ЯНУАРЧЕТО расте в мама, трети месец вече си минава !

• 12 991
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Vania_84, честит ти рожденик  Party Time!
Да е жив и здрав, весел и добричък татко. А ти му носиш най-хубавия подарък! smile3503

# 46
mama_tony: Добре при в нашия весел отбор  Hug Леко бременеене ти желая и здраво бебче през януари
Слънчогледче, И аз съм за срещичка  Peace Много ще се радвам да се видим  Hug В София можем да я направим някъде в Центъра, за да е удобна на всички?  newsm78
Vania_84: Мила, да ти е жив и здрав рожденика, много да се разбирате и обичате и да ти помага с бебешора  Wink С удоволствие ще си хапна от великолепната торта   Flutter

Момичета, имам един странен въпрос. Вие приемате ли от всичко, което ви предлагат да хапнете? Аз НЕ. Взимам си само от това, което ми се яде и не се тъпча с излишни неща. Мисля, че организма си знае от какво има нужда и си дава символи какво му се яде  Grinning Питам, защото някои хора ми казват задължително да си взема, дори да не искам, защото после можело да ми се дояде... но аз нещо се ослушвам  Laughing

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 17:38 от DesiT

# 47
Добре Дошла Мама Тони
Ваня- честит Рожденник, много да те обича, слуша и да ти помага
Деси- я не се занимавай с бабини деветини и тн глупости моля-моля. Ако ти се прияде - си вземи ама ако не каква е гаранцията, че въобще ще ти се прияде.
Morgy- докъде стигна с дисертацията.
Валя - честита ти снимка- голям кеф, ама и ти как я уцели тази талибанка..Simple Smile)
P.С. Много съм замаена, снощи не можах да спа от вълнение чак, а довечера имам on-line discussion и как ще се оправя не знам. Поне темата е интересна- майтяапчийска, дано това да ме съживи. Темата е: Трябва ли пушачите да бъдат обявени със закон за защитена група (един вид малцинство), за да се намали дискриминацията срещу тях. Майтап работа е ама  пусто трябва да се сборвам на английски, а от сега ми се спи.
Лек ден на всички

# 48
kokonka: И аз така правя и се чувствам чудесно  Hug Взимам само като ми се прияде  Wink

А относно посещаването на тоалетната през ноща, аз ходя по 1-2 пъти на нощ. Само че гледам да си легна по-раничко и сутрин едваааааа ставам за работа и все ми се иска да се излежавам и да си доспивам  Laughing Днес едва не заспах на бюрото и вече мисля да си тръгвам и да заспя с кокошките тази вечер  hahaha Joy Joy

# 49
Kokonka, темата на дискусията направо ме развесели Laughing Laughing В Канада разрешено ли е пушенето на публични места?

# 50
 Simple Smile Момичета, приемате ли закъснели попълнения  Grinning

Терминът ми е на 22 януари, първа бременност и съм уплашена 32 год бъдеща мама. Днес бях на 2-ри преглед, вече имам и първите снимки от видеозона... Живеем в Бостън и за първи път стъпих в ам болница миналия месец, та това допълнително ме изнервя  Confused

Бих искала да ме посъветвате, мамчета. През август си идваме до БГ и ми се иска да отида и в София на 1-2 прегледа. Засега съм си извадила координатите от форума на доц. Томова, др. Мазнейкова и на Димитрова, но ми се ще да чуя и вашите мнения дали си заслужава!?

Леко бременеене и много радост на всички  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 19:38 от Indiana007

# 51
сеаflower- положението е направо трагично. Онтарио е обявено за smoke-free. Аз за какво и накрая ги отказах де. Та това значи имаш право да пушиш на строго определени места на 50м от сграда или на маркирани места. Нямаш право да пушиш на паркинги и спирки. На всичкото отгоре пушенето в публични сгради е забранено, преди 2г забраниха стаите за пушачи- пушиш отвън ако искаш. За  ресторантите и кафетата отвън само можеш да пушиш. Голяма гадост. Просто не е за пушачи. Отделно че цигарите са по мин $8 и то не са хубави, те и по-скъпите пак не стават. Направо някои ме гледаха с омраза като пуша. Много се плашат от second hand smoke  и са ужасни. Представям си сега с коремеца да се изпъкам пред работа с една цигарка- ще ме линчуват.
Хич не е майтап работата

# 52
  • Варна
Здравейте момичета!
Май аз съм най-голямата паника от всички тук  Sad Днес пак ми протече кафява кръв, а и след неудовлетворителната консултация от понеделник, съвсем се реших да ида на друг лекар отново. Отидох следобеда - бебето е ОК, кървенето е все още изчистване от предишния път, и изненада - плацента превия  Sad Което преди това не ми го бяха казали. Тя е и отчасти причината за кървенето. Сега още повече лежане, никакво вдигане, и естествено забрана абсолютна за секс. Сега чета из форума, най-вероятно ще се вдигне по-нататък и няма да се налага секцио, на което се и надявам. Този доктор ми показа всичко толкова подробно, успокоих се много след прегледа.

