Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

• 12 271
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ние сме си сами, таткото си взе 2 седмици отпуска
Живот и здраве и ние така ще направим. Не е лесно с баби. Още повече, че на вас ви е първо детенце. Аз бях като майка орлица - не можех да понасям друг да го пипа, да му се радва... Едва когато свикнах с мисълта и се убедих, че АЗ съм мамата, тогава бях скронна да го давам... Така че или твърдо откажете помощ или обяснете, че докато се почувствате сигурни в ролята си на майки, най-доброто, което бабите могат да направят е да чистят, готвят и перат и да не се завират много при бебето. Пък по нататък ще дойде и техният ред да му се радва.
Аз утре поемам към болницата. Сега дооправям багажа, правя си тоалета и разни такива дейности Mr. Green
Да ви питам как стерилизирахте помпата в родилното или само я миехте? Дали да взема един биберон залъгалка за всеки случай?

# 241
Лекси на мен помпата ми я стерилизираха в болницата, там ми казаха по-веднъж на ден че е достатъчно да се стерилизира, в началото коластрата я изхвърлях, но последния ден когато се цедих за нощните хранения а беба ги молех да ми я стерилизират преди всяко цедене, не ми отказваха. А залъгалки си имаше в болницата техни.

# 242
  • София
Лекси и на мен не ми е приятно да ми гушкат бебето, струва ми се много малка още, за да се прехвърля от ръце на ръце. Казах им, че като стане 5 кг ще им я дам да я намачкат и нагушкат  Grinning
Не мога още да разбера да цедя или не, мисля че имам кърма, но дали са ми препълнени гърдите не мога да разбера. Сега имам напрежение в лявата, но скоро ще се кърмим и нея ще предложа на бебка. Хич не ми се занимава с помпи, дано не си докарам някой проблем. Извинявайте за глупавия въпрос, но кой преглежда гърдите, педиатъра или личния ми лекар и къде са тези прословути "специалисти по лактация"

# 243
Лекси,успех мила и бързо въстановяване!  Hug Аз си стерилизирах помпата от вкъщи,сложих си я в пликче,а там само я миех.Биба съм си взела каучуковата на Чико,предния път не взех,но ми донесоха,те всичко могат да ти донесът тъй или инъче.Добър вариант е този на Рени с разтвора,който стерилизира,може да се вземе едно шишенце,но аз не се притеснявам толкова за това.В болницата направих грешка да си мия постоянно гърдите преди и след кърмене,а най-добре е да ги оставиш да изсъхнат на слънчева светлина особено-това ми е съвет към всички,които кърмят.Инъче само се исушават допълнително.На мен най-добре ми действаше дефламола за рагатите и сега освен кремчето на Авент съм си взела и една тубичка,абе тоя дефламол е вълшебен.Относно роднините и аз се чувствах като Лекси и Рокси.На изписването се изсипа цялата рода,а свеки беше решила да ми чупи питка над главата и беба,някакви ритуали,снимки-та като отидох с мъжо в спалнята му се накарах,то пък бейбифона включен и всичко се чувало-като излязохме бяха си тръгнали гостите.  EmbarassedНо после свеки реши,че събота или неделя е  ден за свиждане(и досега си е така),но мен ми беше гнусно като държеше детето и после ми миришеше на нея(пак до ден днешен е така)Ама аз по принцип съм с изострен нюх,като хрътка дето вика мъжо.  Mr. Green

# 244
А на мен помпа за кърма не ми искат... newsm78
Предполагам че ще поръчвам да ми носят!А и както си мисля,че няма да имам грам кърма...за последните месеци свекитата се скъсват да ни образуват нерви и проблеми,а доколкото мога да познавам ще продължат да го правят и след появата на бебо,така че колкото и да се опитвам да бъда спокойна едва ли ще се получи... newsm78 #2gunfire #Cussing out

Да попитам : Като седнете пред РС-то бебо започва ли да лудува?Имам чувството,че ще ми пробие корема дивачето,то не е блъскане,не е чудо.

# 245
  • Sofia
бабите - съчуствам на всички с инициативни такива. при мен само майка ми дойде за 1 седмица - утре си заминава и таткото ще е за 1 седмица вкъщи и после баща ми ще помага 1 седмица. при нас поне няма проблеми с помощниците, понеже майка ми е минала 3 пъти през цялата дандания и много много не се бърка, а примерно го взема в 6 сутринта след папу, за да можем с татко му да се наспим.
Лекси! Вярно, че дошло и твоето време!!! Simple Smile

# 246
Благодаря  за информацията на всички.
Лекси, желая ти успех утре, леко раждане и красив бебок като резултат.
При нас мъжът ми ще си вземе отпуск 2 седмици. Много разчитам на него. На бабите съм казала, че ако имам нужда ще ги повикам. За изписването, който иска да дойде. После у нас за малко и хайде довиждане, че родилката е изморена Joy
Днес си купихме камера да снимаме бебочето- подарък от моите родители.
Аз не спирам да се разхождам, да се обичаме с таткото, за да родя уж по- лесно Wink

# 247
Лекси,успех и пухкав финал. Hug
Мен ще ме приемат на 11 и ще разказваш как е минало.
Ох,направо ми се гади като си помисля за бабите помощници.Майка ми даже си е взела отпуска да помага,ама аз не ща.Татито си е при нас и искам да си се оправяме сами,да видем как ще се преборя.

# 248
Нашата баба стоя една седмица и я изпратих ме да си ходи от петък насам сме сами и се справяме чудесно имаме и сготвено ядене  и всички са изпрани и изгладени и за бебо млякото е изцедено навреме а днес бях ме и на 2 часова разходка  така че всичко е въпрос на организация.
Лекси желая ти леко раждани и бързо възстановяване.

# 249
  • sf
а аз утре оставам без мъжа ми  през деня - тръгва на работа и ще ми е много тегаво докато свикна, защото той много ми помага

# 250
  • София
Лекси успех утре!
Някой да има или е имал проблем с плюене,суче от биберона и по някое време почва да изкарва на вън,езичетто ли му подмятам с бибата незнам.Аз също като Вики след седмица ще остана без таткото много ще ми е напрегнато.Бейбифона ни е от голяма полза поне на нас мога да пусна един пост и да сготвя едни бъркани яйца Wink

# 251
Ивка, нашия не ще да яде от биберони и мята езика и плюе, не ще нито вода, нито цедена кърма. Иска само от гърдата...

# 252
Здравейте и от мен Simple Smile Честито на новите мами и да са живи и здрави малките   Hug
За бабите- преди да родя бах на мнение че сама ще се оправям ,ама сега изобщо не мисля така.Незнам депресията ли ме мъчи ,ама само мисълта да остана сама настръхвам.Свекърва ми много ми помага- аз много се шашкам- сега защо плюе, сега защо не спи, сега заюо трътка, ама защо киха, защо хълца.Просто такава като мен няма  Joy За всяко нещо съм шах и паника.Дари когато решихме да я изведем за първи път , аз викам - ще се обадя на педиатърката да я питам - и свекърва ми като почна да се смее, направо не може да спре.
Гоца- за обличането-Ева също е недоносена и честно казано ме е страх много да я разсъбличам.На голямите жеги преди седмица съм я пускала по боди с ръкавче и ританки, ама сега напоследък все е с дълго ръкавче.все пак си мисля че те са малко по лабилни и след като не виждам признаци на прегряване защо да я разсъбличам..........И да те питам тебе- ти как ги храниш твоите бебоци-през 3 часа ли или чакаш да се събудят.Аз имам чувството че ако оставя моята да се събуди, това никога няма да стане.Ние се сещаме за хапване чак след като сме преобули и измили дупетата
Майчета преди да сложите бебоците да сучат усещате ли нещо в гърдите??? Аз в началото имах пролеми- малко буци и температура, но сага да чукна на дърво съм добре  и се цедя много малко.
Чакам с нетърпение вторник и да отидем на мерене, защото все си мисля че не и достига кърмата ми  Cry
Напук на всички книги -моята май има колики обедно време.Всеки ден по това време 11.30-13.00 е много неспокойна , почти не спи и плачка.И аз незнам това какво е -колики ли са , нервност ли е или просто не си дояжда.
И още нещо- тази нощ направо не съм мигнала.Ева не плака, ама спеше по 20 мин и след това се събуждаше и нещо си скимти, върти се, издава звуци.дали това е нормално???В началото се чудех как да я събудя, сега вече незнам как да я приспя в някои моменти   newsm78

# 253
  • София
Лекси, леко раждане и здраво, хубаво и спокойно бебче!

момичета, аз съм от августовските , но имам питане- записваха ли ви тоновете в9тияа месец и колко равни са били/какво е било отклонението от средната линия, приблизително ако помните? Какво ви казваха докторите! В петък бях на запис в Майчин дом, моя доктор не го е виждал, но ме ошашкаха, че били много равни /за 20 минути имам само 2 отклонения резки  от 120 на 138. Освен това границите на кръвното ми били събрани  и всичко това говорело, че бебето трябва да се вади / а секциото ми е планирано за 1 август/...
Моля, помагайте.

# 254
  • София
И аз да попитам на някоя от вас мами вадили ли са ви зъбче? Rolling Eyes Мен от онази вечер ме боли един предмъдрец който си е за вадене! Точно преди да забременея ми казаха че трябва да се извади и аз като разбрах че съм бременна не отидох обаче сега с тези болки не знам какво ще правя...... страх ме е и боли пия само Парацетамол но не помага много Cry А ако хапна нещо става страшно направо ме удря в главата болката толкова силно че подивявам  Cry

Общи условия

Активация на акаунт