Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

• 12 277
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Гледам мамите с бебчовците са доста по- ранобудни от нас с коремите Joy
Мами, искам да ви питам в болницата кога горе долу ви дойде коластрата? През това време даваха ли на бебоците АМ? Някой показва ли как да кърмим?

# 226
Здравейте! Гледам мамите с бебчовците са доста по- ранобудни от нас с коремите Joy
Мами, искам да ви питам в болницата кога горе долу ви дойде коластрата? През това време даваха ли на бебоците АМ? Някой показва ли как да кърмим?
При мен положението беше следното- понеже родих към 18 10 и като се прибавят двата часа в коридора ме настаниха в стаята към 21 00 -22 00. След този час в ТК вече или трябва да вземеш бебето за цяла нощ или спи в детското отделение. Така че си получих бебето на другата сутрин в 6 30. Сложих го да суче, а колко е сукало само то си знае. Дойде една акушерка в стаята да ми покаже как да го наглася на гърдата, но да ти кажа според мен всяко бебе е различно, всяка майка е различна и сама от 3-4 път , а и по нататък ще си уцелиш позата и начина на кърмене. Аз си бях взела листовката на Авент за кърмене и  оттам гледах за легналата поза. Много е важно и на теб дати е удобно, в крайна сметка колкото повече се мъчиш, толкова по лесно ще се откажеш. Има си часове за кърмене ( 6 30, 10 00, 1300 и т.н.), в които отварят детското и можеш или да ходиш да кърмиш там или да си вземаш бебето в стаята да го кърмиш. След това можеш или да го върнеш обратно, или даго държиш при теб, като е заължително да го водиш в часовете за тоалет и за визитация. Не се препоръчва сама да му сменяш памперса, макар че едва ли ще ти пречат. На всяка количка слагат шише в вода, ако искаш да даваш на бебето. Видях че някои майки си носят изцедена кърма в шишета, а на някои колички има АМ, но не съм наясно нито как става цеденето, нито как преценяват дали имаш достатъчно кърма или не. Една майка имаше след секцио, която обясняваше на акушерките че няма кърма, а те я кандърдисваха да го държи на гърдата за да я стимулира.
Иначе за нормално родилите от 2рата нощ ти дават бебето, даже мен малко ми се скара една акушерка, защото аз и 2рата вечер го оставих в детско ( след 1вата нощ с абоката не бях мигнала изобщо и имах нужда от сън, а и ръката ме болеше). Ако искаш можеш да правиш пробно кърмене в часовете- на вземане теглиш бебето, кърмиш го и пак го теглиш. Само че времето за кърмене е половин час, а нашия мошеник нали виси по цял час и много много не можах да преценя колко яде. За половин час 2я ден изсука 5 грама, а на 3я 10. Но след това си сучеше по още половин час, а на мен не ми се ходеше да звъня ( има един звънец след като затворят вратата на детско, ако някой иска нещо) за да го теглим пак.
Иначе на сутрешната визитация ми проверяваха гърдите за мляко, а и педиатърката като  ходих единия път да я питам що не ни изписват също ми провери гърдите.
Мисля си че насила никой няма да даде АМ на бебето ти, поне с такива впечатления останах. Моето между другото доста свали в началото- малко над 10 %- роди се 3750, а по едно време спадна до 3380. Очевидно не е било критично, малките човечета са издръжливи.

Гоца, откъде купи Лансинокса?

# 227
  • sf
ко е туй затишие, бе? ааааааааа нещо сте се измързеливили май  Joy Joy Joy

# 228
колко бебета са се родили  Hug Честито на обебилите се мами - да са им живи, здрави и красиви дечицата!  Hug   bouquet
Добре дошли вкъщи на Гоца, Анжелка, Рокси   bouquet
Сега ще разгледам снимките в албумчето да се порадвам малко на хубави бебчета  Grinning
Мен все още не са ме гледали за разкритие, а следващия ми преглед е 4 дни преди термина (16 ти). Явно всеки доктор си има различен маниер на работа...

