НОЕМВРИйско буболече сладичко пълзи си вече!!!

• 9 852
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз се позагубих, че нямахме нет #Cussing out

Надявам се днес времето да бъде хубаво и да си изкарате чудесно на срещата. Не се обадих по-рано, защото мислех, че днес ще пътуваме. Ама не би. Ники нещо се разкашля и педиатърката искаше да го види в неделя след лечението, което му назначи. Според мен на детенце нищо му няма и днес ще водя преговори с нея да го прегледа и утре евентуално да пътуваме.

Много ще ми липсвате.  Heart EyesМисля да отсъствам поне месец и половина.

Карил, надявам се Дани да не е глътнал частицата, защото тя е много малка, а те още не умеят да държат толкова малки предмети. Ако пък я е глътнал дано скоро излезе на изхода.

Маша, дано и при вас всичко е наред. както Ивиче ти е казала може да се обадиш на тази жена. Преди няколко месеца, когато имах проблемите с моите 4 мастита Ивиче ми даде този телефон и аз и се обадих. Оказа се ,че тя се занимава с гимнастика и масаж при бебета. С това се е специализирала последните години. Реших да опитам и вече два-три месеца идва веднъж седмично да се занимава с Ники. На него много му харесваше и въпреки, че няма проблеми аз реших да продължа. В момента пълзи из цялата стая, може да сяда съм, да се изправя и да ходи като някой го държи за ръцете. Не знам да ли е благодарение само на нея, но факт е, че като му покажеше някое упражнение и той после го правеше. Естествено се иска и упоритост. До скоро му правех гимнастика всеки ден. Иначе, тя е на 70 години, но въобще не и личат. Наскоро издаде книга за гимнастика на бебета, а май има и статии из списанията. Мисля, че ще ви помогне. Живее в Хаджи Димитър, което май е близо до вас, така че ще може да идва и по-често. Взима по 10 лева на сеанс. Не малко ,но не е и много. Като идва веднъж седмично и ти покаже упражненията, ти ще ги правиш сама и така не излиза въобще скъпо.
Роня, весело изкарване на сватбата и приятна почевка в Каварна. Къде ще отседнете там? Имамедна приятелка, на която може би ще отидем другата седмица на гости и ако искаш може да се видим там.

После пак ще пиша, че Ники много силно се удари в пода и сега рееееев

# 46
резервацията е на името на Елица Баракова, кухня, бар и тоалетни ще работят за нас! До съвсем скоро - 6-6.30 часа!!!!

# 47
Хайде весело изкарване и да се наснимате едно хубаво, че да ви гледаме и да ни е яд, че не сме могли да дойдем... Hug

маша - това, което Ивиче и Крео ти предлагат ми звучи много добре - но ти си знаеш  Peace. Друго - щом като са предписали само 5 процедури надали има сериозен проблем, това е моята логика - на Йоана за една 3-та сливица я водих 10 дена  Shocked. А най ме издразни доцента, който реши да види Гери какво /не/ може и ме пита - "Доносена ли е?" - аз; "Да, даже преносена  Mr. Green" - той - "Ами хайде да видим дали е доносена"  Twisted Evil. Наистина - да не дава Господ да ходиш по лекари, ще ти изкарат децата ненормални  Crossing Arms.

Карил - стискам палци Дани да изака частта от буксата /ако я е глътнал/ - и да се успокоиш, има време за бели коси  Hug.

Изабела - точно и аз щях да пиша - човек се учи само и единствено от собствените грешки, представяш ли си да бяхме като плъховете - един като се гътне от отрова и всички останали я заобикалят... /ама и сравнение/.

Каката ни я докараха вчера, следобед ще я водя на зъболекар - нали има 2 допълнителни зъба горе - явно заради тях вече 1 месец не могат да изникнат постоянните 1-1, пък и не се клатят пущините... ще трябва май да ги извадим, и за челюстта /ми казаха ортодонтите/ ще е по-добре - така се разширявала горната челюст, ако на тези детски години се извадят има шанс да се възвърне, стесни, и да няма големи проблеми по-нататък. Ще видим, дано е безболезнена манипулацията  Rolling Eyes.

Хайде със здраве - весело изкарване на Роня - и на мен ми се ходи на сватба, ама - нъц, или са изженени, или не щат да се женят...

# 48
Маша, дано всичко с бебчо е наред  Praynig...все пак има 1% вероятност лоша  newsm78

Според мен педитата, а и лекарите у нас, много се плашат и си връзват гащите. В случая просто защото твоето дете не се движи като по учебник и веднага решават да се застраховат. Това не винаги е лощо, но май не се замислят как действа на една майка да и кажат че детето и има забавено двигателно развитие  #Cussing out

Моята педи каза подобно нещо за Лина без дори да ме пита какво прави или да я пробва в кабинета..По презумция че наддава много добре се тревожи явно, или пък защото последния път Лина беше сънлива. Ами не винаги детето има настроение за игра, или за обръщане. Лина също не винаги се обръща от корем по гръб...

Така че - отиди на този масаж, ако ще е нещо приятно и раздвижващо и си оставяй детенцето да си се занимава с играчки на пода!!!

КАрил, дано излезе ЧОПЧЕТО...скоро и без поражения...Ама все си мисля, че Дани щеше да се задави гълтайки го  newsm78

Крео, ние в Каварна ще сме в един нов хотел, май Св. Георги се казва. Тел ми 0888 669 675, звъни като дойдете Simple Smile

Иве, жирафът е суперски, особено заради това че раздвижва пространството с тази глава на тавана. Блазе на дяцата...ЕЕЕеееееееех, как и аз исках такава стая, като бях малка...... Grinning

Горис, Софи, тенкс за отговорите. Лина незнам  - явно още като игра го приема това с пюрето. Ако беше на АМ щеше да е по-лесно сигурно.

Клю, кога си идваш на морето бе жена?! Айде, чакаме те!

Дано си изкараме добре..тя малко нестандартна сватба ще е..незнам дали хоро ще играем или друго..ама ще разправя де...

Айде..отивам да стягам багажа Simple Smile До скоро и да не пишете много, ей!!!

# 49
  • София
Леле мацки като се развали времето темичките се изписват скорострелно #Crazy, че чак и нова има. Не съм влизала от сряда, защото нямахме Нет вчера и имам много да чета само пожелавам приятно изкарване довечера. И ние с Митко щяхме да дойдем (таткото на Бобсъна на Дари щеше да ни приюти и нас), но мъжът ми се прибира довечера от командировка и ще го чакаме с маллкия!

Отивам да чета, а после мога пак да се включа Hug

# 50
cvjvjoanvzczlx ,пппо   ллл

момичета това е поздрав от Дани, ...още не е акал от вчера, всъщност...дадох АМ и картофено пюре\едвам обелих картофите и ги сварих, наложи се да ми виси през ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НА ВРАТА, защото мрънкаше\ ЩЯХ ДА полудея. Като го пасирах излязохме навън, където спа час.два. после 2\3 от бурканчето плюс 60 мл АМ.. Cry Cry CryДано скоро се придвижи гадната му частица...Една комшийка ме успокои, че съседа\пияница\ ядял чаши...Ох,  Sick Tired Tired Tired Tired Tired Tired Tired

МАША, мога да те взема с Мишо и да ходим заедно на срещата, иначе сама немога.

# 51
Да се запиша и аз в новата тема, не че ми се пише много, ама да следя  Hug
Карил, споко, мила, ще го изака (ако въобще го е погълнал)  Hug
Маша, моето мнение е да не се предоверяваш на тези изказвания, пък били те и от специалист  Peace  За мен тези хора си имат професионално изкривяване и във всичко търсят проблем, пък си има и разни клинични пътеки, откъдето си падат пари. Ами аз като сравнявам Моника с други бебета, и тя изостава в доста неща. Започна да се обръща на 6 месеца и нещо. Доскоро си лапаше само единия крак, а другия не можеше. И въобще НЕ седи сама - като я сложа и след малко се килва нанякъде. Различни са дечицата, това е  Peace
Приятна срещичка довечера и ще чакаме снимки  Hug

# 52
  • София
Карил дано по-бързо го намериш в пампата това парче Praynig Praynig Praynig Оф много гадно Mr. Green

Маша и на мен ми се струва добра идеята за тази жена, която да идва у вас. А всяко дете си е различно. Не се притеснявай какво като не е направил тези неща в кабинета нали си ги прави вкъщи. А и не мога да разбера защо пък е задължително да си смуче палеца на крачето newsm78 И какво значи това "мек гръб". Понякога лекарите наистина ще ни побъркат #Cussing out

# 53
ronja, аз като малка щях да се радвам, ако ИМАХ детска стая. но с такава се сдобих чак на около 11 год. и то трябваше да я деля с 9 год. по-малката ми сестра. те и нашите щерки сега ще живеят в една стая, но поне са с по-малка разлика. и засега се радват от този факт.

