Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява токсоплазмозата и как може да се предотврати?
Каква е нормалната телесна температура по време на бременност и какви са симптомите на повишена температура?
Какви са цените за преглед при д-р Марков и как мога да си запиша час?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява токсоплазмозата и как може да се предотврати?
Токсоплазмозата е инфекциозно заболяване, причинено от паразита Toxoplasma gondii. За бременни жени инфекцията може да представлява риск за плода. Предотвратяването на токсоплазмоза включва избягване на консумация на сурови или недостатъчно сготвени меса, непастьоризирани млечни продукти и контакт с котешки изпражнения или котки. Редовното миене на ръцете след почистване на котешка тоалетна или работа в градината също е важно.
-
Каква е нормалната телесна температура по време на бременност и какви са симптомите на повишена температура?
Нормалната телесна температура по време на бременност е между 36,5°C и 37,5°C. Симптомите на повишена температура могат да включват парене в очите, усещане за топлина и общо чувство за топлина. Важно е да се консултирате с лекар, ако имате въпроси или притеснения относно температурата по време на бременност.
-
Какви са цените за преглед при д-р Марков и как мога да си запиша час?
-
Как се изчисляват месеците и седмиците по време на бременност?
-
Какво мислите за предложената идея за виртуално поздравление за рождения ден на мъжа на един от участниците?
!
Леко бременеене ти желая и здраво бебче през януари
Много ще се радвам да се видим 
С удоволствие ще си хапна от великолепната торта 
Питам, защото някои хора ми казват задължително да си взема, дори да не искам, защото после можело да ми се дояде... но аз нещо се ослушвам
)
Днес пак ми протече кафява кръв, а и след неудовлетворителната консултация от понеделник, съвсем се реших да ида на друг лекар отново. Отидох следобеда - бебето е ОК, кървенето е все още изчистване от предишния път, и изненада - плацента превия