# 229
Писна ми от бабиииии  smile3511 Не мога да си съблека детето. Все се дава акъл - това не така, онова не онака. Като си го гушна да му се порадвам и се почват едни лекции как ще го разглезя, и как като не бил ревал трябвало да го оставя. А аз имам нужда да го гушкам... И не стига това, ами едно го оставя и те го загушкат.  Аман вече от такива неща. Кажа на мъжа ми да го гушне и все някоя го е изпреварила... Искам вече да си останем сами, но днес пак ми обясниха как нема да ме огрее Sad На всичкото отгоре като ми спи бебето като го зазяпат и вече не знам какъв конец да му сложа... Май следродилна депресия нема да имам, ама калинки със сигурност ме лазят вече от цялата дандания в къщи. Искам да си ходя гола по цици, ама и това не може...
За зърната си взех крема на Авент. Не знам дали той помага или просто малкия вече си ги пообработи. Пак ме понаболяват, обаче не е като първите дни. Имам още две цепки за заздравяване. Вече се ориентирам към електрическа помпа за кърмата, защото с тази губя по час докато се изцедя. Всъщност бебко като си хапне и си заспива, а аз оставам тепърва по час да се стискам, че те гърдите са на буци...

# 230
  • sf
ох, Рени, мъчно ми е като те слушам. аз така бях първия път със свеки. сега ми е екстра, защото се грижи за голямата, а до бебето не припарва въобще.
що не тропнеш с крак и не изгониш дразнителите? да ти е мирна главата

# 231
Вики, без да тропвам с крак в деня на изписването свеки се нацупи, каза, че сме я били изгонили. А не беше така де. После се наложи сина й да й се помоли да дойде, защото беше обидена... Абе какво да ти кажа - хем не я гониш, хем да й се молиш... Та сега просто не знам вече какво да правя. На мъж ми му бяха потънали гемиите, щото нали се сърдеше и ме дожаля за него. Надявам се скоро всичко да утихне, че с тея калинки никак не е лесно Simple Smile

# 232
Renie78 ,съболезнования! Hug
При мен е още по-лошо:ще живея с нея поне първите 6 месеца след раждането.Обаче още от сега тракнах със зъбите и въобще не ми пука кой се сърди и кой не!За да има спокойствие и да сме наред с детенце живот и здраве тя ще се съобразява с това дали има нужда или не от нея.Съвети за детето си приемам,но не и напътствия.В крайна сметка /може да прозвучи грубо,ноооо...../,който си ражда дете ще си го възпитава и гледа сам.
Я дайте съвет:За болницата съм купила блузка с къс ръкав и къси гащички и същото такова само че с дълги ръкави и чорапчета.Да ги взема ли всичкитече с тия жеги и хладини вече главата ми гърми от мислене ще охладя или прегрея детето! newsm78 newsm78 newsm78

# 233
titini, вземи си ги и на место като го изписват ще решите според деня какво да му облечете. Ако е с късото ръкавче, за всеки случай носете и една пеленка, за да го наметнете. Но самите акушерки като ги обличат в деня на изписването, ти казват кое е най-добре за момента Simple Smile

# 234
Рени дръж фронта, пропускай забележките покрай ушите и си прави каквото си знаеш  Hug
 На мен след секциото беба за кърмене ми я дадоха на втория ден, иначе ми бяха казали да си донеса помпа и аз се цедях, то нищо не излизаше, но поне ги стимулирах, на 3 и 4 ден я кърмих и след това дохранвах с АМ, през деня си беше при мен само за тоалет и през нощта я взимаха, а последния ден вече имах кърма и само я кърмих и за през нощта им бях изцедила количество за да си я хранят с кърма. С това цедене в къщи си навлякох беля на главата, но нали мисля че все и е малко и да стимулирам а май си бях докарала свръх лактация, гърдите твърди и с буци, сега вече от 2 дни не се цеда и ми е много по-добре, още имам бучка в едната гарда, но се надявам беба да я изяде, а аз и слагам горещи компреси и масаж.

