Отговори
# 135
  • Пловдив
Добро утро!

По едно цвете за всички, които имат днес повод за празнуване!

yoana77 - мерси за кафето!
Ави, желязна ти е системата за кухнята! Браво на теб! Явно много весело е било на пикника!
И аз от другата седмица започвам да давам на Стенли - дано му хареса! newsm78
mama_meggie - хубаво е бебетата да пълзят, но аз го ограничавам Стенли, защото прави много бели и нямам мира за 5мин. Но сега от 1-2 дни се е научил да избутва столовете, с които му преграждам пътя към разни опасни места и вече незнам.... newsm78
Алина, момичетата са ти написали най-важните неща....Вярвай, че някой ден може всичко да се промени.... Praynig

Вчера бяхме на лекар, след като повторихме изследванията - последно 100 ни се оказа хемоглобина - изписаха ни капки Малтофер да пие 1м. Хранителен режим - Ирини ти все едно с лекарката си говорила, изследване на урина и след 1м. отново на изследвания. Имаме лека анемия, която се познавала по прозрачните клепачи и връхчета на ушите! Shocked
Дано всичко се оправи по-бързо!

Весел ден на всички!

П.С. Благодаря на Цвети!!!   bouquet

# 136
Ей, къде сте бе, банда?

Ние преди малко се върнахме от разходка с Йоанче... Купих и гърне - ей така да свиква с присъствието му. Като се прибрахме я сложих за малко на него и тя се потресе - веднага скочи Shocked И вашите бебоци ли бяха така? Сега я оставих да си играе с него - да го опознае, ама въобще не знам дали ще се сприятелят... newsm78
Имам известни подозрения, че видяхме kaleia днес в "Щъркела", но съвсем не съм сигурна... Вие ли бяхте?
meggie - непременно ще споделя на Димитър, че градинките му са единствената ти радост в Ахтопол Laughing. Много жалко, че е толкоз далеч от Бс, иначе можеше да отскачате...
Ави - идеята ти е просто удивителна. Наистина си мн практична Simple Smile
Мамичка Яничка - имам няколко въпроса към теб:
1. Къде живееш в Бс?
2. От къде взимаш кухня на Алексчо?
3. Нямам други въпроси Mr. Green
дилИпилИ - bist du noch da? Wink
steli-ssd - вие бързо да се отървете от тази анемия!

Ми, друго сякаш не се сещам... айде ЧАО до скив!

# 137
fibi4ka , аз гърне взех преди месец и малкия вече е свекнал с присъствието му. Когато му сменям памперса го слагам да поседи на него, но до сега само 2 пъти е пишкал в него - по случайност. Иначе не е от тези, които се задържат на едно място и трябва нещо да го занимавам докато седи на него. Успех !

# 138
Здравейте и от нас!
Най-накрая и аз се докопах до компа докато моите мъже спят  Mr. Green
Благодаря на всички за топлото посрещане!Ние продължаваме с неразположението,но се надявам скоро да видим това пусто зъбче  Laughing
Относно храненето през цялото време кърма на поискване само на обяд и към 18-19ч.давам твърда храна.Разбира се ако иска по друго време плод,зеленчук/обикновено когато аз ям /давам и на Сами.
Алина съжалявам за диагнозата на бебка.Както и другите майчета са ти казали-много любов,много търпение и кураж.Аз вярвам,макар да не се познаваме лично,че ще се справиш с всичко което ви предстои.Позволявам си да говоря така,защото преди да дойда в Израел работих с деца с увреждания.Едно от децата ,с които работих имаше тази болест.Момченцето беше в 1-ви клас и аз му помагах с уроците.Понякога влизах в клас,друг път той идваше в кабинета.Както и да е мисълта ми беше ,че с много търпение с правилен подход нещата ще се наредят.Само да уточня, че съм начален и ресурсен учител-по този повод работих с такива деца.
Контактувам с всички майки на тези деца,с които работих и им се възхищавам на смелостта и куража/имах деца с мн.тежки диагнози/.Та от тях много научих.
 Аз искам да попитам нещо.Когато дойдохме тук Сами беше на 5 мес. и нямаше как да му направим кръвни изследвания.Тук пък ги правят след като се навърши 1 г.Само ,че аз искам да пътувам за БГ в началото на август и тук няма да мога да ги направя #Cussing out та се чудя ще е проблем ли веднага да ги направя в БГ.Малко се притеснявам ,че нямам представа за кръвната картина ,но нямам какво да направя.

