотията по тези градинки, не се включиха в чистенето , разбира се , но в цапането-първи.Пликът със семките в ръката- и всичко хоп на земята!  #2gunfire Направи мъжа ми някоя пейка, и след няколко дена-всичко изпочупено. Но той откри начина- направи две от стари ски, е това няма счупване, от миналото лято са си още здрави. Сигурно ви изглежда дребни за ядосване такива ситуации, но все  ме е яд на българския манталитет-там, където играят децата ни, вместо да се опитваме да го направим по-чисто и по-уютно/то се е видяло, че от общината да не чакаме/, то самите ние съсипваме Sad!
Относно : детската кухня- още не сме я почнали и няма да е скоро, но да ви обясня как взимах храна на Ивето и как и вие може да се улесните, ако пункта ви е далече. Нещо подобно на варианта на Ави!  Събирате се няколко майки-кандидатки и говорите с някоя баба-пенсионерка такъв беше случая при нас, в продължение на година и половина една баба ни я носеше съвсем наблизо, а когато не можех да си я взема лично, я оставаше в пощенската кутия. Такива жени вземат между 10-20лв на месец, но пък е удобно в зимните месеци най-вече!
За срещичката- еми, хайде, пловдивски мами, изненадайте софийските! Laughing
Утре най-вероятно сме на линия, не знам дали ще сме точни, че Алекс спи по това време, но ...ще ви намерим!
Ами аз приключвам вече, че стана много късно, сутринта от 7.30 съм на крак! ooooh!
За Спарки и всички мини рожденици днес: от мен

Последна редакция: ср, 18 юли 2007, 01:42 от tzvety roussimova

# 222
Добро утро, сладурки в този ранен час! Grinning
Аз хубаво се усмихвам, ама честно казано хич не ми е до смях. Confused Като видях, че и след 01ч. Мими няма намерение да заспи, отидох да се опитам аз да я преспя. И какво да видя? Баша и хърка до нея в леглото, а нашата се развилняла. Станала, тича си из стаята, куклите подрежда... ooooh! Та се наложи да го заместя аз. Не помня кога съм заспала, но в 03ч., той дойде да ме събуди, че Василена била будна от час и половина и с леля ми не можели да я преспят. А аз умряла за сън, с полуотворени очи, се запътих да я дундуркам. И тъкмо заспа към 04.30ч., аз реших да измия шишето от млякото (за да го подготвя за сутринта), дребното пак ревна. Хайде процедурата отново. Нооо, този път не успях да я преспя и от 05ч. сме на крак. Наложи се да си направя едно кафе, защото съм спала само около 3ч. и се чувствам като парцал. Tired Сега тя си играе на спалнята, баща и спи, Слава Богу и Мими спи. А аз пия кафе и пиша. Simple Smile
Момичета, днес имам неприятен повод да ви почерпя. Навършват се точно 9м. от смъртта на моят татко.  smile3518 И ще го направя с любимите му вафлички.

Обожаваше и кафе и нека тази сутрин то е от мен.

Даже и чашката от която пиеше беше същата, а кафето нес с много захар.
Днес сме канени на детски рожден ден. Първото бебче от компанията става на 1г. Мими много иска да отидем, но денят е такъв, че не знам дали е редно. Rolling Eyes Не ми е никак до празнуване, ще се чувствам зле. Може би ще се извиня на майката и няма да успея да я уважа.
tzvety, става ми болно като разказваш как майките не оценяват това, което правите за дечицата. Close Вместо да се включат поне в поддръжката, те сякаш нарочно правят боклук и т.н.
Гледам, че твоята кукла е на 3г9м. Защо не я пуснеш на детска градинка?
Приятен ден ви пожелавам. Целувам ви! Hug

# 223
  • София
Добро утро Simple Smile

Разсипвам кафето и по-бързите да взимат. Познайте кой не спа цяла нощ ...

# 224
Привет майки-зайки и малки зайчета!

Да честитим днес рождения ден на Спарки и 10та месечинка на букета от 18о-септемврийски бебчета - Ванеса на мама Мила84, Ян на мама Чочи, Виктор на мама Дилипили, Даная на мама Кузманка, Кристиан на  мама Плами, Симеон на мама Каролина, Емилиян на мама Галя, Неда на мама кукумявка под прикритие, Ралица на мама Пики!

На днешния ден винаги се сещам за Васил Левски, който също е роден на тази дата.
Ирини, честит рожден ден и на татко ти! Да ти е жив и здрав и много борбен дух му пожелаваме!

Цвети, браво за чудесното изкарване на морето! Габи е голяма сладурана! Моля да ни просветлиш какви супички сте яли на морето  Grinning!

Омни, вчера си мислех за вас, дали сте ни вече съседи и хоп - ти се обади. Много топлина и уют да ви обгръщат в новия дом дълги години наред! Искаме да ви видим с Марти!

Cazo, радвам се, че се включи. Бързо да възстановявате килцата след тежкия вирус! Не е леко да се ходи на работа и да се гледа детенце, но скоро повечето мами тук ще са на този хал. Да са ни живи и здрави дечицата само!

А пловдивските мами трябва да знаят, че ужасно ще им се зарадваме да ни изненадат на някоя среща. Даже специално за вас бих организирала един чуден пикник в планината, за да избягате от жаркото слънце под тепетата! Бихме могли да изберем и някаква междинна точка между двата града за пикник сред природата. Чакам идеи!

Марианка, нека татко ти почива в мир!

Общи условия

Активация на акаунт