# 235
Рени, разбирам те напълно и мен тва ме чака.  Confused Ние се преместихме при свеки да ни е под ръка за близките няколко месеца и ще трябва да се напаснем някакси с грижите покрай бебето. А и майка ми ще дойде за първата седмица поне, та ще стане голяма лудница - много баби - хилаво бебе  Confused Confused Confused Още от сега си представям що за дандания ще падне, че и мъжо още от сега се опитва акъли да дава как се гледа бебе (не че знае, ама...) Ще взема да се изнеса на палатка накрая  Joy
А нощес сънувах как кърмя бебо, много странно усещане беше, чак ме болеше насън  newsm78 Grinning

# 236
Танче, аз ако не се изцедя на 3 часа направо не мога да си пипна гърдите, не пък той да засуче. Само си стои с отворена уста и тя сама си тече в нея. А и температура вдигам от неизцедени гърди Sad Братовчедката, дето роди януари месец е на същия хал и вече ръцете й са придобили формата на помпата за кърма  Mr. Green Но не смеят да й дадат бром, за да не спре изцяло лактацията. Явно си ни е наследствено това. За мамите без кърма, моето педи каза много ядки да се ядат (без фъстъци). По възможност да са сурови ядките - такива продават в била и метро.

# 237
Писна ми от бабиииии  smile3511 Не мога да си съблека детето. Все се дава акъл - това не така, онова не онака. Като си го гушна да му се порадвам и се почват едни лекции как ще го разглезя, и как като не бил ревал трябвало да го оставя. А аз имам нужда да го гушкам... И не стига това, ами едно го оставя и те го загушкат.  Аман вече от такива неща. Кажа на мъжа ми да го гушне и все някоя го е изпреварила... Искам вече да си останем сами, но днес пак ми обясниха как нема да ме огрее Sad На всичкото отгоре като ми спи бебето като го зазяпат и вече не знам какъв конец да му сложа... Май следродилна депресия нема да имам, ама калинки със сигурност ме лазят вече от цялата дандания в къщи. Искам да си ходя гола по цици, ама и това не може...
За зърната си взех крема на Авент. Не знам дали той помага или просто малкия вече си ги пообработи. Пак ме понаболяват, обаче не е като първите дни. Имам още две цепки за заздравяване. Вече се ориентирам към електрическа помпа за кърмата, защото с тази губя по час докато се изцедя. Всъщност бебко като си хапне и си заспива, а аз оставам тепърва по час да се стискам, че те гърдите са на буци...
Аз за изписването направих компромис- казах на мъжа ми че щом толкова държат техните да дойдат, но той да си знае че съм против. Е, дойдоха техните+ няколко екстри. Излязох като царица от родилния дом и хич и една дума не им казах,качих си се в колата , не повече от 3 минути да са минали между излизането от ТК и качването в колата.
Снощи обаче чувам че майка му щяла да мине през вкъщи. Лошо ми стана и му го казах, облякох се и излязох. Казах да ми звънне илиа ко бебето плаче или ако майка му си замине. Е, бебето проплака преди майка му да дойде. Седнах си в спалнята с бебето, тя дойде, аз не излязох и за една секунда оттам и тя си замина. Който разбрал, разбрал.
Яд ме е само че мъжете понякога си остават деца и понякога се крият като щрауси от конфликтите:2gunfire:

# 238
  • София
хм е много е досадно това наистина което пишете, дано при нас не е така, тъй като свкърва ми общо взето е разбран човек. аз едва ли и майка си ще търпя като се приберем но все пак... виж за изписването мисля че нямам против който иска да дойде, защото след това доста време никой не мисля да ни вижда (т.е. имам "задна мисъл" Twisted Evil), а да сем си чкъщи и да се гледкаме. ще си излизаме и т.н. нооо срещи след месец поне (дай Боже!) Peace

# 239
  • София
Ох, закъсали сте го с тези баби.
Ние сме си сами, таткото си взе 2 седмици отпуска, въпреки че поработи доста от къщи.
За изписването само таткото дойде и ни прибра, казах на роднините, че в частна болница няма зала за изписване и духова музика и т.н., дали някой се е сърдил хич не ме интересува.
И така сами се гледкаме, таткото от утре е на работа надявам се,че ще успея сама и няма да викам баби. А те добре се държат идват през ден, два за малко да изгладят и да донесат манджа за нас. Толкова сме свикнали да сме сами, че не мога да си представя денонощно да ми се моткат, а и ние сме в двустаен апартамент та миг спокойствие няма да имам.

Общи условия

Активация на акаунт