Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

• 12 278
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Хриси, и ние имаме проблем с къпането... Хич не си пада по водата и май му остана като страх от ТК, дето както са заспали като ги затръшмелят... Та сега си ревем при всяко къпане. И добре, че поне само на къпане ревем (пу пу да не му е уруки).
Искре, днес нашия го вадихме по едно тънко боди с дълъг ръкав и ританки, но отгоре имаше и пеленка (ама много тънка). Все се каня да ти благодаря и като почна да пиша все забравям - много благодаря за еднократните гащи. Също и на Лекси благодаря за нейните Simple Smile Ще черпя, че в голяма услуга ми бяхте.
За миенето на бутилките - аз имам тъкмо две бебешки четки, които още не съм ползвала. Всичко минавам с гъбичка и веро, изплаквам добре и право за изваряване.

# 211
  • София
Рокси и Анжелка, добре дошли!  bouquet
Рокси, спокойно за акането. Нормално е да акат от 1 до 10 пъти на ден, дори през ден (съм чела). А за памперса 7 пъти (колкото уж са храненията - през 3 часа) преди хранене.
За къпането е нормално да плачат от страх в началото, после ще плачат като ги вадите от коритото Laughing Peace.
Много са ви хубави младежите, нашите девойки ще имат голям избор на хубави кавалери.  bowuu
Честито на кони, намейка и хрисита smile3525 да са им живи и здрави бебоците! Дано не съм пропуснала някоя мама.
Мими, успех утре. Дано ходенето до ТК да ти е за последно и да те приемат най-после.    bouquet

# 212
  • София
Гоца, един линк за теб. Ако искаш свържи се с тази жена поне на първо време може да ти даде някакви насоки.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=204144.0

# 213
Малко ме наплашихте да си призная  Confused На лекциите звучеше толкова хубаво да си къпеш бебето. Изглеждаше като приятно време и за родителите и за детето. А сега се оказва че те се дерат и реват  Confused Ами то сигурно и аз ще се разрева  Shocked
Другото което ми направи впечатление: защо толкова ги пазите тези пъпове? Навсякъде казват, че не е проблем да се мокри и да се къпе детето в коритото, дори да не е паднал пъпа?

# 214
  • София
След поредното повръщане на Ради вече и не ми се спи Cry
Двамата са много различни Ники хич не обича водата реве а Ради си мълчи и се кефи ние ги къпахме един път в коритото и един път на мивката/по удобно ми е/ама водата варира и ме е страх.Пампи сменяме преди хранене и мажа обилно с мустела.За шишетата педито от поликлиниката каза преваряване веднъж на ден на всички шишета и тн а през другото време миене с веро и вода,стори ми се странно и се обадих на педиатърката от ТК и тя каза същото.Течноста за студена стерилизация нещо ми оставя мирис след ползване.
Гери мерси.

# 215
Сабуди се моята мишона посука 10 мин и заспа, а гърдата ми пълна още и на буци, и с почна едно цедене, едни горещи компреси, много се притесних та влязох в кърмаческия да видя как да се справя с проблема и докато четях посред нощ, малката се сети че не си е дояла и сука половин час, та мисля че ми оправи гърдата  Praynig стискайте палци да е така, че иначе е малък ужас  Shocked
 В къщи при Т- 25-27 градуса, сме облечени с боди с къс ръкав и чорапки и завити с памучна пеленка, която не върши много работа, защото постоянно я изритва, а ужким новородените не били мърдали много, според лекциите на 9 Месеца, иначе за през нощта я обличам с дълго ръкавче и ританки.
Моята шушона много обича да се къпе, типичен представител на зодията си  Wink , но като пррябва да сменим памперса, да почистим пъпа и другите тоалети, такъв рев настава, че незнам какво да я правя. Надявам се че ще свике.
Хайде да ходя и да поспя малко. Лека нощ.   

# 216
  • София-Красна поляна
Donsyy кутията за АМ е марка TRUE и я купих от прасешката къща ама няма начин да няма и другаде. Струваше около 5 лв. За да видиш какво представлява я снимах: (последната снимка в албума и се вижда много добре)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146546&photo=24

Ох аз от 5:30 ококорих очи и няма сън за мен оттогава. От вълнение ли от какво ли?  Rolling Eyes

Гери мерси за пожеланието, както и на всички за преди, въпреки че моята ината бебка си е добре вътре и не ще да се показва. Е днес вече няма накъде. От това чакане се изнервям доста. Днес ако не искат да ме приемат ще стачкувам.  bowuu   Joy

# 217
Boriana, мерси за информацията, вече се сдобихме с прословутата мрежа- мъжа ми бил в Била точно като ги изкарвали мрежите и веднага грабнал една Laughing
С тая смяна на пампите преди хранене не знам как ще я бъде, нашия змей яде когато му скимне, но в никакъв случай не е през 3 часа. Ако му сменям памперса преди всяко хранене това значи 1 час кърмене, 10 минути смяна на памперс, 30 минути покой ...и пак сначале Mr. Green Ще видим как ще се оправяме, дано да влезе в крачка, направо не го знам на кого се е метнал, аз имам такъв железен режим, а той прави каквото си иска. Добре че кърмя легнала, та си почивам, даже понякога слагам книга зад бебето и си почитам по мъничко Embarassed
Някой купил ли си е Лансинох? Аз да си призная честно пробвах тестерите на Авент ( крема за зърна), не е лош. Но по добре се чувствам когато се мажа с крем Здраве. Него обаче трябва да го мия непрестанно и се получава един затворен кръг от мазане и миене. Та се чудя сега Авент ли да си взема или да го търся тоя Лансинох с надеждата че ще е по добър?
Мими, стискам ти палци за леко раждане, най хубавия бебешор да гушнеш!

