Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

• 12 291
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
donsyy, придържам се към това което е на кутията. ние дохранваме с НАН 1. изяжда различно - понякога само 40 мл, друг път 100 мл. зависи колко е успял да изсуче.

иначе:
2ра седмица - 80 мл
3та седмица - 90 мл
2ри месец - 120 мл ...
така намерих в нет-а за това колко трябва да изяжда бебето.

за плача - ами не точно - ама може да са почнали колики и му слагам капки и вече е спокоен Simple Smile

аз исках да те питам - за колко време се прави пробно кърмене - 1 час, 30 мин?

# 106
  • sf
ами аз едва го накарах да суче 30мин. или заспиваше с цицата или се дереше.
 Яна, прати снимка, да я видя

а от ИНфакола, има ли ефект?и как разбирате, че има такъв?

# 107
като ви слушам все едно виждам себе си.......................Аз си мисля че плача защото се притеснявам за пустото ядене-дали стига или не стига????????Това с кърменето било много сложно  Sick Дори не се и бях замисляла  Embarassed Ева досега плачка доста сериозно, чак като и сложих пеленка затоплена с ютийката на коремчето и малко кротна, така няколко пъти и сега ВЕЧЕ СПИНКА  Praynig На мен пък свекървата много ми помага, дори съм благодарна че не съм сама- все си мисля че не бих се оправила поне в началото.Много се шашкам като плаче детето..........

# 108
Аз пък сега се чудя не съм ли я обекла много леко днес, само по боди с къс ръкав е и чорапки, а в стаята и нея показва 25 градуса  newsm78 Вие как ги обличате бебовците? Сега се притеснявам да не я простудя, въпреки че забелязвам отзат на тила червени петънца, като от претопляне  newsm78

# 109
  • sf
моя навън беше с гащиризонче с дълги ръкави и крачоли, ама дихаше вятър, та беше и добре завит. а сега спи с боди къс ръкав, ама май му е хладно. после ще го облеча, че май прекалявам с разсъбличането. мъж ми вика, тряя се калява, ама от толкова малък. нещо ме е шубе, а кака му как я разхвърлях не е истина просто.

# 110
  • в мечтите си
Здравейте аз съм си отново тук...в понеделник вече ще ме приемат окончателно..
Пребиваването в ТК беше..ужасно.Попаднах на някакъв млад и нервен лекар...не иска да казвам каво изпитах като ме погледна за разкритие..дорева ми се...Беше възмотен че мойта лекарка не ми следи тоновете..сякаш аз съм виновна...и т.н и т.н
Дигна лекция как утре има планрани 17 за сецио../явно мислеше,че и аз се надам дараждам на 07.07/ което е пълен ъпсурд..та тъй...мрънка,мрънка и накрая му казах че ако няма проблем си отивам пък в понеделник пак...
Сякъш му олекна  newsm78
Истината е че всички там са много нервни...и друг е въпроса че чаках 2 часа да дойде някой лекар да ме погледне...дежурната се беше изпарила...
 така с мойте пемеждия...сега ще ви изчета..и ще се примиря с кафенце и вафличка  Crossing Arms

# 111
Момичета давате ли капки витамин Д и откога трябваше да се дават.

# 112
Михсилена,наистин ае много неприятно това отношение.Това,че им се случва всеки ден да израждат родилки,незначи че ние раждаме всекидневно?Трбва пък и малко психолози да са тия докита,егати.В тая държава всички се оплакват само,отиваш да си купиш хляб и продавачката ти разказва живота си.Най-лошото е,че и аз ставам такава,кой с квито се събира.. Embarassed А за тоновете и моите не ги мерят,тая седмица даже не отидох на консултация,щото и  без друго само ни прекарват през пръсти.Ама като прочетох постингите на Силвето се попритесних. Confused

# 113
  • София-Красна поляна
Миленка моя Доки днес ме прати утре в 8 да влизам. 7ми или не влизам. Каза даже ако не ме искат да се обадя той да ги оправя. Няма се шашкаш само и ти ще си минеш по реда.   bouquet

# 114
  • в мечтите си
Аз си се ядосвам по малко..нека е весело  Wink
Миме щом утре е великият ден УСПЕХ!!!! То наистина дъндания там...даже казаха че в момента се опитват да пригодят 3-та операционна...Моят запис беше перфектен...аз си се чудя дали тазът ми се води за тесен...имам мерките но немога да преценя...днес видях 3 бебчета..едни малки и хубавки ...как да не му се прииска на човек да ражда Simple Smile
Аз да ви кажа държа да родя когато бебо поиска..неща системи...то това си е стрес за него.А и никой не може да ми каже кога точно съм забременяла...

# 115
  • София
Просто откато затвориха родилното в Правителствена и другите болници се понапълниха тея лекари и акушерки изпушиха и се държат по много по различен начин да не кажа че са нагли! Crossing Arms Нали казват че в момента на ден се раждали около 50 ина бебета newsm78 мен някак не ми се вярва но мамите които са лежали там може да кажат! И като има няколко мами които си плащат вниманието към неплащащите е много по различно за съжаление! Rolling Eyes Това ми казаха вече родили мами в  Шейново а за ТК лошо не бях чула.......
Пожелавам на всички леко раждане!  Praynig Hug
NaMeLeSz  и на теб мила леко и утре да се радваш не едно здраво и хубаво бебче  Heart Eyes

# 116
  • Sofia
Лекси за Токуда ще пиша подробно на лични ако искаш днес или утре. Но с две думи, мина перфектно, няма немусени неучтиви санитарки сестри акушерки, и т.н.Всички са отзивчиви и любезни. Помагат за кърменето, обясняват всичко, всяка сутрин има визитация за мама и бебе отделно. Това с бебето естествено е много полезно, имаш време докато правят тоалетчето на бебо да зададеш всякакви въпроси за бебо. Отплеснах се, но после както казах по подробно.    Mr. Green
ЗА обличането, ние сме с пижамки тези дни, нали още не излизаме и под нея боди без или с къс ръкав.

# 117
Деси,а с епидурална ли роди и как мина?Днес съм залепена за компа,малката спи и аз почивам активно.Присъствието в темата е времето ми,в което мисля за бебо.

# 118
аз си се чудя дали тазът ми се води за тесен...имам мерките но немога да преценя...
Моя го измериха 18 см и казаха че е тесен. До колкото съм чела 19 се води за граница.
Но все пак зависи и бебчо колко е голям. На беболинчо главата е 9.7 и моята докторица каза че може да се пробвам с нормално, защото за сега поне бебето е малко. Но ме предупреди че е много възможно да стане на секцио по спешност. Предишната докторица същото ми беше казала. Даже тя директно ми говори за секцио.
Аз си мисля че като отида в ТК при дежурния лекар и ще ме засилят направо за секцио ама каквото кажат - те са докторите

# 119
  • Sofia
kami27, и аз ревях заради кърменето - просто е въпрос на физиология. после реших, че по-добре да го оставям 20-30 мин да си цока колкото може и да си имаме тази емоционална връзка и след това да си дояжда. по важно ми е да расте и да събира сили, отколкото да гладува. все пак има бебета които са изцяло на АМ и нищо им няма. а и така имам време и за себе си.  Blush

иначе давам сабсимплекс - за сега вършат работа - инфакол-а педиатърката помоли да и занеса да види какво има в него и да прецени, но каза че по-принцип е ОК.
h.kirova - за капките на нас нищо не ни казаха като дойде педито вкъщи  Thinking
сега си записвам във вторник да питам

Общи условия

Активация на акаунт