Остана заведение да изберем и БУРГАСки мами да се съберем!

• 15 252
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Шушончееееее ами то дошло времеееее и на твоето мишле да се появи. Дано всичко да мине леко и за двамата и да се похвалиш с най - сладкия бебок! И бързо възстановяване ти желая!  Hug  bouquet

Lollipop добре дошла и от мен! Гледам ти лентичката и ми се струва че сме с един термин! Нищо чудно да се засечем!  Hug

# 121
Благодаря за куража момичета, ама мен ме тресе нервата. По куриер ще пратя инфо  Mr. Green

Въпросче: Колко дни държат в родилно ако всичко е нормално след секцио. Преди беше 7-дни, снощи гледам пишеше на вратата - мин. престой 5-дни. И кога ги махат конците. Абе няма ли някоя прясна мама секцио да каже подробности  newsm78
6u6on4e, аз раждах на 10 април секцио при Георгиев. Важно е кога ти е правено секциото - ако е предиобед се брои за 1 ден, ако е следобед не се брои деня. Мен ме оперираха в 10 часа на 10ти април, вторник и ме изписаха на 15ти април, неделя. За конците ходих да ми ги маха допълнително на 17 април, вторник.
lucyl30, това е Grinning - добре че не се обръща през глава! Shocked

# 122
Момичета, продавам малко покъщнина Simple Smile
Телевизор, прахосмукачка, микровълнова с грил, ютия.
Ако знаете някой, който си търси нещо 2-ра употреба, свиркайте.

# 123
Шушонче стискаме палци! С теб ще сме мислено,дано всичко бъде наред! Hug Praynig
Lollipop добре дошла сред нас!
wish-4е  какво става с вас? Къде се губите?Ние всеки ден сме в Морската,но не ви засичаме! Къде си джиткате с малкото Пламъче?

# 124
  • вкъщи
стискам много силно палци на бъдещата мама!
аз днес се разбрах се георгиев,др седмица ще ми е секциото.няма шанс да се обърне по4ти никакъв,запецнал е в тази позиция и това си е.най ме е страх,4е няма да виждам бебето 3 дни.горки4кото кой ще го гушка,сигурно ще му е много самотно.....още отсега ме гризе,а не знам като се роди какво ще е.4удя се и каква упойка да избера.....вие каква ще ми препоръчате?

# 125
marianamama не се притеснявай Hug, наистина тези 3 дни,в които няма да си видиш бебчето са кофти , но после всичко се забравя като ти дадат слънчицето. А и  ти няма да се чувстваш достатъчно добре точно след операцията, за  да можеш да се грижиш както би искала за него. Така че то ще бъди в добри ръце,докато ти се възстановиш.
За упойката- аз бях с пълна упойка, поради усложненията,но иначе исках спинална,за да мога да си го видя веднага. Незная как е с втората упойка, дали се чувства нещо, докато тече самата операция,но все пак чувството да чуеш детенцето си как изплаква в първите минутки от живота му- е върховно изживяване.

# 126
стискам много силно палци на бъдещата мама!
аз днес се разбрах се георгиев,др седмица ще ми е секциото.няма шанс да се обърне по4ти никакъв,запецнал е в тази позиция и това си е.най ме е страх,4е няма да виждам бебето 3 дни.горки4кото кой ще го гушка,сигурно ще му е много самотно.....още отсега ме гризе,а не знам като се роди какво ще е.4удя се и каква упойка да избера.....вие каква ще ми препоръчате?
marianamama, аз няма да те съветвам за упойката - само ще споделя някои неща. Преди секциото се консултирах с Матев - отличен анастезиолог. Той надълго и нашироко ми разясни нещата около упойките. За човек, който никога не е опериран (като мен) и не е свикнал с болничната среда, пълната упойка се препоръчвала, за да не изпитва стрес и паника - разговорите на лекарите по време на операция също можело да подействат стресиращо - например "Бързо, бързо клампирай, че кърви силно" или "Премести този яйчник" Sick. И дотук с предимствата на пълната упойка.
Аз лично избрах спинална. Подготвих се психически, че мога да чуя разни странни неща. За моя приятна изненада по време на операцията беше направо веселба и водихме приятен разговор с целия екип. Чух как изплака детенцето ми, видях го още топличък и мазничък и си го целунах.  След операцията бях в съзнание и еуфория, докато пълните упойки едва отваряха очи. Най-страшното при пълните упойки е кашлицата в последствие - от тръбата в гърлото получаваш ужасна кашлица, която е най-голямото наказание, ако коремът ти е бил рязан току що. Повярвай ми, кихането и кашлянето са най-страшни - по-страшни от ставането и първоначалното раздвижване.
Важно е да се поемат много течности при спинална упойка и дори лекарите те стимулират да пиеш много вода - докато на пълните упойки не позволяват. А след 24 часа неядене и непиене направо си умираш за глътка вода!
Недостатъците - мен лично ме мъчиха доста с поставянето на самата упойка - 6 игли смениха. Не ме болеше, но когато си с корем и трябва да се свиваш като коте е дооооста трудно.
Наскоро в 24 часа имаше статия за родилка със спинална упойка, която е получила много сериозни увреждания - в София.
Мисля, че пълната упойка може също така да доведе до онзи психо стрес, че не си присъствала на раждането на детето си. Със спиналната поне си в съзнание и участваш в това което става, макар и само като присъствие - ама как го описах!
Мисля, че масовото мнение поне тук в Бургаската болница е пълна упойка за всеки случай. Аз обаче изобщо не съжалявам за спиналната.