# 139
  • София
Snejana haj, няма проблем да му направиш кръвна картина. Можеш в частна лаборатория и после доктор да ти разчете резултатите. Ако детето има личен лекар, може и него да помолиш да ти пусне направление за изследване. В БГ се правят на 6 мес. и на 1 год., но ако искаш (има проблем или се съмняваш нещо) може и по всяко друго време. Аз четох във форума че в много държави не правят кръвна картина на 6 месеца, защото точно тогава желязото се е поизчерпало и хемоглобинът почти винаги е нисък. Така че по-добре че ще ги правиш по-късно изследванията - ще ти отпадне едно излишно притеснение, евентуално.

# 140
Здравейте, мамчета! Какъв приятен и свеж ден е днес!

Поздравявам всички празнуващи бебоци и техните мили майки!

Алина, стискам палци да имате достатъчно кураж, търпение и любов, а за последното не се съмнявам! Когато погледнеш малкото нежно създание, ще насъбереш и от всичко останало! Стискаме палци, скоро да имаме добри новини от вас!

Фибичка, ние също си имаме гърне и си го ползваме най-редовно от 6 месечна възраст! Тогава ми трябваше, за да и взема урина, а тя пък започна да ака в него всяка сутрин! Сама си го направи и не я спрях! Така вече се слагаме по няколко пъти на ден и почти всеки път имаме резултат!

За храненето си имаме и ние "график":

6.00-  7.00  кърма
 9.00-10.00  попара /но не с чай и захар, а с диня/
                    суров плод с фини овесени ядки или кус-кус
                    кисело мляко /Верея 0.1%/ с бисквити /Хогаренас или обикновени/
13.00-14.00 зеленчуково пюре с един жълтък
                    макарони /спагети/ с дотен сос
                    пюре с пилешко месо
                    пюре с филе от хек /на пара/
Понякога добавям козе сиренце и сухар към обеда! Започнах да пасирам само някои неща, а други предлагам на парченца /картоф, лук, ориз/, за да свиква да дъвчи!
17.00-18.00 суров плод
                    млечна каша
21.30-22.30 кърма

И един-два пъти кърма през нощта!

Ивана яде всички плодове сурови с изключение на шипките:) Не признава готовите храни, а само мама каквото е сготвила Simple Smile След ваканцията на яслата ще се запишем и ние на кухня, но не знам, дали ще я яде!

# 141
Здравейте мами и техните сладурчета!
Честита месечинка на Неда, Максим , Даниел и Иван!

Използвам момента, докато дечковците спят да драсна няколко реда.
Вчера бяхме на консултация и да дадем отчет : 8700кг - 73см  , +600гр за месец
В бързината и притесненията, че закъснявахме, а след нас чакаха няколко бебета, пропуснах да питам най-важното, за което мъжът ми настояваше-за забелването на пишката,  Embarassedпри което снощи той ми вдигна голям скандал-как е възможно да съм толкова разсеяна и да забравя да питам за това, което ни притеснява. Тъй като по въпроса сме доникъде!
За пикника-решихме да го пропуснем поради няколко причини-основната е пъпчиците на Ивето, за които док е категорична, че не е шарка, а нахапване от насекомо, най-вероятно от бълха, като ходихме на селото при баба ми. и да се презастраховам реших  да не излагам бебетата на опасност. Освен това ни отказа и лошото време-мислех, че и горе ще е студено и ще духа. Но...следващия път се надявам да сме на линия! И чакаме снимки с нетърпение!
fibi4kа, много е хубаво клипчето, и аз сътворявам нещо в момента, но ще се похваля следващите дни, когато имам време да го довърша! а за гърнето-имам хубаво, като камионче е, но още не съм слагала Алекс на него, той, какъвто е подвижен , незнам как ще го задържа там. С Ивето бях доста напреднала по това време-всяка сутрин там си вършеше работата Laughing.
mama meggie i steli-ssd и Алекс е много бърз в пълзенето вече, навсякъде се изправя сам, дори се пуска за няколко секунди без да се държи никъде, вчера навън се водехме за 1 ръка доста време, но още не сеща да се катери. В проходилка почти не ще.Steli-ssd, бързо да преборвате анемията, а за пъзелите-ще осигурим за Стенли, не се притеснявай!
Като гледам какви неща хапват дечицата ви-ние сме доста по-назад в захранването, тези дни ще опита попара и овесени ядки, за супички и манджи от детска кухня изобщо не си и помисляме още, засега сме на АМ, пюрета-плодови , зеленчукови и месни и кашички. Сокове почти не иска.
Алина,, мила, много силно се надявам да се оправи малката сладурка, това , че сте я кръстили е добре, аз вярвам на такива неща, и дано Господ ви помага!
Snejana haj, diman много добре ти е обяснила за кръвните изследвания, точно това е и моето мнение.
Марианка,, бързо оздравяване, стига толкова темп и течащо носле.Мими ходи ли още на градина-сигурно оттам носи вируси на Веси/или пък най-накрая ще си имате зъбче newsm78!
Хайде, свършвам, че сега ще се събудят, поне да свърша и малко домакинска работа! Hug
Леле, докато го напиша това, цели 3 постинга в темата! Mr. Green

# 142
Здравейте прекрасни мами и от мен.
Честита месечинка на всички които празнуват днес.
Да ви се оплача от 2 дни изобщо не ми върви.Вчера докато готвих си изгорих цялата ръка.Добре,че не е лявата,че аз нали съм си левичар и не усещам много затруднения.Само дето сега не мога да хващам малкия и да го нося.Мишо вече ходи но със помоща на мама и тати.Лек ден на всички.

# 143

Мамичка Яничка - имам няколко въпроса към теб:
1. Къде живееш в Бс?
2. От къде взимаш кухня на Алексчо?
3. Нямам други въпроси Mr. Green

1. Живея на Раковска, срещу радио "Веселина", до Борисовата градинка;
2. Кухнята е една пресечка преди "Краснодар", близо ми е до вкъщи;
3. Нямам повече отговори  Joy

# 144
Ави, страхотна си! Направо ме уби с тази рационализация с пощенската кутия, невероятна идея!
Миши 06, слу4ват се такива сакатлъци, ама да минава по-бързо! Мажи се с нещо за целта и скоро ще си във форма! Peace
tzvety roussimova, не знам какво е състоянието на пишката, но някои педиатри препоръ4ват да не се забелва, така 4е споко, може би е за добро, 4е не си питала и няма да тормозите детето. А за скандала...такива са мъжете понякога. Но ако те застанат на наше място и трябва да вършат цялата работа по отглеждането на децата и да се справят с ежедневните притеснения, хи4 няма да се справят по-добре от нас и 100 на 100 половината от нещата ще им останат несвършени, забравени или претупани. Ще му мине на мъжа ти.
Алина, Бог ни праща само изпитания, с които можем да се справим! Вси4ки носим кръста си, за едни той е по-лек, за други - по-тежък, но това е твоят живот, твоето дете е твоето съкровище и ще направиш най-доброто за него. Мога много неща да ти кажа, но се страхувам, 4е от разстояние могат да прозву4ат фалшовоуспокоителни, а наистина разбирам как се 4увстваш.

# 145
Привет момичета и сладки септемврийчета!

Май пропуснах да приветствам Snejana-haj в отбора! Добре дошли със Сами!

Радвам се, че ви допадна "рационализацията" ми! Възползвайте се от идеята! То може и просто в пощенската кутия, но не ми се иска да я държа отворена или пък друг да има достъп до нея. Понякога получавам важни документи.

Миши06, бързо да ти мине изгореното. Знам, че много боли. Аз съм любителка на доброто старо мазило Дефламол. Научих го още на детските лагери - мажеха ни обилно като изгорим. Да споделя и, че при изгаряне като твоето (не слънчево), ако веднага се напръска местото с пяна за бръснене, последствията са по-леки и вероятността от излизане на мехури е нищожна.

Ирини, сигурно си заета с трескава подготовка за утрешния ден. Нека той бъде вълшебен за твоята приятелка! Очакваме разказа ти.

Цвети, поздравления за чудесните р-ри на Алекс! Надявам се скоро пишлето му да се отвори от само себе си и да не се притесняваш повече! Ама как добре те разбирам - нали доскоро и аз бях на твоя хал.

Асита, няма по-добра от мамината кухня с малки изключения! Горкият Сашко, ако чака аз да му сготвя нещо...

Фибичка, аз много отдавна купих гърне и започнах да слагам Сашко в края на май просто да си седи на него. Много бързо, обаче, схвана предназначението му и започна да пишка и да ака в него. Давам му някаква играчка да тропа с нея, но на два пъти, пресягайки се да я хване, се изтърколи той от гърнето. Тъй като спи в преносимите кошарки и няма решетки, а мрежа, Сашко няма тренинг с изправянето, защото няма за какво да се хване. Като почне да се изправя се чудя дали ще седи на гърнето. Онзи ден си помислих, че в багажа за Тунис ще трябва да сложа и гърне.  Mr. Green

Лека нощ и сладки сънища от нас!

# 146
Добър вечер, сладурки! Hug
Напоследък все по късни доби се включвам, но Веси е станала като малко кърлежче. hahaha Като се лепне за мен, няма мърдане. Не позволява да я оставя сама и за секунда. Вече спи, само Мимка е около мен. Grinning
Честита месечинка на празнуващите ни сладурчета днес. Желая им от сърце много любов и щастливо детство. Heart Eyes

Алина, прегръщам те и искам да ти вдъхна надежда. Hug Разказвала съм на всички тук за моята Мими. Предполагам, знаеш и ти. С работа, упоритост, любов и търпение се постигат чудеса. Вярвай в тях! Когато научихме за проблема, аз бях смазана. Даже няма дума, с която бих могла да опиша чувствата си. Непрекъснато плачех, съжалявах себе си, детенцето, питах се защо се случва на мен, на моето дете, с какво съм заслужила.... Постепенно осъзнах (не без помощта на момичетата от форума, на които съм адски благодарна), че всъщност имам едно уникално дете, на което трябва да се радвам и да помагам. И много, много да обичам (то това е ясно, от майчината любов няма по-голяма сила). В началото ми беше много трудно да разбера, че аз всъщност съм щастливка. Дъщеря ми ме научи на много неща - да бъда силна, смела, да гледам на живота с усмивка, да не обръщам внимание на  злободневните неща, но същевременно да се радвам на дребните неща и да ги забелязвам, да не се ядосвам за глупости, да бъда над много от нещата... Научи ме как да живея! Разбира се, и аз имам своите мигове на отчаяние. Момичетата тук са свидетели на тях. Но знам, че няма място за това, трябва да се боря за детето си и трябва да успея! А твоята Мимка е голяма красавица. Аз се влюбих в очите и, още щом я видях. Но искам да ти се извиня, че на срещата в Бургас, не те познах. Още мисля за това и се чувствам неудобно. Embarassed Но тогава, нали две от момичетата, които трябваше да дойдат липсваха (teedy дойде много късно, а fibi4ka имаше ангажимент) и в един момент съвсем се обърках. Embarassed Следващият път като дойда в Бургас, искам непременно да те видя. Hug
Миши06, много съжалявам за изгорената ръка. За Дефламола, Ави е права. Опитай!
fibi4ka, и аз купих гърне, но и аз като теб, просто за да свиква да го вижда.  Mr. Green
tzvety, поздравления за мерките на Алекс! Grinning Пък аз не мога да те посъветвам нищо за пишлето, не е честно! Crossing Arms Laughing Така е, моят мъж само женски може да прави. hahaha Третият път, май ще трябва да сменям майстора. newsm78 Joy Благодаря ти много за загрижеността, Веси вече върви към оздравяване. Но много на често се буди нощем. Tired
Мамичка Яничка, имаш чудесно чувство за хумор. Така ме разсмя с отговора си на третият въпрос на fibi4ka (ама и въпроса си го биваше) hahaha. Еййй, развеселихте ме момичета. Някой, ако ме гледа от страни как си се смея сама пред компа, ще ми връчи жълта книжка на момента.
Assita, а ти къде беше, като те нямаше? Шегувам се, разбира се, просто липсваше. Hug
snejana_haj, никакъв проблем няма да направиш изследванията в Бг. А вие за колко време ще сте тук?
На irinii желая приятно изкарване на сватбата утре. Grinning
Спокойна нощ желая на всички ви! И ви изпращам много целувки! Heart Eyes Hug

# 147
Благодаря ви много за съветите мами аз се мажа сега със дефламола и почна да ми минава.
Алина, Стискам ти палци и знай,че сме със теб.
Мамичка Яничка Наистина имаш страхотно чувство за хумор смях се от сърце .Чак мъжа ми се чуди какво ми става.
Лека вечер на всички.

# 148
Миши 06 - наистина много неприятна случка. Бързо оздравяване!!!

При нас все едно и също само където утре моя любим има РД и черпя всички  с това:

# 149
Здравейте и от мен,по това време на вечерта се чуствам все едно цял ден съм копала ooooh!От умора дори не мога да заспя,дори и да легна се въртя до 12-1  CrazyМоите бебоци не се спират и това е,няма играчки,няма нищо,само да тичат насам,натам и аз след тях да не се наранят,тея глави дрънчат нон стоп,лошо ми става чак,ама какво да правя не мога да ги вържа.И за 5 мин.не сядат да се заиграят,веднага стават и прави,пускат се правят 1-2 стъпки и като тапи-бум долу. #CrazyА как се щипят,похапват чат пат и бъркат в очите......... Rolling EyesВече и  в количката не искат да стоят,искат да слизат постоянно и вече и навън трябва с предружител да ходя. newsm78И аз на море с тях ще ходя..............ще бъде весело JoyЗа идеята си струва,само да са здравички! Laughing
Иначе успях да си купя рокля и обувки за сватбата на която ще съм кума на 21-ви,вече наближава и започнах да се вълнувам,утре съм на фризьор,в този ред на мисли,много весело изкарване желая на Ирини ,може да си направим в албума със снимки,например Сватбата на нашите приятели Mr. Green
Алина,момичетата са ти казали всичко,няма да се повтарям,само ще ти кажа,че и аз съм с теб и Мими и се включвай по-често тук Hug
Миши06 и аз работя по успешно с лявата ръка Simple Smile,бързо да ти минава! Hug
Цвети,не се притеснявай за пишлето на бебчо,има време до 2 годишна възраст е срока да се отлепи кожичката,доста изчетох за това Whistlingи накрая взех сама решението да му я забелвам,но малко,по малко,да не е болезнено за него и когато му дойде времето ще стане(дано baby_neutral).Аз нали съм щасливка,че си имам и от двата пола,та какво да правя за всичко чета и за момченца и момиченца Mr. Green
Хайде Марианка,да сме живи и здрави ,след година две с таткото да поработи за едно момченце WinkВеси сигурно зъбките я мъчат,затова ти се буди.
Стели,засили месцето на Стенли и скоро ще забравите за анемията Hug
Нещо пловдивските мами сме в много намален състав,къде се губи Полинбг, и Веселка рядко се включва,как сте мами и вашите бебоци,липсвате Hug
Меги , а Лаци обича ли да е на плажа,като чета вие все сте по морето,как му се отразява климата?
Ави, благородно ти завидях за системата с кухнята,аз всеки ден вървя пеш по половин час в едната посока в най-голямата жега 12-12.30 до кухнята,все по един пек Tired,ама няма начин,добре,че поне оставям децата при свекърва ми да не тътря и тях,че съвсем ще  Crazy
Хайде,че нещо много се разписах,ще ходя да си лягам,спокойна нощ на всички от мен! Hug

Общи условия

Активация на акаунт