Имаме си вече беборани на ЮЛСКИ мамчета засмяни

• 12 271
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Честито на мама Мими
Аngela аз слагам изцедената кърма в хладилника там маже да издържа до 12 ч после го стоплям и давам да яде а колко трябва да яде схемата е на колкото дена минус 5 значи вие трябва да изяждате 45 милилитра но това е препоръчително а не задължително всяко дете е индивидуално .Като стигнат 110 милилитра се задържат през първия месец през втория 120 и т.н.

# 271
Момичета, цедете се, ако ще и по 2 гр да вадите. Току-що стигнах до 39,5 температура, адска болка в гърдите и не знам на кой свят съм още. Чаках бебко да се наяде, а яде преди 3 часа и като се почна това ми ти пълнене, той чак не искаше да засмуче, защото си му течеше в устата. Наложи се да цедя, за да се освободи гърдата. Успях да изхвърля 250 мл мляко след като нашия се наяде обилно... Преди малко разбрах защо свекърва ми е при мен. И колкото и да ми е криво, нека си е при мен, защото  явно ще се налага тя да ми вади детето на разходка. Мъжа ми се въртя около мен, защото и до тоалетната не можех да ида... Тържествено обещавам повече лоша дума за тая жена да не кажа!!!
За смрадликата, на моя мъж му казах да следва инструкциите на кутията. В болницата ти правят достатъчно тоалети през деня с антибиотични прахчета и разтворчета от всякакъв произход, та спрейчето ще ви е малко излишно.
На Мимето ЧЕСТИТО. Пожелавам й най-послушното дете на света Simple Smile   bouquet
Искре, не помня дали ти отговорих за Инфакола, та по-добре да се повторя - изсипва се с капкомера в устата. Но това трябва да е последното нещо, което да направиш. Преди това пробвай с чайчета и сабсимплекс. А ти щом каза, че като го погалиш по коремчето и кротва - гали го честичко Simple Smile Другия вариант е изгладена до горещо кърпа, която да слагаш върху дрешките му.
Искам да ви питам - след избърсване на дупето при смяна на пампата мажете ли бебчовците с нещо? Аз още нищо не съм слагала и ме е страх да не се подсече, въпреки че често сменям пампите. Имам едно мазилце от англия, което било за много спарено дупе и го ползвали в болниците им, та още не го ползвам.
Лекси, успех утре Simple Smile

# 272
  • София
Иве, щом ти бута с езиче бибата (ако правилно съм те разбрала), значи не иска да яде повече. Другия вариант е да му е широка дупката на бибата (ако не е за новородено).
Рени, може профилактично да мажеш с крем Бочко и или друг крем за дупе, този английския си го запази за по-тежки случаи, Недай си Боже, ако ти се подсече.

# 273
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЙКИ!!!ЖИВИ И ЗДРАВИ ТЕ И ТЕХНИТЕ БЕБЕТА И МНОГО,МНОГО ЩАСТИЕ И РАДОСТ В ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА!!! newsm51НА 06.07.2007 АНДРЕАНА (МУКИ), РОДИ МОМИЧЕНЦЕ НА ИМЕ ДОРА , 3 330кг. , 53см.НОМАЛНО РАЖДАНЕ С ЕПИДУРАЛНА УПОЙКА И АЗ - БЕЗКРАЙНО ЩАСТЛИВИЯТ ТАТКО ИМАХ ЧЕСТТА ДА ОТРЕЖА ПЪПНТА ВРЪВ НА БЕБЕТО!!! ВСИЧКО НАЙ-НАЙ!!!

# 274
Честито на Мими79 и на Муки! Да са им живи и здрави бебчетата!

# 275
ЧЕСТИТО НА МИМИ79 И НА МУКИ, да са здрави и послушни малките бебоци, много радост и щастливи мигове да им донесат   bouquet

# 276
  • София
Честито на новите майчета!!!Да са им живи и здрави бебчетата!!!
За коликите има много варианти.На нас Еспумизана ни помага,давам и чай Бебезан по препоръка на педиатърката.Също и масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка.Иначе топло на корема не обича,пробвала съм.Очевидно при всяко бебе е различно.
Майка ми с мен е пробвала какво ли не и накрая само с една доза чай от 1 листо пресен джоджен ме е оправила завинаги.
Ками,Иве за обличането и аз в началото се чудех и се оказва,че най-добре се чувства с тънка блузка с дълъг ръкав и ританки,а по жегите само с боди с къс ръкав и завит с нещо тъничко.Но искам да ви обърна внимание за по-важни неща при недоносените деца,които и аз не знаех.При 90 % от тях имат херния и се оказа,че и ние не сме изключение.На последната консултация след забелязан от мен подут тестис ни пращат при специалист  Sad При момиченцата трябва да се реагира по-рано,че имали проблеми с яйчниците.
Иначе вече сме 4200 гр и 52 см  Grinning Сега сме в 6 седмица в т.нар."криза на растежа" и основното ни занимание е да ядем по много и начесто,та по цял ден все това правим...
Лекси,успех утре  Peace

# 277
  • София
Честито на мими79 и на Муки. Да са им живи и здрави рожбичките и много да ги радват!

Момичета, много ви благодаря за пожеланията  bouquet Всъщност постъпвам утре в болницата, но секциото е насрочено за вторник сутринта. Ще ми липсвате, но се надявам в края на седмицата да съм на линия Hug

# 278
  • София
А вас защо ви пращат от толкова рано за тонове  newsm78 Ние слушаме за по половин минута веднъж на седмица и казаха ако след термина не съм родила тогава да ходя в ТК за тонове.

Не знам дали е рано, аз съм в началото на 36-та седмица. не ги слушат, а ги записват на хартия. Гледа ме професор - той каза да ходя на запис на всеки 2 седмици, т.е 2 пъти в 9тия месец.

# 279
  • в мечтите си
Честито на новите мами!!!
Аз днес само ви четях..не ми се пишеше.нещо в депресия съм изпаднала...утре сутрин ме приемат в ТК ...ще видим какво ще стане...дали ще включат система или още ще чакаме  newsm78
Взела съм доста багаж...нали не отивам директно да раждам..и няма кой да ми носи като на вас...та съм се подготвила...уффф и днес едно рустройство ме мъчи..  Embarassed ..не се търпи...повторих си тоалета....незнам как съм се справила.  newsm78
Надявам се следващия път когато пиша тук да си имам вече рожба,....
А някой знае ли какво стана с Мими ? Дали я приех най-сетне..?...тя милата се съсипа от разходки...Аз ако трябва да се разхождам незнам с кой ще го правя  Sad ..ето това му е кофтито да раждаш в друг град...но пък поне знам че тук ще съм в сигурни ръце...
За обсъжданата тема днес..свекърви и т.н. мога само да кажа че е жалко да са такива..аз слава богу имам страхотна свекърва,която с достойнство наричам мамо...просто съм си късетлийка имам си де майки  Mr. Green ...и така разписах се много....да си наваксам....
Айде успех на всички!!! И умната!!!!!!

# 280
Mixilena, успех и на теб и леко раждане!

# 281
  • София
Честито на новите Майки да са им живи и здрави бебоците!!!
Гери не бута ами яде и то му се излива от устата,незнам какво да го правя сменихме три биберони едно и също,чудя се дали не е някакъв дефек  Weary незнам какво да правя.Давах му малкия ми пръст суче си идеално,ама що излива в пазвата?
Емчето на мен ми казаха боди тънка шапка и тънка пелена за недоносенети,тотално избуших.Каква е тази криза в 6 седмица?
На нас ни помага чая от копър и джоджен,саб симплекс запичал.
На храненето в 19ч ревах като магаре,в ужасна двойна депресия съм.

# 282
  • София
Иве, сега се сещам, че и Софи в началото го правеше тоя номер яде, обаче й се стича отстрани. Не се притеснявай. Номерът е да пробваш с Чиковската биберона, но провери дали дупката е за новородено, щото на Авент, например ги продаваха с по-голяма, а ти допълнително трябваше да си купиш малката. ако това много те притеснява обади се спокойно на педката, тя е затова - да я тормозиш. Поне вначалото. Grinning

# 283
  • София
Andromeda  мерси мила!  HugСега се върнах от зъболекар и имам Пулпит Cry мнооого ме боли леко го отвориха защото без упойка и много ме боля,но все още не е изчистен! Сложиха ми арсен и утре сутрин в 10.30 ще ходя пак! Cry
Честито на ноеородилите мами!  bouquet

# 284
Гоца, това с изливането от устата и ние го направихме веднъж, макар че съвсем мъничко. Вчера педито дойде у дома и като й казах ме посъветва по време на хранене и малко след това да слагам бебо на възглавничка, така че дупето му да е в долния край, а главата в горния. Целта е да се получи лек ъгъл между дупето и главата, не повече от 30 градуса, така че хранопровода да е наклонен и да не се излива храната. Получавало се защото сега се формирал мускулния тонус и сфинктера в долния край на хранопровода не бил съвсем затворен и храната се излива обратно. В общи линии позата е горе долу като в кошницата за кола, не знам дали го обясних добре, ако искаш мога и да снимам.
Другото, което научих още в болницата е че лекичкото погалване по бузката стимулира сукателния рефлекс. Нашия мързеланко като спре да суче или преглъща го побутвам по бузката и помага. Ти обаче с двамата сигурно виждаш голям зор. Не се предавай Hug

Стискам палци на раждащите днес Peace

Общи условия

Активация на акаунт