момичета, нали оставям Ваяна сама в детската за малко. и й запушвам входа с две възглавници от големите. само че те не заемат мястото на цялата врата, а аз я притварям. та...преди малко, докато ви четях чух един странен шум. поглеждам и какво да видя - девийката Ваяна си отворила вратата, изпълзяла, седнала на пода в коридора, изсипала купичката с гризинките на котката и си играе... #Crazy добре че я хванах навреме, преди да се е захранила с тях... Sick
направо ми се повдига от тази котешка храна.... cry

ще траябва да сме по-внимателни, ние не усещаме, но децата си растат и опознават света....опитвайки се да го изядат.... bite

# 54
...
момичета, нали оставям Ваяна сама в детската за малко. и й запушвам входа с две възглавници от големите. само че те не заемат мястото на цялата врата, а аз я притварям. та...преди малко, докато ви четях чух един странен шум. поглеждам и какво да видя - девийката Ваяна си отворила вратата, изпълзяла, седнала на пода в коридора, изсипала купичката с гризинките на котката и си играе... #Crazy добре че я хванах навреме, преди да се е захранила с тях... Sick
направо ми се повдига от тази котешка храна.... cry

ще траябва да сме по-внимателни, ние не усещаме, но децата си растат и опознават света....опитвайки се да го изядат.... bite

Хахаха, така е наистина... бях оставила Гергана да се забавлява с един пакет мокри кърпички - от тези с пластмасовите капачета - брей, това дете се умири за 20 мин ама хич не се чува. Поглеждам - нашата успяла да отвори капачето, и извадила вътрешното -лепкащото капаче /много съм добра с обясненията  Mr. Green/ и таман се канеше сладко-сладко да го хапне... А най-странното беше, че външното пластмасово капаче беше пак затворено... дано да ме разбрахте  Thinking

# 55
[ добре че я хванах навреме, преди да се е захранила с тях... Sick
направо ми се повдига от тази котешка храна.... cry [/color]

хаха Ивиче, това ми напомни за моята сестра - 12.5 години по-малка от мен, която аз намерих да си играе със съдържанието на напълненото от нея гърне и тъкмо поднасяше едно "топче" към устата си, когато аз плонжирах и й хванах ръката... Колко обаче бе изяла преди това - не знам  Twisted Evil Twisted Evil Ама тя сега е сериозно голямо момиче, тогава беше на към 1 годинка и аз не бива да разправям такива работи ...

# 56
Карил, аз няма да идвам на тази среща. Сега след малко ще го извеждам Мишето, че спинкаше. Сигурно Дани ще го изака или е отхвръкнало нанякъде парченцето. Peace
Мами, благодаря ви. Hug Преди малко прочетох, че самостоятелният седеж без опора на бебето е изискване за 8-мия месец. А сред изискванията за 7-ия е хващането на крачето с ръчичка и евентуално лапането му. Ами ние си го правим още от края на шестия! Просто всичко при всяко дете е по различно време.... baby_neutralПо-рано днес, като си играехме на земята, го пуснал седнал и той се подпря с едната ръчичка на килимчето. Това се наричало предпазна реакция, която докторката ми е написала в диагнозата му, че му липсва. #Crazy А иначе сигурно ще прибегна до услугите на тази рехабилитаторка, препоръчана от Крео и Ивиче. Но след предписаните процедури. Hug
Пам, абсолютно споделям мнението ти. Търсят под вола теле, вместо да откроят здравото от болното дете. Peace
Роси, междудругото, и тази докторка ме разпита дали бебето е било доносено, било ли е в кувьоз, как съм го родила и пр. #Crazy
Ивиче, ама, ако Ваяна беше хапнала питателна котешка храна, току-виж качила повече, отколкото от буламачестите пюрета! Шегичка... Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 16:00 от masha

# 57
echi, сестра ми беше доста по-голяма, когато опита от котешката храна...но не за д аопознае света, а защото й миришела вкусно... Joyе, опитът я научи, че нещата не винаги на вкус са такива, каквито на мирис... hahaha

# 58
   Ой каква палавница е тази буба Ваяна Joy
   Роня ИДВАААААМ на 21-ви пътуваме и май ще сме цели 2 седмици и МАЙ ще навия мъжът ми да ме остави до септември -ама само да не си остана с МАИ-то Praynig
 Девойки тръгвам за селото
  да организирам тържеството
  на светилото-свеки,  surpriseuu
  а на вас ви пожелавам със тържествен тон:луд и здрав купон!!! lalalala

# 59
  • на странно място ......
masha , моето мнение също съвпада с на повечето мами, не се предоверявай на лекарите и задължително трябва да се даде и второ мнение по въпроса от специалист, виждам че си писала за Токуда, направо записвай час и води детето там, ако е необходимо да му се правят упражнения и др., ако се потвърди първата диагноза, все пак никой не е застрахован и от такива неща, но не смятам че е нещо лошо стига да се вземат необходимите мерки и навреме да се действа, за да не се задълбочава проблема ако има такъв!!!!  Praynig Praynig Praynig Дано всичко при вас да е наред и не се притеснявай излишно, представям си как се чувстваш!  Всичко ще бъде наред, сигурна съм!!! Heart Eyes

Кaril , давай круша и слива и ревизирай пампата!!!! Ако Маша се откаже от идването може да минеш и да ме вземеш мен, че се очартава аз да дойда доста по-късно иначе!!

Общи условия

Активация на акаунт