# 127
Нищо не се усеща със спиналната упойка. Някои казват, че усещали придърпване - аз и такова нещо не усетих.
Бебчето го носят за 10ина минути на следващия ден след секциото. Моя съвет е да се опиташ да се раздвижиш още сутринта след визитацията, за да можеш да си го гушнеш и подържиш нормално като го докарат. И да не се уплашиш - носят ги по 2-3 в количка Grinning

# 128
Най-страшното при пълните упойки е кашлицата в последствие - от тръбата в гърлото получаваш ужасна кашлица, която е най-голямото наказание, ако коремът ти е бил рязан току що. Повярвай ми, кихането и кашлянето са най-страшни - по-страшни от ставането и първоначалното раздвижване.
Аз нямах абсолютно никакво и най малко дразнене в гърлото. Даже,ако не ми беше казал доктора какво се прави точно -нямаше да разбера,че са ми сложили такова чудо. Като кажат,че ти пъхат тръба в гърлого-изглежда супер страшно,но нищо подобно- слагат ти я след като си заспала вече и ти я махат преди да се събудиш.
Satriani е права,че може да подействат стряскащо разни коментари между лекарите, затова и за някои момичета,склонни към припадъци сигурно няма да е удачен вариант да чуват тези неща,че да  не вземат да се чудат лекарите кой по напред да оправят  Wink
Второто baby_neutral,живот и здраве,искам да е със спинална.

# 129
Кво направих незнам #Crazy,ама този втория цитат всъщност е моето мнение.  Joy
Май леглото вече ме зове.....пак се поунесох на компа. ooooh!

# 130

Цитат
Публикувано на: вторник, 17 юли 2007, 01:32             Публикувана от: madllen

Кукувица такава!   smile3533   Спи бе момиче ....
Иначе се мотаме из морската ама излизаме следобед, защото гледам да давам пюрето в къщи, че голямо цапане пада. Днес смятам да излизам към 1 часа и отиваме направо в морската на алеята пред елит или на кафето на Патиланци! Търсих те в скайп ама нещо не те намерих ...

Шушонче и като простирам ще мисля за теб!  smile3534

Марианамама .... УСПЕХ!  smile3525

# 131
  • Бургас
Привет и от мен,
много ми тежи шкембето, а имам още два месеца. Явно от тук нататък е тежкото.
Хубав ден и до скоро!

# 132
  • там някъде...
Здравейте,
Минавам само да се отчета...на работа съм и не мога толкова да пиша днес...Как сте вие ?

# 133
  • БУРГАС
Здравейте, момичета! Не съм писала от сто години! Но сега имам страхотен повод
ШУШОНЧЕТО РОДИ!!! ИМА СИН ИМАЙЛО 2,650КГ, 49СМ!!!Супер, нали? Да им е жив и здрав и много да ги радва и слуша мъжа! А на мамето бързо възстановяване и много целувки!

# 134
  • вкъщи
да им е жив и здрав сина![/size][/color]
много с е вълнувам,а на мамчето бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт