Юлско слънчице вън грее, а в корема на мама Октомврийско човече лудее!

• 11 381
  • 270
  •   1
Отговори
# 255
[
Момичета, да ви питам нещо - гледам че ходите на ФМ към 28-29 г.с.. Има ли някаква причина да се ходи точно в тези седмици? Аз като си записах час за фетална ехокардиография ми казаха 3 август, но тогава ще съм 29 седмица и мислех да пропусна, че е вече късно, но сега като ви чета започнах да се чудя  newsm78

Мен ме викат в 32г.с. не мисля, че е късно честно казано.

# 256
Здравейте мили момичета! Минавам да ви кажа че ще ми липствате и няма да имам нет за да ви посещавам!Но после ще има да чета и да се забавлявам!
geriing браво на бебка - колко е порастнала!
Irenn да знаеш че си имаш достойна компания и аз нали приготвям багажа за морето и заради дънките на детето събирам пране и съм изпрала всичко друго ама не и тях  #Crazy и сега ще ги пера на морето щото съм много отворена!
luna нисичък ти е хемоглобина - моя е 118 и докето каза че ще се наложи да пия малтофер до края на бременноста защото сега най-много падал!С хапче се надявам всичко да е ОК! Яж сусамов тахан студено пресован смесен със мед и ще видиш ефекта!
meggyv  поздрави на бабата  ама и кажи че много и се иска  smile3534 като че ли бебка си няма красиви мама и тате та ша прилича на баба!
Благодаря ти за пожеланията!   newsm10
tanini с мене трудно ще се преборите да знаеш! Имам и нокти и зъби пък и май никой не ми е в категорията от към килца   newsm78
venera благодаря и на теб за пожеланията!
tsvetentse много хубаво че ходиш на гимнастика - браво!
gal4eto малкия е сладък та сладък и е достоен претендент за бебата на Меги да знаеш!
Абе хора всичките ни бебета са просто бонбони - толкова са мънички и  мили душиците!
Mirama мен не са ме викали пак на ФМ ама като се върнем ще питам дали е нужно!
Ивон аплодисменти за креватчето и скринчето!  smile3501 Много е красиво!
Момичета прегръщам ви и ви целувам по тумбаците! Пазете се и си почивайте повечко! Hug

# 257
мими-мими, аз също се чудя дали ако си ги опека орехчетата няма да им унищожа част от полезните вещества... newsm78 Ама ще са по-вкусни! Засега сурови ги ям. Виж с месото съм скарана.  А все слушам колко е полезно сега  - за мен и за бебето. Как да се насиля да ям нещо, което не ми е вкусно?  Thinking 

Ивон, благодарим за изчерпателния отговор.

Наде, хубаво да си изкараш почивката. Права си, че сме кашалоти - виж как ни зове морето. Аз само чакам на мъж ми отпуската и се надвам всичко да е наред дотогава, че тия инжекции и антибиотици дето "изядох"...   smile3515

Днес бях на нашенския курс за бременни.  preggo Имаше една акушерка, която ни обясняваше разни неща за началото на раждането, за контракциите, за родилната зала, кърменето и т.н. 

... Ако ви кажа как плюскам напоследък...   newsm50  Имам чувството, че все съм гладна. Ям толкова често, че направо ме е срам да си призная ... Сигурно за един ден изяждам толкова храна, колкото по-рано изяждах за 3 дни. На това не му викам "да ядеш за двама" ...  smile3527 аз ям като  Animal Pig и скоро майче ще взема да си  smile3505 ...

# 258
gal4eto бебчо е със супер усмивка! Готин е.
luna за хемоглобина- смлян или счукан сусам-1 с. лужица с мед сутрин има страхотен ефект. Аз само така си вдигнах хемоглобина от 94 миналата година. Че не смеех да забременея с такива ниски стойности.
Наде, страхотна си не си забравила никой. Хайде до скоро и благородно ти завиждаме, че ще смениш обстановката.  sport027  grinning039  car003  umbrella  Nature Sun With Face

# 259
  • София
Мами напълно съм съгласна с Надя   smile3521 на всички бебетата са ни хубавички малки душици newsm32 Моята бебка отново не пожела да си покаже муцунката  smile3506 тъкмо лекарката реши, че я е хванала за снимка и  newsm32 бебка се скрива като че напук smile3533 Та за това не съм качила снимка. Хайде приятна почивка Надя и Маграти да си починете хубаво smile3521
Чао и лека вечер на всички мами newsm44

# 260
Здравейте и от мен на всички мамчета   jumpuu
Ние три дни с татенцето си пекохме дупетата на плажа, а като се варна и сам   smile3507 и веднага в леглото. И чак сега влизам и не мога да сваря да прочета всичко...
Луна за хемоглобина много помага черен дроб, незнам дали обичаш , но наистина го вдига.
Галчето бебчо е очарователен.... Просто нямам думи...
Наде - леко изкарване на моренцето... и много снимчицииии....  smile3509
А за орехчетата може да ги печета няма да си загубят съставките, но не е добре да са солени.....
А сега ако може едно въпросче....   Embarassed
Момичета какво е ФМ ?
Мен до сега са ме гледали три пъти на видеозон и един път на 4D и само знам че 32 седмица трябва да отида отново на 4D.

# 261
Здравейте мами-тумбалани Hug

Наде-  лек път до морето и ти пожелавам една хубава и незабравима почивка, изпълнена само с приятни емоции Peace
Нашата бира вярно е хубава, тук е традиция и малко и голямо пие, дори казват че стимулира кърмата и бременните профилактично удрят по една на ден, има карамелена, пшенична, вишнева, ябълкова, ментова, абе всякаква... beer2

Момичета,много са ви хубави бебетата, виждате ли че колкото по-растат, толкова по-истински са снимките от ФМ, аз дори знам от мами, че в 9ти месец като са снимали  децата си на 3 и 4Д сякаш после след раждането на паспортни снимки са ги гледали newsm10

И аз с месото не се понасяме. За ядките съм чувала, че не било добре да се ядат по време на бременността, защото били едни от най-силните алергени, ама то в днешно време кое не е
алерген... така че спокойно хапвайте. За желязото и магнезия знам кайсии сега в това време са много подходящи
Мишонка - изследванията са ми добре, слава богу, а и бебка върви в норми и уж нямах основания да се притеснявам, защото винаги съм била с ниска захар, но все преди изследване съм на тръни
Пускам ви линк на болницата, която избрах, предварително се извинявам, че не са мои а са свалени само от сайта им, но исках да ви покажа поне нещо. Болницата прилича повече на "Спешно отделение", отколкото на хотел, ама то май тия хотели са само в Щатите, така че и това което имам тук не е никак лошо
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=154264
Парола: qwerty

# 262
Ауууууууууууууууууууууууу, извинявайте на всички мами....
Аз какъвто съм заплес    bash   smile3555   чак сега видях албумчето със снимките на всички бебчета....
Ама те са големи съкровища..........  Пу - пу .....

А пак аз на моя юнак имам само 2 снимчици   smile3518     newsm45
Едната е кам 10 седмица , а другата кам 21  .....  И те едни черно бели и то нищо не се различава......     smile3518

И си мислех че е нормално да ме гледат толкова рядко и да нямам снимчици ( моето доки каза че по здравна каса се полагали само 3 видеозона !!!! ) , но като ви гледам вас......   Май май ще се караме с доки  tantrum   smile3515    #2gunfire

# 263
Ивон - сега чиждам снимките на легълцето, което сте поръчали - страхотно е - едно слънчево и послушно бебче да се гуши там, много удовно ми изглежда Hug

# 264
  • София
Ехоооо, във Варна съм  Hug

Сега под ред
tanini ФМ се прави също за да се види как растът бебоците, та мен след 28г.с. пак ме викат в 36, та ако има проблем да не се чака , а да се вади бебокът.

tam tam ФМ-фетална морфология, това изследване се прави от специалист, в Б-я са малко, като най-известни във Варна са Балев и Давидков. Мерят се дължина на кости, гледат се органи и дали се храни добре бебо. Тези изследвания се правят на обикновен 2Д видеозон, но специалистите са си купили по-модерните 3 и 4Д, но от там снимките и клипчетата са само за атракция на родителите, щом са те гледали на 4Д, значи би следвало да са ти направили ФМ. По каса наистина се полагат само 3 бр. видеозони, другите ние си ги плащаме, както и за доста от изследванията.

Me_and_baby ОХХХХ хареса ми ВИП стаята, има и от тези топки дето все съм врънкала мама да ми купи, и все не съм я получавала. Болницата е трепач.

viodidi и на мен ми се папа, ама с мойте 19кг. отгоре  ooooh! та сега еГЛАДДДД при мен, карам на салатки, супички и плодове и съм постоянно гладна.

Ивон страхотно креватче и скринче, браво и сте се спряли на една от най-качествените фирми. Мен страшно ме блазнят чаршафчетата и аксесоарите, ама много пари искат тез хора, та един комплект над 200лв и то не абсолютно всичко, но то ще трябват повече от един комплект, та да дам 600лв за чаршафи - моля да ме извинят.

# 265
  • София
Добро утро, момичета!  Hug

Да питам първо дали има някой желаещ да прави новата тема или аз да започвам? Не искам да си завземам правата, само аз да я правя, така че, ако някой има желание да казва.  Hug

meggyv - Меги ти пак във Варна забягна.  Mr. Green Като се върнеш една среща с нас да планираш. smile3521 А за чаршафчетата - то пак идея на мъжа ми беше, но не съм сигурна дали знае колко струват.  Laughing То лошото е, че така като се продава всичко отделно и нямам никаква представа колко ще струва - иначе искам, горен, долен чаршаф, калъфка, обиколник и евентуално от покривчиците за легло (или одеялца са  newsm78). И като ни кажат цената ще видим. Но определено най-много едно комплектче да купим, повече в никакъв случай.  Naughty Скоро четох в На пазар за една фирма, която произвежда хубави детски спални комплекти, били качествени, не се събирали, не избелявали. Магазина се намира на ул. Хайдушка гора и онзи ден бяхме до там - комплект горен чаршаф, долен и калъфка е 32лв, обиколника 24 лв. (и балдахинчета има, но аз се отказах да слагаме). Мисля, че е доста прилична цена това особено, ако наистина са качествени. Ние поръчахме едно комплектче по каталога, другата седмица ще е готово и ще пиша, ако някой се интересува.  Peace Ако ми хареса смятам и още едно да поръчам. В каталога видях, че имаше и разни комплекти за количка - май 24 лв. бяха, но се чудя....вие какво смятате да слагате в количката (освен бебето де  hahaha)?

И още нещо - смятам да изпозлвам спални чувалчета, въпреки че малко ме притеснява, че ръчичките са навън отвити. Но иначе вие смятате ли да купувате олекотена завивка от сега? Или само одеалца?

Наде - Вие не заминахте ли вече?Simple Smile Време е да си починете....надявам се сега да пътувате към морето и да си прекарате страхотно там...  grinning039 Маграт много слънчеви морски усмивки и за вас.... Grinning

geriing - вашето бебче от малко е с характер!  Mr. Green

# 266
Добро утро, момичета, благодаря ви за съветите!  Heart Eyes
Направих една консултация и наистина ще започна да приемам малтофер.
Ще трябва да си променя и хранителния режим - всеки ден - месо, сок от касис  и шоколад.
Ще опитам и със сусамов тахан, смесен с медец, макар че никъде не съм срещала такова чудо. newsm78 newsm78 newsm78 Това да не е тахан халва!?!?! Crazy

Днес обещава да е горещ ден.
Стойте си на хладно в къщи или на робота.

Приятен ден!!! Hug

# 267
Ивон, прави темата мила! То си иска майсторлак, а ти вече си навътре в "бизнеса".  Легълцето и скрина са наистина страхотни. Все пак бебо ще изкарва дъъълги часове в легълцето и си струва да купиш нещо по-качествено, макара и скъпо. Спалните комплекти на същата фирма много ми харесаха. 200лв за един комплект е приемливо. Аз гледах едни италиански, от които само одеалцето беше 550 лв  #2gunfire  А в "Пакостник" има едни спални чувалчета на ZipZap 145лв  #Crazy направо ме разбиха!!! Аз си купих от продавалника зимно гащеризонче с качулка на ZipZap ама то толкова хубаво и мекичкоооооооооо - 2ра употреба/10лв. Смешното е, че е обличано точно 1 път и е в перфектно състояние. Мъжа ми ми се накара как вземам 2ра употреба за наша беба, но като го видя как си прилича на ново се кротна  Mr. Green То е най-малкия размер, а бебетата растат като гъбки, така че няма как да е много ползвано.

# 268
  • София
Новата тема вече е готова - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=207719.new#newSimple Smile

dobra - значи и по-космически цени имало.  #Crazy Но те поздравявам за придобивката, наистина си заслужава така чувалчето, особено след като почти не е използвано.  Peace И аз го преглеждам от време на време и мисля, че и ценни неща могат да се намерят в Продавалника.

# 269
Ауууууууууууууууууууууууу, извинявайте на всички мами....
Аз какъвто съм заплес    bash   smile3555   чак сега видях албумчето със снимките на всички бебчета....
Ама те са големи съкровища..........  Пу - пу .....

А пак аз на моя юнак имам само 2 снимчици   smile3518     newsm45
Едната е кам 10 седмица , а другата кам 21  .....  И те едни черно бели и то нищо не се различава......     smile3518

И си мислех че е нормално да ме гледат толкова рядко и да нямам снимчици ( моето доки каза че по здравна каса се полагали само 3 видеозона !!!! ) , но като ви гледам вас......   Май май ще се караме с доки  tantrum   smile3515    #2gunfire

Прав е твоя доки-3 са видеозоните по ЗК. И аз досега съм ходила  2 пъти на видеозон по здравна каса. Веднъж ходих на частно и здравата се изръсих, но не съжалявам и до сега нямаше да знам пола на бебето. А там на частния преглед ми дадоха папка със снимчиците / 4 бр. на бебка/ и досие, в което се описва състоянието на всички органи и пише пол-женски. Пускат ти да чуеш и сърцето. Много е вълнуващо.
Та за  тези снимки са видеозоните по ЗК. от Д-р Мазнейкова момичетата доста са се изръсили.

Общи условия

Активация на акаунт