Да се запознаем... Майки на недоносени деца

• 241 105
  • 644
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Pepitastar1, големият ми син е роден 32-ра седмица и проговори на около 3г и половина. Проговори благодарение на работата със специален педагог и психолог, работещи със системата PECS. Чак когато понатрупа известен брой думи в речника си, започнахме работа с логопед.
Логопедът ви към детската градина ли е?

# 466
  • Sofia
Ходиме на частно на логопед. То е под формата на игри. Интересното е че той разбира и прави, но не може да задържи внимание т.е. не винаги и е много превъзбуден емоционален. За ресурсен се бориме, но незнам кога. Водих го на логопед и психолог и те казаха, че не могат да кажат за аутизъм, но според тях няма. От деца не бяга, но на площадка в пясък рядко ходи, но си играе с колички с други деца. Като ни дойдат гости не бяга от хората. Освен да се консултирам с още един невролог. Последно се разбрахме, че ако до 3,5г. не проговори да правим ЯМР.

# 467
Здравейте, моята дъщеричка Цвети се роди 30 г.с. с тегло 1180гр. и ръст 38 см. на 10.04.2014г. Имаше близнак, който загина и това предизвика преждевременно раждане. Беше малко повече от месец в кувиоз в Педиатрията, а от там в Първа Градска. След малко повече от два месеца вече можех да си я гушкам вкъщи. Сега ходим на рехабилитация и се надяваме прогнозите на някой лекари да не се  сбъднат.

# 468
Здравейте и от мен. Моята дъщеричка Ивайла се роди в 29 г.с с тегло 1220 г, 38 см. на 09.03.2015г. и е втори близнак. Братчето и почина същия ден. Имаше проблеми със сърчицето. Децата ми се родиха във втора база в Плевен. Сега малката Ивайла е преместена в дом за Медико-социални грижи гр. Плевен за донаддаване на килограми. Някой може ли да ми каже нещо повече за този дом. Малко е стряскаща обстановката там. Моля ако някой е бил с дететнцето си там нека пише. Мен още не искат да ме приемат при нея защото е още в кувиоз.

# 469
  • Плевен
Здравейте и от мен. Моята дъщеричка Ивайла се роди в 29 г.с с тегло 1220 г, 38 см. на 09.03.2015г. и е втори близнак. Братчето и почина същия ден. Имаше проблеми със сърчицето. Децата ми се родиха във втора база в Плевен. Сега малката Ивайла е преместена в дом за Медико-социални грижи гр. Плевен за донаддаване на килограми. Някой може ли да ми каже нещо повече за този дом. Малко е стряскаща обстановката там. Моля ако някой е бил с дететнцето си там нека пише. Мен още не искат да ме приемат при нея защото е още в кувиоз.

Моето бебе беше там повече от месец, но това беше през 2008г. На отделението за недоносени беше шеф Д-р Симов /сега не знам кой е/. Той е страхотен като човек и като професионалист. Отделението си е много добро и много добре оборудвано. Не се притеснявай, би трябвало да се грижат много добре за детето, даже по-добре отколкото във втора база, в смисъл че натовареността е по-малка и лекарите имат повече време да отделят на всяко едно бебе.
Ти нали ходиш всеки ден на свиждане, питай ги каквото те притеснява и ще добиеш представа.
Желая здраве на Ивайла.

# 470
Момичета да са ви живи и здрави борбените дечица на всички.
Бих искала да попитам до като децата ви бяха по болничните заведения, вие ли им осигурявахте памперсите или си ги дават от там и каква марка се използват. И изобщо има ли на българския пазар памперси за недоносени бебета съобразени с малките им килограми.

# 471
Мисля, че само Памперс имаха нула размер. Зависи колко е малко бебето, на някои и те са им огромни.
В повечето неонатологии искат да си носиш памперси, което е разбираемо, понеже все пак памперси касата не поема.

# 472
  • София
Моето беше сравнително малко време в родилното. Памперси носех аз. Имаше изискване за бройка. Купувах Памперс, но не помня дали беше 0 или е имало друг по-малък индекс Simple Smile

# 473
В Пловдив в Неонатологията на Окръжна болница искаха да си носиш ти памперсите. Имаше размер 0, които беше от 2 кг до 5 на Памперс, но и те бяха огромни.

# 474
  • София
Да, и "0" му бяха огромни на моя син.
Разглеждам сайта на Памперс. Имат памперси за деца до 2кг - размер XS (up to 4 lbs / up to 2 kg). Има и калкулатор, с който да се изчисли размера.

# 475
Може ли линк

# 476
  • София
Не помня точно как стигнах до него Simple Smile

http://www.pampers.com/products/newborn-diapers-wipes
Под "Newborn: Buy now" има "Pampers Diaper Sizer".
Въвежда се възраст в месеци, тегло и височина. Теглото е в lbs, а височината в инчове.

# 477
мерси, видях ги, а има ли ги из българската мрежа

# 478
  • offshore & overseas
Комай на този етап само в Токуда не искат (памперси, мокри кърпи и лейкопласт), но там си плащаш престоя и дерат кожи, та памперсите излизат златни.
мерси, видях ги, а има ли ги из българската мрежа
Pampers Premium Care имат 0 и тя е за недоносени, но не се намират навсякъде. Предполагам, че в аптеките/бебешките магазини около МД ще да ги има. Аз купувах 1, щото не знаех за съществуването на 0. Бяха му големи на моичкия, но не беше драма (роди се 1,250 и спадна до 1,070 кг., тъй че си е бил за нула). Може би и в магазините на Ганчев, но не съм напълно сигурна. Възможно е и в Хит, Кауфланд и по-големите търговски вериги да ги има. В Метро също.

# 479
  • София
Би трябвало.
Фрамар до 2.5 кг.

Общи условия

Активация на акаунт