Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

• 12 285
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета,все още сме 2 в 1,но нямам комп в момента и затова не пиша.
Поздравявам всички родили и пожелавам леко раждане на останалите

# 166
Здравейте и от мен,

От снощи нямахме нет та чак до сега...
Искам да питам родилите мами - какво се очаква да се случи с конците ни? Ще падат или ще се разграждат в нас? Аз май само това забравих да питам лекарите...
Ние днес направихме първата разходка и малкия заспа по време на обиколката около блока. Сега го чакам да стане, за да папа, ама... Явно се е поуморил от "чистия" въздух Simple Smile

# 167
  • София
Рени аз не съм от родилите мами, но на лекцията в ТК казаха че конците са резорбируеми  Peace Бон апети като се наспите Mr. Green

# 168
  • София
Здравейте,

и ние днес бяхме на разходка, много и хареса и спа блажено.

Мами, вашите сладури кихат ли и колко често, че нашата мома много киха та не знам нормално ли е и дали не съм я простудила?

# 169
Конците сами падат Рени моите външните вече паднаха понеже нямам вътрешни вече не ме боли отпред само на пластиката си отзад усещам конците но там специално мойти ще паднат чак след 6 м.
Мунка не си я простудила така си кихат бебоците.
Хайде аз отивам да видя някой герой няма ли да благоволят да стават да ядът че вече взех да тека.

# 170
  • София
Здравейте ЮЛСКИ майчета!

Аз не съм от вашата чета, но се включвам да попълня отбора на родените вече бебета.

Моята братовчедка Hrissita роди днес голямо момченце, 3800гр. Терминът и беше за днес, още не съм я виждала, само звучеше изморена по телефона.

На всички родили - ЧЕСТИТО, на всички чакащи леко чакане и още по-леко раждане!

Поздрави: Яна

# 171
Честито на Хрис с сита Simple Smile Да й е живо и здраво мъжлето   bouquet
На нас тази нощ ни падна и съсиръчето от пъпчето и вече сме си с нормално пъпче. Мисля поне още един-два дни да го мажа със спирт профилактично, но поне вече няма да му треперя толкова Simple Smile
Да кажа за кихането - и нашия много киха. За мой ужас бабите изпадат в истерия като кихне и само го навличат и изобщо не мога да обясня, че не му е студено...

# 172
Честито бебче на Hrissita  Hug
Рени на нас на лекциите ни казаха след като падне пъпчето да не го мажем със спирт, за да не изгорим кожичката. Или ако си решила да мажеш поне не дей със силния спирт (90%)
Исках да те  питам: до колкото си спомням преди време ти беше ходила до ТК да провериш някакво течение дали са води. Спомняш ли си къде точно се ходеше? Аз се побърквам вече с това моето течение, по воднисто е от обикновенно, но пък е малко да са води  newsm78

# 173
  • Sofia
здравейте!
Честито на новите майчета!
ние преди 1 час се завърнахме от разходка из квартала. в момента, в който влязохме момъка започна да пищи, че е гладен. на мен ми потече от едната гърда, ама като го сложих да суче - нъцки - не ще ... май само нощем ще се кърмим.  Sad
сега е нахранен, пококори се 30-40 мин и заспа блаженно на терасата на сянка под лозата (съвсем сериозно).

много странно, но хапва по-помалко - 60-70 мл, а уж трябва да яде по 90. ама пие и водичка, та може да е от това. на кутията пише, че от утре трябва да минава на 5 хранения от по 120 мл - ама как да му ги сипвам в устата ?!? дали да не оставя на сегашната доза и да говоря в педито във вторник.

за ходенето на вън - термос е добро решение. ние също го замисляме, както и кутиите за трите дози АМ.
термобокса е за през нощта - да не търчи таткото да топли винаги водата.
иначе исках да ви питам - как се дават инфакол - май трябва директно в успичката да се сипят ?!?  Thinking иначе против колики - снощи сложихме затоплена кърпа на коремчето и си заспа спокойно човекът. а преди това 3 часа се гърчи милият.

Иве, вие с АМ ли се храните или кърмиш момчетата? Успя ли да намериш жена да ти помага? Сетих се, че една приятелка имаше жена, която гледаше нейния син и мога да поискам телефон.

# 174
Хайде привет и от нас:) Не съм чела всико, ще наваксвам на пресекулки...
На обяд ни изписаха и вече сме си тримата у дома, нашия татко си е взел отпуска още от раждането до края на другата седмица.
За самото раждане се чух с Янамама и й разказах мъничко- в общи линии според докторите съм се държала геройски и съм се справила много добре, аз обаче окрещях орталъка, имам чувството че се чувах до първия етаж Mr. Green Цялата галимация мина общо за 3 часа, от които 1.5 без болки. В 3 ме приеха за преглед ( сутринта се оказа че без никакви контракции съм с 4 см разкритие, а ние бъхтихме до последните блокове на Студентски град да си купим хлебопекарната на Бон апети на прИмоция Mr. Green Laughing), водите ми изтекоха и ме сложиха в предродилна зала за запис на тоновете. Седях половин час, разкритието ми стана 6 см и ме пратиха да се разхождам из коридора. След час някъде ме сложиха на система с окситоцин и в 18 10 след болки,напъвания и крясъци родих бебчо. Имам само 1 вътрешен шев "от 3 бода" както каза лекарката ми. Само дето ми оставиха абоката цяла нощ и не щяха д ами го махнат- направо полудях до сутринта с него.
Бях в единичен ВИП, което след приказките на Донси за хлебарки ме успокои- стаята беше хубава, непрекъснато идваха да чистят, да ми носят нощници, банята беше също хубава и най важното на 1 ръка разстояние. Първите ден и половина това ми беше много важно, защото доста кървях и даже правех локвички като стана. След това си ходих не с болничните нощници, а с едни роклички с презрамки, че малко да заприличам на човек, от онея бабешки нощници направо ме хвана депресия.
Иначе малкия шемет суче, само че малко мързел пада- 5-6 пъти преглътне и спре, непрекъснато го бутам. Храним се когато ревне, снощи в 22 00, 2 00 и 4 00. В началото хич не наддаваше, но снощи правих пробно кърмене- 10 мл за половин час, горе долу бива. И след като го претеглих и се прибрах в стаята сука още половин час мошеника, та не можах да разбера колко общо изяде. В най топлия ден му дадох малко водичка и си я изпи, но тази сутрин я изплю. Та така... борим се с кърменето:)

Докато не съм забравила да кажа че ми останаха едни превръзки за родилки- ако някой ги иска ги давам. Ако не ще идат в кофата ( на гащи приличат, та не могат да се ползват по друг повод).
Сигурно пропускам много неща, но като се сетя и не се кърмим ще пиша пак.
Ще кача  и 2-3 снимки.

А, конците ми казаха че сами ще се разградят/ паднат. На 10я ден след раждането съм на преглед.
Корема ми се е прибрал на 90%, но правих малко упражнения ( стягания и отпускания на мускулите), килограмите са 77 ( 86 преди раждането, 68 преди бременността).

Последна редакция: сб, 07 юли 2007, 15:39 от r0ksi

# 175
  • sf
хей, Рокси, добре дошла!
честито на новата мама!

ние сега се върнахме от разходка. още спи, та си пропуска часа за ядене. през нощта не можах да спя и умирам за сън. не е ревал, ама все нещо се върти диването, пъшка си, скърца и аз не се наспивам. вашите как са през нощта? иначе откакто го дохранвам е осезаемо по -спокоен / пу-пу/ , само дето често връща мляко- сигурно от лакомия
айде до после

# 176
  • Sofia
r0ksi, добре дошла! стискам палци и успех с кърменето! не се предвай и бъди инат!

donsyy, лакомия е да знаеш. нашия и той така - пие пие - па върне. след оригване давам да си допие млякото и е див щастлив - даже май почва да хвърля неосъзнати усмивки, ама знам ли Simple Smile

# 177
Мерси:)
Аз не мисля да се отказвам от кърменето, в крайна сметка си мисля че ако е гладен ще суче, кърма имам достатъчно, педиатърката в ТК каза че съм имала прекрасни гърди за кърмене ( изобщо от всички доктори се налсушах как съм била идеална за раждане на деца- явно се възстанових бързо, а и заради голямото бебе и липсата на шевове). Да не говорим че който доктор минеше на визитация все ме бъзикаха каква дебела книга съм четяла- аз си бях взела Шогун, тя е към 700 стр,, да съм сигурна че докато ме изпишат няма да съм я свършила Mr. Green
Само че се дразня мъничко че вместо да се наяде за 20 минути диването виси по един час и се мотае. На баща си прилича Mr. Green- като седнем двамата да вечеряме едно и също аз се наяждам за 10 минути, Емо един час предъвква и преглъща, а на мен ми вика че ям като мисирка Embarassed.
Някой пие ли витамини? Аз имам едни останали от бременността, Пре натал. Докторицата ми беще казала да си оставя за кърменето, че много изтощавало. И се чудя да ги мятам ли сега или не.. и дали мога утре да изведа разбойника на разходка?

А иначе плановите секциота днес са 20 в ТК, другия такъв наплив бил за 20.07. Хората понякога са кукувици си мисля. Сякаш ако бях родена на 25, а не на 26 щеше да ми е по различен живота, ама нейсе. Всеки си вярва в нещо.

# 178
Да се включа най-после и аз  Flutter

Първо за раждаето - на 30.06.07 към 4ч. сутринта започна да ми се точи тапата и да имам леки контракции. Изчаках до към 7ч и тръгнахме към болницата по настояване на майками и на мъжо. Там ме прегледаха и казаха, че имам 1см. разкритие и да започвам с ходенето. Прибрахме се до вкъщи и се започна едно обикаляне на стаите. Постепенно контракциите ми станаха много силни и болезнени та се гънех като геврек!  ooooh! Към 18:30ч. отидохме пак до болницата и ме приеха с 6 см. разкритие. Хайде в родилна зала където се мъчех едно известно време да лежа,а после започнах да обикалям коридора. Болката вече направо не се издържаше и ми сложиха система, спукаха ми водите и хайде в родилна зала. Помъчих се и там още около 30 мин. и ми дадоха зор да напъвам. След около 15 минутки бебото се появи на бял свят  Hug Звъннах на татито и цяла делегация дойде да ме види в коридора след като ме зашиха. Тати ревна като малко бебе, а аз бях толкова щастлива  Grinning

Бебчо спи вече 4 часа набалкона и дори пропусна папането, ама пък ми е толкова сладък като спинка, че ми е жал да го будя! newsm32

# 179
Рокси, Честито! Много сте красиви! Поздравления!
Аз тази нощ имах болки през 20 мин за около 2 часа. Отминаха и заспах.

Общи условия

Активация на акаунт