Деси, аз не си взимам от всичко, като се има предвид че съм и малко злояда, не могат да ме изкушат с почти нищо  Laughing Но как ми се прияждат вредни неща не е истина, най-вече чипсове  Laughing

Лека от мен, чакам мъжът ми най-сетне да си дойде /беше на плаване 3 дни/  Laughing

# 53
  • Варна
  Здравейте момичета! Благодаря че ме успокоихте по въпроса за леко повишената ми температура.   bouquet
  По въпроса за ставането през нощта до тоалетната и сънливостта, забелязвам че от около седмица съм доста по-добре. Ставам само по веднъж на нощ и спокойно мога да съм будна до 23-23.30, докато преди това заспивах заедно с дъщеря ми в 21.00 и то дори преди нея! Embarassed
  Днес с бъдещата кака ходихме на ехограф да видим бебчо!  Heart Eyes Беше много вълнуващо! Тя беше очарована от малкото човече! А то ни махаше с ръчички, но не спря да се върти, така че дори и след пет минутно дебнене не успяхме да го видим дама ли е или мъж.  newsm12
  Да ви питам нещо: пиете ли някакви витамини за бременни вече? Чувам много различни мнения по въпроса. Моят лекар казва че няма нужда през този сезон с много плодове и зеленчуци, но не знам!? Вие как мислите?
  Лека вечер засега, може по-късно пак да пиша!  newsm51

# 54
 Здравейте и от мен  Simple Smile

Slan4ogled  изцяло те подкрепям за предложението Peace
Много бих се радвала да се запознаем Heart Eyes
 Indiana007 добре дошла в нашия гостоприемен форум Hug
Хич не си закъсняла Naughty

# 55
  tara5 съгласна съм с твоя лекар. Всякакви изскуствени неща не са особено полезни. Здравословната храна дава всичко необходимо Peace

# 56
  • Canada, ON
Привет момичета! Честита да ни е новата тема!

Аlexandra, почивай си много!!! Добре си сменила доктора.

И аз се включвам след днешната си консултация. Доктора каза, че изследванията ми са ОК. Питах го за въпросното изследване IPS и човека каза, че щом държа - може да ми бъде направено. Каза, че повечето хора въобще не искат нищо да знаят и за това не било много популярно. (Нашето градче е бедно на имигранти и оставам с впечатлението, че канадците не се интересуват много от разни изследвания и като цяло не четат много. В големите градове има много имигранти и тези изследвания са едва ли не рутинни.) Та днес ми взеха кръв, а нухална транслуценция - живот и здраве - другата седмица. Не било задължително да са в един ден двете изследвания. (Вярно ли е?) В цялото ни селище само един доктор прави въпросното измерване и точно сега бил в отпуск. Щял да си дойде другата седмица и тогава ще ми запишат час (ако имам късмет). Та за мое щастие, ще мога да видя бебчето още веднъж преди 20-та седмица. Стискайте палци да си дойде доктора, да не реши да си удължи почивката, че ще изпусна момента.

Специално благодаря на kokonka за информацията и името на това изследване (IPS). Благодаря и на останалите момичета от Торонто. Надявам се за напред да продължите да пишете какво ви правят, че и аз да се ориентирам какво да искам, щото при мен явно повечето изследвания ще са по поискване Simple Smile.   

Между другото не ми дадоха един формуляр за Integrated Prenatal Screening, a три изпринтени листчета - две от тях за изследване на кръв с име Multiple Marker Prenatal Screen for Trisomies and Neural Tube Defects, съответно едното за 11г.с - 13г.с. + 6 дни и второто за 15 г.с. - 18 г.с. +6 дни и трето листче - нещо като направление за Ultrasound - nuchal translucency.  Така или иначе тези изследвания отговарят точно на въпросното IPS.

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 21:17 от Кафява мечка

# 57
  • София
момичета съвсем стриктно ли си взимате фолиевата киселина всеки ден,аз се хващам че пропускам от време на време.Успокоявам се с това че ям доста плодове и зеленчуци....

Александра пази се много!

# 58
  • Canada, ON
kokonka, New Valia, честити снимки! Интересно, че са ви карали да се пораздвижите за да събудите бебчетата. При мен нямаше такова нещо - само спящо го видях. И снимка не ми изкараха, но съм доволна, че поне го видях, щото до този момент все се чудех дали не си въобразявам, че съм бременна Simple Smile.

mama toni, Indiana007, добре дошли в отбора!

Indiana007, честити снимки и на теб. По въпроса за лекарите в София - за мен д-р Мазнейкова е най-добрата.

assydi, и аз съм забелязала, че като лежа по гръб имам някакви подръпвания. Също и ако се протягам като дъга. И аз се притеснявам и взех да внимавам с позите и движенията. Не става въпрос за постоянна болка, а нещо като пробождания или придърпвания. Може разни връзки да се опъват. Не знам.

Vania 84, да ти е жив и здрав рожденика!

kokonka, късмет в дискусията!
За  ресторантите и кафетата отвън само можеш да пушиш.
Само да допълня - по новите разпоредби можеш да пушиш отвън, но само ако няма навеси или чадъри Simple Smile

За витамините и фолиевата - аз пия, щото силно се съмнявам в качеството на храната която ям.

# 59
  • Варна
  tara5 съгласна съм с твоя лекар. Всякакви изскуствени неща не са особено полезни. Здравословната храна дава всичко необходимо Peace
Biкo , но мислиш ли че тези плодове и зеленчуци, които се продават на пазара са достатъчно "истински". Поне на вкус не са като тези които на село си гледат хората, т.нар. собствено производство. Не разбирам от тези неща, но се чудя дали остават всички необходими витамини в тях, след като те дори истински вкус нямат! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт