Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

• 12 290
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • в мечтите си
Ами беболинчо ненам какво значат...
D.sp 24,D. cr 26, D.tr. 28 и C.ext. 19.5
....ето това пише....и такам аз сядам да намеря,примамлива рецепта за пица...

# 121
  • Sofia
mixilena, те гледат точно ей това: C.ext. 19.5
при мен беше 20 и бях секцио. ама то и моя го бяха изкарали голямо бебе (въпреки, че като се замисля за дължина 48см 3,400 си доста килца)

исках да питам - как къпете бебетата като са им паднали пъпчетата - слгате ли им нещо отгоре. че искаме днес да направим вече истинска баня на нашия Александър Simple Smile.
утре сме планували една голяма разходка с кафе в Южен парк - ама да видим какво ще стане.

за дрехите - моя сега е с ританки и блузка с къс ръкав, завит с одеало и спящ на терасата. чакам го да се събуди за ядене след около 30-40 мин.

# 122
Витамин Д се дава след 40-я ден,но доколкото знам в зимния сезон. newsm78

# 123
  • sf
на нас предписаха Вигантол/ демек вит.Д/ след 21вия ден .
и аз искам вече истинска баня, ама още не му е съвсем чист пъпа. има още малко корички и мисля да изчакам

# 124
19.5 звучи добре. Все пак зависи колко е голям бебчо.
За витамин Д аз съм чувала че лятото няма нужда да се дава, но ще слушам педиатъра.

# 125
  • София

Здравейте и от мен, най-после сме си у  дома със малката Жасмина, след по-дългия престой в болницата.
Беболично не знам дали някой ти е отговорил на въпроса Simple Smile вече, още не съм доизчела страниците но за всеки случай ще ти отговоря аз, защото раждах в ТК Simple Smile.
Искам да питам мамите раждали в ТК: Нали бебчовците са при вас през цялото време. А какво се прави докато има свиждане в коридора или в кафето долу или ако трябва да се изкъпете или да отидете до wc?

Няма от какво да се притесняваш, дали ще можеш да излизаш, те бебчовците спят почти през цялото време, даже за хранене трудно се събуждат, а ако имат и жълтеница, (както повечето бебета), та почти не си отварят очите първия , втория ден.
Честито на всички, които вече са станали мами  bouquet и леко и бързо раждане на всички останали   bouquet Heart Eyes.
Хубаво е да си мама  Heart Eyes

# 126
  • sf
мен ме беше страх да го оставям сам за по-дълго време. за тоалетната и банята- да, ама ида до кафето- не.

а аз да питам- как си организирате нещата около приготвянето на добавката? колко шишета имате, сами ли я правите или таткото и как топлите водата и т.н.?
нещо съм забравила от миналия път

# 127
  • Sofia
donsyy, имам 6 шишета (2 големи 4 малки - но днес установих, че големите са ми много малко и ще трябва да купувам). водата - преварявам девин изворна - гледам като е леко топла да я сложа в шишета и в термобокса. нощем нашия тати изобщо не ме буди - сам се справя изцяло със ситуацията. през деня - майка ми ми помага, но то става много лесно Simple Smile. водата ако се наложи я затоплям в купа с вряла вода.

# 128
  • sf
arksi_, този термобокс какъв е точно и колко време държи топла водата? аз искам да измисля как да си спестя едно връщане у нас за мляко, та да седим по-дълго навън.
а иначе с каката изкарах с едно малко шише за вода и едно-две големи за млкяо. изварявах след всяко ядене.
още не сме си създали организация според тая ситуация
а малкия трябваше да яде в 6 и се чудя дали да го будя вече

# 129
Витамин Д мисля че се дава зимните месеци заради липсата на слънце и разходки. И на мен педито нищо не ми каза, освен, че ако избера френските ваксини можем да пропуснем хепатитната на първия месец и да бием на втория френската.  newsm78
Ваше бебчовци плюнчат ли се?Беба днес е във върхова форма. За обличането - даже май съм я навлякла - боди с късо ръкавче и цяла пижамка - дълги крачоли и ръкави и даже е завита с олекотено. Иначе мрънка.
Явно е зиморничава като баща си  ooooh!

# 130
  • София-Красна поляна
arksi_, този термобокс какъв е точно и колко време държи топла водата? аз искам да измисля как да си спестя едно връщане у нас за мляко, та да седим по-дълго навън.
а иначе с каката изкарах с едно малко шише за вода и едно-две големи за млкяо. изварявах след всяко ядене.
още не сме си създали организация според тая ситуация
а малкия трябваше да яде в 6 и се чудя дали да го будя вече

Доста съм се поровичкала точно за тея термобоксове. Само че те пазят топло само 2-3 часа. Както съм чела АМ се дава до час след приготвянето. По съвети от форума за такава ситуация (седене повече навън когато се дава АМ или водичка) съм избрала следния вариант:
купих една кутия с отделения която събира 3 дози АМ
купих термос (не термобокс) в който директно ще държа водата топличка. В термоса издържа 24 часа без да изстине. Моя е за 1 литър вода и е голям колкото и термобокса. Вътре е иноксов(неръждаем) но има и стъклени отвътре - въпрос на избор.

# 131
  • Sofia
....
купих една кутия с отделения която събира 3 дози АМ
....

и аз така съм решила да направя за разходките и си мислех за тези кутии, от къде е твоята?

Да ви питам за Инфакола, мога ли от тук да си намеря, че ме е страх да не ни почнат коликите и да съм неподготвена ако нашенските капки не помагат. Та ми се иска едно шише да си имам за всеки случай, а после винаги ще намеря начин да си поръчам.

Успех на всички раждащи утре    Hug

# 132
  • на пистата
май ще раждам днес,имам болки на 5мин и сега отивам до болницата,стискайте палци и ако нищо няма после ще пиша

# 133
  • София-Красна поляна
MDS купих кутията от Пигиса и беше някаква евтина марката е TRUE.

Точно днес рових и за Инфакола и пишеше че има в Ирландия,Англия,Германия и Гърция. Някаква мама беше поръчала на нашенска аптека и чакала 2 седмици поръчката и била към 50лв за 100мл. А в чужбина е към 10-13 евро. Аз на леля ще си поръчам от Гърция да потърси. Цитираха и Лефакс и Бейбинос като ефикасни за колики.

# 134
  • sf
                          НОВИНИ
ce dim родила момче , Владимир, 3600 и 51 см
да са живи здрави и много много послушни

Общи условия

Активация на акаунт