Днес ще пробвам и новата хлебопекарна, да видим дали ще се стане хляб или няма да стане хляб.....

# 218
  • София
ама сте ранобудни,а рокси тебе чак си те представих с книгата и бебоната  Mr. Green
мимито, дано днес да те приемат  всичко да мине гладко!  Hug
при мен нищо интересно, освен че пак кукнах рано, но ще се "поправя" Simple Smile

# 219
Привет момичета! Честито на новите мамчета! Да са им живи и здрави бебоците!
Виждам че повечето от бебешорите имат нашите проблеми - рев при къпане и никакъв режим на хранене - когато си поиска. Ние откакто се прибрахме в къщи и я караме на поискване, когато иска да яде. Аз се цедя с помпата на авент щото нашата кукла е много мързелива, но не стига и някои от храненията са на АМ - нутрилон 1. Иначе изяждаме по около 90 мл на хранене и отделно пием вода колкото си иска. От два-три дни ни почнаха и колики, че даваме капки еспумизан и чай от копър. За облеклото през деня сме с къс ръкав а вечер с дълъг на разходка с дълъг ръкав и пелена отгоре. Гледам разходката да е сутрин че по обяд да се приберем става ужасна жега, дори и в морската градина не се търпи. За козметиката ползвам на Бюбхен и съм доволна за сега. Това е от нас пак ще се включваме!

# 220
Добро утро
Хриси в болницата ми казаха че памперсите може да се сменят на 6 часа, може когато интервала между две кърмения е малък да провериш дали го е напълнил, ако няма може да изкара до следващото кърмене, но ако има нещо по-добре да го смениш, че в тези жеги да не се запарва.
 Да ви кажа че въпреки 2 часа сън тази нощ се чувствам чудесно  Mr. Green от предните дни ме беше подгонила депресията и много се бях шашнала, но всичко е наред вече, пращам ви от мойта позитивна енергия   bouquet и отивам да ме издоят  Wink  Joy

# 221
  • sf
Бреййййййй, тая Татяна каква е ранобудна бе, па и позитивна  bouquet
на мен пък ми се спи, въпреки че малкия е къде-къде по-добър от кака си. откакто го дохранвам си има що-годе режим на 3-4 часа. поревава малко от коликите, изаква се и спи. лошото му е ,че будува активно не преди банята в 22, а след нея и ядененто. та заспива чак към 00-1ч. ще се пробвам да го разменя тва будуване с друг час, щото си искам съня яяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя

на вас казаха ли ви да махате нощното кърмене, за да има пауза от 6 часа? на мен-да, ама ми се струва още мъничък, та го храня когато се събуди
уф, олях се

# 222
Кога почват пустите му колики? Да съм подготвена  Mr. Green
Ние тая сутрин сменяхме пампата през 3 часа някъде- към 5 и половина и към 8 и половина, вече като ревне първо ще сменям памперса, а после ще храня. Така де, ще елиминирам факторите за рев един по един Laughing
Сега сме го сложили в количката и спи на терасата, едвам се събра количката там, че на нашата тераса само мен ме няма...

Вашите татковци как са? Моя мъж си умира да разнася бебето насам натам, става да го взима нощем от кошарката да ми го дава за кърмене, изобщо много се старае. Вчера ме ядоса и му бях сърдита, та сега малко сме на нож, но има и такива моменти в семейния живот...

# 223
  • София
Добро утро!
Рокси аз ползвах Лансинокса и гарместана и Авент.Лансин. е най-добър струва 25лв голямата опаковка търси.Другите не ми помогнаха.
Оф стея дрехи незнам нали са недоносени и нямат регулация на температурата,ме е страх,казвайте нещо че ще откача,моля

# 224
  • sf
Рокси, за коликите някои казват, че чак към 20тия ден се появявали, други към 6-7мия. а нашия юнак педито каза, че има още в петък като бяхме при нея за кърменето. пипаше го по корема и вика, оо започнали са го колилите. а Вероника май още с раждането имаше  Twisted Evil

моя мъж сега е по-спокоен от преди. преди беше голям паника. много се карахме тогава. нервите ни не издържаха. редовно някой искаше да си тръгва, ама понеже не можехме да разделим бебето се сдобрявахме  Joy
даже после се шегувахме, че след второто ще се разделим и за всеки ще има по едно дете, ама сега пак никой не иска така  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт