Да се запознаем... Майки на недоносени деца

• 240 420
  • 644
  •   1
Отговори
# 510
Зорница, моето бебенце се роди в същата седмица, същите килограми, но 41 см. Сега е на 2 и половина коригирани месеца - 5,500 кг и 60 см., жизнено, пухкаво и общително бебе. Но ще треперим още поне година, дали няма да има някакви последствия от недоносеността. В началото е голям шок, не знаех, какво ме очаква и какво да правия, но когато си прибрах момиченцето вкъщи, изведнъж се успокоих.

За памперсите трябва да се избягват такива с ароматизатори и/или оцветители (като зелените "Памперс", например), защото могат да предизвикат алергия. На Ганчев не съм купувала и нямам идея, дали имат подобни "екстри". Аз вече с второ бебе купувам само Либеро, но те започват от 3-6 кг. Най-спокойно ми е, когато акото да си мирише на ако (за да го сменя), а напиканото си е напикано и не се превръща в желе Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 17:31 от ice_sparky

# 511
Благодаря.Пътят който ще извървя не е лесен , но вярвам че ще се подреди всичко.За моя радост от днес са и спрели  кислорода в кувьоза и се справя добре с дишането, а и почна да надава .Вярвам в нея и само чакам деня в който ще я взема в ръце.

# 512
Zorniza_K честита рожба и много вяра и кураж. Всичко ще си дойде по местата лека полека. Първата година е най-трудната, тогава и страховете са най-големи, но с всяка малка стъпка, която правите напред в развитието, ще се успокояваш все повече. И за мен най-важното беше доверието ми в лекарите, които се грижат за детето ми.
Моето мъниче стартира от 1300 гр, 32 г.с. през 2009. Сега вече е фина госпожица на 6 г., тежаща 15,5 кг и 114 см. Минахме през операция с пълна упойка, когато беше едва 3 кг, на ингвинална херния, имаше пъпна херния. Преборихме се с рефлукс и с хемангиом на челото. Не минахме и без двигателни упражнения и упражнения за концетрация, на всеки 2 седмици прегледи при очен лекар, които постопено се разредиха. Общо взето каквото се сетиш, не ни беше спестено, но като я видя сега, всичко ми се вижда толкова далечно.
Успех и скоро да се похвалиш, че вече сте си вкъщи, където всичко е по съвсем друг начин.

# 513
Здравейте момичета моето момченце се роди в 26 г.с. 1 кг 37см.Вече 46 дни е на апаратна вентилация.Преживя и операция на дуктуса 14 дни след раждане.Иначе се храни добре активен е натдава кг.Някой имал ли е случай като моя по дълго на апаратна вентилация.

# 514
Здравей, Алиса. Последствието от по-дългата апаратна вентилация най-често е бронхопулмуналната дисплазия. Белият дроб става по-уязвим, но според лекарите това състояние се израства. Преглеждайте и редовно очичките (на 2 седмици) при добър детски офталмолог, докато развитието на ретината не приключи напълно.

# 515
Мамита да ви попитам някоя от вас обръщала ли се е към програма "ранна интервенция"?

# 516
 Ако става въпрос за Варна,да Ранна интервенция е едно от решенията.Много добри специалисти работят там и го правят абсолютно безкористно HugИдват у дома след предварителна уговорка по телефона за удобно време.

# 517
 Вече минаха два прегледа за очичките и всичко е наред.Само дишането 😣 все още е на апарат, сега е на втора терапия надявам се да се оправи.

# 518
Да се включа и аз в групата. Кзвам се Надя,на 17.12.2014г. родих втората си прекрасна дъщеричка,роди се едва 1.200. Изплака,показаха ми я и я отведоха,малката душичка се бореше за живот. Беше единственото дете което правеше кръгчета в кувьоза Simple Smile Беше един месец в неонатологията в майчин дом,като две седмици беше в кувьоз,дишаше самостоятелно. След кто я изписаха се почна ходене по лекари, от които слава Богу получавахме хубави новини. И сега сме на девет,коригирани седем месеца, все още не може да седи хубаво,не се гушка с ръчички дърпа ги настрани малко като  самолетче е. Не пълзи,като се обърне по корем с ръчички се завърта,но крачетата ги вдига нагоре.  newsm78

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 21:31 от Надежда Илиева_489036

# 519
Аз се радвам на хубави новини.Освен че наддава моята сладка госпожица,вече е без системи,а от днес и без антибиотик.Остана само да достигнем нужните килограми и да ни преместят във Виница да донададем,защото сега е 1460 грама.Както се казва виждам светлина в тунела.В петък като я видях ми дадоха да я пипна.Толкова е мекичка и мъничка, че да те е страх да я погалиш.
А ето я и Мария

# 520
Ехаа! Grinning
Сега разбрах коя си, Зори!
Да ти е жива и здрава Мария, всичко с нея ще е наред, сигурна съм! Heart Eyes Hug  bouquet

# 521
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Прекрасна е Мария!!! Всичко ще е наред Simple Smile Да наддава бързо грамчета и да се прибере при мама и тати  Hug

# 522
Много хубава Мария  Heart Eyes

# 523
  • offshore & overseas
Адашката е малка прелест! Heart Eyes
Чудно е колко много си приличат бебешоците на тая „пренатална“ възраст baby_neutral

# 524
 Чудно Мименце!Да е жива и здрава и бързо да си я вземете! Hug

Общи условия

Активация на акаунт